Massa İlk Günün Zor Olduğunu Kabul Etti

yazar:

kategori:

Felipe Massa sabahki seansta spin atarak çakıl alana çıkmış ve kuru pistte yeteri kadar tur atamamıştı. Brezilyalı sorunsuz bir gün geçirmediğini söyledi ve ilk seansta yaptığı hatayı anlattı.

“Bugün zor bir ilk gün oldu çünkü planladığımız gibi çok fazla tur atamadık. Yağmur hem ilk hem de ikinci seansta işleri karıştırdı.”

“İlk seansta pist dışına çıktım ve bu da bana zaman kaybettirdi. Fren yapıyordum, sol arka tekerleği çimlere kaptırdım ve araç kendiliğinden döndü. Kaçış yolundaki çakıl alan durabileceğim tek noktaydı.”

Massa ayrıca otomobilin kış testlerine oranla nasıl olduğunu değerlendirmek için bir şey yapamadığını da belirtti.

“İkinci seansta yağmur nedeniyle pist uzun süre ıslak kaldı ve sadece sonlara doğru kuru hava lastiklerine geçebildik. Her şeyi hesaba katarsanız, diğerlerine göre ne durumda olduğumuzu hesaplamamız pek mümkün değildi. Otomobilin Barcelona testlerinden bu yana değiştiğini söyleyebilmek için yeteri kadar tur atmadım. Yarın öğleden sonra, sıralamalarda hepimiz aynı şartlar altında olacağız ve böylece bir şeyleri anlayabileceğiz!”

 


Yorumlar

  1. raikkonenin olayını biliyorum . o da viraja rahat giriyim diye dışa açıldı , doğal olarak önce yön verdiği ön tekerler 1 cm de olsa çimlerle temas etti peki arka tarafı nasıl kaptırdı , tabii ki f1 bilen bir kişi arka lastiklerin ön lastiklerden kalın olduğunu ve gücün arka tekerlekte olduğunu , arka tekerleklerle şaka olmayacağını bilir . sen antrenmanı izledin mi ? massanın sol tarafı komple çime çıkardığını gördün mü ? . sen anlaşılan burda massacığına doğru ama acı laflar gelince küplere binmişsin saçma sapan boş boş konuşmussun , çakmaymışız hah ! sen misin gerçek ? sen misin usta f1 bilimci ? 2 olayı da yeterince açıkladığımı düşünüyorum , idrak edebildiysen ne mutlu sana . çünkü ben neyin ne olduğunu biliyorum , sana da daha çok düşünüp yazmanı tavsiye ediyorum . baybay .

  2. "sol arka tekerleği sol önü kaptırmadan nası çimee kaptırdı acaba 🙂 massa hiç değişmemiş gibi gözüküyor , başladı yine saçmalamaya ve ardından bahane saymaya"

    tifosi olduğunu iddia eden arkadaş, izledin mi acep; avustralya 2008'de raikkonen aynı yerde sol arka tekeri çime kaptırıp spin atmış ve çakıllara çıkmıştı, hem de hava güllük gülistanlık iken.

    "arka lastik ön lastiği takip eder" kuralı, senin benim gibi sıradan sürücüler için geçerli, pistte yarışanlar için değil. laf olsun diye saçmalayan sensin. sırf "nerede bir massa haberi olsa da saydırsak" diye bekleşen çakma tifosi kılıklılar için bile massa'nın iyi bir sene geçirmesini diliyorum.

  3. sol arka tekerleği sol önü kaptırmadan nası çimee kaptırdı acaba 🙂 massa hiç değişmemiş gibi gözüküyor , başladı yine saçmalamaya ve ardından bahane saymaya . ben antrenmanı izledim , replay verdiler ve massa açılıp viraja rahat giriyim derken resmen çime atladı kompe sol tarafla . geçen seneki gibi sıralamalarda sektörleri birleştiremedim , hata yaptım , önümü göremedim , havadan nem kaptım gibi şeyler saymaz umarım bu sene . bakalım sıralama sonucu ne olacak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir