Brawn Ateş Püskürdü: "Siz Diğerlerinin Egzozlarıyla İlgilenin"

Ross Brawn: “Biz tabii ki Fia’yı araçta neler yaptığımız konusunda bilgilendirdik. Onları sistemi gözden geçirdiler ve sonuçtan gayet memnun kaldılar. Bazı takımlar ise pek memnun gözükmedi ve bir aydınlatma istediler. Fia bu işten memnun olmasaydı biz sistemde değişikliğe giderdik. Sonuçta, fia memnun, biz memnunuz, onlar da memnun olmalı.”

“Ortalıkta bu sistemin prostesto edileceğine dair bazı söylentiler dolaşıyor. Bu gerçekten talihsiz bir durum. Talihsiz çünkü bu iş perşembe veya cuma günü, bize zarar vermeyecek şekilde yapılabilirdi. Sıralamalardan sonra böyle birşey yapmak hiç hoş değil. Biz böyle birşeyi asla yapmazdık. Bunu hiç tasvip etmiyoruz.”

“Aslına bakarsınız bazı takımlar egzoz sistemleri fia kurallarına uymamasına rağmen, pistteler. Biz Mercedes ile alakalı bütün tantananın ilgiyi onların üzerinden çekmek amaçlı olduğu kanaatindeyiz. Fia egzoz beslemeli difüzörleri yasaklamasına rağmen birkaç takımda halihazırda bu sistem mevcut. Biz bu sistemin olmayacağını düşündüğümüzden aracımızda kendisine yer vermedik lakin, bazı takımlar kurallar etrafında akıllıca hareket etmekte beis görmüyorlar. Burası formula 1, bu işin doğasında var.”

Mercedes bilindiği üzere DRS bağlantılı  F-kanal sistemini kullanıyor. Sistem DRS kullanırken oluşan sürtünme etkisini en aza indirme üzerine tasarlandı. Lotus ve Red Bull bu sistemin yasal olmadığı iddiasında. 


Yorumlar

  1. Camdan yapılmış bir evde yaşıyorsan diğer insanlara taş atmayacaksın.

  2. fia-ferrari dönemi max mosley ile yaşandı bitti! birdaha buna benzer rezillik olmayacak diye de bir kaide yok ama aklı başında her F1 sever böyle birşeyin birdaha olmamasını isteyecektir. biz başarılı olalımda farketmez, fia ile olsa da olur mantığı ferrari yöneticilerinde ve ne yazıkki sayısı azımsanmayacak kadar ferrari taraftarlarında mevcuttur. tarihte yaşanan gerçekleri bilenin ve bunu dile getirenlerin, senin gibi insanlar tarafından gerzek ilan edilmeside açıkçası hiçbir anlam ifade etmiyor.

  3. Newey'in RB7 sine o kadar laf söylüyorlardı,şimdi w03'e. Gelişebilen gelişsin bırakın taş atmayı.Burası F1 ve gelişim demek.Akıllı olan laf atacağına daha iyisini yapmaya çalışır,aklı yetmeyen ortalığı karıştırmaya çalışır.

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    mark sutton üzdün beni.

  5. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    fotoyu çekenin ağzına giydiriverseydi schumi kıl oldum şimdi 🙂 kendileri yapsınlar w-kanallarını

  6. What MSC was trying to hide in FP3, looks like ducts in the floor of the wing, maybe the DRS/F-Duct rumours are true.
  7. Şimdi de FIA=Renault geyiği döner. Hoş, FIA'nın bir fransız kuruluşu olduğunu ve zamanında sırf bu yüzden ne haltlar karıştırdıklarını bildikten sonra çok da yabancı gelmiyor.

  8. Christian Horner has a short memory, wasn't so long ago people were moaning about Red Bulls flexible front wing and he couldn't see what the fuss was about.

    If the RB8 was as dominant as the RB7 was would he still be complaining about Mercedes?

    nette gördüğüm bir yorum.

  9. 4 şampiyonlukla sandılar ki kral olucaklar ancak bu sistem yasaklanırsa fia=ferrari diyen gerzekler neder acaba

  10. "yasaklamasına rağmen birkaç takımda halihazırda bu sistem mevcut"
    sır burada…

  11. Adam haklı kesinlikle Ağlamanın bir anlamı yok. Fia izin vermiş ve kurallar çerçevesin de bitmiştir şikayet yerine en kısa zaman da potansiyeli olan benzer bir konsept üretip arabaya uygulamak başka yolu yok. Mclarenin 2010 sistemini Pilot eliyle etkin ediyordu bun da da Drs mekanizması.

  12. ScarbsF1 MGP'nin arka kanat DRS kanallarıyla aslında arka kanada değil, ön kanada f-kanalı uyguladığını düşünüyor.

  13. redbulla fena kaydırmış brawn

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    redbull'a fena dokundurmuş.

  15. Brawn dayı fena konuşmuş. Sıralamalarda büyük zaman farkı yaratabilir bu.

    Ama yarışta pek etkisi olamaz. Önündekini geçmek için açılmaktan çok birilerine zırt pırt tur bindirirken işe yarayacaktır.

    Aslında takımların bu drs mantığı şeyler bulmasının bir miktar önüne geçebilecek sistem sıralamalarda drs kullanımını yasaklamaktır.

  16. Son derece haklı.

  17. Son derece haklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir