Avustralya'da Daha Çok Red Bull – McLaren Kapışması Bekleniyor

yazar:

kategori:

Bu sene en uzun Formula 1 sezonuna şahit olacağız ve kış dönemi çalışmaları, gridin birbirine yaklaştığını öngörüyor; genel beklenti de bu yönde.

Ama ilk sıralar için otoriteler, Red Bull ve McLaren’ı ön plana çıkarıyor.

Kamui Kobayashi’nin yarış mühendisi Francenco Nenci: “Testlerden gördüğüm kadarıyla Red Bull ve McLaren, benzer tempoda gibiler.”

“Ardından Mercedes geliyor; ardından da bizim takım, Lotus ve Ferrari. Ama gerçekleri burada (Melbourne’de) göreceğiz”

Caterham Sportif Sorumlusu Steve Nielsen de aynı fikirde.

Nielsen: “Red Bull ve McLaren en iyileri. Mercedes bir parça geride; sonra da Lotus, Ferrari, Sauber ve Force India geliyor”

Nielsen’e göre ilk 3 takımın sıralamalarda ilk 6’yı zaptetmesi ile ilk 10’da kalan yerlerin heyecan yaratacağına inanıyor.

McLaren Pilotu Jenson Button ise, Red Bull’un geçen senelerdeki gibi bir avantajı olmadan sezona nasıl giriş yapacağını merak ediyor.

Button: “Egzoz beslemeli difüzörlerle ilgili kurallarda büyük değişiklik olması sonrasında Red Bull’un hâlâ aynı avantajı elinde tutup tutamayacağını görmek ilginç olacak.”

“Bunu yapabilirlerse, onları önümüzdeki birkaç sene boyunca yenmesi çok zor olur”


Yorumlar

  1. Şahsen ben bu açıklamalara katılmıyorum. Bence Lotus takımından biri yarışı kazanır ama Kimi , ama Grosjean.. Tabi şimdi bu düşünceye gereksiz yere bir sürü karşı çıkan olur ama ben böyle düşünüyorum. Belki doğru belki yanlış..

  2. Eğer mgp nin geliştirdiği drs+f duct sistemi gerçekten anlatıldığı bigi çalışırsa, sıralamalarda takım ilk 2 çizgide yer bulabilir.
    Yarışa o şekilde başlarsak çok can yakarız 2 drs alanı olan bu pistte.

  3. harika yaaaa :)))))

  4. Yine bi kopuşma yaşanmasın da, kim kimle kapışsa kapışsın; ilk yarıştan sonra RedBull istediğini alamazsa 'Fia bizi engelledi' diyecek, McLaren beklediğini almazsa 'hiç bir şey birden olmaz, seneye inşallah daha farklı olacak ya da hızlı gelişen bir takımız' diyecek çünkü iyi şişirildiler, Ferrari ve Mercedes ve Lotus peşin ödeme yaptılar mazeret merciine zaten, Lotus 'test kaçırdım, etkiledi' de diyecek te falan ama RedBull'un mazeret üretmesi heyecanı garanti ediyor..

  5. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    HAZIRMIYIZ ? HAYDİ ŞİMDİ BÜTÜN ELLER HAVAYA ;))

  6. Şahsi fikrim, zaman tablolarına bakınca Redbull, Mclaren, Mercedes'in sıralamada kapışacağını ancak yarış temposunda işlerin değişeceğini umuyorum. Sezon öncesi son atmasyonlar.:) Hangisi önde hangisi geride önemli değil benim için aralarında çok fark olmasın kafidir.:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir