Ferrari Henüz Ne Durumda Olduğunu Bilmiyor

yazar:

kategori:

Bugün Fernando Alonso ve Felipe Massa, zaman tablosunda ilk on içinde yer almayı başardı ancak Alonso otomobilin testlerde olduğundan daha iyi olup olmadığı konusunda bir fikirlerinin olmadığını belirtti.

Avustralya’da kendisini otomobilin içinde rahat hissedip hissetmediği sorulduğunda İspanyol pilot, “Pek değil. Genel olarak iyi bir cuma günü olsa da otomobilin içindeki durum pek değişmedi.”

“Özellikle öğleden sonra ikinci seasta hava şartlarının da etkisiyle rekabet seviyesini değerlendirmek mümkün değildi.”

“Otomobil iyi durumda, bazı cevaplar aldık ama testlerde de durum böyleydi.” diyor.

Ferrari teknik şefi Pat Fry da şimdiden otomobilin performansını değerlendirmenin mümkün olmadığı fikrine katılıyor.

“Bugün hava şartları nedeniyle mevcut durumu yorumlamak daha zordu ve bu da çalışmalarımızı etkiledi.”

“Şu anda F2012’nin performans seviyesi hakkında açıklama yapmak imkansız. Biz de rekabet açısından diğerlerine göre ne durumda olduğumuzu bilmek için sabırsızlanıyoruz.”

Alonso son olarak sıralamalarda Red Bull ve McLaren arasında bir mücadele beklediğini söylüyor.

“Bana kalırsa favoriler zirvedeki takımlar. Yani Red Bull, McLaren, Ferrari ve Mercedes. Ama Sauber de ilk yarışlarda ilginç bir performans ortaya koyacaktır. Force India da bugün oldukça iyi durumdaydı”

“Ama bence McLaren ve Red Bull önde olurlar.”

 

 


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Güncellemeden güncellemeye fark var.Hızlı gelişirsek rakibini yakalarsın veya geçersin.Yoksa herkes güncellemeler ile aynı saliseleri kazanmıyor değil mi?Bazen çalışmama durumu oluyor.Geçmişte Ferrari veya diğer takımlar geriden gelip rakiplerini yakaladılar sık sık.Bu sene böyle olacak vesaire tarzı yorumlar bana hiç gerçekçi gelmiyor kusura bakma da.20 yarışlık bir sezondan bahsediyoruz.

  2. Mercedes GP avatarı

    Her takım avrupaya güncelleme getirceketir yani ferrari bu sene Mercedese geçilmemek için uğraşacak

  3. Soruyu farklı haberlerde 2. defa sorduğum için kusura bakılmasın.Ama bu habere daha uygun herhalde.

    "Testlerdeki egzoz düzeni yüksek df ile lastikleri fazla aşındırıyor deniyordu takım tarafından.Eski düzene dönüldü arkadan kaymalar ondan mı acaba arkadaşlar ? Eğer ondansa geçen sene hem virajları alamayıp hem de diğer takımlarla aynı turlarda lastik değiştirince çıldırıyorum. "

  4. Biraz daha fazla kayıyor demek istedim 🙂 McLaren veya Mercedes'in zorlandığını görmedim ben.(aracın dengesinden bahsediyorum)

  5. slm arkadaşlar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım. kendim de koyu mclarenciyim. 2012 sezonunun ilk yarışı için gerçekten hala hangi takım daha hızlı polü alır yarışı kazanır demek gerçekten çok zor bilinmeyen o kadar çok şeyler var ki ama kanımca her ne kadar mclaren redbula yakın görünse de testlerde sonucu kestirmek zor. hele ki mercedes ve ferrari keza lotus hepsi hala kapalı kutu bakalım yarın polü ve yarışı kim kazanacak am şu da bir gerçek ki bu yarıştı polü ve yarışı kazanan takım malezya için bariz favori olamayacak çünkü avusturalya albert park doğası gereği pistin özelliğinden dolayı diğer pistlere pek benzemiyor kanımca sanım asıl sıralamayı malezya ve devamında göreceğiz. dileğim hamilton zirveye geri döner hepinize kolay gelsin

  6. Fry ın açıklamasının yorumu gerekir.Sıralama formatından mı yarış formatındanmı bahsettiğini çözmek gerekiyor.Alonso nun Antreman 1(P1) in sonunda yaşadığı drift in anlamı pek çok olabilir.3.Sıralamalar sırasında (Q3) benzer bir şekilde o düzlüğe çıkma durumunu denemiş olabilirler.Buna ister DF leri eksik deyin ister tutunamıyor deyin isterseniz özel bir motor devri ayarlamasından dolayı deyin… Bu tip kaymalardan ötürü aracın sorunlu olduğuna kanaat getiremezsiniz.P3 belki bir görüş verebilirsede Q2 ve Q3 asıl gösteri olacakdır.ARaçların birbirine çok yakın olmasından dolayı 0,1 saniye içinde olan araçlarındahi elenebileceklerini düşünüyorum. MSC nin W03 ü çok övmesi bazıları için kafa karıştırabilir . Benim ilk kanaatim testler sonrası Ferrari ile McLaren arası mesafenin 0,3 sn olduğuydu ve McLaren de RBR den 0,5 sn hızlı olsa… iyimser rakamlar tutabilir.Herşey yarışda biter. S1, S2,S3 derecelerini göremedim ama onlarda yaklaşık olarak bir bilgi verebilir.RBR ler genelde çok fazla tur atmadan işlerini hallederdiler… şimdi yağmur çamur demeden turlamışlar.

  7. Ee Ferrari ne durumda olduklarını bilmiyor ama burada Ferrarinin ne durumda olduğunu bilenler var 😀

  8. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    antrenmanlarda normal vettel bile kayıyordu ayar deniyorlar. Geçen senede çok kayıyordu. Yarışta bunlar minimum oluyor , her araç önden yada arkadan ayarlara göre kayar. Yüzde yüz yere yapışan araç yoktur yani 🙂

  9. Araç çok kayıyo arkadan, Alo sürekli arabayla boğuşuyor yarışta ferrari'den bir kaç spin görebiliriz ayarlamalarla düzeltemezlerse.

  10. Alonsomania  avatarı

    lastik ısıtma işinin arabanın iyi yönlerinden olduğunu söylüyorlardı,downforce sorunları var daha çok sanırım.ve testlerde biraz daha aracın sınırlarını deneyip riskli sürüyor olabilir.yani da virajda ne yaparsam araç ne tepki verir gibi bi şeyler

  11. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    autosport'ta alonso aracın dengesi iyi demiş. Fazla olumsuz konuşmamış bakalım ne olacak bizim takımdan çok merak ediyorum ferrari'yi çok acayip açıklamalar geliyo. Bakalım nerede olacak bunlar acayip meraklıyım yarın için 🙂

  12. Alonsomania  avatarı

    farklı yorumlar var. Sanırım red bull-mclaren çekişmesi ve ferrari'nin yetişme çabasıni izleyeceğiz bu sene. Ferrari'nin Sauber'in arkasında falan olduğunu sanmıyorum Mercedes'le çekişecektir ilk yarışta. Joseluisf1 Çin ve Ispanya'ya gelecek olan güncellemelerden çok iddialı bahsediyor.. Bakalım ne göreceğiz? Nasip..

  13. Tolga Soydan avatarı

    viraj çıkışları hiç iyi değil alonsonun.lastikleri ısıtamıyo olabilirler.

  14. Alonsomania  avatarı

    autosport'tan alınmış sanırım. Pardon..

  15. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Umarım öyledir. Bıktık sürekli karamsar ve inancı yitirilmiş açıklamalardan.

  16. Alonsomania  avatarı

    ferrari'nin sitesinden alınmissa yanlış çevrilmiş.Alonso araçta önemli değişiklikler yaptıklarını ve bunların işe yaşadığını aracın dengesinin iyi olduğunu genel anlamda pozitif olduğunu söylemiş.ve gridin yakın olacağını düşünüyormuş

  17. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Alonso böyle açıklama yapmazdı.Bu takım Alonsonun inancını bile kaybettirdi yazık çok yazık.

  18.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012
    Ama bana kalırsa McLaren ve Red Bull önde olurlar

    Bir de gidip D-smart alacağız öyle mi?
    İdman-Smart 77. kanal bize çok bile.

  19. Mustafa Sar avatarı

    Berbat bir yıl başlangıcı… Neymiş hava şartları kötüymüşte .. ne durumda olduğumuzu bilmiyor muşuz. Birisi fry'a buranın mc Laren değil FERRARİ olduğunu hatırlatsın….

  20. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Başlayacam sizin düşük tutacağınız beklentilerinize be kardeşim. Kaç senedir lan bi kerede çıkın diyinki şöyle yapacaz böye yapacaz. Hemen ağlama modundalar, biz kötüyüz ühü ühüüüü…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir