2012 Avustralya GP – Button Sezonun İlk Galibi!

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci sıradan başlayan ve ilk virajda iyi kalkışı sayesinde liderliği ele geçiren Button, yarışın geri kalanını kontrol altında tutarak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve sezonun ilk yarışını kazandı.

Yarışa 6. sıradan başlayan son şampiyon Sebastian Vettel, iyi bir yarış çıkararak damalı bayrağı 2. sırada gördü. Avustralya’da podyumu tamamlayan isim pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton oldu.

Yarışın son bölümünde atağa kalkan Mark Webber Hamilton ile farkı bayağı kapattı ancak geçme fırsatı bulamayınca dördüncülük ile yetinmek zorunda kaldı.

Sıralamalarda oldukça geride kalan Ferrari’de Fernando Alonso oldukça başarılı bir yarış çıkardı ve yarışı 5. sırada tamamladı. Alonso yarışın son bölümünde Williams pilotu Pastor Maldonado’dan büyük baskı gördü ancak yerini korumayı başardı. Maldonado yarışın son turunda Alonso’yu takip ederken bir viraj içerisinde aracının arkasını kaybetti ve duvara vurarak yarışı tamamlayamadı.

Oldukça karışık ve mücadele dolu geçen son turdaki olaylardan Kobayashi 6. sırada ayrılırken 2 sene sonra ilk yarışına çıkan Kimi Raikkonen 7. oldu. Onu tek pit stop ile yarışan Sergio Perez takip etti ve Sauber her iki sürücüsüyle puan almayı başardı.

Kendi evinde ilk defa yarışan Toro Rosso pilotu Daniel Ricciardo 9. olarak puanlı başlangıç yaparken Avustralya’da son puan Force India’dan Paul Di Resta’ya gitti.

Yarışa iyi başlangıç yapan Mercedes’ten Michael Schumacher ilk başlarda vites kutusu sorunuyla yarış dışı kalırken Nico Rosberg de ilerleyen bölümlerde gerilere düştü ve son turda sorun yaşayan Rosberg ancak 12. olabildi.

Ferrari pilotu Felipe Massa oldukça zayıf bir yarış çıkardı ve puan potasından uzakta kaldı. Massa sonunda yarış dışı kaldı.

Videolar için;

 

Poz  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Button        McLaren-Mercedes           1sa34:09.565
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     2.100
 3.  Hamilton      McLaren-Mercedes           +     4.000
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +     4.500
 5.  Alonso        Ferrari                    +    21.500
 6.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    36.700
 7.  Raikkonen     Lotus-Renault              +    38.000
 8.  Perez         Sauber-Ferrari             +    39.400
 9.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +    39.500
10.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    39.700
11.  Vergne        Toro Rosso-Ferrari         +    39.800
12.  Rosberg       Mercedes                   +    57.600
13.  Maldonado     Williams-Renault           +     1 lap
14.  Glock         Marussia-Cosworth          +     1 lap
15.  Pic           Marussia-Cosworth          +    2 laps
16.  Senna         Williams-Renault           +    4 laps

Hızlı Tur: Button, 1:29.187

Yarış dışı:

Pilot        Takım                        Tur
Massa         Ferrari                      47
Kovalainen    Caterham-Renault             42
Petrov        Caterham-Renault             37
Schumacher    Mercedes                     11
Grosjean      Lotus-Renault                2
Hulkenberg    Force India-Mercedes         1
Karthikeyan   HRT-Cosworth                 1
De la Rosa    HRT-Cosworth                 1


Puan Durumu:                

Pilot:                    Takım:             
 1.  Button        25        1.  McLaren-Mercedes           40
 2.  Vettel        18        2.  Red Bull-Renault           30
 3.  Hamilton      15        3.  Sauber-Ferrari             12
 4.  Webber        12        4.  Ferrari                    10
 5.  Alonso        10        5.  Lotus-Renault               6
 6.  Kobayashi      8        6.  Toro Rosso-Ferrari          2
 7.  Raikkonen      6        7.  Force India-Mercedes        1
 8.  Perez          4       
 9.  Ricciardo      2       
10.  Di Resta       1       
       

 

Canlı Anlatım

 

09:36 – Son tur…

09:34 – Alonso için sıkıntılı anlar… Maldonado sıkıştırmaya devam ediyor…

09:30 – Yarışın bitmesine 5 tur var. Button’un liderliği devam ederken Vettel farkı 2.9 saniyeye düşürdü. Hamilton ise artık Vettel’in DRS seviyesinden çıktı ve fark 1.5 saniyeye yükseldi. Ancak 0.4 sn arkasında Webber var. Alonso da Maldonado’nun 0.5 sn önünde.

09:28 – Önündeki Vettel’i geçemeyen Lewis Hamilton için kötü haber… Webber hızlı turlarla geliyor ve fark artık 1 saniyenin altında ve DRS noktasında. Pole pozisyonundan başlayan Hamilton için galibiyeti bırakın podyum da sıkıntılı bir duruma geldi.. Vettel de yarıın en hızlı turunu kaydetti.

09:25 – Ferrari’nin diğer pilotu Fernando Alonso da şu anda Maldonado tarafından baskı altında.

09:23 – Kariyerinde pek parlak Avustralya yarışı olmayan Massa için durum yine değişmedi. Arka sıralarda mücadele eden Massa yarış dışı… Bu arada Button ile Vettel arasındaki fark 3.3 saniyeye düştü.

09:21 – Button şu anda oldukça rahat. Vettel Button ile aynı turları atıyor ancak bu biraz geç oldu çünkü fark 4 saniyeye ulaştı. 

09:17 – Button art arda hızlı turlar atarak farkı açmayı sürdürüyor. Bu arada Raikkonen, önünde yer alan Sauber aracının arka kanadının aşırı sallandığını bildirdi.

09:14 – Yarışın tekrar başlamasıyla pek bir değişiklik olmadı.  Button, Vettel, Hamilton, Webber, Alonso, Maldonado, Perez, Rosberg, kobayashi ve Raikkonen sıralaması var. Sadece Raikkonen Kobayashi’ye geçildi.

09:03 – Button tüm avantajını yitirirken güvenlik aracından en kârlı çıkan isim Red Bull pilotu Sebastian Vettel oldu. Vettel hemen Button’un arkasında olacak. Hamilton ise 3. sırada kaldı. Webber 4. sırada, onu Maldonado, Alonso, Perez, Raikkonen, Rosberg ve ;Kobayashi takip ediyorlar.

09:01 – Güvenlik aracı!!!  Mclaren’ler için iyi haber. Ve aynı şekilde farkı kapatma şansını bulan Hamilton için..

09:00 – Yarış lideri Jenson Button ve ikinci Lewis Hamilton pitte. Lider Sebastian Vettel ve takım arkadaşı Mark Webber.

08:56 – Hamilton takım arkadaşı ile farkı kapatma için zorlamayı bıraktı. Telsizden yaptığı açıklamada lastiklerinin bitmeye başladığını söyledi. Arkasında yer alan Vettel ile fark 2.2 sn. Bu arada Ferrari ve Alonso sıralamalara göre çok başarılı bir sıralama geçiriyorlar.

08:51 – Beşincilik mücadelesi kızştı… Webber Rosberg’i zorlarken arkadan da Maldonado Webber’i sıkıştıtırıyor.. Bu arada Williams vre Maldonado’nun geçen seneye göre gelişimi takdiri gerektiriyor.. Rosberg pite girdi ve 5. sıra Webber’in oldu.

08:48 – Hamilton’un üstün turları 9.5 sn farkta sona erdi ve şu anda hem Button hem de Hamilton oldukça benzer turlar atıyorlar.

08:44 – Hamilton son turlarda yükselişe geçti ve 11.5 saniye olan farkı 9.6’ya kadar düşürdü. Hamilton art arda hızlı turlar atıyor. Şu anda sıralama Button, Hamilton, Vettel, Alonso, Rosberg, WEbber, Maldonado, Raikkonen, Kobayashi, Massa şeklinde. Massa arka sıralarda kolay anlar yaşamoyor. Brezilyalı sürücü DRS alanında önce Raikkonen’e hemen ardından kobayashi’ye geçildi.

08.38- İlk pitlerin ardından Button’un liderliği devam ediyor ancak Hamilton için işler pek yolunda görünmüyor. Hamilton hem pitlere girmeden önce hem de pitten çıktıktan sonra Perez nedeniyle çok zaman kaybetti ve lider Button ile fark 11 saniyeye ulaştı. 3. sıradaki Vettel’i Alonso ve Rosberg takip ediyorlar. Pite girmeyen Perez lider sürücülere zor anlar yaşattı. 

08:29 – Vettel de Button’u takip ederek pite girdi. Vettel Alonso’nun önünde dönmeyi başardı.

08:28 – Raikkonen önü açılınca şu anda pite girmeyenler içerisinde en hızlı turları atan isim oldu. Bu arada Schumacher’in vites kutusu sorunuyla yarış dışı kaldığı tahmin ediliyor. Mclaren’de pit hazırlığı.. Button pitte.

08:25 – Liderler devam ederken Alonso da pite geldi. Şu anda sıralama Button, Hamilton, Vettel, Webber, Maldonado, Raikkonen şeklinde. Raikkonen istikrarlı bir yarış çıkarıyor ve önündeki Kobayashi’nin pite girmesinin ardından en hızlı ilk sektör derecesini attı.

08:42 – Button telsizden lastiklerinde sorun yaşadığını söyledi. Bu arada arka bölümde Raikkonen Kobayashi’yi yükselerek 10. sıraya yükseldi.

08:23 – Schumacher yarış dışı… Rosberg de piste geldi

08:21 -Schumacher pist dışına çıktığında aracına oldukça hasar verdi ve yavaş bir şekilde pite döndü. Massa da planlı ilk piti gerçekleştiren isim.

08:20 – Massa Maldonado’yu geçmişti ancak görünen o ki yerini geri vermiş ve şu anda Sauber’den Kobayashi’nin baskısı altında. Bu arada Vettel tekrar Schumacher’in hemen arkasında. Schumacher önündeki ve arkasındakilere göre oldukça yavaş kaldı derken Schumacher pist dışına çıkarak yerini kaptırdı.

08:15 – Button, Hamilton, Schumacher, Vettel, Rosberg, Alonso, Webber sıralaması devam ederken Massa Maldonado’yu geçerek bir sıra yükseldi. İlk 10’u tammalayan isim ise Sauber’den Perez. Perez’i takım arkadaşı Kobayashi ile Lotus’tan Raikkonen takip ediyorlar.

Şu ana kadar yarış dışı kalan isimler Romain Grosjean ve Nico Hulkenberg.

08:12 – Vettel ilk viraja gelirken hata yaptı ve pist dışına çıkarak yaklaşık 3 sn kaybetti. 18. sıradan başlayan Raikkonen şu anda 12. sırada.

08:10 – Mclaren sürücüsü Jenson Button’un lideriği sürüyor. Button takım arkadaşı Hamilton’la 2.6 sn fark oluşturdu. 3. sıradaki Schumacher, son şampiyon Vettel’in baskısı altında. Schumacher henüz DRS baskısından kurtulamadı ve 0.6 sn fark var. 5. sıradaki Rosberg de arkasındaki Alonso’nun 0.5 sn önünde ve DRS tehlikesi ile karşı karşıya.

08:06 – İlk 3 sıra yerini korurken Red Bull sürücüsü Vettel Rosberg’i geçerek 4. sıraya yükseldi. Grosjean, Maldonado ile teması sonucunda yarış dışı kalırken Alonso 6. sırada yer alıyoe. Onu Maldonado, Webber ve Massa takip ediyorlar.

08:04 – Yarış başladı. Jenson Button takım arkadaişı Hamilton’u geçerek liderliği ele geçirdi, Mercedes pilotu Schumacher de Grosjean’ı geçti. Rosberg onu takip ediyor. Arkalarında Vettel var.

08:00 – Formasyon turu başladı. Sezonun ilk yarışının başlangıcına yaklaşık 2 dk var.

07:58 – Sezonun ilk yarışı öncesinde gridde herhangi bir sorun görünmüyor. Mclaren sürücüleri Hamilton ve Button ilk sırada, onları Grosjean, Schumacher, Webber, Vettel, Rosberg, Maldonado, Hulkenberg ve Ricciardo takip ediyorlar.


Yorumlar

  1. bende o yüzden sormuştum saatler ileri alınacakya:)
    RTL den izleyeceğimiz için 10 mu 11 mi onu anlamak istiyorum.
    Almanyada saatler ileri alınacakmı acaba?

  2. yeniden yolladım

  3. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    cok faydalı bır bılgı kım nasıl yarısmıs tam olarak anlayabılıyorsun…cok sagol paylasım ıcın

  4. Tolga Soydan avatarı

    sıralama 10 da.yarış saatler ileri alıncağı için 11 de oluyo

  5. davetiyeler satılık değil hediye ettik ama senin gibilere satmak gerek 🙁 tüm sezonu yüksek kalitede indirmek isteyen arkadaşlar faydalansın diye yardımcı olmaya çalışıyordum.demek hata yapmışız.yoksa indirmek için davetiye şart değil.

  6. ya arkadaşım kalkıstaki o karambolden sağ cıkmak ve lastikleri,yerini korumak yetenek ister.
    güvenlik aracı girmeseydi raikkonen daha iyi yerde bitiricekti yarısı.

  7. davetiyeler satılık değil hediye ettik ama senin gibilere satmak gerek 🙁 tüm sezonu yüksek kalitede indirmek isteyen arkadaşlar faydalansın diye yardımcı olmaya çalışıyordum.demek hata yapmışız.yoksa indirmek için davetiye şart değil.

  8. cevaplandı.tüm davetiyelerim de bitti güle güle kullanın 😀

  9. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ya vırajda drs demıssın en kucuk en yavas vırajda bıle drs yı acarsan spın atarsın sana bır ornek alpert park 5. virajdan cıktın orda drs actın ve hafıf saga dogru bır vıraj ac drs yı kucucuk bır dıreksıyon dondurmende spını koyar araba :):) bu sımılasyon oyununda ps3 de bıle boyle dogru ızle yarısları vettelcı :):)

  10. Malezya yarışı TSI ile kaçta?

  11. TRT hd nin yayınlarını 720p olarak indiebiliyorduk. ancak artık 720p olmasada razı durumdayım ben:)

  12. İşte bu ya işte tekrar Button gerçeği Button farkı.Buradan Button'ı sürekli beğenmeyerek eleştirenlere sesleniyorum.Görünen köy kılavuz istemez hacılar.

  13. Yaww yarışı şu saate kadar izleyemedim,yarışı indirebileceğim veya tekrarını izleyebileceğim link önerecek var mı …

  14. Arkadaşım mail gönderdim HD indirmek için yardımcı olursan sevinirim..

  15. Bir şey bana garip geldi vee eğer bu durum baskı oluşturursa neler olabileceğini McLaren adına aklıma dahi getirmek istemem.Yarış sonrası Button Vettel sevinip kahkahalar atarken Hamilton adeta kızgın boğalar gibi burnundan soluyordu.Pole den ikinci oldu oradan da üçüncü oldu. Hamilton bu kızgınlıkla ne kadar zaman geçirir… yada bu kızgınlıkla Button ve McLaren e ne zaman saldırmaya başlıyacak diye merak ediyorum.Bu hizipleşme başlarsa bu işe McLaren ne zaman müdahale etmeye başlar onuda bilmiyorum.Bu kızgınlıkla aracını süren Hamilton her zaman çok hata yaptı.

  16. arkadaşım öyle bi yazıyosunki sanki christian horner gitti vergne ye bak benim junior pilotum yarışta sebastian abine yol ver rakip takımların işini zorlaştır sence bu mümkün mü

  17. Öncelikle üslubuna dikkat etmeni öneririm. Herkesin kendine ait bir fikri var.

    Vettel lastikleri bitmiş Toro Rosso'yu elbette geçecek ama adam resmen önünde çekiliyor (17.tur). Aynı Vergne Alonso'ya 1.5 tur direnebildiği kadar direniyor. Bu sadece bu yarışa özgü bir durum değil. Tur bindirmeler de bile geçen yıl kaç kez yaşandı bu. Arkada bir RB belirince nerdeyse yana çekip park edecek Toro Rossolar diğerlerine nedense aynı özeni göstermiyorlar…

  18. burak evmez avatarı

    yazık sana hiçbir korkum yoktu geçsin geçmesin ne önemi var gerçi geçemeyeceğini biliyordum araçlar aynı hızdaydı işin gücün ortalığı karıştırmak ve bununla gurur duyuyor olmalısın

  19. Arkadaşlar yarış torrent formunda. iki ayrı torrent sitesinde HDrip ve 720p Hd olarak türkçe sunumlar mevcut indirmek isteyenler mailden ulaşabilirler (sadece 5 davetiyem kaldı)

  20. Red Bull'un geçtiğimiz iki sezon özellikle de geçtiğimiz sezon aldığı pole pozisyonlarının temel dayanak noktası sadece düzlüklerde değil hızlı ve orta hatta zaman zaman yavaş virajlarda dahi DRS kullanabilmesiydi.
    Tek tur üzerinde rakip tanımayarak son yıllardaki en iyi pole pozisyonu performanslarını sergileyen takım DRS kullandığı periyotları arttırarak çok daha iyi tur zamanları yapabiliyor ve son turlarda yarım saniye kadar cebinden tur zamanı çıkarabiliyordu.

    Bunu yapmak içinse çift katmanlı ve egzos beslemeli difüzör ve yakıt ekonomisi açısından en iyi motor olan Renault motoru kombinasyonuna sahip olan tek ön sıra takımı onlardı.

    Bu yıl çift katmanlı difüzör,motor planı ve egzos beslemeli difüzör yasak. Yani FIA Red Bull'un dayanak noktasını kırarak (Burada taraflı bir yorum yaptığımı sanmıyorum.Çünkü geçmişte Ferrari,McLaren ve Williams takımları da kurallar ile yavaşlatılmıştı.) sıralama turlarında onları diğer takımların seviyesine indirdi. Sonuç olarak Red Bull bugün biraz lastik ve oldukça önemli bir KERS sorunu yaşayarak 0.7 saniye civarında pole pozisyonundan geride kaldı.

    Bunun uzun süre devam edeceğini sanmıyorum. RBR sezon içinde en çok pole pozisyonu alan takımlardan biri olacaktır. Pilotlar DRS kullanımına çok alışmış. Bunu tur attıkları sırada gördük. DRS kullanamamak onları oldukça yavaşlattı çünkü geçtiğimiz sezon ceplerinde son ana sakladıkları bol bol zamanları oluyordu.

    Belirtmek istediğim diğer nokta ise RBR'nin yarış performansı olacak. RBR'nin sıralama performansı düştü ancak yarışlarda zaten DRS kullanımı kısıtlı olduğu için takım rekabetçi olacaktır. Zaten RBR fanlarının da istediği daha rekabetçi yarışlardı. RBR tek tur bazında gerilemiş olsa da lastik performansı ve ortalama hız bazında hala en güçlü takımlardan biri olarak gösteriliyor.

    RBR fanlarının içini bir korku kaplamış olabilir. Hatta Fan Zone'da bugün dünyanın her yerindeki RBR hayranlarını biraz tedirgin gördüm. Ancak endişe edecek bir durum henüz yok!

  21. Arkadaşlar yarış torrent formunda. iki ayrı torrent sitesinde HDrip ve 720p Hd olarak türkçe sunumlar mevcut indirmek isteyenler mailden ulaşabilirler (sadece 5 davetiyem kaldı)

  22. ne biçim kimicisin sen be kendi pilotunu bu kadar ağır eleştiren başka bir adam görmedim da

  23. yahu arakadaşım nerenden uyduruyon allah aşkına vergne bile bile vettele yol verirmi hiç adamın lastikleri bitmiş nasıl savunma yapsın arkadakilerede fazla zorluk çıkartmadı zaten dediğiniz gibi bir şey olsa fia ve çarli bu duruma el atar

  24. Şimdi aklıma geldi, eklemek istedim. Beni yarış sırasında çok rahatsız eden bir durum ki daha önce de yaşanan bir şey. Vettel pitten bir Toro Rosso'nun arkasında çıktı. Vettel'e tur yiyormuşçasına buyur geç yapan Toro Rosso Alonso'yla 2 tur lastik lastiğe mücadele edip arkasında tuttu. Sadece orada arayı 3-4 sn açtı Vettel, Alonso ile.

    Aynısı Abu Dhabi 2010'da da olmuştu. Webber'e yol veren Alguersuari, Ferrari'ye atak şansı bile vermemişti. O yarışı hatırlayanlar bilir. Alonso'nun hatalı pit kararının belki de en önemli nedeni Webber'in birden önünün açılmış olmasıydı. F1 gibi devasa bir sporda bu durumun söz konusu bile edilmemesi çok ilginç.

  25. mailden ulaşırsanız

  26. RBR'nin yarışta daha hızlı olacağı belliydi. Ama beklediğim kadar hızlı değildi. Artık farkı açıp gitme olayı yok. Yakın yarışlar izleyeceğiz. RedBull'ların düzlük hızı iyi değil, lastiği aşınmış Hamilton'ı Webber DRS ile yakalayamadı. Mercedes'in bugün iyi olmayacağını düşünüyordum zaten, öyle de oldu. Onların yarış performansı RBR-Macca'nın gerisinde.

  27. Abi ben izledim önemli kesitlerini almışlar Telsiz konuşmaları ataklar start ve podyum Kısada olsa hoşuma gitti diyebilirim.

  28. sezon başlamadan önce horner vettelin en büyük rakibinin muhtemelen button olacağını söylemişti herkez dalga geçmişti harbiden de adam sözlerinde haklıymış

  29. yok öle bişe toro rosso pilotlları vettele bilerek yol verirmi hiç orda vergne nin lastiği bitmişti size öle gelmiş ayrıca 2010'da da petrov'un alonso'ya yol vermemesi sayensinde şampiyon olmuştu derken o yarışı vettel kazanmasa zaten alonso şampiyondu tüm kusur orda senin pilotundaydı atak girişimi yapsaydı ayrıca kore yarışında motor patlatmasaydık bugün yok abu dabi miş petrov muş hiç biri konuşulmu caktı

  30. Ancak izleyebildim yarışı.

    Jens yarışı baştan sona domine etmiş. SC'den sonra birkaç tur içinde yarattığı fark muazzamdı. İtiraf edelim ki Hamilton'ın, Pirelli lastikleri ile sorunu sürüş tarzında bir şeyleri değiştirmeye niyetlenmedikçe sürecek. 2 senedir Lewis'in lastikleri nerede gidecek ya da Lewis telsizden ne zaman sızlanmaya başlayacak şeklinde yarış izlemekten sıkıldım. Button, Hamilton'ın takımına geldi ama bu durum hem takım hem de McLaren taraftarları için artık tamamen değişti diyebiliriz. Hem sürüşü hem de karakteri ile herkese kendini kabul ettirdi.

    Red Bull sadece sıralama turlarında gücünü kaybetmiş. Yarış temposu McLaren'den geride değildi. Button ile Vettel arasındaki farkı da ilk bölümde Vettel'in Schumi ve diğerlerinin arkasında kaybettiği zaman yarattı.

    Alonso yine her zaman ki gibi çok iyi iş çıkarmış. Ferrari'nin dün düşünüldüğü kadar kötü görünmemesinin en önemli sebebi bence Alonso. Aradaki fark bir kaç güncellemeyle kapanacak kadar küçük durmuyor. Massa'nın kariyeri 2010 Avrupa GP'sinde bitti ve daha iyi olamayacağı aşikarken hala ona Ferrari koltuğu sağlayan şey ne çok merak ediyorum…

    Button ile Vettel arasında geçecek gibi görünen güzel bir sezon bizi bekliyor…

  31. 2012 avustralya gp sinde sebastian vettel kendisinden daha hızlı bir araca sahip olan lewis hamiltonu geride bırakmayı başardı buttonun başına bir halt gelse yavaş araçla yarış kazanacaktık

  32. elinize sağlık böyle detayları paylaşmak çok önemli

  33. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Artık yarış geride kaldı ama haftaya ben eğer sıralamada ilk 5 e girerse alonsodan sürpriz bekliyorum adamda bir istek mevcut bugün gerçekten mükemmeldi

  34. MGP taraftarısın… en net bütün veriler şu sitededir.Ben buradan kontrol ediyorum.
    http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Pages/timing.aspx

  35. Dostum saldırdı diyorsun ortamı yaratan bu arkadaş değil aklınca Rai ye laf atmaya çalışıyor biraz usluplu yorumlar yapın sonra laf dalaşı çıkıyor.Güzelde oluyor arada F5 GS maçı gibi oldu 😀

  36. Bu sitede iki üç insandan birisin gördüğünü gerçeği söyleyen tebrik ediyorum seni.Geri kalan herkes ucuz bir taraf tutma yarışı içinde sanki onlara bir yararı var bu kavganın.

  37. O kamyon neydi öyle yaa bence tam rezillik orada o aracı kaldıracak başka bir sistemin olmaması gerçekten saçmalık sonuçta pistte daha önce defalarca kaza olan bir yer…
    Son virajda konvoy yakalayınca fena oldu ama sc sağdan atak yapıyo kamyon solda iç çizgide 😀

  38. forza mclaren avatarı
    forza mclaren

    mclarenin 1. pilotu kim bilmiyorum ama, 2. pilotu asla button değil,olmaz olamazda…

  39. Ben de geçen sene BBC'nin,bu sene de Sky Sports'un HD'lerini indiriyorum.Türk yayınlarının 720p'sini bulmak çok zor oluyor.

  40. Serhab Acarın anlatımından hd olanı indirmeyi tercih ederim ben. arşivin geneli hd ama olmasada sorun değil. Türkçesini indireyimde:)

  41. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İlk defa ite kaka izlediğim bir yarış oldu.Çok yoğunluktan olsa gerek internetten randıman alamadım.

    Buttona tebrikler.Kendisine yapılan onlarca övgünün karşılığını verdi.İyi motive olmuş.Kendisini övenlerin yüzünü kara çıkarmadı.Temiz bir sürüş.Akıllı bir sürüş.

    Martin Whitmarsh'a da tebrikler.

    Ferrari sandığımdan daha yavaş kaldı.Birkaç yarış daha williams lotus ve mercedesle mücadele edeceğimizi düşünüyorum sonra yine eski yerimize iki yıldır takıldığımız üçüncülüğe döneceğimizi sanıyorum.Bu takımlar sezonun başında parlayıp birkaç hafta sonra gelişimde geri kalacaktır.Williams bugün Ferrariden hızlı olabilir ama bu geçici bir durum.Örnek 2011 sezon başında reno ilk 2 yarışta podyumdaydı sonrası malum..
    Bizim için malezya da sıkıntılı geçebilir ama sonrasında taşlar yerine oturacaktır.Bundan sonrası gelişim hızına bakar ki bu konuda redbullun mclarene karşı şansı çok az.

    Vettel ve webber sc sayesinde birer sıra kazandı.Sc nin zamanlaması mükemmeldi.Briatore falan halt etmiş.Tam da vettel pit girişine 100 metre mesafedeyken denk geldi.
    Vettel muhtemel dubleyi şansıyla engelledi.Sc konusunda gerçekten çok şanslı hızır gibi yetişiyor sc..Geçen sene spa ve monako unutulmaz sc yarışlarıydı.

    Alonso için üzülüyorum.Ferrari'nin birden fazla rakibin gerisinde kaldığı yıllara denk gelmesi büyük talihsizlik.Aracın iyileşeceğini ve bu arada diğerlerinin fırlayıp üsküdarı geçmeyeceğini temenni ederek Alonsoya tebriklerin canı gönülden olanını gönderiyorum.

    Raikkonenin heyecan katacağı yarışlar ileride gelecektir.Şimdilik idare eder.

  42. burdan link verirsen herkes faydalanabilir bence. ama olmaz dersen mail atarım sana.

  43. Şu linki şimdi versen kardeşim ? Martin Brundle'ın zayıf İngilizcesi(!)'nden sonra Serhan Acar iyi gelecek 🙂

  44. Katılıyorum.İngilizlerin aynı fiyata tekabül eden Sky Sports yayınları çok daha kaliteli.Bırakın da o kadar da yapsın D-Smart.

  45. forza mclaren avatarı
    forza mclaren

    şu petrov sayesinde yeni küfürler icat ettim sabah sabah ..hamilton ikincilikten oldu, jenson da birincilikten olacak diye aklım çıktı,az daha sağa çeksene be mal adam!!!!

  46. rica ederim. her yarisin istatistikleri genelde fia'nin sitesinde bulunuyor.

    f1.com'da biraz daha yuzeysel bilgi bulunuyor. en hizli turlar, pit vb. gibi.

  47. elinize sağlık teşekkürler

  48. Ne düşünceli insan hiç kendine istemiyo olmasa da idare ederim havasında ne güzel 🙂 kendinde hiç yok ama arkadaş için dua ediyo

    Raikkonen'in önünden 8 pilot mu yarış dışı kaldı aç bi bak sen ondan sonra yorum yap buraya gelip ortalığı karıştırma caterhamlar yarış dışı kaldığında nerdeydi hulk gittiğinde nerdeydi önünden Schumacher ve Maldonado gitti onların gitmesi de motorsporları mantığıyla ilgili birşey eğer ilk virajda sıkıştırmasalar çok daha iyi olacaktı bunu izleyen herkes görürken senin görmemen duaların aynısının sana edilmesine sebep oluyor bilmem farkında mısın?
    Laf olsun diye yazmışsın tv deki tepki toplayarak dahi olsa ünlü olmaya çalışan kişilerden hiç farkın yok nedense

  49. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    2 brezilyalı koca yolu paylaşamıyolar hahaha azerbaycan televizyonu hakikaten bi harikaymış

  50. petrov'un da red bull'a çalıştığını farkettinmi ? arabayı yolun ortasına bırakıp güvenlik aracının girmesine sebep oldu ve vettel de bundan faydalandı, 2010'da da petrov'un alonso'ya yol vermemesi sayensinde şampiyon olmuştu.

  51. yahu bu ne aptalca bir yorumdur…. ne gereksiz bir yorumdur…. allahım akıl ihsan eyle şu insanlara

  52. Hersey yalan, Idman tv gercek kahraman 🙂

    Hic bu kadar keyifli yaris izlemedim hayatim boyunca, o yuzden kim nerde bitirmis umrumda degil 🙂

  53. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Ferrari Geçen Senenin kopyası nı yapmış resmen sert lastiklerde berbat bir otomobil yumuşaklarda fena değil sertleri taktıktan sonra ilk önce fena değil tempo iyi olucak galiba dedim ama daha sonra her iki sert periyodunda da tur başına inanılmaz fark yiyoduk bu toplamda alonsonun en iyi derecesinin 1.30 da kalmasının nedenide bu bence yoksa daha iyi derece yapardı takım yumuşak lastiklerin kullanıldığı yerlerde daha iyi olucak bence ferrari yarış temposunda kesinlikle mercedesin önünde bence rekabet şu şekilde

    1-McLaren 2-Redbull 3-Ferrari-Lotus 4-Mercedes lotusun persormansından pek bişey anlamadım grosjean da hemen kalınca onlar hakkında bişey diyemiyorum ama ferrari den daha iyi veya benzer tempoya sahipler ama bu yarış içinde tek turda ferrari nedense 2 senedir çok kötü

  54. bunlara nerden ulaşıyorsun formula1.com danmı acaba ? elde varsa rosbergin derecelerinide paylaşırsan sevinirim

  55. Kırmızı öküzler. :))))

  56. Biliyorum yeri burası değil ama saat 17 itibari ile yüksek kalitede D-smart yada farklı bir yayın organından Tüm yarışı indirebileceğiniz yolu sizinle paylaşabilirim.denizmirkanoglu@gmail.com mail yada faceden ulaşabilirsiniz

  57. Biliyorum yeri burası değil ama saat 17 itibari ile yüksek kalitede D-smart yada farklı bir yayın organından Tüm yarışı indirebileceğiniz yolu sizinle paylaşabilirim.denizmirkanoglu@gmail.com mail yada faceden ulaşabilirsiniz

  58. aa bu ne ya çok özür ben bir kere gönder dedim olmadı refresh yaptım ondan oldu sanırım bu kadar gönderi.

  59. Ama yayın akışına baktım da sadece 1 ssatlik bir F1 özel programı diyor.Haliyle tekrar olamaz.
    Bi hayırsever şu yarışı Dsmart kanalından çekip nete düşürse ya 🙂

  60. Bu arada Cnn Türk te saat 14.05 te yarışın tekrarı verilecekmiş

  61. Arkadaşlar siteye giriş çok zorlaştı oldukca yavaş neden acaba?

    Birde dsmart yayınını netten nerden indirebilirim yardımcı olacak varmı?
    bu yıl yarışları önce almanca sonrada serhan acardan dinleyecez sürekli.
    yardımcı olacak varmı?

  62. Arkadaşlar siteye giriş çok zorlaştı oldukca yavaş neden acaba?

    Birde dsmart yayınını netten nerden indirebilirim yardımcı olacak varmı?
    bu yıl yarışları önce almanca sonrada serhan acardan dinleyecez sürekli.
    yardımcı olacak varmı?

  63. Arkadaşlar siteye giriş çok zorlaştı oldukca yavaş neden acaba?

    Birde dsmart yayınını netten nerden indirebilirim yardımcı olacak varmı?
    bu yıl yarışları önce almanca sonrada serhan acardan dinleyecez sürekli.
    yardımcı olacak varmı?

  64. Arkadaşlar siteye giriş çok zorlaştı oldukca yavaş neden acaba?

    Birde dsmart yayınını netten nerden indirebilirim yardımcı olacak varmı?
    bu yıl yarışları önce almanca sonrada serhan acardan dinleyecez sürekli.
    yardımcı olacak varmı?

  65. Alonso'nunda Maldonado'ya savunma yapması içler acısı bir durum.Ferrari ne hallere gelmiş.Bir tane kafası çalışan adam kalmamış galiba.Herşeyden önce takım ruhu yok gibi geliyor Ferrari'de.

  66. Yusuf  Hitay avatarı

    sırf bu yayın için ayda 40 lira veren insanlar var. bir zahmet az reklam versinler.

  67. Smart Spor bugün formasyon turundan tam 20 dk önce yayına başladı. Griddeki hazırlıkları ve Qantas'ın Boeing 747 şovunu seyrettik. Yarışta da 1 dakika bile sürmeyen tek reklam verdiler. Gayet başarılı bir yayındı CNN'in 10 turda bir TRT'nin de 2 dk'ya yakın 2 reklamının ardından Smart Spor yayını çok iyi geldi. Antrenmanların da yayınlanacağını düşünürsek Bu işi en iyi yapan kurum olmaya adaylar.

  68. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Formula birdeki şikede bu olsa gerek..Mercedesde bir uydu takımı açsın..Pilotlarda Maldonado ve Petrov olsun..En hızlı adamlara çarpıp yarış dışı bıraksınlar böylece Mercedes 1. Olabilir 🙂

  69. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Formula birdeki şikede bu olsa gerek..Mercedesde bir uydu takımı açsın..Pilotlarda Maldonado ve Petrov olsun..En hızlı adamlara çarpıp yarış dışı bıraksınlar böylece Mercedes 1. Olabilir 🙂

  70. Tolga Soydan avatarı

    geçen sene algersuari yol vermedi diye azar yemisti.bugünde gördük tembih almıs tororosso pilotları

  71. rocco junior avatarı

    evet bu çok can sıkıcı bir durum olmaya başladı.uydu takımı işte helmut marko gelip takım patronuna direktif verebiliyor.yarışta onların parçalarını test ediyorlar,yol veriyorlar yani amacı red bulla çalışmak olan bir takım adeta.bu olaya el atılmalı bence.

  72. Evet Vettel arkasındayken bir Toro Rosso pilotu sanki tur verir gibi kenara çekildi ve Vettel rahatlıkla geçip gitti. Arkasına Alonso gelince normal şekilde savunmaya yapmaya başladı. En dikkat ettiğim anlardan biri oldu yarışta bu.

  73. rocco junior avatarı

    evet bu çok can sıkıcı bir durum olmaya başladı.uydu takımı işte helmut marko gelip takım patronuna direktif verebiliyor.yarışta onların parçalarını test ediyorlar,yol veriyorlar yani amacı red bulla çalışmak olan bir takım adeta.bu olaya el atılmalı bence.

  74. kimi yine klasını gösterek pistteki en iyi pilot olduğunu gösterdi.

  75. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Haklisin.kimi onundeki 8 kisinin yaris disi kalmasiyla 7.oldu.alonso da kez ole onundekilerin kalmasi ile 5.oldu.vettel zaten sc olmasa hamiltonu gecemiyecekti.startta bir an gec kalmasa button lider dolayi ile yarisi kazanamiyacakti.massa zaten araci bitmis kendi yok oyuzden gerilerde kaldi.vs vs….
    nasil bir yaris izleme mantigidir bu anlamadim.zaten butun bu faktorlerden olusur yaris.

    oyle olsa olmasa su kalmasa vs.tabiki isin icinde biraz sans biraz firsatcilik hatta cakallik olacak.sartlar herkes icin esit.bu yaris icin soyluyorum.bu yarisin harilalari button alonso perez ve raikonendir.

    hayal kirikligi grossjean oadar heyecan ve panik bak ne yaptirdi.

    keza maldonado ulen arkadas 1.5_2km kalmis artislige ne gerek var.ikisinin hayalkirikligi tamamen tecrubesizlik.

    mercedes tam hayal kiikligi.f ductlu drs tamamen tras.sirf siralamalar icin se yandilar.

    Hayal kiriklinin en buyugu ise(ayal kiikligindan da cikti ya neyse) artik yolun sonu gorunuyor massa artik seni luca da todt ta kurtaramiyacak.

    Nacizane benim siralamam1 mc2 rbr 3 lotus.BENCE

  76. ya toro rossolar redbull'a yol verecek ya da helmut toro rosso pilotlarına yol verecek 🙂

  77. Yusuf  Hitay avatarı

    toro rosso pilotlarının, redbull pilotlarına her fırsatta yol verdiğini fark ettiniz mi ?

  78. 17 başladı 7. Bitirdi. Direksiyonda problem vardı. Michaelin dönüş senesindeki ilk birkaç yarışıyla karsilastirdigim da isteneni verdi

  79. dünkü haber başlığı:Massa:ferrari beklenenden kötü olabilir.
    değiştirelim şöyle olması gerekiyormuş:Massa beklenenden kötü olabilir.:D

  80. çok mu acıttı Raikkonen canını?
    Önünden 2 kişi yarış dışı kaldı ama dünde Kimi yanlışlıkla spin attı eğer onlar yarış dışı kalmasa dersen bende sana dün Kimi hata yapmasa derim hata olmazsa ne sen nede ben izlemeyiz yarışları 2 sene aradan sonra sıralamalar da böyle bir sorunun ardından bitirdiği konumu tebrik edemiyorsan gerçekten canını çok yakmış Raikkonen

  81. rocco junior avatarı

    http://www.formula1.com/results/season/2012/864/7173/pit_stop_summary.html
    pit stoplarda en iyi işi çıkaran takım olmuşusuz ciddi bir ilerleme var.taktiksel olarak da bir hata yapmadık.gerçi daha ilk yarış ve pek taktik gerektirecek durum olmadı ama bu alanlarda atılım yapmamız iyi oldu.inşallah sezon boyu böyle devam ederiz.

  82. button'a tebrikler.

    yalniz direk button mclaren'in liderligine oturdu demek pek dogru olmaz.

    zira button zaten bu pistte basarili isimlerden. yani bu basari tesaduf degil.

    ama soyle de bir sey var ki genelde kavgada ilk yumrugu atan kazanir 🙂

    vettel'in sansi bir ara alonso'nun sansli hallerine benzedi. ama red bull yine de o kadar kotu degil bence. toparlanacaktir.

    mclaren yillar sonra bu sezon en azindan takimlar sampiyonasini alir diye tahmin ediyorum. pilotlarda button-vettel-hamilton'dan biri alir.

    rai iyi sayilirdi ama kobayashi'ye fazla takildi. biraz sansla da olsa puanlar getirmesi iyiydi.

    mercedes gelismis. ama yeteri kadar degil. msc podyuma cikar. bu yil da rosberg'i gecer ve ak koyun kara koyun belli olur.

    caterham'in fazla gelismemis olmasi, ferrari ve massa, force india hayal kirikligiydi.

    srt ve pilotlari fena degil. umdugum gibi. ne eksik ne fazla. ama bir alex… pardon vettel degiller.

    webber evinde en iyi derecesini yapmis oldu. evet, 4.luk… adam podyuma bile cikamadi, yaris kazanmayi gectim. rubens'in brezilya sanssizligi gibi bir sey..

  83. Tolga Soydan avatarı

    ne içiyorsan bizede ver corc 🙂

  84. kimi isteneni verdi mi? 8 pilot zaten yarış dışı kaldı, 10. başladı 7. oldu say. 3 kişiyi geçerek mi verdi isteneni? ayrıca kobayashiye de geçildi.

  85. site yönetimi yorumumu silmişsiniz,ona binaen yorum yazdım cevap beklediğimi söyledim onu da yayınlamadınız.Bu kadar tahammülsüzlük olmaz.Artık yorum yazmayacam.Hesabımı da siliyorum.
    Turkiyef1 de asla böyle bir şeyle karşılaşmadığımı belirteyim de belki ….neyse söze gerek yok

  86. bi ara Maldonadoyuda fırcaladı yanlış duymadıysam aracın süratli niye acele ediyosun gibi tabi Azeri lehçesiyle bişeyler dedi bittim orda..:D

  87. Kısas ve öz olarak Mclaren yumuşakta Rbr sertte daha hızlıydı.
    Lewisin performansı zayıf kaldı.Button erişilmezdi.
    Vettel kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi.
    Alonso ve Schumi kesinlikle daha iyisini hak ediyor.
    Kimi isteneni verdi.
    Sauber ve Williamsın yarış temposu güzeldi.
    Massa bi git…

  88. kurallar artık lastik koruma üzerine olduğu için hamilton gibi pilotlar artık çok dezavantajlı. button gibi yumuşak süren lastik koruyan pilotlar için çıkarılmış sanki kurallar. yarışta atılan en hızlı tur ile pole pozisyonu turu arasında 2-3 saniye fark var artık. varsa yoksa lastik korumaca.

  89. http://www.youtube.com/watch?v=iPIFZ2oxPRs

    Bak gilles içerden beyaz bi araç geçiyor çifte!!!! dünya şampiyonunun yanından!!!!

    Ayıp be ayıp adam 2 seneden sonra gelmiş %100 performans mı beklerdin ki orada olabilecek birşeydi ama dersin deme şimdi utanmadan lastik diye bende derim sana utanmadan 2 sene diye
    Ayıp ayıp!!!

  90. Tolga Soydan avatarı

    öz yerlerine döndüler :DD RTL reklam verdiğinde idmana a geçtim bırakamadım hahaha

  91. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Vettel gayet guzel pist uzerinde herkese cevap verdi.simdi ayni 3 lugu vettel alsa yaris boyu atak yapamadi diyceklerdi hamilton alinca kimsenin sesi cimiyor

    Alonsonun muthis yaris cikardigini soyleyenlere guluyorum.onundeki 4 arac yaris disi kalmis dogal olarak 4 sira one sicramis.yani 8 siraya ordan da toro rossolari gecmis diye bu ne sevinc bu ne bayram

    Schumiye uzuldum tabi ustad sanssizlik yasadi.ama aracta o kivicimi gordum

    Raikkonen beni sasirtti bu arada bekledigimden iyi cikti ama yeterli degil ben force india williams yada sauberi gecislerini fazla ciddiye almiyorum onlar raikkonenin gercek rakipleri degil

  92. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Aslında bu benimde aklıma geldi, cunki hamilton resmen gitmiyordu.
    Ben yarışı izlerken her tur sektör sektör hep fark vardı bazen bir basıyordu ama devam ettirmiyordu.

  93. Rahatsızmısın sen?
    Okuduğunu bile anlamayan biri ne işi vardır F1'de bilmiyorum,

  94. rahatsızmısın sen?

  95. rahatsızmısın sen? önce okuduğunu anla….!

  96. Button'a tebrikler istikrarlı bi sürüştü. Petrov'da yarışı batıran isimdi, Redbull dışında herkezin kabusu oldu.

    Ayrıca Azerbaycan televizyonuna teşekkürler. "KIRMIZI ÖKÜZLER" çok iyiydi 😀

  97. Burada f1 konuşmakdan öte taraftarlara saldırdığın için Allah senide kahretsin.

  98. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    felipe massa'da bıraksın yani harbiden artık savunmayacağım. kazadan bu yana durumu iyi değil. olmayasaydı belki 2008de ve 2009unda yarısına kadarki gösterdiği performanslarını görebilirdik. kaza ona yaramadı. alonsonun kurduğu psikolojik yani takım lideri gibi görünmesinden de bu durumda olduğunu düşünmüyorum.

  99. Azerilerin anlatımı süper 😀 hahaha 2 brezilyalı koca yolu paylasamıyorlar hakira ya serhan acara gerek kalmadı telsiz konusmalarınıda ceviriyorlar az çok anlıyoruz.

  100. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    takımıma ve sürücülerimize tebrikler. iyi bir başlangıç oldu. tabiki duble beklerdik ama sorun değil,max alabileceğimizden sadece 3 puan eksik aldık, redbull ile başa çıkabiliyoruz en güzeli bu.
    -Button çok iyi yarış çıkardı,yarış boyunca dokunulmazdı.arkasındakilere attığı fark SC ile yok oldu ama yine en hızlı olduğunu kanıtlarcasına arayı açarak yarışı bitirdi.
    -Lewis, buttondan yavaş kaldı belki ayar farklılıklarından,belkide başka birşey… yarış hızı açısından button ın aracını baz alırsak bana göre lewis, redbulldan küçük bir miktar yavaştı diyebiliriz..düzelecektir,ilk yarışın günahı olmaz diyelim.
    -McLaren yarışta lastik ömrü açısından RBR den sanki biraz daha geride gibi ama bu haliyle bile button rahatça yarışı kazandı. ilerleyen yarışlarda daha iyi setuplar bulup dahada hızlanacaklarını düşünmek gayet normal. Aracımızın yarış hızı açısından da rekabetçi olduğunu görmek çok sevindirici.
    -Redbull şuanda yarış içinde kesinlikle en hızlı 2. araç. Shumi eğer problem yaşamasaydı, McLaren ler Redbuldan kopup giderdi. o yüzden shuminin problemi ile redbull orda takılıp kalmaktan kurtuldu ve gerçek yarış hızlarını gösterdiler.
    -Mercedes ten yarış içinde biraz yavaş olmalarını bekliyordum ama biraz fazla yavaş kaldılar gibi.
    -Lotusun gerçek gücünü yaşanan olaydan dolayı göremedik artık bir sonraki yarışa.
    -Ferraride ilerleyen yarışlarda daha iyi ayarlar bulmasıyla birlikte iyi olacaktır.

  101. Kimi bence hala eskisi gibi alışma süreci falan yok artık dün belki sıralamalar da sorun yaşadı ama onu bugün rahatlıkla telafi etti bence geçişin oldukça zor olduğu pistte iyi iş çıkardı gerçi güvenlik aracı pek yardımcı olmadı ama neyse…

    Ayrıca o massa ne öyle yaa ferrari bu adam bence kazadan sonra görme problemi yaşıyor.Adama yaklaşan herkesin bir tarafı kırılıyor ne biçim iş anlayamadım gitti…
    Geçen sene Hamilton'a saydıranlar gurur duysun massa yla

    Hamilton starttan sonra niye o kadar geri düştü Button'a göre anlamadım.Hiçbir baskı kurmadı Button'a yıllar önce yine McLaren'deydi sanırım ilk virajı yada turu lider geçiren pilot yarış alacaktı öyle bir anlaşma vardı pilotlar arasında sanki öyle birşey var gibiydi ilginç gerçekten çok ilginç…
    Redbull bence sıralamalar da bir çeşit ayar sorunu yaşadı bence adamlar hiçte geri kalmış gibi görünmüyordu…

  102. Rahatsızmısın sen? okuduğunu anlayamıyorsun ne işin var milletin yorumlarında;

    nasıl bir beyne sahipsiniz anlamıyorum…!

  103. Birçok kişi Button u yarış kazandığı için değil Lewis i geçtiği için tebrik edip göklere çıkarıyor. Daha ilk yarıştan 1. pilot ilan edilsin diyenler bile var.Fanatizm insana neler söyletiyor
    Neyse, benim için hayal kırıklığıyla dolu hafta sonuydu.
    Kimi nin Q1 de elenmesi hafta sonunu bitirdi resmen startta Senna da yolun ortasına park edince 7. lik teselli oldu ancak
    Schumi podyuma çıkacak dedik o da olmadı.
    Massa çok çok kötüydü o apayrı bir hayal kırıklığı zaten
    Maldonadoyu Gp2 den beri izliyorum bana göre Webber ayarında bir pilot (bir daha diyorum bana göre) Ama şansız biri ismi ayrı bir talihsizlik 🙂
    Güzel olan kazansın diyordum öyle oldu Mclaren basamaklı buruna sahip olmayan araçların da kazanabileceğini gösterdi.
    Redbull yine Redbull geçen yıl sıralamada çok hızlıydı şimdi daha dengeli Mclarenin biraz gerisinde tabiki.
    Ferrari gerçekten de podyum mücadelesi vermekten uzakmış Alonso nun önünde bulunan rakiplerinin yarış dışı kalması sayesinde Ferrari bu yarıştaki hızına göre iyi bir derece elde etti.

    Yarışı RTL den izledim Spikerin ne dediğin anlamıyordum ama insanda biraz heyecan olur ya zırt pırt verdikleri reklam da ayrı dert

  104. Yarışın başlarında bir sıra Massa nın arkasında bir tren oluşmuşdu. O tren deki takımların sıralamasını yapın ve en sona Ferrari yi koyun. İşde Ferrari o kadar geride.Bizim Mercedes e acilen lastik kullanımı ve yarış hızı lazım.Sıralamaları super DRS ile kotardık ama ocaman yarış bu şekilde geçmiyor.Şanzıman ve Amortisör ün adam akıllı elden geçmesi lazım.

  105. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    günün kusursuzu buttona tebrikler.ancak kimi çok iyiydi.bu pistte anca bu kadar.

  106. Azarbaycan televızyasına cohg hörmet eylyrem yediler beni anlatım larıyla:D
    2 Brezilyalı koca yolu paylasmıyor dediler ya(Massa ve Senna) için 😀 Kimiyle Kobayshi tokuştular…:)

  107. maldonado sanada tebrikler!! alonsoya ve onun bazi kendini bilmez taraftarlarina 3.5 attirdigin icin :)))

  108. Maldonadoyu çektim şansa..:D

  109. Hamilton tarafını da değerlendirin.Ama martin konusunda haklısın o da button'ın şansı.Bekleyip göreceğiz

  110. herkes yarış sonuna göre karar vermiş ama AMG Mercedes ve Lotus Renault bu sene çok hızlı olacaklar. Sauber yarıştan kopmayacak umarım bunun için paraları vardır. ForceIndia şaşırttı umarım o da ilk yarış olduğu içindir

  111. arkadasım olmayan bir seyi olmus gibi gösteren sensin hadi yedin bi halt bide zeytinyağı gibi üste çıkma bizde biliyoruz mgp nin yavas olduğunu ama benim itirazım olmadan olmus gibi bir hadiseyi anlatman bu suna benzer zayıf bir takımla güclü bir takım arasında maç vardır mac yarıda kalır tatil edilir maç 0-0 ken biri de çıkar derki güçlü takım 5-0 yendi.evet belki muhtemeldir ama olmamıstır yalancılığa gerek yok.

  112. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    var tabii, petrov u gördüm ben sen göremedin heralde 🙂 kediler hem 9 canlı hemde 4 ayak üzerinde düşüyorlar hep ama vettelinki apaytı bişey tarifi yok yani,,,,

  113. 2 tane üst üste yorum gitmis arkadaşlar bende anlayamadım kusura bakmayın.

  114. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kısaca Mercedes için :

    Yeni bir sezona yine umutlarla başladık..Ve yine hüsrana uğradık Cuma-Cumartesi Süper derken.Yine Avustralya gp'si yine yarış dışı kaldık..Ve yine sezona 0 puanla başladık..Lastik aşınmasını çözmeleri lazım..

  115. Buttona tebrikler hamiltona hala öfkem var 2008 belcika yarısından bu yana.oyuzden mclaren kazanacaksada button 1.bitirsin.Raikkonene gelince direksiyon sorunu yasamıstı birde sıralamardaki hatası onu dahada geriye attı ve gün gectikce daha iyi olacaktır ve ilk 3'ü zorlarsa sasmam.

  116. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    kadın zaten anlamıyorki f1 den.carl kazansın isityor bütün yarışları,diğerlerinin bir derecesinin önemi yok onun için.

    kek ye,cips ye,barış,
    dağ evinde gitar çal

    sonra lastiklerim bitiyor diye başla.E?? hani farklı olacaktı 2011 den?Bunlada ilgili bir video koyarmısın buny?

  117. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Kamui Kobayashi >:) tebrikler.

    Tebrikler Alonso-Button ve Webber e.

  118. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bence Lewis ile Nicole arasında akşam bişey geçmiş, hatunun yüzünden düşen bin parçaydı, zorlan gülüyordu. Lewis yine odağı kaydırmış bence dünden bügüne.

    Yazmayı unutmuşum daha önce, raikonen aslında sessiz sedasız gayet iyi bir yerde yarış bitiridi. Pist aslında çok dandik, geçiş falan yapılacak biryer değil. İlerki yarışlarda herkes daha iyi oturacak yerine.

    Yine ümidimiz Alonso tabi. Sıralamda mclaren, Rb, Alonso şeklinde konuşuyoruz olaya bak. Ferrari kendisi bile tweet atmış, bu araçtan bu sonucu çıkaran ispanyol pilotumuza tebrikler diye..

    Haftaya ne olacak bakalım.

  119. Button geçen sene takımı iyice kendi etrafında toparladı,Alonso gibi olmaz kesinlikle ayrıca birde en beğendiğim takım patronu var orda çeker kulaklarını…

  120. Tolga Soydan avatarı

    14.05 CNN TURK de F1 programı var

  121. vedat özkan avatarı

    İşe takımlar penceresinden bakarsak
    Ön grupta yumuşak lastikleri en iyi kullanan takım MCLAREN bu onları sıralama performansında da ön plana çıkartıyor.
    Ön grupta sert lastikleri en iyi kullanan takımlar ise REDBULL ve MCLAREN ancak redbull un yumusak lastiklerdeki dezavantajları sıralama performansına ve ilk bölüme yansıyor o arada atı alan üsküdarı geçebilir sc gibi ekstra durumlar olmadıktan sonra.
    Ön grupta özellikle sert lastiklerde sıkıntı yasayan takım Ferrari.
    MGP tam bir sıralama takımı sıralamalarda sahip oldukları sistemle yukarlarda ancak yarıs performansında geride genel olarak lastik asınması sorunu yasıyor.
    Takım sıralamasında 1.MCLAREN-2.REDBULL FERRARİ MGP VE LOTUS araç hızlarında birbirlerine yakınlar lastik bozulmaları farkı belirliyor.MGP bu noktada geri düsüyor.
    Pilotlar diziliminde MCLAREN takımı yıllardır olduğu gibi iki pilotuna da esit araçlar veriyor burda lastik asınmasını daha iyi analiz edebilen sürüs karakteri daha temiz olan avantajlı olacaktır.
    REDBULL da ise herzaman 1.ve 2.araç farkı var Vettel ön gruba daha yakın olacaktır.
    FERRARİ takımındada herzaman 1ve 2.araç farkları olmustur Alonso da burda ön planda olan pilot konumundadır.Massa ise emekliliği çokdan gelmis bir pilot gibi ferrari bir kaç gömlek büyük geliyor.
    LOTUS takımında tecrübeli ve daha iyi bir pilot olan raikkonen motor sporlarından hic kopmadığı icin gayet zinde ve hazır bir kac yarıs sonra takım ici liderliği tamamen eline alacaktır.
    MGP pilotlarına eşit davranıyor bu sene schumi biraz daha iyi olabilir ancak bu araçla iki pilotununda işi oldukça zor.
    Bu arada orta grupta ki takımlardan bazıları lastik aşınması sorunu yaşamıyorlar sert lastiklerde gayet iyi olan takımlar var ön gruptaki FERRARİ VE MGP takımları yarısların son bölümlerinde ciddi baskı görebilirler.

  122. teşekkürler. bir dahakine onu denerim. hiç olmazsa ingilizce olur.

  123. Sende nedense bir Kimi düşmanlığı seziyorum ama?

  124. bende aynı seyden supheleniyorum…

  125. idmandan seyrettim yarısı iki brezilyalı bir yolu bölüşemediler diye dalga gecti spiker 😀

  126. vettel onlara ne yapsa yaranamaz yaa..hep kötüdür zaten. adam 6.cılıktan 2. oldu.. yine şans falan. 3. olsa da aynıydı bence. mercedesleri geçti pist üstünde.. demek ki vettel en iyi aracı olmasa bile podyuma çıkabiliyor ve iyi işler yapabiliyor. Red bull kendisini biraz geliştirirse vettel yine şampiyonluğun en büyük adayı olur.

  127. Arkadaş uçmuş :))

  128. 2 pite döndüler çünkü. eğer 3 pit yapsalardı soft-medium-soft-soft yapabilirlerdi, 2 pite dönünce son uzun bölüm için 1 soft yetmezdi o yüzden soft-medium-medium ile yarışı bitirdiler.

  129. But also, Button is a British… 😉

  130. saat 13:15 de almanya saatine göre sanırım yarışın tekrarı var RTL de
    http://www.rtl.de/fernsehprogramm

  131. fanı olduğum alonso sempati duyduğum button ve kimi harikaydılar.

    vettel sc ile dört ayak üstüne düştü.

    mercedes'e bir anlam veremedim yarış performansı sıralamaların çok altında kaldı.

    şampiyon pilotlar kendilerine yakışacak performansları sergiledilier.

    massa'ya gelince onun hakkında söylenecek bir şey yok gereksiz yahu bu adam gasp ettiği koltuğa yazık.

    yarışın katili ise şüphesiz PETROV petrov'un yediği halta bak lan otomobili park edecek yer mi yoktu.

  132. Öyle olsun bakalım:)Ama son 10 tur geçmesini beklerdim ya da atak yapmasını…

  133. şuminin starttan beri ne durumda olduğunu gördük. elinden geleni yaptı ama arkasında tren oluştu. yarış dışı kalmasa zaten rosbergin bir yada iki sıra önünde bitirecekti.

    sen yarış izlemeyi öğren önce. taraftarlıkla araç veya pilot iyi olsa bu yarış alonso veya şumi herkese tur bindirmişti.

    Malezyada ak kara ortaya çıkacak.

  134. lotus u grosjean mi :)) anlasildi senin icindede raikonnen yarasi var canini yakmis :)) maldonado zorlarken alonsoyu neler hissettigini biliyorum sacmalamada adam sansinlar

  135. Maldonado'ya mesaj attım dedim niye öyle yaptın?Abi "Baktım araba iyi alonsoyu da sıkıştırıp duruyorum,MALdonadoca bir geçiş yapayım da herkes ne MALdonado olduğumu görsün ama şansızlık))::"dedi
    Ayrıca daha öncede yazmıştım button bu sene mclarn alonso hikayesinin farklı yazılmasını sağlayabilir.Anlayan anladı değil mi?:))

  136. vites kutusunun bozulma sebebini pist dışına çıkması olabileceğini düşünmüştüm. Açıklama gelir, öğreniriz.

  137. Bu yil Button'in yili olur diyebiliriz boyle devam ederse. Arkasinda Hamilton baraj gorevi ustlenebilir Redbull'a karsi.. MGP siralamalarda hizli ama yarista yavas olursa bu da McLaren'in isine gelir. Ayrica Alonso'ya aciyorum gercekten adamin araci daha hizli olsa podyumu garantiydi Ferrari gelisir umarim ama gelismesi icin ilk once Massa'yi yollamasi lazim. Gecen yilki Hamilton – Massa kazalarinda kimin suclu oldugu cikti ortaya. Unutmadan Iceman hakkinda da yazayim ; Lotus tipki MGP gibi Sadece siralamalarda hizli gibi gorunuyor diyeceksiniz simdi RAI 17 den 7 oldu ama o tamamen Raikkonen'in yetenegiyle alakali Grosjean asla o kadar cok yukselemezdi.. Neyse yaris keyifliydi ama McLaren dublesi daha iyi olabilirdi Vettel gunun en sanslisiydi sadece ondan apacik daha yavas olan Rosberg'i gecti Schumacher'in arkasinda takilip zorlamaya basladiginda pist disina tasti yani pek birsey yapmadi 2.lik onun ayagina geldi.. Umarim Malezya McLaren, Alonso ve Iceman acisindan daha iyi gecer

  138. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    haklısın dostum bence alonso yerine ferrari uygun ama massa varken bende alonso yazarım. Massa yerine başka birisi olsa alonsonun arkalarında olabilir.

  139. massa çok daha gerilerde bence 😀

  140. Genel bir yarış yorumu yapmak gerekirse Webber yine muhteşem kalkış yapamama serisine bu senede devam edicek gibi.Hamilton aldığı pole pozisyonunu heba etti.Lotus yarış dışı kalmasaydı önde çekişme daha çok olucaktı.Vettel geriden geldiğindede neler yaptığını görmeyenlere göstermiş oldu Schumi ye ilk yaklaştığında çime çıktı fark açıldı ama sonra yine kapattı ve Schumi vites sorunu yüzünden yarışı bıraktı.Yarışın devamında Lewisin ensesine yapıştı lastik strajesi çok iyiydi takımın tam sert lastiklere geçicekken SC girdi belki kafa kafaya girecekleri pit sonrası viraja SC sayesinde bir sıra önde girdi Vettel.Sonuç olarak güzel ve zevkli bir yarıştı.Petrovun arızasını bile Redbull a bağlayanlar varya allah ıslah etsin ! 😀

  141. Yusuf  Hitay avatarı

    massa çarpışmaya kaldığı yerden devam ediyor 🙂

  142. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    takımımı tebrik ediyorum. Özellikle button'u. Sıralama performansında hamilton iyi ama yarış performansında button daha iyi. Lastiklerin ve aracın performansını yarışın tamamına çok iyi yayıyor. Hamilton lastikleri çabuk aşındırıyo.
    Alonso'ya da tebrikler çok iyi yarış çıkardı.
    Yumuşak lastiklerle performansı iyiydi, sert lastiklerle de performansı çok iyi gidiyordu ama sonradan bir anda yavaş olmaya başladı. Ferrari'de bi sorun vardı Pat Fry diyordu araç çok iyi giderken birden kötü performans göstermeye başlıyor diye. Sanırım o sorun çıktı. Yarışın yarısından sonra performans düşüklüğü oldu. Ama ferrari'nin yarışın ilk yarısındaki performansı iyiydi. Güncellemelerle ve aracı anladıklarında öne daha yaklaşabilirler. Massa'ya ise yorum yok gitme zamanı kesinlikle geldi. Alonso aracı nereye getiriyo bizim massa ise daha da geriye düşüyo. Kubica yada perez gelmesi lazım.
    Mercedes ise yine balon çıktı. Sıralamarlarda iyiydiler ama lastikleri çabuk aşındırmak sorun değil diyorlardı birkaç tur sonra ne kadar geriye düştüklerini gördük. Sauberlere bile yakalanıyorlar. Mercedes böyle gitmez hem aşındırma sorunu hemde dayanıklılık sorunları var. Sert lastikli alonso
    yumuşak lastikli rosberg'e fark açtı.

    Sıralama ise mclaren-redbull ve ferrari şeklinde. Redbull'un sıralama performansını geliştirmeye ihtiyacı var. Yarışta iyi gözüktüler. Önden başlasalardı farklı olabilirdi. Ferrari'yi sıralamalarda tam olarak göremedik ama onlarında her zamanki gibi sıralama performansını daha çok geliştirmeliler. Yarış performansı ilk başlarda gayet iyiydi , yarış performansınıda biraz daha geliştirmeliler ve özellikle aracın bir anda değişik performans göstermesi sorununu halletmeliler. İlk bölümde alonso
    webber'den daha iyiydi ama sonra kötü olmaya başladı. Ferrari'nin sert lastik performansını beğendim. Mercedes'de yumuşak lastik varken fark açtı alonso. Sonra yavaş kalmasının nedenini sert lastiklere bağlamıyorum, aracın bir anda performansının değişmesi açıklamalarına bağlıyorum. Çünkü ilk sert lastkiklere geçtiğinde alonso iyi gidiyordu webber'den ve yumuşak lastikli rosberg'den daha hızlıydı. Bizim takımda güncellemelere devam etmeli. Farklar öyle çok büyük değil özellikle yarışta. İnşallah ferrari'de bize katılır ki katılacağını düşünüyorum. Geçen seneki gibi kağışma olur. Mercedes'den yine umudum yok yarışlarda nal toplarlar.

  143. Yarışdaki güç sıralamasını birde benyazayım…. McLaren,RedBull,ALonso,Lotus,Sauber,Williams,Ferrari,Mercedes…

  144. Lewis'in sorunu lastikler bence. Gerçekten çok çabuk bitiyor ama bugün gününde de değildi üstelik takım bence stratejide hata yaptı gibi yanlış zamanda pite aldı ve trafiğe takıldı Lewis yarışın başında yaklaşık 10 farkı 3 – 3.5 s sabit tutarken yanlış pit olunca trrafiğe takıldı ve fark bir anda 11 sn oldu sonrası malum aynı araç iki iyi pilot olunca yakalaması mümkün olmadı. Mesela geçen yıl Çin'de, Almanya'da Abu Dhabi'de gününde olunca uçup gidiyor ama Button'da bizim pilotumuz oda harika bir pilot. Şuanda McLaren en iyi pilot dizilimine sahip takım. Hamilton 3.oldu diye çok kötü bir sonuca imza atmadı. Evet polden başladı ama polden başlayınca illa kazanmak zorunluğu da yok kazanmalıydı ama olmadı. Daha sezonun başı McLaren en hızlı otomobil gibi duruyor. Hamilton ve Button daha çok iyi sonuçlara imza atacaktır.

  145. Lotus'uda Grosjean' mı sırtlayacak?? Kafan güzel herhalde.

  146. Button adamın dibisin… ^^ Tebrikler.. bizim paşaya da tebrikler.. Eski egsoz sistemine dönüldüğünden midir yeni aracın huyundan mıdır suyundan mıdır nezaman sert lastiğe geçsek performans düşüyo…

    RBR ye de tebrikler Güvenlik aracı 2 pilotuna da yaradı !! Petrovcuğum bi söktür git artık ya valla bi cenabetlik var sende nezaman bi olaya karışsan bizi etkiliyo lan yiter valla yiter 😀

  147. Ferrari'nin geçen seneden bu seneye geliştirdiği ender noktalardan biri pit-stoplar.Günün en hızlı pit-stop'una Alonso ile imza atmışlar.Zaten başka da gelişme yok araçta.

  148. Ya bırakın artık şu vettelle uğraşmayı adam 6. cı kalkıp 2. oluyor hala kötü şans falan diyorsunuz. yeter artık

  149. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Bu sene Ferrari yi Alonso,Mclaren'i Button,Lotus'uda Grosjean sırtlayacak.

    Mercedes'in aracın görüntüsü muhteşem,sıralama performansı iyi.Yarış yine aynı….

    Redbull sıralamalarda kötü,yarışta mı iyi olacak bu sefer?

  150. Dostum sert lastik taktık ilk pitstopta.Yoksa onu ben de biliyorum.Biz son pit stopta niye takılmadı diyoruz

  151. Kaza yapmasa Maldonado Alonso'yu geçiyordu ? Hayal dünyasında yaşıyorsun.

  152. WELCOME 2009 🙂

  153. KARDEŞİM KİMİ 2 SENE ARA VERDİ DAHA ISINMADI BİLE AYRICA KİMİ STARTTA İYİ KALKTI VE 7-8 ÇIKACAKKEN İLK VİRAJDA ÖNÜ KESİLDİ VE DURMAK ZORUNDA KALDI GERİYE DÜŞTÜ YOKSA STARTA 7-8 OLURDU

  154. KARDEŞİM KİMİ 2 SENE ARA VERDİ DAHA ISINMADI BİLE AYRICA KİMİ STARTTA İYİ KALKTI VE 7-8 ÇIKACAKKEN İLK VİRAJDA ÖNÜ KESİLDİ VE DURMAK ZORUNDA KALDI GERİYE DÜŞTÜ YOKSA STARTA 7-8 OLURDU

  155. kimi bize bu yıl güzel yarışlar izlettirecek yine.kimi bayağı iyiydi start güzeldi ilk virajda önünde kaza olunca nerdeyse durdu daha fazla sıra kazanabilirdi ama o kaza etkiledi.kimi lastiklerle ilgilide sorun yaşamadı muhtemelen adaptasyon çok iyi.malezya da gerçek sıralamaları göreceğiz.kimi yi izlemek büyük zevk kimi yi bugün izlerken eski yarış heyecanımın geri döndüğünü ve kimi nin eskisi gibi süper olduğunu hissettim.forever kimi.
    mgp cilerde boşuna üitlenmesinler mgp bitmiş okeye dolanıyor yarış performansı tam beklediğim gibi.

  156.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Button-Hamilton konusunda bahsettiğim hız işte buydu. Bana istatistiklerle cevap vermeye çalışıyorlardı. Tebrikler Jenson Button. Sen bizim her şeyimizsin Fernando! F2012 daha çok gelişecek. Bu yıl çok uzun geçecek şüphesiz.

  157. Bizim dünde sesimiz çıkıyordu sen görmedin heralde.Sen yine hayeller kur dostum sene sonu görüşürüz nickini değiştirmezsen

  158. Tolga Soydan avatarı

    sert takmak mecburi.3-4 pitstop yaparız diyodu herkes ama 2 hatta 1 pit yapıldı

  159. dengesiz işte önce bir yarış hakkında değerlendirme yap.şu iyiydi.şu şöyleydi .adam direk ilk cümlesi sataşma.

  160. tamamen vettelin şansı vardı,yoksa 2. olamazdı buda hamiltonın şansızlığı..massa ya da kimse bana pilot faln demesin arkadş..ıcemanı de tebrik ederim yine istediği gb olmadı ama 7.likde fena değil..

  161. Lewis önce siz hayranlarını sonra da biz vettele karşı destekleyenleri resmen yolda bıraktı.Daha gününde değildi şuydu buydu demenin anlamı yok.Ortalama sürdü.Button yarışı dikte ettirdi ona başlarda…

  162. hocam sen yarış izleme 🙂 "schumi hep geçildi " pardon kimlere geçildi acaba ben hep geçildi çoğul ifadesinden bir çok pilota geçilmiş bir araç algılıyorum burdaki herkes gibi.Aklıma bir sey geldi
    ahmet çakar profilo avm de bizim bi arkadas çalısıyor arada bi gelirmis cafe ye sorarmıs maç ne oldu nasıl geçti kaç kaç filan sonrada yorum yaparmış tv de arkadas kaç kere buna kendisi şahit olmus seninkide ona benzemis yani geçilebilir ok ama olduktan sonra yazsak?

  163. Şumi yarış dışı kalana kadar geçildi hep, Vettel'e karşı yerini korumak isterken dışarı taştı

    Vites kutusu problemi yüzünden Schumi dışarı taştı.

  164. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    alonso da sizin gibilere kapak yapmıstır

  165. Dün sesi soluğu çıkmayanlar bugün güvenlik aracı ve öndeki beceriksizler sayesinde yükselen vetteli görünce çeneleri düşmüş yine…

  166. Yarışın kontrolü tamamen Button'daydı.Kirli taraftan kalkmasına rağmen Hamilton'u startta geçerek farkı açmaya başladı.Adeta sezon öncesi kendisine yapılan propagandayı boşa çıkartmadı diyebilirim.Kuru zeminde yarış kazanamaz diyenlere, Button'da saf hız yok diyenlere aldığı 1.lik kupasını kapak yaptı :)Yarış sonrası hal ve tavırlardan da gayet net bir şekilde Button'un artık McLaren'de liderliğe soyunduğunu söyleyebilirim.

  167. yarışdışı kalmayı haketti, lotus kazasında hatalıydı bana göre

  168. Boşverin arkadaşlar böyle provokatif kişilere cevap bile vermemek lazım, korkulur böyle kişilerden yarış sonrası gelmiş hemen nefretini kusmuş 🙂

  169. Eee nerde o zaman o soft lastikler?Ben sona sakladılar diye düşündüm ama yine sert vardı.

  170. bak şunun konuştuğuna senin o japon dediğin kobayashi yılı hatırlamıyorum.çifte dünya şampiyonunu alonsoyu kanadada hem de bu yılki gibi iyi değilken nasıl geçti.pehhhhhhh.

  171. arkadaş nedir bu her konuda hami yi savunma sevdanız anlamadım gitti liseli ergenler gibi bişiyi tutturuosunuz lewis her zman haklı her zman hızlı kazalarında bile suçsuz … vs. uzar gider bu

  172. mesajlarım diyorum admin..

  173. heh suna geriye düsecekti de düstü herkese gecildi deme cünkü gecilmedi vites kutusu arızası nedeniyle yarıs dısı kaldı vettele gecildi öyle bi anlatıyorsunuzki yarısı izlemeyen 10 kisiye pespese gecildi sanır gecilebilirde araç zayıf kalabilir ama olmadan olmus gibi herkese gecildi diyerek akıl karıstırmayın lütfen.

  174. Fena olmayan bir yarıştı. Button'a koca bir tebrik gönderiyorum hatasız ve harikaydı. Gerçekten bugün günündeydi starttan finish'e kadar pistteki en iyi isimdi. Hamilton gününde değildi bugün ama yinede elinden gelen mücadeleyi sergiledi ama takım önce Hamilton'ı almalıydı pite yanlış bir strateji hatası yaptı. SC yüzünden de 2.liği kaybetti diye düşünüyorum ama olsun daha koca 19 yarışlık bir takvim var. McLaren sıralama performansının yanında yarış performansı da çok iyi. Redbull'un yarış performansı geçen yılın aksine tek turdan daha iyi. Vettel'de iyiydi bugün onuda tebrik ediyorum. McLaren'le aralarında çok fazla fark yok ama McLaren biraz daha önde gibi. Alonso Ferrari'ye rağmen elinden geleni yaptı ama Ferrari pek umut dağıtmadı yarışın başından sonra koptu öndekilerden. SC çıktıktan sona yine McLaren ve Redbull'a oranla geride kaldı. Schumi'ye yazık oldu iyi puanlar alacaktı bugün. Maldonado gerçekten çok iyiydi Alonso'ya 15 tura yakın baskı yaptı ve 0.3-0-6 sn arasında takip etti sürekli ama Serhan Acar'ında dediği gibi tecrübe eksikliğinden olanlar oldu. 6.lık garantiyken fazla zorladı ve kaza yaptı. Grosjean'da tecrübesizlik kurbanı oldu. Startta çok geride kaldı ve sonra savunma yaparken süspansiyonu kırdı.Raikkonen'de çok iyiydi özellikle sinirli şekilde takıma neden sürekli mavi bayrakları görüyorum demesine bittim.:) McLaren için muhteşem bir hafta sonuydu şimdi önümüzde Malezya var gerçek anlamda bir pist Sıralamada değişiklikler görebiliriz ama McLaren Redbull çekişmesi olacak gibi bu sezon. Mercedes yarış performansını arttırmalı. yoksa hızlı bir araç var ve sadece sıralamalarda önde olurlar.

  175. Adrian Newey avatarı

    hayır boş bırakılmıyor. start alamazsa otomobil orası boş kalıyor.

  176. Japon un geçtiği pilotlar rezil mi oluyor anlamadım öyle bir kanı var sanırım. Bu çocuk yetenekli fırsat bulursa Alonso yu da geçer Kimi yi de. İkisini de yaptı. Eğer böyle konuşmaya devam ederseniz o yetenekli japona karşı bir grup oluşacaktır. Bence bunu hiç yapmayın
    Bu sezonun ilk yarışıydı biliyorsun F1 izliyorsan birçok şeyin değişeceğini de biliyorsundur. İçindeki fanatizmin mantıklı düşünmeni engellemesine izin verme.

  177. admin mesajlarım neden yayınlanmıyor

  178. rocco junior avatarı

    yarış boyunca değil sc girdikten sonra fark kapandı,2drs bölgesi ile sürekli yakın takipte kaldı.bide sanırsam bizimlastikler çabuk bitiyor.evet williams ciddi gelişim kaydetmiş onları küçümseyenlere ve pilotlarla şansınzı yok diyen bizim uzmanlara rağmen.ayrıca dün sıralamaya bakıp sezon şunun bunun arasında demek ne kadar mantıksız gördük bir kez daha :))

  179. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Öncelikle tebrikler takımıma, geçen yıla oranla bu yıl iyi bir iş başardılar.
    Aracımız gerçekten dengeli ve güçlü.
    Hamilton maalesef istediği gibi kalkamadı ve daha sonrada beklenenden daha kötü bir sürüş gerçekleştirerek beni hayal kırıklığına uğrattı. Tabi herşeye rağmen podyumda olması sevindirici.
    Button çok iyi bir kalkış yaptı, önde olmanın avantajını kullanarak ve kusursuz sürerek yarışı en önde bitirdi. Tebrikler.
    Ancak pit ekibine şunu söylemeden edemeyeceğim. İlk pitstoplarda hem Button hemde Hamlton biraz geç pite alındı. Lewis son iki turda arkadakilerden 6 sn civarı kaybetti. Button'da 2 sn civarı. Bu hatalar ilerde can yakar bence daha dikkatli olmalıyız.
    RedBull'un yarış performansına bakarak geçen seneki kadar iyi olduklarını görmüş olduk. Eğer Mercedeslere takılmasalardı yarışı kafa kafaya izleyecektik. Muhtemelen Newey sıralamalar için bir şeyler bulup RedBull'un daha iyi yerden başlamasını da sağlamış olacak.
    Mercedeslerin yarış performansı tam bir hayal kırıklığı. Bu yıl çok can yakacak bu iş eğer bir çözüm bulamazsa.
    Ferraride aslında iy bir pakete sahip olduğunu gösterdi bence biraz zamana ihtiyaçları var, her ne kadar geçen yılki gibi depo azaldıkça performans kaybı yaşasalarda bence sorunların üstesinden gelebilirler.
    Maldonado ya ve Williams'a yazık oldu ancak motor sporlarında bunlar olabiliyor. Bu yıl iyi bir orta grup izletecekleri izlenimi verdiler.
    Sauberler çok iyi bir iş başardılar. Özellikle Perez'in attığı turlar çok istikrarlıydı.
    Lotus'a yazık oldu ama en azından kimi iyi puanlar kazandırdı.
    Beni en çok Force India şaşırttı. Ben sezon öncesi antremanlarda iyi bir şeyler yapabilecekleri izlenimine kapılmıştım ama bu yarış performansları ile şaşırdım.
    Bu yılın ne kadar zevkli geçeceğini görmüş olduk.

    Son bir notta SC periyoduna Petrov bu işi bir kez daha yapmıştı diye hatırlıyorum ve ben bu iite kasıt arıyorum. Hiç etik olmadı bu iş. Ne hikmetse bu iş en çok RedBull'a yaradı.

  180. Tivibu'ya para vermektense sitedeki Sky linklerinden de izleyebilirsin.Hiç donma yok ve kalitesi de gayet iyi.

  181. senin gibi provakator cakallari temizlemek lazim bu siteden !!!

  182. Tolga Soydan avatarı

    can sıkıcı tek durum tek pit stopla yarışlar bitiyo yine.

  183. bu parmak çocuk kadar ballı biri yok sanırım petrolle anlaştılar herhalde

    yoksa podyumu zor görürdü.

  184. Bizde biliyoruz arakdaşım vites kutusu değişip ceza aldığını ama start düzlüğünde o cep boş bırakılmıyor mu? benim bildiğim onun yerine geçen yok.

  185. Sürüş uzmanı Button'a müthiş kalkışı ve yarışı kontrol altında tutarak aldığı galibiyetten ötürü tebrikler. Aynı şekilde McLaren'e de tebrikler. Yıllardır böyle iyi araç yapmamışlardı sezon başında. Hamilton, bu kontrolsüz güç, güç değildir diyen ama gücün ge si bile olmayan, sürüşüne uymayan berbat ötesi lastiklerle şampiyon filan olamaz. Vettel he ne kadar iyi bir yarış çıkarsa da şansa geçti dersek yanlış olmaz ve rb8 de çok kötü gözükmedi yarış temposunda, Newey yine yapmış bir şeyler. Rosberg'ten zaten bir şey beklediğim yok, yıllardır olduğu gibi arkasında biten araca geçiliyor. Olan Schumacher'e oldu, yoksa ilk 6 içinde yer alması işten bile değildi. Belki Keke Rosberg okuyup üfletiyordur ki Schummy kazanamasın 🙂 Alonso, yine yaptı yapacağını, bundan daha iyisini yapabilmesi için Ferrari'nin daha iyi bir araç ve adam gibi strateji belirlemesi lazım. Webber yine ikinci pilotları oynayacağa benziyor. redbulllar güvenlik aracından felaket şekilde yararlandılar, ister bilinçli olsun ister tesadüf bu adamlar ballı arakadaş. Massa her zamanki gibi kendini lunaparkta çarpışan arabalarda sandı ama olsun en azından geçen yıl Hamilton'la yaşadığı temasların kimden kaynaklandığını bir güel görmüş olduk. Maldonado'nun "donado" sunu çıkarınca nasıl bir adam olduğunu görmüş oluyoruz. Grosjean'dan beklediğim gibi: acemice bir şekilde yarış dışı kaldı. Raikkonen'den beklediğim gibi 18'den gelip puanları kaptı ki bence son sıradan başlasa podyuma bile çıkabilirdi çünkü Raikkonen ne kadar geriden başlarsa o kadar hızlı oluyor adam gaza mı geliyordur nedir 🙂 Petrov denen petrolcü paralı henüz bir baltaya sap olamamış yontulmamış kütüğü hiç saymak bile istemiyorum ama güvenlik aracının kazmaca bir şekilde içeri girmesine vesile olduğu için içimden epey bir sövdürüyorum.

    Uzun lafın kısası: McLaren ve Button'a tebrikler. Hamilton'a uymayan birkaç turda agresif süren sürücülerde heşlenen bu berbat Pirelli lastikleri için Pirelliye farklı sözcüklerle sevgiler. redbull ballıları kraliçe arılarına (Adrian Newey) yatsın kalksın dua etsinler. Ferrari'ye de Williams gibi toparlansın temennilerim. Raikkonen'e tekrar hoş geldin demeler…

  186. Ne ilginçtir ki reno pilotlarından senna adının hakkını veremezken,Maldonado'da son turda gösterdiki adının hakkını fazlasıyla verdi. 🙂

  187. Mgp yarışta gelimmemiş, tahmin ettiğimiz gibi drs ile aktif olan f duct sistemi sıralamalarda hız katmış ama yarışta geçen sene göre çok az ilerleme var.
    Sanırım ferrariden hallice iyiler ama mclaren ve rb lerle mücadele edemezler.
    Ama yineden rosberg çok kötü yarış çıkardı araç daha fazlasını verebilirdi.
    eğer maldonadodan kopan parçalardan dolayı değilse vitesle ilgili sıkıntı yaşamış olabilir.
    Schumiyi ilk yarışta geçtim diyemeyecek:)))

    Alonsoya böyle kötü bir araçtan bu sonucu aldığı için tebrikler ve bravo. maldonado gibi birini kontrollu bir şekilde arkada tutmak bile çok önemli bence.

    Massa berbat herzamanki gibi.

    Raikonen birkaç yarış sonra daha iyi olacaktır. onun yarışınıda kobayashi katletti zaten. ama 7. likden daha iyi bir yerde bitiremezdi zaten.

    Schumi beni çok üzdü yarış o an bitti benim için.
    Vites sorunu demişler ama çim alana girdiği içinmi vites arızası oldu yoksa önce olduda o yüzdenmi çim alana girdi onu bilmiyorum.
    Zaten sorun yaşamasa 5. likten öte giemeyecekti.

    Sezon süprizle başlamadı bence redbullar maalesef güçlüler.
    herkese hayırlı olsun sezon.

  188. Fantastic job seb fantastic geriden gelenleri gören varmı

  189. Doğrusu çok şey değişmiş 17.likle 18.lik arasında 🙂

  190. Ben de diyordum Maldonado ne zaman kaza yapacak geç kaldı. Son turda ümidimi kaybetmiştim gerçi ama sağolsun yüzümüzü kara çıkartmadı.

  191. Bence güvenlik aracı olmasa kesin mclaren dublesi izleyecektik.

  192. Sakin ol şampiyon 🙂 ahım şahım geçiş değildi japonun ki sc'den hemen sonra çakallık edip geçti, rai çok erken fren yaptı, o değilde Maldonado kaza yapmasa Alonso'yu geçiyordu 🙂

  193. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ankette j.button kazanır demiştim aynen öyle oldu. geçen sezondan takım arkadaşına üstünlüğünden böyle düşündüm kendine güveni tam daha önce de arka arkaya 2 kez de kazanmıştı.

    merco'ya bişey derdimde şimdi yeri değil 🙂 lastik bitirme sorununu acil çözmeleri lazım. ben gerçek pistileri bekliyorum durumun belli olması için. schumacher de yarışdışı kalınca birşey anlaşılmadı bu işten. ross brawn ve schumacher ne diyecekler bekleyelim.

    son olarak royal huntnickli arkadaş aklımdasın ama bu olmadı şimdi malezya da görüşelim 🙂

  194. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Yarışı izlememişsin sanırım arkadaşım dünkü sıralamalarda kapayıp tv yi şimdi yorum yapmışsın sanırım 🙂 Perezin cezasından dolayı 17.kalktı rai 😛

  195. Tolga Soydan avatarı

    sorunlumusun

  196. Hayır, yazım hatası yok. Sürekli ön gruptan kopuyordu ve arkasındakilerden yavaş kalıyordu. Sonunda Vettel'e direnirken dışarı taştı işte. Rosberg gibi giderek geriye düşecekti görünüşe göre. Muhtemelen Rosberg'in önünde olurdu ama gerileyecekti. MGP yarışta yavaş kalıyor.

    Bu arada Sauberleri de tebrik etmek gerek. Her zaman aksiyonun içindeydiler. Yine diskalifiye olmazlarsa iyi yerdeler 🙂

  197. Eğer vites kutusu problemi olmasaymış Sebastiyanı rahatlıkla arkasında tutabileceğini ve aracı tek yarışla yargılayamacağını söylemiş.

  198. Raikkonen müthiş yarıştı helal olsun adamıma 🙂 18.den 7'ye

  199. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Button'a, Alonso'ya ve Raikkonen'e tebrikler. Çok mücadeleciydiler. Ferrari güncellemeden sonra mücadeleye ortak olursa güzel bir sezon bizi bekliyor demektir. Bu arada allah razı olsun D-Smarttan iyi ki yayınları almış 🙂 Bu sayede Türk televizyonlarında at gözlüğüyle izlediğimiz b*ktan yarışları bırakıp avrupa kanallarındaki bol röportajlı ve kaliteli yayınları izliyoruz böylece 🙂

  200. rocco junior avatarı

    Buttona tebrikler!Özellikle onun aracı ayrı kulvarda gibiydi ama diğerleri yakındı.Red Bull hem sıralama hem yarış olarak şimdilik onların arkasında görünüyor.Ayrıca yanlış görmediysem scden en çok onlar faydalandı.Lewisin bence hakkı en azından 2.likti.Pole de başlayıp 3.oluyor,Alonso 12başlıyor 5. bitiriyor ancak 4.lük gitmiş olabilir eğer bir hata yaptıysak.Bana pek bir strateji hatası gibi gelmedi ama İdman tvde ne dediklerini anlamıyorum.Şu araç çok değil 0.2-0.3sn hızlı olsaydı bugün çok farklı olabilirdi.Yine de şükür çünkü dün 5.olacaksınız deseler hemen kabul ederdim.

    Bana göre yarış perfonmansı arkadaşın dediği gibi Button>Vettel=Lewis sonra kim geliyor bilemem.Lotus da olabilir,Mercedes de Alonso da.Bakınız artık şu takım diyemiyorum çünkü aynı takımın pilotları ciddi farklar yaratıyor.

    Gelelim yarışa sc sokan gereksiz pilota.Ne sesi açtım ne yüzümü yıkadım ama Petrov diye gördüm yanlışsam düzeltin.Bu adam f1in adını kirletiyor.O koltuğu haketmiyor bence.Eğer oysa tamam ama değilse dediklerimi alırım geri.Herşeye rağmen böyle düşünüyorum ya neyse.Saçma insan daha evvel 2011 Çin de yine yola parketti.

    Gelelim Massa efendiye;evet araç kötü ama sen daha kötüsün adamım.Resmen atak yarışı oldu Massaya ve yine çarpışan arabaları oynadı.Mercedes ise bende en büyük hayalkırıklığını yarattı.Bir takımın sıralama ve yarış perfonmansı bu kadar alakasız olabilir mi?

    Güç dengeleri benim içinMclaren,Red Bull sonra herkes olabilir.Pek fikir vermedi özellikle geri kalanı ve sıralamada kimin gerçekten daha iyi olduğu ancak şimdi gerçek bir teknik piste gidiyoruz.İşler orda bambaşka olabilir.

    Alonso harika bir pilot.Bu piste 2drs koyan saçma zihniyete rağmen çok iyi mücadele etti.Bu araçla yapılabilecek en iyi dereceden de iyi dereceleri elde ediyor.Gerçi scden zararlı çıktı ve 2drs ile Maldonado hep dibinde kaldı sağolsunlar.Ferrari ayrıca düzlük hızında çok kötü.Malezya da çok zorlanırızson sektör ve ilk sektörün başında.Acil lastik aşınmasına ve düzlük hızına takviye şart.Malezya da hava çok sıcak olacak.Neyse ama ona en azından 0.2-0.3sn daha iyi bir araç verebilsek neler olur bilemiyorum.Kimi de muhteşemdi bugün sanki hiçbir şey kaybetmemiş tebrikler.

    Son olarak bizim burda yarışları rahatça seyretmemizi sağlayan şehitlerimizi anıyor,Allah'tan rahmet diliyor ve selam gönderiyorum…

  201. Vettel müthişti zaten de SC biraz başarısını gölgeledi, kabul 🙂

  202. Bu arada Sauberleri de tebrik etmek gerek. Her zaman aksiyonun içindeydiler. Yine diskalifiye olmazlarsa iyi yerdeler 🙂

  203. Button muazzam sürdü gerçekten.Güvenlik aracı girdikten sonra bile farkı açtı korudu.Yaptığı en hızlı turda bunun göstergesiydi gerçekten helal olsun sonuna kadar haketti.Dilerim bu sene şampiyon olur .
    Lewis Jensonun temposundan uzaktı.Yarış sonu podyumdaki görüntüsü her şeyi açıklıyor zaten.
    Red Bull ebd nin yarattığı boşluğu doldurmaya başlayınca yine önlerde olacaktır.Mclarenden sonraki en iyi takımlar.
    Ferrari zaten tek pilotla yarışıyor.Alonso harika bir yarış çıkardı.Dikkat ettim depo boşaldıkça hızı düşmeye başladı .Sc sonrası da bunun kanıtı gibi.Bu araçta df eksikliğinin kanıtı.Gelişim konusunda bence diğerlerinden çok daha fazla alanları var başarılı olurlarsa Alonso galibiyet ve şampiyonluk yarışına ortak olacaktır.Massaya yorum yapmaya değmez .
    Mercedes tam içimden geçenleri yaşattı bana.Yarış temposu sıralamanın çok uzağındaydı.Schuminin sorunu neydi bilmiyorum belki bunun da etkisi vardı yavaş kalmasında.Nico da aynı şekilde onda da sorun olmuş olabilir .Ama testlerdeki lastik aşındırma muhabbeti resmen gerçekleşti bugün .Dayanıklılığın bu kadar rutin olduğu bir f1 de böyle sorunlar yaşamamalrı lazım
    Raikkonen e de tebrikler.Sc girene kadar temposu gerçekten çok iyiydi lastikleri çok güzel muhafaza etti.İnş bir daha sıralamalarda sorun yaşamaz da daha güzel yarışlar çıkarır.
    Özet olarak Mclaren en hızlı,Rbr hemen gerisinde Mercedes muallak.Ferrari de ciddi şekilde gelişecek ve öne çok yaklaşacak.Çok güzel bir sezon bizi bekliyor.

  204. Button'u tebrik ederim, zira lotus, sauber i de tebrik etmek lazım. Kötü bir araç olan Ferrariden, çırpınıpta bişeyler yapmaya çalışan Alansoyuda tebrik etmek lazım. Maldonado'ya gelince, kasmanın alemine çaylak!!! o pisti malezyamı sandında, kontra ile toplayacan arabayı!!!

    Bu senenin ilk ikisi Mclaren ve Redbull olur, gerisi ise Mercedes, Lotus ve Ferrari arasında geçer gibi geliyor.

    Şimdi sıra esas grid dizilimi ve takım pozisyonu bakımından doğru tahmin verecek olan yarış malezyada. Gerçi ilk 2 takım değişmez ama 3. takım için en büyük adaylar Mercedes ve Lotus olabilir. Bir Ferrari fanı olarak bu sene'de geçen sene kaldığımız yerden geriye doğru gittiğimizi söyleyebiliriz…

  205. Tolga Soydan avatarı

    haftaya daha iyi bi sıralama geçirip yeni direksiyonda gelince kimi için herşey daha iyi olucak.

  206. arkadaşlar site neden bu kadar yavaş?

  207. ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico avatarı
    ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico

    Schumacher yarıs dısı kalana kadar gecıldı hep ( ben yalnıs bır yarıs mı ızledım… ) Sanırım yazım hatası oldu tesekkurler…

  208. Yusuf  Hitay avatarı

    vettel'de hakikaten bir kısmet var ama anlamadım. önce şumi bıraktı, sonra pit çıkışı hamilton trafiğe takıldı. o da yetmedi tam zamanında güvenlik aracı girdi

    güç sıralaması şu şekilde ;

    mclaren > redbull > lotus

    mercedes yılın hayal kırıklığı, acayip dayanıklı bir araç yapmışlar. lastikleri çok çabuk bitiyor, kesinkle bu şekilde bu yıl başa oynamaları mümkün değil.

    güvenlik aracı her iki redbull'a yaradı, alonso ve hamilton'ı bir sıra geri atmış olabilir(kesin bilemeyiz).

    button bu yılın favorisi konumunda, sıralamaları geliştirirse durdurulamaz kolay kolay.

    helal olsun size, güzel bir başlangıç oldu.

  209. Geriden gelenleri gören varmı 😀

  210. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Gören gözler,duyan kulaklar,hisseden kalpler…

    GÖRDÜNÜZMÜ JAPON'u…..

    Hemde lastikleri bitmiş bir şampiyonu değil,2007''nin malum şampiyonunu nasılda geçti gördünüzmü???O Japon,aynı japondu.

    Biliyoruz,bu sefer Güney Amerikalı olur dediniz ama,onuda Albert Park manzarası cezbetmiş sanırım,Alonso yu geçemeyince farklı yolla ünlü olmak istedi.

    Button sadece yağmur yağarsa,karışık yarış olursa kazanır diyenler gördünüzmü?
    2010 da ezilecek bitecek diyenler gördünüzmü?
    Geçen sene şanstı diyenler gördünüzmü?

    Mclaren eğer bu sene kazanacaksa 1. pilotu hemen! HEMEN! şu anda seçmeli.İkinci bir kere düşünmeye gerek yok.Ya starttan sonra yediği fark?Ya bitmeyen senfoni?Bu lastikler o pilota yarıyacak diyenler gördünmü?

    —————————————————————————————————————————————–

    Alonso yu tebrik ediyorum.Bu araçla bu kadar.Gelişirmiyiz bilemem ama tereddüt etmeden sert lastiği takmalarıda birşeydi…

    ve….Massa….umarım Malezya da kendine gelirsin.Gelmeye niyetin yoksa haber ver..

  211. HAMİLTON'u ilk geç pite sokarak RAİKKONEN in arkasında göndererek trafige takılması ikinci pitte bunu telafi etmek için takımın aynı anda pite alması DUBLE'ye veda etmemize sebep oldu,

    HAMİLTON yüzündeki ifade bU duruma tepkidir.

  212. Ben daha iyiyim çünkü daha sonra yarış dışı kaldım…

  213. vettel nerde sc sayesinde iyi bir netice aldı sc girmese gene 2. olurdu carl pite girmeden önce vettel farkı resmen eritmişti

  214. Tebrikler jenson kaliteni ortaya koydun, lewis biraz daha dikkat etmeli ama sonuç yinede süper. kimi ve alonsoda iyi yarıştılar. maldonado acemiliğinin kurbanı oldu yazık etti puanlara. buarada mercedes ne yaptı öyle …

  215. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedes birkez daha hayal kırıklığına uğrattı bizi.Schumacher pist dışına taşdığında vites kutusuna zarar verdi galiba..4 aydır bekleyip izlemek istediğim yarış bu değildi.Raikkonen elinden geleni yaptı bence 10 sıra kazanmak büyük başarıdır hemde 2 yılın ardından dönen bir pilot ise..Yakında alışacaktır oda..Schumacher belki elenmese en kötü ihtimal 5. olacaktı..Malezya'da uzun düzlükler sayesinde Mercedes daha iyi olacaktır özellikle Sırlama Turlarında..Muhteşem Üçlü yine elendi P-M-S 🙂

  216. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Ilk yaris olmasi ve farklarin az olmasi hasebiyle birazda ozlemle heyacanli bir yaristi.button alonso perez ve kimi yi tebrik diyorum.
    button startla bilikte istikrali saglam ve kararli bir sekilde finise adar geldi ve galibiyeti aldi.tebrikler.
    redbullar icin standart bir yaristi.
    alonsoya helal diyorum.bitti denilen aracla tk arkadasi alcak surunurken o kosar adim elinden geleni yapip puanlar aldi.
    perez tek pitle harika surdu.hemde en geriden baslayarak sapka ciariyorum.

    iki sene ara ver sezon oncesi teserin yarisina katilama ilk yarisin sirlamarinda sinir ve moral bozucu bir hadise ile geriere dus 17 den kalk ve yarisi 7. Bitir.kimiyide tebrik ediyorum.kaldigi yerden devam.helal olsun diyorum admima.

  217. dün burada sebastian vettel sallayanlar yok parmak çocukmuş yok bebemiş adam hepinizi kapak etti başta rosbergi çok king bir şekilde geçti ardındın kusursuz turlar attı button da bi arıza olsaydı yarışa kazansaydı webber efendi resmen yerlerde bide webber vettelden yok iyimiş ulan adam hiç mi geç,iş yapamaz önce alonsonun sonra lewisin arkasına takıldı rosberg yerlerdeydi massayı zaten hiç saymıyorum yarışın enleri button vettel ve riccardo dur bu arada şumiye çok yazık gerçekten çok üzüldüm o tempo ile 4. olurdu

  218. Alonso dün sarı lastikleri harcamadı. spin attığı lastikler kullanılmış soft lastiklerdi, bir önceki seansta kullandığı. Aslında Alonso'nun en az 2 set kullanılmamış soft lastiği olması lazım, Q2 te yeni soft lastik kullanmadı ve Q3'e zaten kalamadı

  219. Jenson Button !!! %100 kusursuz…

  220. Dün Galatasaray'la, bugün de Kimi'yle beraberlik almış olduk; daha fazlasını hakketmemize rağmen 🙂
    Button adamsın! Vettel biraz da SC sayesinde iyi netice aldı. Maldonado'ya, Rosberg'e, Schumi'ye üzüldüm..

  221. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    arac cok hızlı bır sekılde lastık asındırıyor, dogal olarak yavaslıyor tutunma sevıyesı azalıyor ve sorun yasadı yıne mekanık arızalar,ıyı calısmadı sistemler boyle gıderse yııne husran olucak gıbı sezon…barı alonso bıseyler yapabılse..aracı gelıstrrler umarım ferrarıyıde,mercedesıde…

  222. Tebrikler Mclaren Mercedes Tebrikler Red Bull Renault ve Sebastian Vettel bir kez daha kalitesini gösterdiğini düşünüyorum güzel bir sonuç. Sezon bu yarıştan sonra başlıyor bana göre Mclaren ve Rbr nin arasın da uçurum yok bunu yarış performansın da gördük. Button bugün çok güzel sürdü ve ulaşılmazdı Lewisi yaklaştırmadı diyebilirim.Romain ve Schumachere yazık oldu ama sağlık olsun. Rosbergin arabası ikinci viteste takıldı ona da yazık oldu Kimi on yedinci başladı ve yedinci oldu şimdilik iyi. Bir tebrikte Fernandoya kalitesini bir kez daha ortaya bıraktı. Massa yorumsuz.

  223. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Alonso önünde saygı ile eğiliyorum bir kez daha! Massa için ise gelecek yarış bile takımda tutmak hata ama Luca ve ekibi memnun demek ki! Getirin Jules yarışsın daha iyidir abi hiç yoktan bir genç kazanabiliriz.

    Button' a tebrikler. RedBull ile yarışta fazla fark yok gibi. Bu arada Rosberg de vites sorunu yaşamış son turda. Bana sorarsanız Mercedes sadece düzlükler de hızlı ve kolay geçilmiyor Bakalım Malezya' da biraz daha belli olacak renkler.

  224. Button ve Mclaren çok iyiydi, helal olsun, Button'ı izlerken kendisinin artık takımın liderliğini alabilecek konumda olduğunu hissediyorsunuz. Eskiden bu kadar iyi değildi, şampiyon olduğu sezonda bile!!! 🙂

    Alonso sen nasıl bir adamsın, SC'nin bizim işlerimizi bozmasına rağmen çıkartabileceğin maksimum puanı çıkartmayı başardın, yine çok iyiydin.

    Maldonado iyi yarış çıkartıyordu, keşke o puanları alsaydı, Williams içinde üzüldüm :/

    Mercedes sıralamalarda kullandığı F-duct'sız geriye düşüyor, yarışta lastiklerle de sıkıntısı var, muhtemelen Schumacher yarış dışı kalmasaydı Alonso ve Maldonado ile 5. lik mücadelesi verecekti.

    Red Bull hala oldukça hızlı sadece eskiden sahip oldukları sıralama avantajına sahip değiller…

    Grosjean Lotus'un gerçek performansını görmemizi engelledi, Kimi iyi puanlar çıkardı…

    veeee MARUSSIAAAA adamlar çok iyi gelişmiş, helal olsun, caterhamla yarışır durumdaydılar yarışın bazı bölümlerinde

  225. Mclaren ve Button'a tebrikler. Startta iyi kalkmanın ekmeğini yedi. Hamilton beklediğimden geride kaldı, ama kopmadı.

    Red Bull'lar sıralamadan daha iyi gibi göründüler. Güvenlik aracından da çok iyi yararlandılar. Bir an Petrov, RB için kasıtlı kenara çekti diye düşünmedim değil.

    MGP sıralamada iyi yerdeydi ama yarışta döküldüler. Şumi yarış dışı kalana kadar geçildi hep, Vettel'e karşı yerini korumak isterken dışarı taştı. Rosberg bize MGP'nin gerçek yerini gösterdi. Sanırım sadece sıralamada iyiler. Taraftarları için kötü haber.

    Ferrari MGP ile aynı düzeyde sanırım. Massa berbat bir yarış geçirdi. Alonso önde puan alırken massa orta grubun sonunda takılıyordu. Her iki Ferrari de yarış boyunca Williams pilotlarıyla yarıştı.

    Görünüşe göre Williams aracı Ferrari'den daha iyi şu an. Williams bu sene gerçekten iyi iş başarmış. Senna ilk virajda kazaya karıştı, sonra üst üste birkaç pit stop yapınca geride massa(!) ile takıldı.

    Maldonado yarışa heyecan katan en önemli isimdi bana göre. Puan bölgesinden hiç kopmadı, Alonso'ya bile kök söktürdü. Son virajda son şansını denedi, ama malesef başaramadı. Az arkada kalıp güzel puanlar alabilirdi. Yine de yarışın adamı diyorum.

    Çok zevkli bir yarıştı, farklar çok az ve mücadele sonuna kadar sürüyor. Güzel bir sezon izleyeceğiz sanki. Malezya'da araçlar arasındaki gerçek farkları görebileceğiz.

    Yarışı Tivibu Web ile RTL'den izledim. 22 inç monitöre tam ekran çektiğimde bile gayet

    güzel görüntü vardı ve hiç kopma olmadı.

  226. alonsonun performasına şapka çıkarılır o araçla gerçekten tebrikler. altında redbull mclaren ayarında bir araç olsa arkasına bile bakmaz heralde. perezide unutmayalım.

  227. Mclaren ve jenson button tebrik ediyorum.Bu arada Hamilton bayağı bozulmuştur sanırım 1.kalkarken 3.olmak kötü koymuştur heleki yarışı kazanan takım arkadaşıysa:D
    bu arada dün sevinciden parmak çocuğa saydıranlar merak etmeyin RBR hala güçlü bir takım sadece onlarda aracı ferrari gibi tam anlayamamışlar.Alonso bence bu araçla harikalar yaratıyor demiyeceğim,araçta potansiyel var ortaya çıkarmaları gerekiyor.Tabiki Alonso harika bir pilot ama bence Massa nın yerinde başkası olsa daha iyi anlarız gibi F2012 yi.Massa mental olarak zaten bitmiş adam sanki Senna ile araçları kitlediler birbirine o nasıl bir gözüdönmüşlüktür ikiside ayrılmadılar birbirinden.
    Son olarak adamım Raikkonen güzel biryarış çıkardı en azından güzel puanlar aldı ve araca alışıyor yavaş yavaş ilerde daha iyi olacaktır

  228. Maldonado heyecan yaptı ferrari ve alonso geçecem diye.Olm araban iyi bu sefer olmazsa bir dahaki sefer olur.Bak ne oldu şimdi.Bu massa ile takımlar champ.luğu hayal senin gibi pilotun ben….
    Alonso dün sarı lastikleri kumda harcamasının cezasını çekecekti az kalsın maldonada hata yapmasaydı.Son turlar işkence gibiydi..Bu arada vettel ben dahil herkese dersini verdi ama azıcık şansın yardımıyla:))) Lewis'i kınıyorum bu yüzden.Hepimizi bir şeyler!! ettirdi vetteli geçemeyerek.Ve button bu sene çok güçlü olacak gibi .Lewis'i kınıyorum

  229. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonso yu gerçekten tebrik ediyorum, kendisini tutumakla ne kadar doğru yağtığımı bir kez daha gösterdi.

    Ferrarinin yaptığı strateji hatalrı olmasa belki de podyumda bile görebilirdik bugün. Neden sert lastik kullandılar anlayabilmek mümkün değil. Yarış temposu geçen seneye benzer şekilde sıralamalardan iyiydi. Sert lastiklerlen yine çok iyi değiller. Sorun hala devam ediyor bence. Sanırım buda eski egsoz a geri dönmelerinden kaynaklı bir durum. Bir an evvel vazgeçtikleri düzeni adam edip ona geçmeliler.

    Yazıktır bu Alonosya her sene her sene. Başkasının takımı aracı yapıyor, pilotlara da el kol sallayıp sevinmek kalıyor.

    Button bildiğimiz button, fisher man 🙂 Kusursuz sürdü, haketti. Lewis biraz üzülmüştür sanırım.

    Nasıl bir SC dir anlamadım gitti, Vettel 2. Webber Alonsounun 5 saniye arkasındayken 4. çıktı pitten. Biri Lewis'i geçti, diğeri Alonso'yu ama nasıl oldu anlamadım.

    Massa ne kadar kaliteli bir pilot olduğunu bir kez daha ispatladı, tebrik ediyorum kendisini.

    Schumi ye üzüldüm. Belki yarış dışı kalmasaydı sonuç farklı olabilirdi.

    Maldonado mallığını yaptı. 2 puan az alsan ne olacak geçen sene koca takım 1 puanla kapadı sezonu.

    ———————-

    Ferrarinin bir an önce Alonso'ya adam gibi bir araç vermesi lazım. Ayrıca bir an evvel bu pit staratejilerini de geliştirmeleri lazım. Adam kullanılmamış lastiğim var diye sevinirken kullanamdan yarış bitti. Kullandıysada ilk başta, herkesden önce lastik nasıl bitti.

  230. Mercedes yarışta daha yavaş olacak dedim dedim inanmadınız, bak ne oldu şimdi?

  231. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    rosberg ve massa gidin kumda oynatın siz, yakışmıyorsunuz bu takımlara

  232. Schumacher- avatarı

    Yarışın
    Kasapları: Maldonado,Kobayashi
    Şanssızları: Schumacher,Grosjean
    Mücadeleci: Button,Alonso

    Bence Redbull hala en iyi araç kendilerini çabuk toplayacaklardır, sadece grid birbirine yaklamış geçen sezona oranla hepsi bu cadde olmayan pistte tam olarak göreceğiz ama Redbull ve Mclaren çok rekabetçi aynı gibiler Mercedes daha sonra geliyor.

    Mclaren=Redbull>Alonso=Mercedes>Lotus>Massa

  233. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Alonso'nun altında Lotus performansında bir araç olsaydı neler olacağını düşünemiyorum bile ancak Alonso 5. olurken Grosjean,Raikkonen ve Schumacher'in yarıştaki durumunu göze alarak bu 5.liğe çok fazla sevinemiyorum ama dün umut yoktu bugün var ve Alonso olduğu sürece garip bir güven duymamak elde değil…

  234. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Alonso'nun altında Lotus performansında bir araç olsaydı neler olacağını düşünemiyorum bile ancak Alonso 5. olurken Grosjean,Raikkonen ve Schumacher'in yarıştaki durumunu göze alarak bu 5.liğe çok fazla sevinemiyorum ama dün umut yoktu bugün var ve Alonso olduğu sürece garip bir güven duymamak elde değil…

  235. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Hamilton ile Button arasındaki soğukluğa baktığımda, çılgın bir sezon bizi bekliyor.

  236. sert lastiklerde yine sorun yasadı ferrari williams bile daha hızlı…

  237. Geçen seneki kabus devam ediyor.

  238. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen helal be son turda 3 kisi gecilirmi süperdi yarıs trf1 e link icin cok tesekkürler hic donmadan izledim yarısın tamamını cok güzeldi bu arada massayı unutmamak lazım yarıstaki en kötü pilot massaydı icimde kalmamıs olsun massanın sürüşü en berbat araclara gecilmesi 🙂

  239. Geriden gelenleri gördünüz mü ?

  240. Tolga Soydan avatarı

    maldonadoya yazık oldu ama yarışın basından beri bekliyodum böyle bişey

  241. ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico avatarı
    ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico

    nıco rosberg de sorun yasadı aracta ve puan alamadı…

  242. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ferrari'nin gelecekte bir şekilde rekabete uzak olmadığını görmek sevindirici artık iş takımda araca gerekli gelişimi sağlarlarsa Alonso öyle ya da böyle Ferrari'ye şampiyonluğa yarışabileceğini tekrar tekrar kanıtlamış oldu. Massa da Alonso ile arasında kaç gömlek fark olduğunu tekrardan kanıtlamış oldu…

  243. alonso geride kalmaya başladı iki mclaren iki red bull çekişir.

  244. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    bu ferrari kadar mal bir takım görmedim arkadaş. resmen yediler adamın yarışını, yarılacam ortadan.

  245. Schumi röportajda ne dedi lütfen çevirebieller:((

  246. tam mal özellikle orda durdu bence, rampa aşağı boşa alsa çimlere çıkar o araç nooldu kilitlenmediya. gerizakalı pilotları yarıştırırlarsa olacağı bu.
    kobayashide rainin 2 saniyesini yedi zaten.

  247. Ben hala pit yapan webberin alonsonun nasıl önünde çıktığını anlayamadım.

  248. aracı daha yola ortalayıp bıraksaydı keşke Petrov, mal mıdır nedir ya çok sinirlendim!!!

  249. ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico avatarı
    ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico

    Evet dogru dıyorsun.. Her yerde neden mavı bayrakları goruyorum dedı.. pıt ekıbı onlar senın ıcın degıl dedı..

  250. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    gerizekalı ferrari nin ne yapmaya çalıştığını anlayan varmı. kullanılmamış lastikleri son 5 tura saklıyorlar herhalde.

    yediler adamın yarışını. allah kahretsin bunları. adam olmaz bunlar..

  251. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    aha guvenlık aracı,yarıs tekrar baslar

  252. safty car:))))

  253. aha petrov yarışın içine etti.:)))

  254. mavi bayraklar benim içinmi sallanıyo dedi, ekip senin için değil dedi sanırım:)

  255. Schuminin vite çim alana girince kırıldı sanırım, daha öncemi olmuş sorun?
    yarış benim için sıradan ve sıkıcı oldu onun için yarış bitince.
    RTL de 31. turdayken schumi ile röportaj yaptılar acaba neler söyledi çevirebilen varmı?

    Bu arada nicoya gün doğdu, scumi puan alamadı ben 9. oldum diyecek:)))

    Raikoneni isyah araçta görmeyi yadırgasamda güzel yarış çıkarıyor, alonso gerçekten bitik durumdaki araçla harikalar yaratıyor ve maalesef rb ler güçlü:((

  256. Tolga Soydan avatarı

    kimi ne dedi telsizden anlayamadım

  257. Yine efsaneye yazık oldu 🙁
    Bizim Mercedes de nerdeyse geçen seneyle aynı seviyede. Bu arada Kırmızı Öküzler (Red Bull) çok güçlü 🙂

  258. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    bn boyle sansn ta a……..

  259. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    bıttı yars bnm ıcn ah be sumı yaa arac acayıp yavas kaldı,barı alonso bı seyler yapsa

  260. ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico avatarı
    ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico

    olucak ıs gıbı degıl schumacherın 2 ve 3 vıstes gıtmıs (vıtes problemı yasıyormus) yarısı bıttı yıne boyle bır sansızlıkla bıttı…

  261. Schumi hayyııııır

  262. ama araç son virajda iğrenç kalkıyor

  263. rozi'yi erken geçmesi lazımmm

  264. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    arkadaşlar canlı izlemek için internetten bir link var mı

  265. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    alonso sen super bır pılotsun

  266. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ne o vettel en onde gıtmeye benzemıyormu bu ıs :d:d kumda lavuk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir