Grosjean: "Formula 1'e Neredeyse Zirvede Döndüm"

yazar:

kategori:

2009 senesinde yine Enstone kökenli takımla, bu sefer adı Renault iken yarışan Fransız pilot, 2012’ye Avustralya’da çok iyi bir başlangıç yaptı.

Grosjean, zirvedeki iki McLaren’ın ardından 3. oldu; takım arkadaşı Kimi Raikkonen ise 18. olabildi.

Grosjean: “(Takımdaki) herkes için muhteşem bir şey. F1’e geri dönmek gerçekten güzel. Keyif alıyorum”

“Kış testi oldukça iyi geçti. Lotus ile olan bu tecrübemle gurur duyuyorum. Bana inanan birkaç insan var ve geriye neredeyse zirvede döndüm. Bütün sezon bu şekilde olmamızı umuyorum.”

Bu performansının Albert Park’ın doğasından olup olmadığı sorusuna Grosjean: “Her şeyden biraz-biraz. Biraz da benden. Kuru zeminde pisti keşfediyorum; araç da iyi çalışıyor”

“Her yarışa parçalar getirmeyi sürdürebilirsek, öndeki adamların arasında olabiliriz.”

GP2 Şampiyonu Grosjean, 3 sene önce Renault’da yeterli performans gösteremediği için koltuğundan olmuştu ama o günden bu yana gelişim kaydeden Fransız pilot, pilotların asla pes etmemeleri konusunda iyi bir örnek olduğunu düşünüyor.

Grosjean: “Bu bir ders. Bugün burada olmaktan çok memnunum; gurur duyuyorum. Bana en zor anları yaşattılar. Lotus takımın parçası bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Kış boyunca, elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalıştık”

“Bu bir hayal değil. Biz bunu yaptık. Yarın da -ve sonraki yarışlarda da- en iyisini elde etmek için çalışabiliriz”


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Lotus a grossjean ve raikonnen e guvenim tam.yarinki yarisin paraliyan iki yildizi olacaklarina eminim.gross bana gore galibiyet icin mucadele edebilir.tek handikapi kurtlar sofrasindaki tecrubesizligi olacak.heyecanini yenip sakin kalirsa podyum garanti cepte.

    kimi 17 den kalkacak.starti atlatir bir karambole kurban gitmesse drs ile birlikte iyi bir strateji ile ilk sekizde bitirecegini tahmin ediyorum.

  2. Helal olsun Pistlerin sempatik çocuğu yarın iyi şeyler bekliyoruz sen den son testler de Mclaren ile pistte yapılan simülasyon da Ortalama olarak kullanılmış lastik ile arada ki fark 0.2 saniyeydi bakalım yarın neler yapacak.

  3. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Sonuna kadar>>RENAULT F1 TEAM<< hep arkasındayım arkasında olacağım takımımın her çıkışın inişi her inişin bi çıkışı olduğunu unutmayalım her pilot hakkettiğini yaşar bazı pilotlar umduklarını beceremediler renaulttan ayrıldıklarına bin pişman olmaları dileğiyle biz geçmişi unutamıyoruz bu sezon çok iyi olacak inşallah takım Raikoneni destekliyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama inşallah onun içinde iyi bir sezon olur ve her iki pilotumuzda üst sıralarda yarışları bitirirler

  4. neden?temiz taraftan kalkıyor buraya yazıyorum yarın en az 1 mclerini geçecek

  5. E20 uzun suruslerde cok iyi ve istikrarli ozellikle sert lastikleri cok iyi calistiriyor arac iyi bir start alirsak galibiyet mucadelesi zor ama imkansiz degil temiz taraftan kalkacagiz iyi bir startla 1 veya 2 sira kazanabilirsek E20'nin yaris performansina guvenim tam=) Tabi Romain start konusunda bende soru isaretleri birakiyor ama umarim muhtesem bir start alir

  6. Valla helal olsun ama yarışta aynı başarıyı göstermesi zor Schumi startta yer gibi bunu. Gönlümden geçen sıralama:

    1.L.Hamilton
    2.J.Button
    3.M.Schumacher

  7. Mercedes GP avatarı

    iyi turladı ama zirve….o kadar uzun boylu değil

  8. Romain Grosjean arkadaşım kesinlikle atıp tuyorlardı.yüzleri kızarmıştır

  9. Yuzumu kara cikarmadin dostum 2009'da dibe kadar battik hic kesmedim umudumu senden ve bugun zirvedeyiz bu gurur senin bu gurur benim! Bazi arkadaslar vardi atip tutuyorlardi umarim simdi utaniyorlardir!

  10. Tebrikler Grosjean. Harika bir performanstı. Red Bull'un difüzör hilesi bitince n iyi kimin kimin kötü pilot olduğu ortaya çıktı. Grosjean'a çok kanım ısındı ; kamerayı gördüğünde selam vermesi , sürekli gülümsemesi , sempatik hareketleri 🙂 öte yandan ferrari kendine bir an önce çeki düzen vermeli yoksa 2.williams vakası yaşanabilir.

  11. Tebrikler Grosjean. Harika bir performanstı. Red Bull'un difüzör hilesi bitince asıl pilotlar kendini göstermeye başladı gibi. Grosjean'a çok kanım ısındı ; kameraları gördüğünde sempatik hareketleri sürekli gülümsemesi 🙂 Öte yandan Ferrari'de çok köklü değişikler olacak gibi gözüküyor. 2.Williams vakası yaşanmadan önlem almalılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir