Ricciardo Daha İyisini Hak Ettiğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Ricciardo son turuna bütün grubun arkasında 11. sıradan başlamış ve yarışı dokuzuncu sırada tamamlamayı başarmıştı. Ancak Ricciardo yarışı daha iyi bir yerde bitirebileceğine inanıyor.

Ricciardo: “Dokuzuncu bitirmek elbette ki iyi, ama daha iyisini yapabilirdim. Makul bir start aldım ancak orada çok fazla araç vardı. Sol ön taraftan bir Williams’a sert bir şekilde çarptım. Daha sonra kanadı değiştirmek zorunda kaldık ve hasarlı bir araçla yarışmak durumunda kaldım.”

“Geri dönmek kolay değildi, ancak sonuna kadar zorladım. Son turda o olayın nasıl gerçekleştiğini gerçekten bilmiyorum.”

“Grupta son sırada olmak benim için bir şanstı çünkü önümde neler olduğunu net şekilde görebiliyordum. Sonra 13. virajda Vergne’ye bir atak fırsatı doğdu. Fırsatı iyi değerlendirdim ve dokuzunculuğu kaptım.”

“Genel olarak çok mutluyum, kendi taraftarım önünde ilk f1 puanlarımı almak inanılmaz bir duygu.”

Ricciardo’nun takım arkadaşı Jean-Eric Vergne de ilk turdaki karmaşadan şikayetçi:

“Muhteşem bir start alıp birkaç sıra kazandım, ancak sonra Webber sağ arkama dokundu ve düz gitmek durumunda kaldım, bu da bana oldukça zaman kaybettirdi. Daha sonrasında da benden yavaş araçların arkasında takılıp kalmam işleri zorlaştırdı.”

“Son turlarda o kadar zorlayıp da meyvesini alamamam utanç verici. Yarış bu. Bu tip şeyler her zaman olabilir. Neyse ki araç iyi çalışıyor ve rekabetçi görünüyoruz, bu yüzden Malezya’ya gitmek için sabırsızlanıyorum.”

 


Yorumlar

  1. biri bu ricciardoyu sustursun neredeyse bütün yarış boyunca caterham ve marussia'ların arkasında gitti son turlarda ancak geçebildi marussia'ları birde gelmiş daha iyisini hakettiğime inanıyorum diyor

  2. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    lotus tek turda iyi ama bugünkü yarışda yaptım analizlere göre uzun sürüşlerde mercedes gibi pasif kalıyolar ayrıca grosjean yarışta olsaydı eğer çok daha renkli bi yarış izleyebilirdik raikkonene gelirsek eğer oda azamisini elde etti diyebiliriz williams ve sauberde çok çok süratli görünüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir