Surer: "Ferrari Sezonu 4. Bitirse Şanslıdır"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin 2011 ortasında, geçen seneki aracın gelişimini durdurup, farklı felsefeyi benimsediği 2012 aracına yönelmesine atıfta bulunan Surer, Maranello kökenli takımın ciddi bir kriz içinde olduğunu söyledi.

Sezon öncesi testlerde Ferrari, zirve mücadelesi etmekten çok orta gruptaki Sauber ve Force India’lar arasında kalacak gibi göründü

Surer: “Agresif bir araç üretmek istedikler ama çok fazla değişiklik yaptılar ve şimdi işe yaramadığını anladılar”

“Onlar için ciddi bir kriz bu. 4. bitirirlerse şanslılar.”

Ferrari Pilotu Fernando Alonso ise Melbourne’de kendine güvenen ifadelerle konuştu.

Alonso: “Kış testlerinde oldukça hızlı olan fakat yarışa gelince hızlı olamayan bazı takımlar görmüştük”

“Belki de çok iyimser olan hedeflerimize ulaşamadık ama bu demek değil ki diğer araçlardan yavaşız”


Yorumlar

  1. Ömer_Massa avatarı

    önüne gelen herkes bu sene ferrari çok kötü yok ilk dörde bile giremezmiş.bu kadar da abartmayın ya.bu yıl ferrari herkesi utandıracak inşallah…

  2. iddia ediyorum Ferrari 2011 aracını 2012 kurallarına uygun hale getirsin ve üzerinde 1-2 rutuş yapsın aerodinamik olarak, yine de 4. lüğü işi şansa bırakmadan alır, ilk 3 ü de zorlar.

    2012 aracı yeni bir konsept, gelişim alanı geniş, bu yüzden potansiyel içeriyor. Mclaren taraftarı arkadaşlar hatırlar, Son zamanların "bence" en hızlı mclaren'i mp4-20 Avrupa yarışlarına kadar ön sıralarda Renault'u zorlayamamıştı, hatta Toyota'nın bile gerisinde kaldığı yarışları ben oldukça iyi hatırlıyorum. Peki sonra ne oldu, bir güncelleme paketiyle Newey amca Mp4-20'de ki potansiyeli ortaya çıkarttı, dayanıksız bir araçtı ama Renault R25'ten 0.3 saniye daha hızlıydı tur başına neredeyse her yarışta, mükemmeldi.

    Bir benzerini neden Ferrari yapamasın ? Yapamazlarsa zaten ilk 3 zor, ama yapamayacakları hakkında bu kadar emin konuşmak, boş konuşmaktır, bu lafları adama yedirirler 🙂

  3. geçen seneki mgp gibi olacaklar sanırım, avrupa yarışlarına gelince güncellemelerle toparlamış olurlar ama iş işten geçmiş olur.

  4. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Geçen Sene Testlerde Muhteşemdik Sezonda Kötüydük. Bu Sefer Testlerde Kötüydük Sezonda Neden İyi Olmayalım.

    Büyük Olunca Sevmeyenin Çok Oluyor Tabi 🙂 Adam Medyum Olmuş 🙂

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vay be F1 in medyumları daha sezonun başını görmeden sonunu görmüş bile.Böyle giderse yarın da başka birisi çıkıp Ferrarinin 2013 yılını bile görebilir yerini saptayabilir.Astrolog Rezzan Kiraz bile 8 ay sonrası için fala bakmıyor.

  6. bi kuş bile doğduğunda uçamıyo. yenilik şart tabiki ama bunada zaman gerekli bence. ferrarinin ölüsü bile bir sezonda hiç olmazsa 1 yarış kazanıyo. forza mclaren

  7. bence gecen sene kendilerinden bahsediyor 😀

  8.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Medya'da da ne çok troll varmış yaw.

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso'nun uçan cüzdanından sonra bir şey daha dikkatimi çekti. Alonso'nun yüzü Troll yüzleri gibi bi hal almış 😀

  10. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ama haklı olabilirde. çünkü ferrari bambaşka bir araç tasarladı sorunları çözemezlerse işleri çok zor. diğer takımların birçoğuna bakıyorum. hepsi bir önceki araçların evrimi gibi benzer yanlarıda bir tek basamaklı burun farkı var işte. F2012nin ise bir öncekiyle alakası yok.

  11. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    .

  12. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    boşver arkadaşım herkes birilerini kötülüyor zaten kimin ne olduğunu yarından itibaren yavaş yavaş görcez , bak senin için güzel bi video buldum neşeni kaçırma ;))

  13. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Çoğu kişi ferrari küçümsüyor bu sene şampiyon biz olucaz fanatik tifosi

  14. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Ağzı olan konuşuyor yaa! 🙂 Ben bu sezonu şimdiden bıraktım. Gelecek sezon da nasıl bi aracımız olacak. Yine agresif mi yoksa geleneksel mi? Aslında ortasını bulsalar olacak. O değil agresif araç üretmeyi bilmiyoruz ki! Elimize, yüzümüze bulaştırıyoruz. Pek öyle radikal tasarımlar ile uğraşmadığımız için zor oluyor.. Bir ara Uçan Hollandalı takıma katılınca sevinmiştim tamam ulan bu kez olacak'' ama yine yok.

    —————————————

    Ama bunların hepsi birer olasılık. Ferrari cumartesi çıkıp polü alabilir ve ertesi gün yarışı kazanabilir. Neden olmasın. Olasılıksız diye birşey yok! :))

  15. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    belkide iyi başlamayacaklar bilemeyiz ama "Ferrari Sezonu 4. Bitirse Şanslıdır" demek sanki sihirli küresi varda sezon sonunu görüyor gibi olmuş.

  16. Alonso: "Kış testlerinde oldukça hızlı olan fakat yarışa gelince hızlı olamayan bazı takımlar görmüştük"

    Mercedesten bahsediyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir