Serhan Acar F1 Yayınlarıyla İlgili Açıklama Yaptı

yazar:

kategori:

Sunumu yine Serhan Acar yapacak ve konu ile ilgili kişisel bir açıklama yayımladı.

Serhan Acar: “Sonunda yayıncı kuruluş belli oldu. Kasım ayındaki Brezilya GP’sinden bu yana, her gün bu soruyu mutlaka aldım: ‘F1’i kim yayınlayacak ve sen sunacak mısın?’ Twitter, Facebook mesajları, e-postalar, tanıdıklardan gelen telefonlarda hep aynı şey soruldu. Ben de ısrarla Şubat sonundan önce yayıncı kuruluşun belli olmasını beklemediğimi söyledim. Gerçekten de öyle oldu; tıpkı 2005 CNN Türk ve 2009 TRT anlaşmaları gibi 2012 sezonu için de yayın anlaşması son haftada neticelendi.

Öncelikle bu yazdıklarım, kesinlikle D Smart adına resmi bir açıklama olarak algılanmasın. Kanal yetkilileriyle yaptığım görüşmelerin ardından aldığım bilgileri sizinle paylaşıyorum sadece. Formula 1’in yeni adresi Smart Spor, yani D Smart 77. kanal oldu. D Smart, 2014 sezon sonuna kadar üç yıllığına yayın haklarını almış durumda. Yapılan anlaşmaya göre, canlı yayınlar sadece Smart Spor kanalında yapılacak. Yayın normalde HD formatında yayınlanacak. Ancak bana söylenene göre HD receiveri olmayan, fakat D Smart abonelik paketinde Smart Spor 77. kanalı izleyenler de, standart çözünürlükle F1 yayınlarını seyredebilecekler.

Sosyal medyada yazıldığı gibi başka bir kanalla yayınların ortak yapılması, paylaşılması, aynı anda yayın yapılması gibi bir durum söz konusu değil. Antrenmanların yayınlanma durumu, hem sözleşmenin şartlarına, hem de kanalın program yoğunluğuna bağlı. Dolayısıyla bu hususta, henüz net bir karar yok.

Muhtemelen Pazar akşamları CNN-Türk kanalında bir yarış programı yapılması planlanıyor. Bu programın içinde yarışın özeti de bulunacak öğrendiğim kadarıyla.

Bazı F1 fanlarından olumsuz tepkiler geldi. Evet, yarışların açık ve karasal yayın yapan bir kanalda yayınlanması, F1 izleyicilerini daha memnun ederdi. Bunu biliyorum. Ancak dünya ve Türkiye’deki spor yayıncılığının gidişatına bakarsanız; abonelik üzerinden çalışan dijital platformlara bir yönelme olduğunu görebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla 1994’ten bu yana Türkiye Birinci Futbol Ligi şifreli olarak, dijital platformlar üzerinden yayınlanıyor. Avrupa’nın bütün önemli futbol ligleri, o ülkede dijital platformlarda yer alıyor. Haftada birer maç dışında Şampiyonlar Ligi ve NBA TV’yi izlemek için de D Smart aboneliği gerekiyor.

Formula 1’in de, son dönemde dünya çapında, dijital platformlara yöneldiğini görüyoruz. Evet, bir zamanlar Formula 1’in ‘sadece şifreli kanallarda yayınlanmaması’ gibi bir kural vardı. Ama artık Formula 1 Yönetimi FOM, belki de daha fazla para kazanabilmek adına, bu konuda bazı esneklikler tanıyarak şifreli yayınların önünü açtı. Aynı gruba ait açık yayın yapan başka bir kanalda tekrar verilmesi, özel program yapılması vs gibi.

2012’de Bulgaristan, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Japonya, Letonya, Litvanya, Karadağ, Romanya, Sırbistan gibi ülkelerde, Formula 1 sadece abonelik üzerinden, yani bedel ödenerek seyredilebilecek.

Hatta bu işin anavatanı sayılan ve en çok izleyici bulunan ülkelerin başında gelen İngiltere’de bile, tüm sezonu seyretmek isteyen, artık Sky Sport’a abone olmak ve bir bedel ödemek durumunda. ITV ve BBC’nin her şeyi, herkese açık olarak yayınlandığı günler geride kaldı.

Tüm bunları D Smart’ı savunmak için yazmıyorum; zaten D Smart’ı savunmak da bana düşmez. Ama ortada gerçek bir durum var. İşe, yayıncılar ve televizyonlar açısından da bakmak lazım. FOM, her geçen sene hem yarış yapan pistlerden (veya ülkelerden), hem de yayıncılardan istediği parayı artırıyor. Sonuçta Türkiye’deki yayın haklarını alan Saran Holding’in, pek çok ulusal kanalla görüştüğünü duydum. Belli ki, diğer kanallar, kendilerine göre sebeplerle Formula 1’i yayınlamaya yanaşmadı. Bu durumda, ortaya çıkıp, milyon dolarlarla telaffuz edilen bir bütçeyi sağlayan D Smart, bir bakıma Formula 1’e hala önem veren birilerinin varlığını göstermiş oldu.

Tekrar ediyorum, her izleyici tabii ki sevdiği bir şeyi para ödemeden izlemek ister. Hatta yayının içinde reklam da olmasın ister. Ancak ortada bazı ekonomik gerçekler var. Televizyon dünyası, özellikle de spor yayınları söz konusu olduğunda, her geçen gün daha da fazla dijital ortamlara doğru kayıyor.

Bu arada yayın haklarıyla ilgili olarak Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nu suçlayanlar da olmuş. Arkadaşlar, federasyon hiçbir zaman Formula 1 Dünya Şampiyonası ve Türkiye Grand Prix’i ile ilgili hiçbir ticari hakka (TV yayınları, reklam hakları, bilet gelirleri, sponsorluk) sahip olmadı. Yayın işi sadece ve tamamen FOM’a ait olan bir konu.

Anlatım meselesine gelince, sağ olsunlar, CNN Türk zamanında da beraber çalıştığımız bazı D Smart yöneticileri, bu konuda bana güvendiklerini ortaya koydular ve çok kısa süre içinde de anlaştık. Bu benim yarış anlatımlarında görev yapacağım 10. sene olacak. Daha önceki Eurosport, CNN Türk ve TRT görevlerimin yanı sıra, Show TV ve ATV’deki kısa süreli çalışmalarımın ardından, D Smart’ta benim için yeni bir dönem başlıyor. Bu dönemde de, siz sevgili F1 seyircilerini memnun edebilmek ve yayınları olabildiği kadar iyi şekilde gerçekleştirebilmek için, elimden gelenin en iyisini yapıp, çok çalışmaya devam edeceğim.

Yapacak çok iş var, Albert Park yayınlarında görüşmek üzere…”


Yorumlar

  1. Boşversene serhan bey senın tuzun kuru,bi arkadasın dedıgı gıbı hıcbı gırısmde bulundunuzmu sıfresız bı kanalda yayınlanması ıcn yarısların allah hepınızn bın belasını versın.inşallah buyuk zarara ugrarsınız bu yayından dolayı…..

  2. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    gerçekten inanamıyorum bi keyfimiz var gerçekten inanamıyorum serhan bey sizi dinlemek güzel şeydi ama malesef maddi yetersizlikten toyota-BMW-Honda gibi bende F1 izlemekten çekiliyorum kusura bakma ama veremem o kadar para 3 kuruş deyip gecmeyin trf1 den veya formula1 resmi sitesinden sonuçları öğreneceğiz küçük görüntülerle yarışı içimizde yaşatacağız yapacak başka bi şey bırakmadınız malesef gerçekten YAZIK…..

  3. ısmaıl barutcu avatarı
    ısmaıl barutcu

    yazık kı ne yazık tek sevdıgımız Fl vardı para ıcın onuda elımızden aldılar.bundan sonra bu kanalların hıc bırını ızlemıyorum.kendılerı calsın kendılerı oynasın

  4. arkadaşlar çoluk çocuğunuzun parasını d-smart'a kaptırmayın. 15 senedir f1 i takip ediyorum. ama inadına izlemececeğim. kendileri çalıp kendileri oynasın. dünya ekonomik krizle boğuşuyor bunlar hariçten gazel okuyor.Anamızdan f1 le doğmadık. bi de d-smart'a minnet duyanlar var onlara söyleyecek bir şey bulamıyorum. BÖRRNİİCİĞİM 🙁 ve D- SMART 🙁 kendiniz çalın kendiniz oynayın,BİİİZZ ARTIIIIIIKK FORMÜLA 1 İZ LE Mİ YO RUUUUUUUUUUUUUUUUUUUZ……….

  5. 15 yıldır f1 fanatiğiyim. işi paraya döktüler. d smart abonesiyim, ama artık f1'i izlemek içimden gelmiyor. kimse laf salatası yapmasın. böörniiye sesleniyorum; bi gün gelecek bu seyircinin peşinden sen koşacaksın, üzülmeyin arkadaşlar o günleri göreceğiz. İNADINA ARTIK FORMÜLA 1 i izlemiyoruz. d-smart kendi çalsın kendi oynasın.

  6. arkadaşlar lütfen d-smarta para yedirmeyin ve facebooktaki d-smart resmi sayfasını veya sitesine girip mesaj atın.

  7. madem d smart f1 i düşünen tek kanalsa..o zaman ntv yada cnn de yayınlasın herkezde seyretsin..bizde o zaman diyelimki doğuş gurubu f1 kurtardı …paradan daha önemli şeylerde varmış diyelim…diğer arkadaşlar …çocuğumun EKMEK parasınımı veriyim diyor…yazık değilmi niye versin senede 500lira…serhan bey bizim ülkemizdeki insanların yüzde kaçı aylık 700 liraya çalışıyor onuda yazarsan seni burdan alkışlarım….

  8. hasan ünler  avatarı

    tivibu kullanıcısyım rtl var f1 yayını varsa sezonu orda izlerim ne para verecem d smarta

  9. rtl hotbird uydusuda yayını var

  10. serhan kardeş ben senin savunduğun o kanala ve bu formula 1 i paraya dökenlere 1 lira bile vermem kusura bakma.sana hayırlı olur umarım

  11. Arkadaşlar yapmayın bu ülkede su gibi hayati bir ihtiyacımıza bile ücret öderken f1 seyretmek için ödediğim para beni rahatsız etmiyor. Bence D smart bir şekilde bize izleme imkanı veriyor buna şükür etmek gerekir.

  12. bu işin f1 i sevmeyle alakası yok kardeşim madiyatla var ben 14 senedir takip ediyorum ediyordum ama artık edemiyeceğim

  13. Serhan Acar 2012'de F1'in ancak para karşılığı izlenebileceği ülkelerin listesini yapmış. Bunlardan Japonya dışındakilerin tamamı ekonomik güçlük içinde olan veya eski sosyalist blok ülkeleri. Yani ekmeğini, suyunu, her türlü hizmeti vatandaşına parayla satarak kapitalist sistemi işletmek zorunda olan ülkeler. Biz de mi aynı kategorideyiz acaba? Eğer öyleysek bunu savunmak Serhan beye mi düşer?
    Bir de demiş ki "milyon dolarlarla telaffuz edilen bir bütçeyi sağlayan D Smart, bir bakıma Formula 1’e hala önem veren birilerinin varlığını göstermiş oldu". Sanki D Smart'ın amacı F1'e halen önem veren birilerinin olduğunu göstermekmiş gibi… F1, D Smart'ın umurunda mı, adamlar kazanacakları paraya bakarlar.
    Tabi ki internet'ten izlyeceğiz.

  14. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Tamam Biz Sevmiyoruz.

    Sadece Siz Seviyorsunuz.

    Gidin Tek Bir Kanal İçin Senelik 500 Lira Verin.

  15. ya sehan bey kimi atına bidiyse ona gre hreket eder başka ne bekliyorsunuz ki arada yuvarlamış işi neki spiker

  16. TRT ye helal olsun, istese bal gibi alırdı bu yayını nerede gereksiz spiker varsa topluyorsun dünya para ödüyorsun F1 i almıyorsun helal olsun……

  17. he.serhan bey.ben artık seni ve kanalinı izlemicem.niye biliyomusun.cocuğumun ekmek peresını öyle kolay harcamam.kim izlicek seni.cevaplıyım.geçen sene 100 ise bu sene 30 haberin olsun.bakacak ve sende adadığını bulamayacaksın

  18. Ağzına sağlık, buna benzer bir şeyler karalamıştım yukarıda ama sen direkt olarak ifade etmişsin ne hissettiğimi…

  19. Serhan Acar, yayınları D Smart'ın aldığını açıklayış şekli, şimdi Avustralya GP'si hazırlıkları başlasın :)) şeklinde attığı twitler hiç hoş değil. Serhan Acar dışında birisinin yarışları anlatması gibi bir durum olamazdı zaten. Teklif gelmiş gelmiş, kabul etmiş. Burada sıkıntı yok. Ama açıklamasında insan biraz mahcubiyet bekliyor bunca yılın üzerine. Artık her yerde böyleden ziyade, arkadaşlar görüşmeler sonunda malesef şifresiz bir kanalla anlaşma sağlanamadı, DS gereken ücreti sağlayan tek kurum oldu, hiç olmamasından iyidir, ben de gelen teklifi kabul ettim minvalinde bir açıklama daha uygun olurdu ama Serhan Acar yarışları kendisinin anlatacak olmasından fazlasıyla mutlu olduğu için bu durumun pek de umrunda olmadığını gördük..

  20. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    f1 hastasıyım fakat d-smart almayı kesinlikle düşünmüyorum artık internetten biryerden izlerim

  21. la havle vela kuvvete.burda herks f1 i seviyor ama parası yoksa napsın memo.biz ne diyoruz 2 gündür tövbe tövbe.benim param var ama almayacağım hadi ne diyon bu işe buyur burdan yak ! cevap ver !

  22. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Dsımartın alması iyi olmadı ama gerçekten f1 sevenler dsmrt alır

  23. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Dsımartın alması iyi olmadı ama gerçekten f1 sevenler dsmrt alır

  24. Yakup ERCAN avatarı

    aynen aldığım para her ne kadar yazdığın rakamların üstünde de olsa 1 çocuğum var ama f1 tutkunuyum hastasıyım ne dersen de fakat aydın doğana lira değil kuruş vermem.

  25. Yakup ERCAN avatarı

    Tabi kardeşm bedava değil adamlar nasıl yolarız diye düşünüyorlar bu gün mail attım d cımarta mailiniz gerekli yerlere ulaştırılmıştır diye hep hava civa. kahrol d cımart

  26. niye bazı arkadaşlar kraldan çok kralcılığa soyunuyor. Serhan Acar mı getirdi bu f1 i bu ülkeye. o olmadan da f1 seyredilir. hem f1 işi hemde televizyonculuk zaten onun mesleği de değil meseleğini icra etmım.esinin kendisi açısında daha faydalı olacağı inancındaybirde unuttum dijital platform şirketlerinin reklam müdürü, avukatı, ve halkla ilişkiler uzmanı da değil bu mesleklerede el atmasın lütfen

  27. Serhan Acar babamın oğlu değil eleştirilebilir de ama D-Smart'ın almasını Serhan Acar'mı sağladı da adamın üzerine gidiyorsunuz. Onun yerinde başkası olsa çok daha fazla yağ çekerdi buna emin ol.

  28. ALİ  ULUSOY avatarı

    Mesele para ödeme meselesi değil.Motorsporları ülkemizde emekleme aşamasındayken bölye olmamalıydı.Sonra GP düzenleyip kimse yarışlara gelmiyor demeyin.3 sene sonra Bernie ile tekrar anlaşsak bu piste küstürdüğümüz F1 izleyicisimi gelecek.İzleyemeyipte kazanamadığımız F1 sever gençlemi gelecek.Yine kimse gelmeyecek.Bir şampiyonumuz var Kenan Sofuoğlu ilk yarışıda kazandı.Süpersport'u yayınlayacak bi kanal çıkmadı.Süperbike ve Süpersport aynı gün,aynı pistte SBK çift yarış arada süpersport yarışı yapılıyor.Hadi sbk'yı geçelim 35 dakikalık süpersport yarışı yayınlanlayacak bir kanal çıkmazmı.

  29. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    TRT ihaleyi çok önemsemedi, o yüzden onu devre dışı bıraktım. Yoksa TRT'nin de hakkını yemem. Ama şu durumda bu işi en iyi yapacak kanal NTV'ydi. Ben NTV'den yıllarca yarış izledim, hiç bir sorun yaşamadım, NTV maçları NTV spora atar ama yinede F1'i yayınlardı. Çünkü anlaşmada bu tür maddeler var, yani yayını sallama gibi bir şey sözkonusu değil

  30. ßu ülkede 600 tl ye 500 tl ye caLışan insanLar war nasıl 24 ay tahahütlü 35 tlye paket aLsınLar yazıkLar oLsun..

  31. NTV'nin yapacağı şuydu yarış Kasım ayında Brezilya, tesadüfe bak o günde El Clasico var ve yayın çakışacak. NTVSpor hemen yayını NTVSpor HD'ye hatta baktı orda da maç izlensin diye HDen'e attı. sonra gör sen kargaşayı kü**ü. Bu ülkede bu işi en iyi yapan TRT'ydi. NTV'yi savunmana gerek yok.

  32. SERHAN ACAR NE YAPSIN EKMEK PARASI. AMA KUSURA BAKMASIN SERHAN ACAR İÇİN BİLE OLSA D SMART'A ABONE OLMAM.GÖRDÜĞÜM BU RÜYAYA UYMAM.
    YAŞASIN İNTERNET DİYORUM.RTL SOPCAST ROJADİRECTA NE GÜNE DURUYOR..

  33. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Diyebileceğim 2 şey var Serhan Acar'da bizim kadar üzgündür bu durum için ama doğruları anlatmış kim ne derse desin ayrıca şanslıyım ki D-smart aboneliğim bulunuyordu…

  34. NEBU YA SERHAN ACAR DOKUNULMAZMI İSTEDİĞİM KADAR ACIMASSIZCA ELESTİRİRİM BEN O ADAM İNADINA RTL SIRF SERHAN ACARIN SESİNİ DUYMAMAMK İCİN

  35. Krala oy verenler utansın.

  36. Ömer_Massa avatarı

    Arkadaşlar,
    Serhan abi böyle acımasızca eleştirileri hak etmiyor.Türkiye'de adam tek Formula 1 in uzmanı yıllarını vermiş.o çaba o emek…bunlar hiç yabana atılacak şeyler değil.hem bende bazı arkadaşlarım gibi ilk bir kaç yarış netten takip etmeyi düşünüyorum.sonra eğer hala karasalda felan yayınlanmassa ne yapalım alırız mecbur.f1 deyince akan sular duruyor benim için…

  37. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Arkadaş diğer kanallar düşünmüyor diyorsun da, TRT ve NTV niye ihaleye katıldı. Bak alta da yazdım, anlaşma süreci bu kadar uzadıysa, rakamlar yakındır. NTV, ücretli bir kanalın kazancına sahip olmamasına rağmen bu rakamları vermeyi uygun görüyorsa, bu işi ücretli yapmıyorsa, ben kalkıp da D-Smart haklı demem. Ha kimse sahip çıkmasaydı, kimse olmadığı için hayrına alsaydı D-Smart anlardım seni, ama haftalardır bu iş bir çok kanalla görüşüldü. Madem D-Smart bizi bu kadar düşünüyordu, Doğan yayıncılık olarak CNN Turk'te ücretsiz yayınlasalardı ya? Bırak bu işleri kardeşim, bu işin savunulacak bir tarafı yok.

    Altta yazdım, madem böyle olacak, Avrupa gibi sadece spor paketi yapsınlar, bizde 5-6 lira verelim, olsun bitsin. Ama adamlar maxi paket diyor, ben onu nereme .. Tövbe tövbe, adamı dinden imandan çıkarıyorlar

  38. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Diğer kanallar derken NTV ve TRT'yi kasttettiğini düşünürsek, bu adamlar ihaleye girdi ve ihale ne kadar uzadı farkettin değil mi, özellikle NTV çok zorladı almak için. Ama ücretli yayın yapan bir kuruluşun kazancı da daha fazla olacaktır, çünkü hem reklamdan hem de ücretten para kazanacaklar. NTV buna rağmen son haftaya kadar zorladıysa, demek ki teklif rakamları birbirine yakın rakamlarmış. NTV, ücretli yayın yapan bir şirketle benzer para teklif edebiliyorsa, bence türkiyede bu işi en iyi yapacak kuruluş da NTV'dir.

  39. Moto GP'yi de D-Smart Aldı 🙂

  40. arkadaşlar d-smart neden bu kadar eleştiriliyor anlam veremedim..şahsen ben f1 yayın hakları d-smart tarafından satın alınıncaya dek abonesi değildim..ancak şimdi mecburen abonelik yaptırdım..ama bu d-smarta kızmamı ya da öfkelenmemi gerektirmez..d-smart satın almasaydı var mıydı alternatif?..d-smartın avukatı deilim kızgın arkadaşları da anlayabiliyorum..fakat d-smartın burada suçu yok arkadaşlar..ödediğiniz elektrik faturasından bile pay alan trt nin hiç mi suçu yok..ya da diğer medya baronlarının..f1 seyircisine saygı duymayan diğer ulusal kanalların..d-smart bunun suçlusu deil..hele serhan acar hiç deil..

  41. DSmart ilk çıktıklarında ücretsiz yayın yapıcaz deyip paralı sisteme geçerek milleti kandırmış bir platform. Yani D Smartın avukatlığını yapmak onların yalancı olduklarını düşünen biri olarak bana kalmaz. Ama F1 yayınları yüksek yayın bedelleri nedeniyle bildiğim kadarıyla Türkiye de PARA KAZANDIRMIYOR. Zaten yarışları 3 yıl veren bir daha bulaşmıyor. Şimdi Türkiye de F1 yarışları da yapılmadığına göre ilgi daha da azalacak. Yani yayın her zamankinden daha riskli. Yayını DSmart almasaydı başka bir kanal almayacaktı deniliyor. F1 Türkiye de yayınlanmayacak diye kendi aramızda konuşuyorken adamlar yayın hakkını aldı. Şimdi adamlara yüklenmek hiç mantıklı değil. Zaten TRT yi de yerden yere vuruyorduk kaybedince kıymetini anladık. Ama zaten ilginin az olduğu bir organizasyonda , yayınların dijital platformlardan birine gitmesi kötü oldu kızmakta haklıyız. Bedava izlerken artık para ver denilecek. Ama burada sorumlular yayını alan kuruluş değil bence. Tabi sağdan soldan okuduğuma göre. Serhan Acara zaten lafım yok. O sonuçta sunucu.
    Yayınlar da interneti kullanıp her yerden izlenilebilir ama milleti hedef tahtasına koyma fikrinden bence vazgeçin.

  42. Yaptıgın yorumlardan herkes senın ergen oldugunu biliyordu zaten . Buaçıklaman iyi oldu .

  43. hüseyin molla avatarı
    hüseyin molla

    77. kanal bütün gün eski maçların yayınını yapıyor.haftada bir kaç kez avrupa ligi ve şampiyonlar ligi maçı dışında sürekli tekrar yayını var.Sanırım testleri yayınlamayı isterler kanal içeriğinin artması açısından.Artık d-smart da olduğuna göre iyi bir şey olsun ve testleri de izleyebilelim umuyorum.

  44. İyide kardeşim bunlar TOSFED in sorumlulukları değil ki. Bence farklı düşünmemizin sebebi bu. Bu işi beceremedik ama bunun suçlusu federasyon değil.

  45. Acilen d smart'ın bir seçenek sunması gerek. Spor kanalı 24 aylık kontrat ile 25tl aylık en az. eee ben istemiyorum ki d smart maçlarda ilgimi çekmiyor tv'imde var. Ne yapabilir lig tv gibi sadece internetten izlenmek üzere f1 yayınlarını yarış başına 1-2 tl veya sezonluk 40-50 tl gibi bir fiyata satsa ve sadece f1 izleyebilsek internetten bence çok iyi olurdu.

  46. Sen ve senin gibiler nasıl bilmiyorum ama ben biletimi alıp yarışı İstanbul parkta seyreden hatta seyretmek yetmeyince pistte gidip müdahale görevlisi olarak ta çalışan biriyim. Ben F1 adına üzerime düşeni hep yaptım sadece forumlarda atıp tutmuyorum yani. Görüşüm budur ve bence yolum da doğru yoldur kimleri temsil ettiğini bilmiyorum ama sizden olmamam sorun değil.

  47. arkadaşlar bir kereliğine cihaz parası alacağız, aylık abonelik bedeli olmayacak diyen d-smart 380tl verdiğim arızalanan decoderine bile sahip çıkmadı.şimdi bir köşede arızalı olarak küfleniyor. ben başından beri f1 yarışlarını hiç kaçırmadan tv'den ve 4 seferde istanbul parkta tribünden seyrettim, gerekirse 3 sene seyretmeyecek ama yinede d-smart almayacağım. aynı tepkileri siz f1 severlerden bekliyorum. şunuda eklemeden geçemeyeceğim her platformda desteklediğim serhan acar'ın bu açıklamaları tek kelimeyle şık olmadı.

  48. 'Olan var olmayan var'. Unutmuşsun Jet-Man. Bir de tuzu kuru olup bu parayı vermek istemeyen ya da veremeyenlere gülenler var. Liseli isyankarlarmış….

  49. özgür gündoğan avatarı
    özgür gündoğan

    konuyla alakasız ama şu siteyide biraz düzeltinartık ana sayfadaki haberler daha başlıklarını okuyamadan yantarafa geçiyor tıklıyoruz açılmıyor. yada anasayfa geliyor tekrar forum desen açılmıoyr. eski haline döndürün bari. herkes f1 e olan ilgisizlikten televizyonların işlerini doğruyapmadığından yakınırken sizin sitenizin hali ne önce kendi kapımızın önünü temizleyelim

  50. Türkiye'de sanki F1'i bitirmek adına bir kampanya başladı.Önce pist gitti, şimdi de karasal yayın gitti çok garip.

  51. Eskiden F1 yarışları Cine5'te yayınlanırdı. Cine5 şifreli bir kanal olmasına rağmen F1 yayınına şifre koymazdı, yarışları doya doya izlerdik. Ben F1 izlemeye bu sayede başladım.

    Şimdi geldiğimiz duruma bakın.

  52. ve bu olaylarda serhan acar ın zerre sorumluluğu ve suçu olamaz onun yapabileceği bir şey yok.suç kesinlikle fia ve yayıncı kuruluş fom da.ve d smartında fiyatı makul olursa örneğin 10 tl gibi bu çokda can sıkıcı olmazdı ama 25-35 tl ler çok para yurdum insanının çoğuna.olan var olmayan var.

  53. Serhan Acar bir ticari kuruluşun reklamını yapıyor gelin üye olun diye resmen. Yazık yazık hadi madem gittin anlaştın dsmartla bari seni seven binlerce insanın hatırlarına çıkıpta böyle açıklamalar yapma.

  54. hiç kimse kafasını yormasın interneti olduğu sürece.yayın zamanı serhan acar ın sesini birileri internetden canlı olarak verecek illaki.bende d smart olsa şahsen koyardım ama almayacağım.yayını koyması belki zor olur ama sesi yayınlamak daha kolay.e yayında aynı yayın tüm ülkelerde tv lerde sonuçta fom yayını veriyor herkes aynı anda aynı açıdan aynı yarışı aynı şeyleri izliyor.internetden ses.internetden görüntü yada tv den bir yerlerden görüntü.al sana serhan acar anlatıyor.

  55. Ağzına sağlık. Bende yukarıda biraz geveledim bununla ilgili ama okuduklarımın karşısındaki şaşkınlıktan açıkçası kendimi tam anlamıyla ifade edemedim. Her kelimesine katılıyorum. D smarta yüklendikleri yetmezmiş gibi serhan acar ın arkasından konuşanlarda var. Şaka gibi

  56. Kardeş düşüncelere yine saygı duyuyorum ve aynı cevabı tekrar veriyorum

    Türkiye gp si takvimden çıkarıldı mı çıkarıldı, f1 yayınları f1 severlerin elinden alınıp dijital şifreli her neyse o ortarma geçtimi geçti noktaaa.demekki başarısız. istanbul gpsi organizsasyonunda çok başarılı idile niye o tribünler boş kaldıııı. neden 2006 da ödül töreninden sonra (KKTC cumhurbaşkanının ödül verdiği tören ki ben sonuna kadar destekliyorum) bunun arkasından durmayıp yan çizdiler tobb başkanı bile çok sinirlenmişti o zaman yaptık ları işin arkasından durmayan adamlarla ileri gidemeyiz diye.

  57. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    haklısın kardeş iyi yazmışsın.

  58. ALİ  ULUSOY avatarı

    Anlaşılan kendi bildiğimiz yolla izlemeye devam edeceğiz F1'i.
    Ben NTV zamanında bile yabancı kanaldan izliyordum Okay ve Serra'nın anlatımına kızarak.Anlatım hiç farketmez.Sıkı takipçileri olan biteni anlıyor zaten.Yabancı dil olması sorun olmaz.Şaka maka TRT'nin F1 yayını çok iyiydi.Yarış öncesi magazini RTL'den Kai Ebel ve Nazan'ın magazin programı gibi çok başarılı idi.Aranıda izleyenler varmı bilmiyorum ama ilk Türkiye GP'sinin magazin programı,tanıtımı bizim kanallarda göremedim.Muhteşemdi.TRT'de çok başarılıydı üç yıl boyunca.Ntv motoGP yayınlıyor geçmişim ekran karşısına yayına ısınma turlarının yarısına gelmişler başlıyor.30 saniye kalmış starta böyle yayın olurmu.Bana Serhan anlatmış,O anlatmış bu anlatmış fark etmez.1995 yıllarından beri sıkı takipçisiyim asla paralı bir platformda F1 izlemem NOKTA

  59. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Serhan saçmalamış, bu ülkede millet cebine 50 lira koyupta yarışa bile gitmedi, şimdi kalkmış her ay 50 vereceksin diyorlar millete. 50 lira kimine göre hiç bişeydir, f1 aşkı geğiyi yapar, kiminin 1 haftalık doğalgaz parasıdır, çoçuğunun okul masrafıdır.

    Neticede byby Serhan Acar, F1 sen yokken de vardı, senden sonra da olacak. Senin kara kaşın, güzel sesin için gidip 50 TL oraya bayılacağıma çocuğuma ET alır yediririm.

    Ben sizlerin yerinde olsam protesto amaçlı en az 1-2 yarış gidip üye olmam dsmart'a. Bişey yapılacaksa topluca yapılır, fakiri zengini olmaz o işin. Ellerinde patlayınca nasılsa kendileri de bişeyler düşünecektir.

  60. Yorumların hemen hemen hepsini okudum. Ama neredeyse tamamı ya Serhan Acar'a yönelik ya da D smarta yönelik tepkiler. Gerçekten bu olumsuz tepkilere anlam veremiyorum. Daha düne kadar elimizde pistimiz ve yayıncı kuruluşumuz vardı. Ama bundan bir kaç gün öncesine kadar ne pist kaldı ne yayıncı kuruluş. Şimdi bu durumda D smart bir şekilde de olsa yayın yapacak ama suçlu onlar öyle mi? Devletin ve kuruluşların hiç bir kusuru yok. Siz kendinizi kandırmaya devam edin…

  61. Serhan Acar'ın mikrofonda olmasına kimsenin itirazı yok. Tabi ki o anlatacak yarışı.Yazısında savunmuyorum deyip de aslında bu durumu savunmuş olması insanları biraz gücendirdi.

  62. Eray Parlak avatarı

    Bende senin gibi bir yazı yazdım ama anladımki bu insanlara hiçbirşey yapmıyacaksın.
    Bikaç gün öncesine kadar herkez türkiyedende inşallah yayınlanır diyordu şimdi yayınlanacak buseferde kanal beyenilmiyor.Bizde istemiyoruz paralı platformda yayınlanmasını ama kimse almadı işte kanalına.D-smart okadar para verip aldı işte.Trt bizim vergilerimizle dönüyor ama malesef şeş kanallarına yatırım yapıyor.Ayrıca yok aydın doğan pravokatörlerine dikkat vs gibi tarzda yorumlar yapılıyor ama kimse zorla bişeye zorlanmıyor burda almazsan almazsın çok komik yorumlar bunlar.

  63. gerçek değiliz la sahteyiz biz ergeniz senin gibi

  64. altına d-smart satın alma linkini de koysaydın serhan acar..
    solunan havayı parayla satmaya çalışan bir kuruma kurum bile değil aydın doğan'a tek kuruş vermem. cebinden tek kuruş harcamadan PO'lu alıp satmış adamın tekrar benzer hareketlerini izliyoruz bu dsmart çıktığından hep bedava olacaktı evet evet

  65. Yusuf  Hitay avatarı

    son yılların en heyecanlı sezonun başlamasına 2 gün kala formula 1'i bize unutturup bu abuk subuk konulara kafa patlatmak zorunda bırakanlar utansın.

    yazıyı okuduktan sonraki tepkim ; "harika!"

  66. Bu ülkede zaten az olan ilgiyi tamamen bitirecekler. Sonra da çıkıp İstanbul Park neden takvimden çıkarıldı diye bas bas bağırırsınız. Bu arada evinde D-Smart ın var galiba Digi alsaydı neler söyleyecektin merak ettim şimdi !

  67. D-smart ne yapar ne eder,hangi kanallarda ne kadar özetini izleriz,F1 e özel haftalık programlar olur mu bilmiyorum ama SERHAN ACAR isminin tekrar mikrofonun başına geçmesi beni çok mutlu etti,bu en azından yüreğimize su serpti,özetli bir serhan acar izlemek bile kardır benim için d-smarta abone olmasamda,F1 camiasına hayırlı olsun,serhan a da başarılar,Allah mahçup etmesin…

  68. Yakup ERCAN avatarı

    Türkiye de F1 in gelişmesi ve ilginin artmasına en büyük baltayı d smart vumuş olacak.

  69. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Herkes niye D-Smart'a giydiriyor arkadaş? F1 yayınları olmadan da para kazanıyordu adamlar, her türlü parasını kazanıcak yine. Canı istemeyen almaz. Hiçbir karasal kanalın umurunda değil demek ki bu spor, hiçbir karasal kanala yeterli rating ve reklam gelirini çekecek kadar seyirci olduğu düşünülmüyor demek ki karasal yayın yapanlar tarafından! D-Smart tonla parayı dökmüş yatırım yapmış, az ya da çok bu ülkede seyredilebilmesinin yolunu açmış. Alkışlayacağınıza neler yazıyorsunuz ya… Laflarınızı ne bana, ne Serhan Acar'a ne de D-Smart'a söylemeyein kardeşim, laflarınızı elini cebine sokmayan karasal kanallara söyleyin. NTV Fertit Şahenk'in parası mı yoktu da bu yatırımı yapmadı? Türkiye'nin en zengin on kişisinden biridir kendisi. TRT'nin parası mı yoktu da uzatmadı? Hiç parası yoksa hepimizin elektrik paralarından TRT'ye pay kesiliyor, vergilerimizden pay gidiyor bi de hayvan gibi reklam ücreti alıyorlar. TRT Arapça kanalı açıp ona para dökeceğine F1'e para döksün. Bunlara yazın kardeşim, D-Smart'a değil…

  70. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bunu D-Smart dışındaki kanallara söylemek lazım sanırım, onlar senin bildiğin kadar televizyonculuk bilmiyorlarmış demek ki parayı onlar vermemiş.

  71. Arkadaşlar dsmart.com iletişim e msj yazdım,sitemizin adını vererek haklarındaki yorumları okumalarından başladım,kimsenin üyeolmayı düşünmediği ile devam edip,karasal bir kanalla paralel yayın yapmalarının(reklam geliri açısından)kendileri için daha iyi olacağı ile bağladım.Duyarlı üyelerimizden rica ediyorum,msj la patlatalı dsmart ı,hayde bre hayde!!! İllaki dankedecek biri vardır orda.Teşekkürler

  72. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Arkadaşlar, bu konu aslında biraz farklı boyutta.

    Bedava izlenir mi, izlenmez mi? Karasal yayın yada uydudan ücretsiz yayın izlenmesi bizim alışık olduğumuz bir konu, yani Serhan Acar'ın bize hangi ülkeyi örnek gösterdiğinin bir önemi yok. Yani biz ücretsiz olarak yarışları izliyorduk ve kanallar da reklamlardan kar edebiliyordu, yani illa ki ücretli yayın olacak, yoksa parasını kurtarmıyor geyiklerine girilmesin.

    Ha artık sistem bu derseniz de, diğer ülkelerdeki sistemlere bakın derim. Bir çok avrupa ülkesinde bu yayınlar belli paketler halinde satılır; örnekse ben ben belgesel severim, belgesel paketi alırım, başka biri spor sever, spor paketi alır, F1 izler. Başka biri avcılık, balıkçılık merakı vardır, doğa programlarının bulunduğu paketi alır. Ama biz de bu iş nasıl oluyor? Futbol maçlarını, F1'i i zlemek istiyorsanız, en babasından paket satıyorlar, hesabı da geçiriyorlar. Ben F1 izlemek için niye diğer kanallara para ödeyeceğim ki. İngiltere'de de adam para ödüyor ama 3 sterline bütün spor kanallarını alıyor. Bizim ödediğimiz fiyat faiş, kazıklanıyoruz.

    Eğer bu ücret konusu diğer ülkelerdeki gibi doğru düzgün uygulanacak olursa, kimse ayda 5-6 lirayı spor paketine vermekten kaçınmaz gibi geliyor bana. Ama bu şekilde biz kazıklanırsak, herkes avrupa kanallarından, netten izlemenin yolunu arayacak doğal olarak.

    Yok biz Avrupa gibi bir sisteme geçemeyiz diyorlarsa da, ücretsiz yayın yapsınlar, reklamlardan para nasıl kazandıysa diğer kanallar, onlar da gayet öyle idare ederler.

  73. benimde evimde d-smart yok ama bence gerekte yok arkadaşlarımız birçok alternatif sunmuşlar, ben önceleri tivibu üzerinden trt-3 izliyordum artık rtl izleyeceğim ve yarışında türkçe olması pek önemli değil neden mi?: hepimiz f1 i çok iyi biliyoruz ve dikkat etmişsinizdir yarışlarda pist üstünde olan birçok şeyi zaten spikerden önce farkediyoruz, statta maç izlemek gibi herşey gözünün önünde zaten. eğer bu yazdıklarımda haksız çıkarsam pazar sabahı 15 sene almanyada yaşamış annemi uyandırıp tercüme ettiricem yarışı 🙂

  74. Umutntm yapma be güzel kardeşim yapma!!!Ne farkı kaldı,şimdide yok yayın ben ve benim gibi düşünenler için.Ama sen bizden değilsin emin ol.F1 ben ve benim gibiler illaki bir formülünü bulup sevilmeden(maddi anlamda)izleriz,ama senin gibi istekliler sevilerek izler.Kızma bana,formda sana söylemek isteyipte söyleyemeyenler adına söylüyorum inan bana.Kötü ben olayım olsun.Ama yazarken azaıcık başka insanların ne yazdığını oku demiyorum,düşün öyle yaz.Saygılar

  75. Serhan sanada diyecek bişey bulamıyorum,bari savunmuyorum deme 1 metre demeç vermişsin ya.Yayıncı kuruluşta sizlerle birlikteyim desen yeterdi.Savunmuyomuş hadi git !!Futbol paralıymı zart zurt.dünya paralı kanal sistemine geçiyormuş,bırak safsatayı.Kimsenin sana bişey dediği yok zaten,yayın nerde sen orda olmalıydın buna kimsenin itirazı yok.Sana ne?Böyle bir demece gerek yoktu.Neyse Dsmart ALMAYACAĞIM!! ALANINDA TAAAAAA İnsafına bırakıyorum.Yazıklar olsun!!Bizde hata!Emeklilere bile 3-5 TL intibak eden bu devletten F1 e intibak etmesini bekliyoruz.Unutmayın bunlar daha iyi günlerimiz.Yayınlarsanız sevinirim.Teşekkürler.

  76. Serhan Acar F1 spikeri, F1 i izleyenlerin %90 eminim Serhan Acardan memnundur (Emre Tilev bu durumdan memnun olmayabilir ) Bu kadar sevildiğine göre Sunuculuk işini iyi beceriyor demektir. Serhan Acar Tosfed in sportif direktörü. İstanbul parktaki bütün bayrak hakemleri müdahale görevlilerinden o sorumlu. Hepsinin eğitimini bizzat kendi yapıyor. Formula 1 takvimine yeni katılan bazı ülkelerin pist görevlilerinin eğitimi Serhan Acar a verildi. Bunun sebebi Sportif direktörlüğü de iyi yapabilmesi tabii ki. İstanbul parktaki görevlilerin işini iyi yapmasında Serhan Acarın etkisi malum. Yani adam elinden geleni en iyi şekilde yapıyor. Daha ne yapsın. Ukala olduğunu düşünüyorsun ama emin ol yanılıyorsun

  77. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Ne kadar emek harcadığınızı, belkide nelerden vazgeçtiğinizi, nelerden fedakarlık yaptığınızı tahmin edebiliyorum. Buna saygı duyuyorum ve elimden geldiğince destekliyorum sizin çabanızı. Ancak siteyi tüzel kişi olarak ele alıyorum. Bahsettiğim bireylerin şahsına ait emeklerdir. Bu "benim" görüşüm. Benim gözümde ayrı bir yeriniz var. Ancak Serhan Acar'ın bireysel emeklerini kıyaslayabilecek birey emeği göremiyorum ben. Amacım F1'in ülkemizdeki gelişimine katkıda bulunanları kırmak değil, alınmayın lütfen. (-> F1 emekçilerine…)

  78. Serhan abi için yapılan eleştirilere kabul etmemekle birlikte şu son cümleniz " Hatta elimi daha da büyütüyorum ve diyorum ki bu sitedeki herkesin emeği toplansa o adamın emeğinin %1'ine ulaşabilir mi acaba emeğimiz… " e ben bir şey demek isterim ancak bu saatte kafam yerin değilken ve üzgünken dersem kötü olabilir. o yüzden demiyorum.

    iyi geceler diliyorum.

  79. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Afedersiniz de Serhan Acar gibi F1 aşığı ve gerçekten izleyicilerini gerçekten düşünen birini bu kadar temelsiz şekilde kötü eleştirmek kimsenin haddi değildir diye düşünüyorum. O adamın f1'in Türkiye'deki varlığı için çalıştığı kadar kimse çalışmış mıdır acaba bu eleştirileri yapanlardan? Hatta elimi daha da büyütüyorum ve diyorum ki bu sitedeki herkesin emeği toplansa o adamın emeğinin %1'ine ulaşabilir mi acaba emeğimiz… Eleştiri iyi bir şeydir. Bir şeye hizmet ettiği sürece…

  80. Kardeş saygı duyduğun için teşekkürler ben de senin fikrikerineaynı şekilde saygı duyuyorum. Sonuçlar üzerinden gidelim. Türkiye gp'si takvimden çıkarıldı mı çıkarıldı. Yayınlar 2-3 gün kala şifreli kanala geçtimi geçti. nihayetinde sadece serhan acar için değil, yapılması gerekenler demekki yapılmamış. oda türkiyedeki f1 yayınları ve Türkiye gpsinin yapıldığı dönemde yarış sorumlularından olduğundan nihayetinde o da bu sorumluluk neticesinde diğer sorumlular ile birlikte kollektif olarak sorumluluğunu yerine getirmemiş. f1 ile ilgili ülkemizin ilgili olduğu her konu türkiyedeki f1 severler aleyhine sonuçlanıyor. Mesela son 3 yıldır yarışları güzel ülkemizin devlet kanalı adına yerinden takip eden ekip turistik seyahat yerine gittiğİ padoklarda ülkemizde bu organizasyonun devam etmesi için demekki daha fazla çaba gösterebilirlermiş. hadi tamam diyelim neden yaptığı açıklamada her iki ağızdan ifadelerde bulunuyor. net bir şekilde ben dijital ortamda yayınlanmasını daha doğru buluyorum kendim şahsın adına da anlaşmayı kabul ettim saygılarımı sunarım bitti bu kadar. d smartı savunmak bana düşmez diyor bal gibi de savunmuş. Madem ekonomik gerçekler var ona da tamam Türkiye de çoğu kimse ne kadar f1 severse sevsin 15 günde 1 hatta bazen ayda 1 olaan 1,5 saatlik bir yarış için gidip parasını oraya bağlamaz. öyle olsaydı her hafta 3 gün hatta bu sene neredeyse her gün maç yayını yapan lig tvnin maçlarını seyretmek için kahvehaneler dolup taşmazdı herkes evine alırdı. bunları idrak etmeden bu işin içine girdilerse dsmartın kapısına kilit vursunlar ekonomik gerçeklerden yola çıkacaksalar bu kavramın firma boyutu dışında tüketici boyutu olduğunu unutmayıp bu konuda daha fazla serhan acar ve dsmart beyin cimnastiği yapsınlar.

  81. hahaha 😀 2009 çin yarışı olduğu zaman dersanedeydim , bir arkadaşımla tenefüse çıktık ve arkadaşımın tanıdığının kıraathanesi vardı -dersanenin yanında- hemen oraya gittik tek çare . neyse arkadaşım ıkına sıkıla trt1 i açtırdı adama , içerde 3 tane ''dede'' bi tv ye bi bize bakıyodu tip tip 😀 aklıma geldi senin yorumu okuyunca paylaşmak istedim 🙂

  82. serhan acar'i az-cok taniyanlar onun biz f1 severlerin gozunden de baktigini bilir. adami yerden yere vurmanin alemi yok. ne diyecekti? siz karasal yayinda yayinlayin. yoksa anlatmam mi? en fazla emre tilev falan getirirlerdi onun yerine. cok mu dert sanki saranmis holdingmis icin?

    serhan acar hem sevdigi isi yapiyor hem de para kazaniyor, bununla birlikte f1'i anlatmamasi demek d smart sahibi olup da onun sunumuyla f1 izlemek isteyenlere haksizlik olacakti. parasi veren daha da batacakti yani.

    eminim onun yerinde herhangi birimiz olsaydi, onun soylediklerinden cok da farkli bir sey soylemeyecektik. eminim o da uzuluyordur. ben bu adamin samimiyetine guveniyorum.

    dedigimiz gibi alternatif yollar arayacagiz.

    ha benim icin belki de en kotu f1 sezonlarindan biri olacak. raikkonen donmesine ragmen… hem tv yayini olayi hem de avrupa yarislarini izleyemeyecek olmam sebebiyle…

  83. Serhan Acar'a yüklenilmesini doğru bulmuyorum. Adam ne deseydi Ulan D-Smart zaten bir avuç izleyici var sen alırsan kimse kalmaz ama yinede almışsın istemesemde sunacağım mı diyecekti yapmayın lütfen. Burada birinci suçlu bizi paralı platforma mahkum eden TRT'dir aldığı milyonlarda lira vergiye elde ettiği milyarlarca lira gelire rağmen bu sporu almak için kılını kıpırdatmadı. Bizimde elimizde çok fazla alternatif yok maalesef. Ya D-Smart alıp izleyeceğiz yada İnternetten link bulup izleyeceğiz yada uydu alıcılardan F1'i yayınlayan yabancı kanalları bulup oradan izleyeceğiz. ama bir şekilde yayınlar izlenir diye düşünüyorum Tivibu'dan RTL şifresiz ve kaliteli şekilde izlenebilir İdman TV nedir bilmiyorum ama umarım oradan da takip edilme şansı olur. Son olarak eklemek istediğim kimse diğer kişilere yayın konusunda edineceği alternatiflerden dolayı eleştiri yapmamalı herkes kendisi için en uygun alternatifin peşinde olacaktır. D-smart alacak arkadaşları gereksiz yere eleştirip alma demek almayacak arkadaşlara da neden almıyorsun şunu yapma bunu yapma demek yakışıksız bir durum. Kimseyi kırmanın ve üzmenin gereği yok.

  84. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  85. Serhan Acarı eleştirmek için aylarca bu haberi mi bekledin adamın sadece Türkiye Gp si için yaptıklarını görsen yazdıklarından utanırdın. Düşüncene saygı duyuyorum ama çok çok fena yanılıyorsun

  86. Tolga Soydan avatarı

    kahvelerde izleriz artık bizde türkçe yayını.mecit aganın kahveye giderim.
    -aç abi sports kanalını yarış var.
    -at yarışımı.

    kesin böyle bir şey olur :))

  87. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Aynen.memlekette wc bile parali ya.

    ben bastiricam parayi yayin hakkini alicam sana gel neles seyret diyecegim.oldu.saran parayi biz beles seyredelim diye fomdan bir ton dolar verip alicak.dsmartta sarandan alacak ki saran kar edecek.bizede beles verecekler yok ole yagma.

    hic kimse ya neden bir ulusal kanal almadi diye sormuyor.alamazki.cok pahali.

    ferrariye lamboya binecekisn benzin pahali diyeceksin vay anam vay.normal uydusu olan idman azerbaycndan girer biss keyleri seyreder dsmartada minnet duymaz.

  88. Emre ÖZDURU avatarı

    Yahu beyler biz D-Smart almıyoruz diye batacak mı sanıyorsunuz??

    Serhan Acar'a gelince de kimsenin avukatlığını yapmıyor ekmek parası sizde olsanız sizde aynı şeyi derdiniz kimsenin kimseyi ihanet etmekle suçlamaya hakkı yok. Dün'e kadar inşallah Serhan Acar anlatır diyordunuz sonra kiminiz Emre Tilev'den dem vuruyorduk. F1 anlatımında ülkede ki tek adam ee daha ne.

    Beğenmezseniz YAHŞİ YAHŞİ dinleyip izlerseniz onu da beğenmedik mi RTL'den JA JA GUT GUT dinleyerek seyrederiz.

  89. Yayın hakkını onlar almasaydı belkide Türkiye de F1 yayını olmayacaktı Bırak ta isteyen izlesin bu ne saçma bir mantık !

  90. Serhan Acara neden yükleniyorsunuz beyler adamın işi F1 i anlatmak yok siz paralı kanalsınız sizde yarış anlatmam mı diyecekti Biraz mantık be kardeşim o kadar değer verdiğimiz insanları bile hemen gözden çıkarıyoruz. Zaten Türkiye de yayını kim alırsa alsın zarar edecekti D Smart aldı o zarar edecek. Türkiye de F1 e para yatırıp da zarar etmeyen kim var ki. Türkiyede sadece futbol para kazandırır. F1 e yapılan yatırım kusura bakmayın ama ölü yatırım

  91. Teşekkür ederim bilgiler için yine de alternatif bi kanal bulmam gerek.

  92. Arkadaşlar. Kimi arkadaşlar bilmem kimler şukadar zengin olacak bilmem kimler bukadar zengin olacak diye üye olmam. Kimseyi zengin edemem gibi yorumlar yapmış. Her kesin kendine göre hakkı vardır tabiki. Peki hepimiz bir futbol takımı tutuyoruz ve hepimizin en kötü takımımıza ait bir forması vardır diye düşünüyorum. Bir kısmımız birden fazla bazı kısmımızda ise lig tv aboneliği bile var. En sevdiğiniz sporu izlemek için bazı şeyleri artık gözden çıkarmak da gerekiyor. Şimdi çoğumuz bana sitemde bulunacaktır. Ya tuzun kuru konuşuyorsun vs vs. Biz öğrenciyiz diyen çoğunlukta olacaktır. 3 arkadaş 1 araya gelip demi üye olamıyorsunuz. Yapmayın allah aşkına. 1 ğün öncesine kadar olacaksa kesin serhan acar olmalı diyen yine sizlerdiniz platform üyelik sistemli olunca kendin anlat kendin dinle oldu. Gerçekten bu spora gönül veriyormusunuz?

  93.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Üniversite'ye ilk gittiğimde şöyle demiştim;'Ülen bütün güzel kızları kapmışlar'
    Aynı şey senin içinde geçerli Serhan Abimiz. 5-6 yıldır ne güzel Serhan Acar anlatıyor biz dinliyorduk. Şiir gibi anlatıyordu. F1'e Türkiye'de değer kattı, sevdirdi. Sayımız fazla değildi. Ama güzel bir aile olmuştuk. O Türk Filmindeki gibi, zengin adam geldi, aşkımızı bitirdi. O altın kafes içinde yalnız başına yaşarken, biz de başımızın çaresine bakıcaz.

  94. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Kapitalist dunya.bu is bole kardesim ya bu deveyi gudersin ya bu diyardan gidersin.ben kimsenin avukati savcisi degilim ama isine gwlirse diyorlar.biraz empati yaparsak eger tek tarafli bakmassak olayi daha objektif goruruz.bende dsmart var diye ahkamda kesemem.bende normal uyduda var girdeim keyleri idman azerbaycan acik.sifre kirildi.uydusu olan var olmayan var.para vermek vermemek herkesin kendi tasarrufunda.ancak herkeste sunu bilmeliki herseyin bir bedeli oluyor.

    bende dsmart la zman zaman polemige girdim haksizliga ugradim ama hep konusarak hallettim.adamar cikmis parayi basmis biz adamara kufrediyiruz.adam almasa almazdi.size bir seceek sunuyor.bak ben aldim bedeli bu diyor.istediginiz sunucuyuda koydum bedelide bu diyor.kaldiki bu bedel icinde paketine bagli bircok sinema belgesel spor kanallari hd sd olarak veriyor sadece f1 icin almiyor ki parayi.

    ha butun bunlara ragmen istemm vermem diyorsanizda saygi duyarim.netten alman azerbaycan kanallarindn veya baska bir kaynaktan izleyip izlememk yine bizlere kalmis.dsmarta bir beddua bir kufur anlamdim gitti.kimse siah dayamiyor alin diye.

    son cumlem.

    f1 i seviyorsan baska bir yerden veya dilden seyretmek zor geliyorsa bizlerde biraz fedakarlik yapmak duser sonucta.ben f1 seyreteden yasayamam arkadas.aboneligimide uzatacagim.iste o kadar.herkese allah gonlunce izlemek nasip etsin

  95. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tamamen düşüncelerimi yansıttın

  96. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    RTL cuma antremanlarını vermiyor.

    Cumartesi 3.antremanları 25-30 dk veriyor.

    Sıralamalardan (antreman özeti dahil) 45 dk önce program başlıyor.Sıralama bittikten sonra 15 dk Lauda yorum yapıyor.

    Pazar günü yarıştan 1.5 saat önce program başlıyor.Yarıştan sonrada 30 dk falan sürüyor.Podyum gecikmeli geliyor.Basın toplantısı veriyorlar.

    Programda ne var dersen iki günde farklı konular var.Pazar günü teknik daha çok.Bazen şehirle iligi tur oluyor.

    Pazar günü yine yarıştan 30 dk önce piste bağlanıyor.Araçların garajdan çıktığını görüyorsun.Grid üstü röportajlar oluyor.Milli marşlarıda çıt çıkmadan veriyor….

    Daha ne var RTL de….Christian Donner bol bol Vettel den bahsediyor.Her yarıştan önce Lauda Vettel i övüyor.Bazen Ralf te geliyor…

    Eğer sabah yarışıysa 11.30/13.30 gibi tekrarı oluyor birde.Öğlen-Akşam yarışlarının tekrarı yok.

  97. hahay, sevgili serhan abimize- kardeşimize bakın hele..

    elbette öyle diyecek anam babam, adam hilali ahmer'e çalışmıyor ya, parasını alıyor, işini yapıyor, işine kaldığı yerden devam ediyor.. umrunda mı millet nerden seyretmiş seyretmemiş?? babamızın oğlu değil ya. oturup bizimle beraber d-smart'ı eleştireceğini sanan var mıydı??

    d smart = biz izleyiciler için sorun kaynağı

    d smart = serhan biladerimizin yeni velinimeti. patronu.

    haydi hayırlı traşlar.

  98. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  99. Evet biraz bilgi verebilirmisin antremanlar,podyum,basın,toplantısını da veriyormu sky sports? Rtl 'den izleyecegim fakat bu bahsettiklerimi vermiyor.

  100. Bu kadarsaçma yorumlar ömrümde görmedim … Hayırlı olsun !! Eğer gerçek f1 ci iseniz gider dsmart alırsınız kardeşim bune be 1 aydır kafamızın etini yediniz. İzlemek istemeyende izlemez bu kadar basit . Sanki sen izlemeyince dsmart batacak .

  101. Evet biraz bilgi verebilirmisin antremanlar,podyum,basın,toplantısını da veriyormu sky sports? Rtl 'den izleyecegim fakat bu bahsettiklerimi vermiyor.

  102. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    ailen seni adam edememeiş ama ben seni adam edecem evladım…..

    şurda f1 sezonu başlıyor seni sadece diğer f1 severler adına affediyorum ve site yönetiminden artık bu insana bir dur demesini RİCA ediyorum.

    her haberin,her konunun altındada tahrik olmazki?

  103. yok daha neler merak ediyom standart dsmart kullanıcılarının kaç tanesi 35 tl verip f1 izleyecek dsmarta ve serhan acara başarılar kendileri çalsın kendileri oynasın hesabı hayırlı işler

  104. aslında tek umut kaynağımız değil ama azerice olması anlamamızı biraz daha kolaylaştırır onun için şimdiden araştıralım edelim

  105. d smart ta 35 tl vericeme sinirsiz netimi oderim daha iyi hem butun motorsporlarini izleyebilicen .. wtcc ,dtm ,autogp ,rally … motogp, superbike, supersport…f1 den turk izleyicisini sogutmaya devam

  106. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bunu böyle olacağı belliydi, hep dedik herkesin izleyebileceği bir kanalda olsun,hangi kanal olduğu sorun değil diye ama illaki korktuğumuz başımıza gelecek!!
    2 tane alternatif uydu hazırlamıştım, cumadan pazara full seyredecem. F1 den mahrum kalmayacağım için seviniyorum.türkçe olmadığına pek takılmayacam. bunada şükür.

  107. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    HD&SD olması iyi…..Antremanlarda olursa iyi olur……

    Bu arada Melbourne de inanılmaz yağmurlu bir haftaymış.

    Bir sitede Sauber ve İndia ile ilgili inanılmaz iddalar havalarda uçuşuyordu….

  108. Serhan Acar'a güle güle demek istiyorum artık bu laflarınızdan sonra f1 i her ne kadar almanca olsada daha rahat izleriz hem kalkacaksın karasal yayında olsa, dsmartı savunmak bana düşmek diyeceksin sonrada kalkıpta yok dijital platforma gidiş varmışta yok sırbistanda bile f1 paralı olmuşta diyeceksin. serhan acar dsamrtın teklifini kabul ederek kusura bakmasın ama f1 severleri ve kendisini sevenleri ciddi şekilde üzmüştür eminim çoğu kişi maddi olanağı olsa bile dsmartı bağlatmayacak. iş artık inada bindi herkes rtl uydu internet tivibu falan çözümünü bulacak ama dsmart bağlatmayacak. Son yıllarda zaten serhan acar kusura bakmasın ama anlatımı ukalalığa kaçmaya başladı zaten kendi sitesinde uslübuda biraz öyle oldu son yıllarda hep genel uyarı yazıları koyuyordu anasayfasına işte f1 i bilmeden niye yorum yapıyolarmış diye üyelerine göndermeler yapıyordu. kimse f1 uzmanı mühendis olmak için seyretmiyor 15 günde 1 stres atmak için hobi olsun diye. bir de yayınlarda izleyici anlamaz bunun diye en basit şeyleri bir 100 kere söylüyordu.biraz ağır oldu ama 2005-2006 yıllarındaki Serhan Acar'ı zorla kendisi özlettirdi bize. hele bu en son avukatlığa soyunması…Namı diğer Dijital ortamda tek başınaaaa yapacağı anlatımlarda kendisine başarılar diliyoruz…

  109. arkadaşlar d smart var bende . D smart ta rtl kanalı var mı ? varsa şifre istiyor mu ? Ve şifreliyse şifresi ne bilen var mı ? anlatır mısınız ? Nasıl izleyebilirim D Smart'tan rtl'yi veya Rtl yi ?

  110. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    aha tek umut kaynağımızdan da g*te gelmeyelim

  111. arkadaşlar d smart var bende . D smart ta rtl kanalı var mı ? varsa şifre istiyor mu ? Ve şifreliyse şifresi ne bilen var mı ? anlatır mısınız ? Nasıl izleyebilirim D Smart'tan rtl'yi veya Rtl yi ?

  112. Antrenman konusu hala belli değil ama SD pakette yayınlanacak yarışlar.

  113. Aynı şeyi bendede dedi :/

  114. uydusu olan-çanak anteni olan-kablo tv si olan-ttnet aboneliği olan hiç olmadı interneti olan herkes izleyecek nihayetinde yarışsız kalmayacağız vızzz gelir tırıs giderrr.

  115. İngilizce mi almanca mı?
    Şifreli mi ?
    Nasıl yapabiliriz ?
    Biraz bilgi verir misin?

  116. Arkadaşlar yayın konusu iyice netleşmeye başladı. Yarışlar Smart Spor ve Smart Spor HD kanallarından naklen yayınlanacak sunucu tabi ki olmazsa olmaz Serhan Acar. yayını izlemek için en az D-Smart Maxi paket almak gerekiyor SD yayın 24 ay taahhütle 24.99 TL. HD izlemek isteyenler 34.99 TL ödeyecekler. Başka hiçbir kanalda yarış Canlı olarak yayınlanmayacak. Pazar akşamları da CNNTürk'te bir program olacak ve yarışın özeti yayınlanacak Antrenmanların yayınlanma durumu hala belli değil henüz bir açıklama yok ama yayınlanması bekleniyor.

  117. İdmanın kendi sitesinde yayın açılmıyor "Stream Access Denied" Mesajını veriyor çözebilen varmı bu sorunu? Bendemi problem var yoksa yayınmı yok?

  118. evet yazıya göre karasal bir kanalda canlı yayın zorunlu değil.hepimize geçmiş olsun.
    ama ben hangi platform olursa olsun;d-smart-digitirk falan 1 kuruş para veripte üye olmayacağım.fia zengin olacak-fom zengi olacak-ecclstone zengin olacak-bilmemkimler zengin olaca-takımlar-pilotlar 10 milyon 100 milyon dolarlar kazanacaklar öylemi ! yavaş birazda az kazansınlar.bu düzenin oyununa hayır.

  119. Tolga Soydan avatarı

    serhan acar seni severdik ama artık almanların yanındayız

  120. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Antremanlar konusunda yan çizmeyemi başladılar?

    Ve HD&SD konularında?

    Şakamı bu?

  121. yaa arkdaşlarr rtl kanılı alman kanalıda nasıl izliyrsunu nettenmi yoksa uydudanmıı nettense bii link atsanızz uydudansa bii frakanları versenizz

  122. Site yönetimi yarış haftalarında internet üzerinden canlı olarak izleyebileceğimiz linkler paylaşırsa çok iyi olur.

  123. ne derseniz deyin türkiye avrupa yada diğer yerlerdeki gibi bir formula 1 kitlesine sahip değil o nedenle kendiniz anlatıp kendiniz dinliceksiniz kendi kendinizede yorum yapacaksınız bakalım ne kadar bir kitleye ulaşacaksınız

  124. Bukadar zırvatayı okumadım bile Serhan Acar size ve D-smart sahiplerine 77 nci kanalınızda başarılar karşılıklı sunar anlatırsınız birbirinize kimse zevki sefa uğruna sizin aboneliğinize gelmeyecek gelende zaten bizden değidir beter olun yerin dibine girin.

  125. Schumacher- avatarı

    Albert parkta görüşeceğiz ama sizin sesiniz ile değil Serhan abi .

    Ah be D smart ne vardı karasal yayınada aktarsaydın son günlerde heyecanımız artmışken gidip şimdi almanların soğuk soğuk konuşmalarını dinleyerek izleyeceğim

  126. FOM YETKİLİSİ avatarı
    FOM YETKİLİSİ

    Artık kendi kendine anlatır D-Smart 77. kanalda 🙂

  127. sen devam et Serhan bey ama 3 yıl boyunca d smart almayacağım ve RTL den izlemeye devamm

  128. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hee görüşürüz çok bekle, :(( şaka bi yana, astra uydusunda sky sport hd kanalından izlemeye devam, en azından reklamsız, dil seçenekli , sadece ortam sesi de sunabilen bi kanal, varsın serhan olmasın napalım, yapçak bişey yok, ayda 2 yarış için 35 tl çok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir