FIA, Takımların Egzoz Çözümlerinden Memnun

yazar:

kategori:

Geçen sene sonunda egzoz beslemeli difüzörlerin yasaklanmasının ardından bu senenin egzozlar açısından sıkıntısız olması bekleniyordu ancak yine de bazı takımların çözümleri şüphe uyandırdı.

Avustralya’da yapılan incelemelerin ardından konuşan Charlie Whiting “Genel olarak biraz görüşmeler oldu. Bunların çoğu yeni kuralların farklı yorumlanması üzerine oldu. Geçen sene çok basit kural vardı ve bu kuralde her bir araçta ikiden daha fazla egzoz çıkışı olmayacağı söyleniyordu. Bu sene tüm paket konusunda bir sayfa hazırlandı ve öyle ya da böyle egzozun aerodinamik etkisinin olmaması belirtildi. Açıkçası mühendislerin bu konuda farklı yorumlamaları olmuş.”

“Gördüğümüz tüm sistemler yeni kurallara uygundu bu yüzden bizim konumumuz açık. Her bir sistemin tam olarak ne kadar aerıdinamik etkide bulunacağını söyleyebilecek konumda değiliz. Yeni kuralların amacı bunun olmamasını garantilemekti.  Her bir sistemin ne kadar aerodinamik etkide bulunduğu konusunda bir fikrimiz yok, aynı şekilde şu anda bizi ilgilendiren bir durum da yok.”

“Kurallara uygun oldukları sürece biz mutluyuz. Şu ana kadar gördüklerimize göre hepsi kurallar dahilinde.” dedi.

 


Yorumlar

  1. durup dururken illegal diyenlerin takımları o yeniliği yapamamıştır da ondan 😉

  2. Onu diyenler ne RedBull egzos sistemini biliyor ne de kurallarını. Sağdan soldan duydukları söylentilere dayanarak her şeyi çok iyi biliyormuş gibi konuşuyorlardı. Kendilerinden ne derece emin olduklarını duysan onları F1 mühendisi sanırsın.

    Böyle insanları kaale almamak lazım.

  3. Bizim egsoza illegal diyen bazı arkadaşlar nerede acaba yorumlarınızı bekliyorum?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir