Vettel, Red Bull'un Performansı Nedeniyle Panik Yapmıyor

yazar:

kategori:

Bu hafta sonuna favori olarak gelen Vettel sıralamalarda ancak 6. olabildi ve 2010 Avrupa yarışından beri ik defa ilk çizgide bir Red Bull aracı bulunmuyor.

Vettel “Belki burada farklı bir durum vardır ancak geri kalanında normal olacak.  Henüz ilk günlerdeyiz ve panik yapmak, aracub her yönünü değerlendirmek yanlış olur çünkü son yıllardaki çalışmalarımız kötü değildi. Uine de yeteri kadar hızlı olmadığımızı öğrendik ve bunu değiştirmek istiyoruz.” dedi.

Antrenmanlarda ve sıralamalarda aracında pek rahat görünmeyen Vettel, RB8’de büyük bir sorunun olmadığını söyledi.

Vettel “Araçta büyük bir sorun ya da zayıflık olduğunu düşünmüyorum. Tüm arcı değiştirmektense daha fazlasını çıkarmamız gerekiyor. Bu yüzden paniğe gerek yok.”

“Cuma günü az sürüş gerçekleştirdik ve dengeden memnun değildim. Dün sabah biraz daha iyiydi. Açıkçası pist dışına çıkmam yardımcı olmadı ancak aynı şekilde bir saatte milyonlarca şey test edip sıralamalara hazırlanamazsınız.” dedi.

Vettel ayrıca Avustralya’da pek şaşırmadığını söyledi.

Vettel “Beklediğimiz gibi oldu. Ferrari gerçekten sorun yaşıyor ve Mercedes yakalamış. Çok rekabetçi görünüyorlar ve Mclaren’in güçlü olduğunu her zaman söyledik. Çok istikrarlı görünüyorlar. Testlerde gösteri turu için yakıtı azaltmamışlardı.”

“Lotus’un sürpriz yapma potansiyeli vardı ve o açıdan sürpriz olmadı. Biz biraz daha yukarıda olmayı bekliyorduk, o açıdan biraz sürpriz oldu ancak aracı hissediyorum ve henüz sınırı bulamadığımızı biliyorum.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir