Massa, Rubens'in Rekorunu Kırmayı Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Rubens Barrichello’nun en fazla Grand Prix’de start alan pilot rekorunu kırma fikrinin aklında bulunmadığını fakat kazanacak bir pozisyonda olduğu sürece yarışacağını söyledi.

Geçtiğimiz Türkiye Grand Prix’inde Barrichello, Ricardo Patrese’ye ait olan en fazla Grand Prix’e katılma rekorunu eline geçirmişti. Brezilyalı pilot pazar günü İstanbulPark’ta 257. kez start alarak rekorun yeni sahibi oldu.

Yarışın ardından verilen partide Barrichello’nun başarısını kutlayan pilotlar arasında Massa da yeraldı.

Bununla birlikte Ferrari pilotunun buna benzer bir başarıyı kutlamak için Formula 1’de kalıcı olması kalan yıllarda ne kadar rekabetçi olacağına bağlı.

93 yarışta start alan Massa konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: " Özel bir olaydı, İstanbulPark’ta olmaktan mutluydum ve Rubens Barrichello’nun Türkiye Grand Prix’inde Ricardo Patrese’ye ait en fazla Grand Prix’de yarışan pilot rekorunu kırarak bu sayıyı 257’ye çıkaran Rubens’in başarısını kutlamak için konuklar arasında yerimi aldığımdan dolayı da mutluyum."

" Bu rekoru kırmak ister miyim? Büyük bir mücadele olarak görünüyor. Yarışmayı sevdiğim doğru ve mümkün olduğu kadar uzun süre bu işi yapmaya devam edeceğim ve 27 ya da 37 olmamın bir anlamı olmayacak."

" Rekabetçi bir pilot olduğum sürece yarışacağım ve öyle olamazsam bırakacağım çünkü Formula 1’de sadece spor olduğu için bulunmuyorum, buradayım çünkü kazanmak istiyorum."

" Fiziksel anlamda formda ve rekabetçi hissettiğim sürece ve takım bana fırsat verdiği sürece yarışacağım. Eğer herhangi bir şüphem olursa, bırakacağım ve rekor kırmak için yeteri kadar uzun bir süre kalmayı gerçekten düşünmüyorum."

" Bununla birlikte Formula 1’de birçok genç pilot var ve önümüzdeki birkaç yılda çok fazla  yaşları ilerlemeden Formula 1’e kolayca yeralabilecek potansiyele sahipler."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir