Brawn, Mercedes'in Arka Kanadını Pek Abartılı Bulmuyor

yazar:

kategori:

Mercedes pilotları bugün düzlüklerde etkileyici performans gösterdiler. Bu etkileyici performansın DRS ile birlikte F-kanallı arka kanat sayesinde olduğu tahmin ediliyor.

Fotoğraflarda DRS açık olduğunda arka kanadın kenarlarında boşluklar ortaya çıktığı görülüyor.

Brawn “Aracımızda ilginç bir sistemimiz var ve henüz tamamlanmadı. Bu yüzden takımlar da sisteme bakıp bunu yapmalarına değip değmeyeceğini düşünüyordur.”

“Difüzör konsepti ya da son senelerdei egzoz konsepti kadar büyük bir şey değil. Açıkçası faydası oluyor. Bu yüzden onu kullanıyoruz ancak çok büyük kazancı yok.” dedi.

 


 


Yorumlar

  1. DRS açıkken olacaksa dediğin gibi pek bir faydası olmaz ama bakalım yarışta ne olacak.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    bu sistemin sadece drs açıkken faydalı olduğu söyleniyor. durum böyle ise sıralamalar dışında pek bir faydası olmaz.

  3. Mclaren F-kanal kullanırken DRS yoktu. O zamanki F-kanal, pilot tarafından ayarlanabilen ve düzlüklerde aracın arka kanadının üst kısmının hava akışını engellemesiyle oluşturduğu downforce'u azaltarak(düzlükte yerebasmaya ihtiyaç olmadığından) aractaki drag i azaltan bir sistemdi. Şu andaki DRS'nin aynısı denebilir, elbette DRS çok daha etkili…
    Bu yüzden arka kanaldaki F-kanalın DRS olan bu zamanlarda çok fark yaratan bir şey olduğu konusunda hem fikirim. DRS alanı olmayan düzlüklerde yararı olacaktır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir