Schumacher ve Rosberg Her Şeye Rağmen Umutlu

yazar:

kategori:

Yarışa dördüncü sıradan başlayan ancak 11. turda yarış dışı kalan Michael Schumacher, “Yarışım şanssız bir şekilde son buldu. İlk virajda kontrolü kaybettim. Farklı vitesleri deniyordum. Ama sonunda spin atmamak için çime çıkmak zorunda kaldım.”

“Kış testlerinde böyle sorunlar yaşamayıp dayanıklı olduğumuzdan burada böyle bir problemle karşılaşmak şanssızlık oldu.”

“Ama endişe duymuyorum. Böyle şeyler yarışlarda her zaman olabilir. Dayanıklılığımız konusunda kesinlikle bir şüphe yok.”

“Bugün daha iyi bir yarış çıkarabileceğime inancım tamdı. Şimdi bu performansın üzerine ekleyip gelişmeye devam etmeliyiz.” diyor.

Takım arkadaşı Rosberg ise, “Kusursuz bir start aldım ve üç sıra kazandım. Ama ne yazık ki tempoyu koruyamadım ve yarış umduğumuz gibi gitmedi. Perez’le olan temas gerçekten şanssız bir olaydı ve puan alma umutlarımı suya düşürdü.”

“Sorunun nerede olduğunu anlamak ve otomobilin tüm potansiyelini kullanabilmek için yapmamız gereken çok şey var. Ben yine de pozitif düşünüyorum zira Malezya bambaşka bir pist ve orada olmayı iple çekiyorum.” diye konuştu.

 

 


Yorumlar

  1. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    hadı ya azalıyor mu 🙂 hatta yakıt yuku azalınca dereceler gelısyor mu hımm tmm anladım 😀 dostum onu bılıyoruz bız ılk turdan berı yavasız dıyorum gormuyormusun,yarıs performası dusuk ve lastıkler erıyor bız 12 de dıgerlerı 16. turda pıte gırıyor…acıl cozum sart

  2. Schumacher- avatarı

    Yakıt yükü sürekli azalıyor araçlar hızlanıyor onlarıda hesapladınmı ?

  3. Mercedes GP avatarı

    Malezya sıralama turlarında yine benzer bir sonuç alacağız tek turda Mercedes gayet hızlı araç aerodynamik anlamda çok gelişti denge sorunu çözüldü.artık Schumacher kontra vermiyor baya iyi gidiyor.ilk sektörde en hızlı zamanı biz elde edebiliriz.ikinci sektörde 0.2sn daha yavaş kalır son sektörde ise 0.1 bilemedin daha iyi zaman elde edebiliriz.sonuçta ilk 3'e girme ihtimalimiz var.ancak yarış performansı nasıl olur orası çok büyük ?? bencede hava ısındıkça lastik aşınması problem yaratıyor.ama bu hafta sonu yağmur ihtimali var her 3 gündede yani araç ıslak zeminde gayet iyiymiş bunu schumacher söyledi.bence takıma hamashima gibi bir lastik uzmanı lazım.acilen iyi bir adam gerek bize sonrası zaten süper olur.podyumd gelir yarış galibiyetide.bide unutmadan yazim geçen sene İtalya'nın o sıcağında Schumacher çok istikralı turlar attı ve Mclarenler zorlandı geçerken ama başka bir yarışta ise yine performans çok iyi değildi bence pistin karakteristliği ile alakalı her pist her araca uymaz bizim için şuan düzlüklerin bulunduğu pistler avantaj sağlıyor.ben takıma güveniyorum bu sene banko podyum gelecek her iki pilot içinde.İtalyada,Belçikada zafer kaçınılmaz olacak.

  4. Bu konuda benim için referans noktası Schumacher'in söyledikleridir. Lastik aşınmasının ne derece sorun yarattığı ortaya çıktı şimdi. öncesinde bunun sorun yaratmayacağını söylüyorlardı ama öyle olmadı. Bu sorunun hemen düzeltilemeyeceği de aşikar. Schumacher sadece podyumu zorlamaktan bahsederken ben yarış galibiyetini düşünemiyorum…

    Ayrıca bakın bu yarışa ne umutlarla girildi sıralamadaki mücadeleciliğimizden dolayı. Ama önemli olan yarış performansımız. Puanları bu performans sayesinde alacağız.

  5. Şu bizim Schumi'nin başı dertten kurtulmuyor. 2006 Japonya Grand-Prix'inden sonra yabancı bir yazar şunu yazmişti. "Schumi'nin sans melekleri kendisi birlikte emek oluyordu.." Bu ifadeyi kendini gerçekleştiren kehanet durumuna düşürmek istemiyorum ama ne diyeyim ben bile bazen bu duruma inaniyorum..

    Hadi Schumi bekliyorsuz seni, o zıplamalarını ! 🙂

  6. Sen yarışı izledin mi ? Sana sorulacak tek ve en güzel soru budur sanırım 😀

  7. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    benım içimi karartan tablo bu malesef, dogru ıncelersenız anlarsınız..http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/aus-race-analysis.pdf
    vettel 16. tura kadar 1.33 ve 1.34 arasında donuyor.button 1.33 ve 1.32 arsında 16. turda pıtte hamılton 13. tura kadar 1.33 bu turdan sonra lastık bitiyor ve 1.34,1.34 ve 1.36 gelıyor 16. tur pıtte hamılton,surus stılıyle alakalı bır durum bu,pırellı hamıltona hıc ama hıc uymuyor aynı arac aynı lastık button 16 tur mukkemmel dereceler yapıyor bu lastıkler bu adam ıcın yapılmıs sankı 🙂
    ŞİMDİ bizm takıma bakalım 10 tur 1.34 ıle donuyor sumı tur basına sanıyenın 1000 de 200 yu kadar daha hızlı rosbergden yarıs dısı kalana kadar..Rosberg bır tek 8 ıle 10. turda gecmıs sumıyı,SONUC dıger araclar,1.33 bız ise 1,34 yarıs ıcınde cok yavasız..Bide pıte dıger takımlar 16. turda gırıyor bız 12. turda gırıyoruz tablo bıraz ıc karartıcı bızım ıcın…Bu arada ferrarıde bızım gıbı 13 tur 1.34 lerde onlar ıcınde durum baya kotu gozukuyor ıns ferrarı yada mgp gelısır..ÖNCE SUMI SONRA,YILLARCA SUMIDEN DOLAYI TUTTUGUM FERRARI VE ALONSO….

  8. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    sıralamalarda kuru bır zemın,yarısda da yagmur olursa kesınlıkle mukkemmel olur bızım ıcın 😉

  9. schumiburak avatarı

    2 yıldır takıp ederim sızleri pek yorum yapmam genelde ben okumak daha ilginc gelıyo bana ama sanırım bi yanlısın vr schumi pit yapmadi sanırsam

  10. Samet diyorsunki ben lotusla kıyaslama yaptım kiminle yaparsan yap sonuç değişmez ortada tek engel lastik ile aracın arka bölgesindeki egzos kısmının ısıyı yeterince absorve edememesi bunu ben haftayı bırak 10 gün öncesinden yazdım yukarıda görüyorsun Mercedesin kötü aracı yok önemli olan egzos düzenidir diye.Hatta test süresince Redbull bile burnu havadalığı bıraktı gitti Sauberin egzosunu taklit etti Ferrari gitti 4-5 tane egzos düzeni denedi Mclaren zira 1-2 tane denedi çoğu takım o düzeni denedi Brawn ne yaptı ilk testen son testte kadar egzos konumlandırma sistemini bırak değiştirmeyi son testte yanıklar görünmesin diye kaplama ile kapattı orayı.Hani biz normal seyirciler bunu görürken koca Mercedes görmüyorsa bir şey diyemem Samet kardeşim bende bir yere kadar oturup adamların garajından çıkmıyor değilim.Orda kıvırmadan olanları direk söyleyen tek pilot Schumi şimdi ona inanmayacaksak kime inanıcaz değilmi?

    Bende bu derece lastik aşınması olmadığını iddia ettim demişsin e ne oldu Rosberg Alonso ve Maldonadoyu arkasında tutamadı bile bırak tutmayı Vettel biraz baskı kurdu Schumi direndi lastikler-vites derken araç direk dışarıya gitti.İlk yarış bu normaldir lakin bak sende kendi ağzınla söylüyorsun bu kadar aşınma yok diye ama var görüldüğü üzere hemde epey var öyle böyle değil.Bu lafı istediğin yere çekmek değildir.Ortada 3 senedir çözülemeyen bir sorun var bunda blöf yapamazlar nitekim ortaya çıktı.

    Brawn o konuda ne dedi Samet bana bir açıklarmısın habire içini bilmekten bahsediyorsun evet ben Brawn ın içini biliyorum araca güvendiğini podyum kovalayacak bir araç olduğunu gerekirse şampiyonluk potasınada girebileceğini bildiğinide biliyorum Lakin bir konuda Brawn da yanıldı ama nerde yanıldı araçta yanılmadı pilotlarında yanılmadı performansında yanılmadı nitekim sıralama seanslarında Mercedesler çok güçlü idi hatta Rosberg ve Schumi bir kaç küçük hata yapmasa 2-3 olmamaları için hiç bir neden yoktu Brawn nın yanıldığı tek nokta lastiklerdi onuda bilemezdi herkez 3 testte 3 maymunu oynadı lakin testler bitti yarış haftasonuna gelindi yarışa kadar olan bölümde görüldüki Mercedes güçlü Mclarenle birlikte ama iş yarışa gelince aracın sağlamlığından çok lastik harcamasına bakılıyor.

    Yani Mercedes yine diyorum bir blöf fırtınası estirdi ??????? bunları bol bol yarış haftasonuna kadar getirdi sıralamalarda herkez çok iyi dedi bende dahil lakin yarış performansı düşük bunuda onlar çözücek mühendisler çözücek Schuminin eski ekibi geldi ben avrupaya kadar bu aşınmanın %5 düşeceğine inanıyorum aksi halde yukarıdaki iddamı yineliyorum Mercedes bu sene bu egzos ve ısınma sistemini düzenlemez ise Schumi bırakır bir dahada bırak f1 i 1 in yanından geçmez Rosbergde gider Mercedeste dagılır çünkü bir sorun 3 yıl sürmez (Bakıyorsun Mercedes sıfırdan 2 tane araç yaptı son 2 senede sonuç hala sıfır)böyle bir sorunu yıllarca (lastik değil başka)sürdüren tek takım Honda idi onlarda pes etti.

  11. podyumu bu rosundan yazmışım bu sorundan dolayı olacaktı..

  12. Ben Lotusla kıyaslama yaptım orada farkettiysen.Lotus'un istakrarlı turlar attığını görünce Mercedesin ağır yakıt yüküyle cıkmıs olabileceğini söyledim.Fark o kadar büyük değil dedim.6 turda 3 saniyelerden bahsediliyordu iyi oku.Bende bu derece lastik aşınması olmadığını iddia ettim.Mercedesin lastik aşınma sorunu yok diye birşey yazmadım.Ama sen konuyu her zamnki gibi görmek istediğin yere cekmişsin şaşırmadım.
    2)Ben Ross brawn'ın acıklamalarına göre mercedesin durmunun cok iyi olmadıgını düşüneerek eleştiride bulundum.Sen mercedes blöf yapıyor Brawn'ın ciğerini bilirim bilmem ne dedin.Hatta blöf için ne alaka bile dedim.Biz alakayı anlamazmışız senin söylemlerine göre.Ama kimin anlamadığı ortaya cıktı.Nitekim olabildiğince kötü başlangıç.Sonuç 0 puan..
    3)Mercedesin en büyük sorunu ne idi?Lastik aşınma problemi.Kanadada podyumu bu rosundan dolayı kaçırmadık mı ? evet.Bay Brawn 3 senedir bu sorunu çözemiyorsa bize hikaye anlatmayacaklar o zaman.Geçen sene lastik Canavarı bir araç olmasaydı.Aracın hızı cok kötü değildi bir kaç kez podyuma cıkabilecek araca sahiptik.
    4)Şimdi bunları gördükten sonra senin yanıldığın gün gibi ortada.Mercedes gibi büyük bir takım bırakta 3 senede bu kadar gelişsin be.Önemli olan noktaları çözemedikten sonra araç 0.5 sn hızlanmış neye yarar.Hani nerde Amus'un blöf şampiyonu mercedes?Tekrar yazıyorum.Bir takım kendinden eminse blöfe falan gerek duymaz.Redbull gibi''Şuan yarış olsa herkese tur bindirirdik''

    He bu arada senle takışıyoruz falan yanlış anlama inatcı adamları severim hani sana uyuz olduğum falan yok tartışıyoruz işte.Seviyeli tartışma olsun yeter 😉

  13. kardeş cumartesi günü anti vettelciler sebastiana demediklerini bırakmadılar orta sıralarda sürünecek geçiş yapamayacak daha tonla nutuk ne hikmetse o arkadaşları bugün göremiyorum

  14. Ha bu arada Sametcim bak sende burda bir şey demişsin güzel üstad bak bakalım kimin yazısı bu 🙂

    Motorsporlarında blöf falan hikaye demişsinde sen blöfü fena yemişsin Samet ne dersin bu işe 😀

    Samet "Şimdi bu noktada atlanan bir detay var ki o da Lastik aşınma değerlerinde Lotus tahminimce Mercedese göre daha hafif depoyla turladı haftasonu.Bu yüzden Farkın ben bu kadar oldugunu düşünmüyorum.Brawn'ında acıklamalarına bakıldıgında mercedes sanki biraz blöf yapıyor "

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/24672-schumacher-lastik-asinmasi-sorun-degil.html

    Birde benim yazım vardı bu konu ile ilgili taaa daha kaç gün önce :))

    """Alexa 02.03.2012 23:02:06
    Esas sorun zaten bu tek sorunda bu malesef Mercedes aracının 1.cilik kazanmasına engel hiç bir şey yok aslında lastik temel faktör lastiksiz yarış kazanmayı bırakın ilk 5 e giremezsiniz tur başına ciddi rakamlar oynuyor bu yeni sistemde.Sert lastiklerde performansımız çok iyi sıkıntı yok lakin yumuşak lastiklere geçildiğinde işler değişiyor çok hızlı deforme ediyor araç lastikleri.Schumi bu noktada doğru demiş umarım 2 hafta şu aracın ekzos kısmına bir çare bulabilirler yoksa o egzos Mercedesi yakar buna emin olun.Yanlız şunuda soramadan edemiyorum .Yaklaşık 3 test geçti 100 lerce km atıldı bu sorunu önceden bilmiyormuydu Mercedes Haung un dediği doğru demekki 4.lükten 1.ciliğe sıçramak zor çünkü lastik aşınmasını çözemiyoruz.Ben Mercedesin 2 yıldır lastik ve ufak tekef problemler dışında bir sorununu görmedim esas kahreden nokta bu araç iyi paketlenmiş bir araç Aredinamiğide gayet tutarlı motor desen canavar zaten en dayanıklı ve güç üreten tek motor ferrari ile birlikte hani bunlarda sıkıntı yok lakin yarışı kazandıran en büyük etken lastik Mercedeste bunu bir türlü halledemiyor.

    Umarım yeni katılan ekip arkadaşları ile birlikte Mercedes Avrupa Gp ye kadar bu sorunu halleder yoksa bu sene havluyu atar bu Mercedes Schumide bırakır."

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/24646-schmacher-mercedes-lastikler-uzerinde-calismali.html

    Blöfü kimin inandığı kimin gerçekçi yazdığını umarım görmüşsündür Samet kardeşim 😉

    Yetermi yoksa diğer konularda yazdığın gibi "Aman abi artık yazmayalım birbirimize olayına girelimmi" 😀

  15. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    şimdi söyle söyleyım arkadaslar albert pakın vıraj vıraj vıtes aralıklarının hızını yazmıstım nasıl bır ozellıge sahıp oldugunu belırtmısdım goren olmustr ıllakı…sımdı bazı arklar malezyada bızım lastıklerın o sıcakda bıtıcegını soyluyorlar tmm haklı olabılırler fakat malezyanın karakterıst ozellıgı cok farklı genelde yavas gecılen sert vırajlar cogu 2. vıtesde 100-115 km hızda donulur, uzun duzlukler ve 5 tane hızlı gecılen vıraj var..sımdı duzluklerde lastık asınsa bıle aynı hızı yakalarsın lastık asınması hızlı vırajlarda bellı eder kendını 5. vıteslerde yaklasık 250 km hızla donulen hızlı vırajlarda bellı eder tutunma sevıyen dusmustur ve buyuzden yeterlı hızda donemeyıp zaman kaybedersın…mercedesın yarısda gecılcegı yerı sımdıden yazayım 2. sektor 3. sektorde duzlukde zor gecerler..pekı sıralamalar nasıl olur belırtym su anda en ıyı oldugumuz yer orası gozukuyor sıralamada cok ıyı bır ıs yapabılırız,f kanallı arka kanat bu pıstte kendı daha ıyı gosterıp ıyı bır avantaj saglıcak bıze fkt sıralamalarda,lastık asınma sorununu cozersek kı zor gozukuyor hadı bır nebze azalttık iyi yarıslar yolda demektır o zaman…

  16. Usta sakin ol biraz bende inanıyorum ama olsun herkesin kendi görüşü sonuçta xD …İyi günler gelcek gibime geliyor nedense bir umut var içime Ross'un sakladığı birşeyler vardır umarım ..

  17. Usta sakin ol biraz bende inanıyorum ama olsun herkesin kendi görüşü sonuçta xD …İyi günler gelcek gibime geliyor nedense bir umut var içime Ross'un sakladığı birşeyler vardır umarım ..

  18. Ben hiç Mercedeste lastik aşınması problemi yok dedimmi Sametcim yine gelmişsin ekmek yok burda ama 🙂 Sanırım diğer konudaki yapamadığını burda yapmak istiyorsun ama yine ilk cümleyi kaçırıyorsun.Mercedes şu an hızlı zaten dayanıklıda podyumu zorlayabilicek bir pozisyonda lakin anlamadığın nokta lastik aşınmasını şu ana kadarki test süreçlerinde pek fazla dile getirmediler(Schumi bir defa lastik konusunda geliştirmemiz lazım dedi akabinde lastikleri fazla kafaya takmayın diye açıklama yaptı" Bu Blöf veya farklı bir açıklama tarzı değil dolayısı ile takımın sorun yok bu konuda demesine inanmaktan başka seçenekte yok 🙂

    Eğer 3 yıldır lastik aşınması oluyorsa Sametcim bunu bana değil Brawn a söyleyeceksin.Elma ile armutları karıştırmaya gerek yok araç rekabetçi bir araç blöfler ise farklı bir nokta orda herkez blöf yapıyordu güya Ferraride çok kötüyüz dedi lotusta lakin görünüyor gayette bir kaç güncelleme ile aracı toparlayabilicek güçteler burası F1 Sametcim Mide bağırsak değil:)

    Samet kardeşim Schumi ve ekibine güveniceksin ama neyin blöf neyin gerçek oldugunu anlayacak kadarda F1 bilmek gerekir kardeşim 🙂

  19. Hala daha schumacheri neyini eleştiriyosunuz anlamiyorum adam ztn yeterince performans gösterio ki iş araçta yani hala schumiye laf atarak lauda tipi reklam mi yapiyosunuz anlamadim 😀 bu iş böyle aracın varsa iyisin yoksan kötüsün Rb8 siralamada kötüydü sampion pilotun önünde tamamladi siralamayi schumi yarişta araci kötüydü vettel geçti gitti bu iş böyle şampion pilotlarin hiç birinde pilotaj sorunu oldugunu düşünmüyorum. bu pilotlarin pilotajlarini tartişmanız bile bence hata. iş makine ve pilotaj birleşmesinde bu kadar basit. yok schumi yok rai yok alonso yok hamilton ve digerleri hepsi aracı olmadan bi hiç. gördük alonso mükemmel sürdü ama maldonado rahatlikla adamın arkasına yapişti 😀 olay bu .

  20. Teşekürler.

  21. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    bu antı sumıcılerı gorucem ben arac bıraz daha ıyı oldugunda,arac bıraz rekabet ederse herkes bılıyor sumının neler yapabılcegını işte o zaman gorucem ben sızlerı f1 den anlamayan bom bos ızleyenler toplulugu sızı….

  22. arkadaşlar aracı kullanan SCHUMİ adam panik yok diyor millet 50 bin tane yorum yapıyor

    MALEZYADA GÖRÜRSÜNÜZ VİTES KUTUSU PROBLEMİ OLMASA KESİNLİKLE İLK 5 İÇİNDEYDİ…
    NEYSE HAFTAYA ŞURDA NE KALDI

  23. Mercedes GP avatarı

    tahminim Çinde schumacher yaris galibiyeti yada podyuma cikacak tabi sorun cikmazsa

  24. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ben umutluyum arkadslar bu yıl sumı ıcın ve mgp ıcın ıyı gecıcek ılk yarıs boyle olsa bıle umutluyum bu sefer cozucekler sorunları,arac sıralamalarda hızlı tmm yarıs performansı dusuktu fakat goruceksınız cozulcek sorunları, sumı bu yıl podyum ve galıbıyet gorucek ıns..

  25. arkadaş içimde kalan söz şuki artık dayanamayacam söyleyecem hacı mgp;malsınız hemde zır malsınız beyinsizler beceriksizler.yak sınız lan siz yak nedir; tibet öküzü.neyseki her zaman gönlümün ve pistlerin 1.si kimi döndü gözünü seviyim senin kimi.

  26. geçen seneye göre mercedesin önündeki tüm takımlar australia grand prix inde sıralama zamanı olarak yavaşlamışlar ama mercedes 0.6sn hızlanmış (ferrari mclaren redbull yavaşlamış renault dahil) yani çalışmışlar. sıralamanın gelişmiş olması önemli araç dayanıklı (vites kutusu problemini herkes yaşayabilirdi) . yarış performansı düzelecektir

  27. farklı vites denemesi değil mesele.çeviren kişi zahmet etmiş eksik çevirmiş. aracın vites kutusunda sorun çıktı ve araç olması gereken 2.viteste gidemeyince schumacher farklı vitesleri denedi aracı götürebilmek için.

  28. "Yarışım şanssız bir şekilde son buldu. İlk virajda kontrolü kaybettim. Farklı vitesleri deniyordum. Ama sonunda spin atmamak için çime çıkmak zorunda kaldım.”Ben burdan şunu anladım tabi benim ki nihayetinde bir yorum ama olası bir yorum bence vites geçişlerinde yada bazı viteslerde sorun başlayınca Schumacherde sorun yaşadığı viteslerin haricinde ki vitesleri kombine edip idare etme yoluna gitti ve sonunda olmadık bi vitesle viraja girip aracı kopma noktasına,spin atma noktasına geldi haliyle çimenlere yöneldi.Hangi viteste yada viteslerde sorun yaşadı bilmiyorum ama böyle olması kuvvetle muhtemel.schumacher gibi bir pilotun olması gerekenin dışına çıkıp deneme yanılma yada vites fantazisi yapacağı mümkün değil

  29. Guzel soylemissin arkadasim ama Lotus'ta da Renault doneminden kimse kalmadi emin olabilirsin o yuzden emin olmadigimiz konularda ahkam kesmememiz daha yerinde bir hareket olur.Lotus gecen sene kuruldu bu ikinci senesi dolayisiyla Mercedes'e iki senedir yeniliyorlar cumlesi dogru bir cumle degil zira suan klasmanda onde olan Lotus.Yani ben bu iki takimi karsilastirmayi dogru bulmuyorum ama orada sen gidip eski Renault yeni Mercedes imasi yaparsan ben buna karsi cikarim yoksa dedigim gibi polemik cikarmak falan derdim degil zaten kirk yilda bir yorum yaziyorum suraya

  30. biri rosberg mi dedi ? tanıyanınız varmı ne iş yapar bu arkadaş rüzgar tünelinden sürücüler yaralanıp sollasın diye pistte dolaşan bi araç vardı onun sürücüsümü kim diyor hakkını veriyor aracın rosberg kamera şakasımı

  31. pidde bekliler mi komondolar ))))) komedi filmi gibi izlemişsin işte güle oynaya daha ne istiyorsun

  32. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Albert Park pisti Schumi'ye yaramıyor zaten. Eskiden Adelaide vardı. 1996da Albert Park pisti geldiğinden bu yana Avustralya GPinde aldığı sonuçlar.

    1996 – Fren arızası, Yarış Dışı
    1997 – 2.
    1998 – Motor arızası, Yarış Dışı
    1999 – 8.
    2000 – 1.
    2001 – 1.
    2002 – 1.
    2003 – 4.
    2004 – 1.
    2005 – Kaza
    2006 – Kaza
    2010 – 7. Startta ilk virajda temas yaşandı ön kanat değişimi olunca geriye düştü
    2011 – 11. Alguersuari ile teması oldu.
    2012 – Vites Kutusu arızası, Yarış Dışı

    2005ten bu yana lanet devam ediyor.

  33. Albert Park pisti Schumi'ye yaramıyor zaten. Eskiden Adelaide vardı. 1996da Albert Park pisti geldiğinden bu yana Avustralya GPinde aldığı sonuçlar.

    1996 – Fren arızası, Yarış Dışı
    1997 – 2.
    1998 – Motor arızası, Yarış Dışı
    1999 – 8.
    2000 – 1.
    2001 – 1.
    2002 – 1.
    2003 – 4.
    2004 – 1.
    2005 – Kaza
    2006 – Kaza
    2010 – 7. Startta ilk virajda temas yaşandı ön kanat değişimi olunca geriye düştü
    2011 – 11. Alguersuari ile teması oldu.
    2012 – Vites Kutusu arızası, Yarış Dışı

  34. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Heralde Farklı bir vitesle dönmeye çalışmış orayı , spin atmak yerine çime çıkmayı tercih etmiş..anladığım bu

  35. "Bir numaralı virajda vitesleri kaybedip yarışa şanssız bir şekilde veda ettiğim için üzgünüm."

    "Farklı vitesler denemeye çalışırken, vitesler takıldı ve gelen aracı riske atmamak için kendimi doğrudan pist dışına attım."

    bu nedemek anlamadım. farklı vitesleri denemek? yani 3. vitesle dönmesi gerekirken 2 ye mi almış naapmış anlamadımki?

  36. ikisi de ellerinden geleni yaptılar. ama demekki mgpnin yarış performansı yerlerde. en seri geçilenler oldular. şumi yarış dışı kalmasa, yarışa polden başlasa yine en iyi ihtimalle 5. olurdu. malezyada tam olarak yerleri ortaya çıkacak ferrari ve mgpnin.

  37. Çok iyimsersin sen de yahu:)

  38. Ufak bi ihtimal yanılıyor olabilirim ama kullanılmış lastiklerden sonra temiz lastikleri taktı ikisi de ve hızlı turlarını temizlerle attılar. Dolayısıyla kullanılmış lastiklerle başlamadılar yarışa.

  39. Mercedes GP avatarı

    Brawn GP satıldıktan sonra Mercedes'e Ross Brawn kaç kişiyi kovdu takım baya bi küçüldü sonradan yeni adamlar geldi hatırlarsan Rosberg şöyle diyordu her fabrikaya gidişimde yeni yeni adamlar görüyorum diyodi hadi herşeyi geçtim takım Mercedes'e geçti yenilendi falan filan lotusta yeni dedik sonuçta 2 senedir Mercedes'i geçemiyor yalanmı hayır.bu sene içinse ikiside güçlü o zaman iyi olan kazansın demekten başka bişe düşmez.şu sitedede kaç tane üye var ve en nefret ettiğim şey polemikler tartışmalar şu iyi bu kötü benim yorumlarıma bakarsan genelde gelişmeleri teknik olarak yapılan değişimleri falan bilgi verme amaçlı yorum yazarım.keşke sitede herkes böyle olsa

  40. Mercedes GP avatarı

    Arkadaşlar tek turda Mercedes avustralyada 2.takımdı sıralamalara göre Schumacher en hızlı turu kullanılmış lastiklerle attı bu bir ikincisi yarışa sıralamada en hızlı turu hangi lastikle attıysa yarışa öyle başlamak zorundaydı bu iki ilk 11 tur içerisinde Vettel öyle aman aman bir şekilde yaklaşamadı Schumacher'e pist dışına çıktı fark 2.5sn civarı oldu sonra yavaş yavaş kapattı.Schumacher lastikleri diğerlerine oranla %50 daha kötüydü bence Schumacher yarış dışı kalmasa performansı rosberg'e göre çok daha iyi olabilirdi.

  41. Noldu Brawn'ın ciğerini bilirdin.Blöf mülöf diyodun..Sen ciğerini değilde bağırsağını biliyorsun bana göre.. : ) Bir takımın 3 senedir lastik aşınma problemi olur mu oluyor demek ki.Motorsporlarında blöf falan hikaye eveleyip gevelemelerinin sebebi rekabetçi olup olmamalarını bilmediklerinden kaynaklanıyordu.Zira gecen sene RB'yi gördük.Testletde şimdi yarış olsa herkeze tur bindiririz dediler acık ara şampiyon oldular.Çok kaptırma öyle kendini blöfe falan sonra yanılırsın abisi.

  42. Evet o kunda haklısın.Yarış hızımız sadece düzlüklerde. Biraz daha hızlanmamız lazım yoksa öndekilerin kaza yapmasını bekliyeceğiz.:((

  43. Tam da umutlanmıştım zirvede zıplayacak diye.Baktım MC'lar uzadı gitti. Rb7ler de hala hızlılar.
    Ama gelişme var ve ferrarilerden öndeyiz ona sevindim,tabi yarışı bitiremedik:((

    Yarışı AZERBAYCAN kanalından izledim ve F1'in hiç heyecanlı olmadığına inanacağım nerdeyse.
    Spikerin yorumlarına gülmekten heyecan kalmadı.Bu arada görüntü kalitesi de düşük.

    Bir kaç yorum örneği; Draktörlerlerin önünde delii var,Shumchaer çok yahşii süriir,komandolar pidde bekliler,sürcüler döngelerde çok eziyet göriler,biz burda ne görirek,yarışı terkeden var,lotus için uğursuz yarış olir,Ag tekerleri görirek,işte orda tokuşma yaşıyor vs.vs:))

  44. hocam anlamıyorum neden karamsar konuşmayın mercedes ıyı falan dıyosunuz yarış performansında ıyı falan degıl ya bu gayet acık. schumı yarıs dısı kalana kadar vettele dırendı resmen rosberge gelırsek alonso ondan hızlıydı webber hızlıydı sauberler hızlıydı maldonado ya o bıle hızlıydı kaldıkı alonsoyu geceyım derken yarıs dısı kaldı bunun yanında gerılerden kalkmadıgını dusunelım raıkkonen de hızlıydı(hızlıydı derken bu pılotların rosbergden hızlı oldugunu deıl araclarının hızlı oldugunu kastedıyorum) tum bunları dusundugumuzde yarıs performansı yıne kotu bır mercedes ızledık umarım ılk yarıs oldugu ıcın boyle kotu bır performans ızledık yoksa tmm mercedes ılerı yonde adım atmıs ama dıer takımlar oldukları yerde de kalmamıs bunun farkında olması lazım mercedesın.

  45. Mercedes gitsin kumda oynasın en ihtimalle en hızlı 4. takım konumundalar şu an hatta o da tam net değil.Yazık Schumacher'e üzülüyorum sıralamayı gördüğümde de fazla umutlanmamıştım hiç şaşırmadım bugün kü duruma..

  46. Kendin söylüyorsun Shumi dönemi diye,zirve yada 1.lik demiyor.Sıçrama yapacak diye ben söylemiştim.O zıplamayı görürmüyüz umudu taşıyordum.Hala taşıyorum.Burası F1 herşey olur.Sorun yok.

  47. 3 senelik takim eski Renault'u geciyor lafi sacma olmus Lotus'ta iki senelik bir takim eskiye gidecek olursak bu takimda eski Honda! Bar Honda zamanlari oldukca guclu bir takimdi bunu atlayipta direk eski Renault yeni Mercedes olayina girmekte sacma olmus ayrica bu 3 senelik takimin selefinin sampiyon Brawn Gp oldugunu da hatirlatirim amacim polemik yaratmak degil ancak bu kiyaslama sacma olmus!

  48. Kusuruma bakma, "çekiyormuş"u "çekiyorum" olarak anladım yorgunluktan.

  49. o yönden ben de desteklemiyorum ama geçen seneki q3 e kalma mücadelesini hatırlayınca bu da bi gelişme sayılır. ben de isterim her pistte rekabetçi olabilecek bir mercedese sahip schumiyi.

  50. Yarışın sadece ilk yarım saatine bakabildim. Bu yüzden sadece ilk yarım saat ve genel tabloya bakıp söylüyorum; senin kadar iyimser değilim. Ferrari ve Renault un önde olduklarını düşünüyorum eğer şu lastiklere bir çözüm bulamazsak. Kladı ki bu sorun ha deyince çözülecek bir sorun değil. Baksanıza biz buradan bu aşınma sorununu görüp karamsarlaşırken Ross yeni farkediyor durumu. Sorunu inceleyip analiz edeceklermiş!!

  51. Mercedes GP avatarı

    bak sen raikkonencisin anladık ve Schumacher'in kazanmasını istemiyorsun Lotusu geçmesini istemiyorsun daha 3 senelik takım eski Renault'u yani Lotusu 2 sezondur geçiyor bu sezonda geçecek.Sen en iyisi yorumlarnı kendi takımının açıklamalarına sakla sana özellikle laf atan sataşan birini görmedim sen iğneleyici yorumlar yazıyosun ve Mercedesçilere karşı kötü durumda görünüyosun benden sana bir tavsiye bence Mercedes ve Schumacher ile ilgili konulara yorum yazma sonra hep tartışma çıkıyor ve yorum kalabalığı oluyor

  52. Pardon ama bu düşmanca tavrının özel bi sebebi var mı yoksa genel olarak böyle misin?

  53. Schumacher- avatarı

    En azından araç yolu tutuyor sabun gibi kaymıyor onada şükür.

  54. bu sene en azından schuminin geçen yıllarda olduğu gibi Q3'e kalamadan elendiğini görmeyeceğiz ama şu yarış performansı hiç iç açıcı değil tur zamanları öndekilerden 0.8sn yavaş kaldı bi ara bence şu anki durum mclaren>redbull>mercedes=lotus>ferrari gibi duruyor bekleyip görelim

  55. Mercedes GP avatarı

    Arkadaşlar yarışın ilk kısmında schumacher out olmadan önce performansı rosberg'den daha iyiymiş 3sn fark varmış bence bir takım değerlendirilecekse o takımın her iki pilotununda sıralama ve yarışta neler yaptığına bakılmalı.eğer schumacher yarış dışı kalmasa bence 5.bitirirdi en kötü 6.biterdi.Malezyada yarış temposuna odaklanacaklardır büyük ihtimal zaten sıralamalarda iyilr.bide avustralya antremanlarında havanında etkisiyle pek fazla çalışamadılar onunda etkisi vardır.daha avrupa yarışları başlamadan kimin nerde olduğunu görmek zor ilk 3-4 yarış herşeyi açıklar geçen sene lotus yine iyi başladı sonra cort.yani bekleyin hemen kestirip atmayın

  56. doğru yere yazmışım kafam güzel 😀

  57. yanlış yere yazdım pardon.

  58. sen benden hızlı davranmışsın düzlükteki avantaj konusunda 🙂

  59. iyide her pistte malezya gibi uzun düzlük yokki bunların her piste ayak uydurabilecek araç yapmaları lazım araca göre pist seçmeleri değil…!

  60. Onu idrak edemiyorlarsa f1 den anlamıyorlardır zaten ama bu iş mercedesle olacak gibi gelmiyor bana yani yarış için çözüm bulacaklarına sıralama için çözüm buluyorlar. Bu sıralama önemsiz demek değil ama sıralamayada puan vermiyorlarki. 1.bile başlasaydı yine geriye düşecekti yarış temposu yüzünden schumi artık kovalanmak değil kovalamak istiyor. Her yarışta hep savunma hep savunma bi günde yukardakilere atak yapmaya calısırken görelim yaa. Biz arkadaşlarla karting yaparken savunma moduna geçtiğimde sıkıcı olmaya baslıyor ama atak yaparken tadına ozaman varıyosun bu işin.

  61. Mercedes aracının sorunu yok hızı falan çok çok iyi dayanıklılık zira öyle ama şu lastikler adamın ömrünü bitirir cidden.Bizim redbull ve Mclarenle mücadelemesini etkileyen tek etken lastik aşınmasının fazla olması.

    Yahu Brawn onca takım egsozla oynadı sen testlerde dahil egsozun z sine dokunmadın hata bariz orda sıcak havanın kanattan atılamaması sebebi ile sistem lastiklerin canına okuyor.

    O bölüme ek yapın yada malezyaya gitmeyin vallahi rezil olursunuz benden demesi.

  62. uzun düzlüklerin olduğu pistlerde mercedesin sıralama avantajı çok daha fazla olacaktır ama bunu yarış temposuna çevirmeliler. yarışta bi ara nerdeyse tur başına 1 sn kadar yavaştı schumi hamiltondan. eğer lastik aşınmasında güzel bir ilerleme kaydedebilirlerse düzenli olarak podyum mücadelesi verebilirler. çöz artık şu aracı brawn amca 2 yıldır eksiklerini anlamaya çalıştınız bi de şu lastiği anlayın.

  63. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    Her Schumacher haberlerinin altında kuyruk acısı dolu yorumlar görmekten okumaktan bıktım yazık…

  64. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    Her Schumacher haberlerinin altında kuyruk acısı dolu yorumlar görmekten okumaktan bıktım yazık…

  65. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    merak etmeyın bız burdayız 97 den berıde sumıyı hep destekledım 43 yasında da basarılı olabılcegıne ınanıyorum,su lastık asınmasını ıns cozerler,uzun duzluklerde f kanallı arka kanat bıze buyuk avantaj saglıcaktır malezya buna uygun bır pıst,ama once lastıklerı bır nebzede olsa cozmelıyz,ha bıde rosberg hakkını verıyormus ne verıyor rosberg ya rosberg sumının yaptıgı savunmanın yarısını bıle yapamaz sumının nasıl savunma yaptıgını bılmıyorsunuz galıba,bence f1 den gram anlamıyorsunuz keske a.qq aracında sorun olmasaydıda sumıyı gorseydı herkes…sız yenı yetmeler yasayan efsaneyı ızledıgınız ıcın kendınızı sanslı gorun bence ıns. su arac daha ıyı olurda gorrsunuz o zman hepınız…

  66. sen kendin antremanlarda 1. olduğunda ''2. schumi dönemi başlıyor tarzı birşeyler saçmalamıştın hatırla.

  67. bence schumacher bu sene ayrılacak mercedesle gram keyif aldığını zannetmiyorum!

  68. Aynen ben de onu söyleyecektim. Bunlar herhalde özetini izlemiş yarışın 🙂
    Rozbergi tek atakta geçti…

  69. biri yarış içinde Vettelin Schumiyi geçtiğini idia eder (nasıl izliyosa artık yarışı) biride çıkmış gelmiş Schumiyi favori gösterenler nerde diyo garip ne adammış bizim schumi baya bi zoruna giden anti taraftarıda varmış sevenleri olduğu kadar 🙂

  70. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Rosberg işin hakkını veriyorda Schumacher vermiyormu sanki ? Vettel Rosbergi 2 dakikada geçti.Schumachere geldi 10 tur geçemedi..Schumacher Rosberge 3-4 saniye fark atmıştı sorun yaşamadan önce..

  71. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Kimse dün schumacheri yarışın favorisi ilan etmedi.Podyum için favorilerden olduğunu herkesle beraber Schumacherde söyledi..Siz anlamamışsınız o kadar..Yorumları tek tek oku eski haberlerdeki Schumacher 1. olacak diyen varmı bak bakalım.

  72. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    burdayız merak etme sonuna kadar destekliyoruz, zirve yakındır…

  73. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    schuminin yarışın favorisi ilan edenler bilgisinden şüpheliyim.mercedes uzun sürüşlerde tek tura oranla çok daha kötü schumi ve rosberg'in ben öndekilere atak yaptını görmedim hep savunma hep savunma rosberg bu işin hakkını veriyor gerçekten webber ve alonsoyu arkasında çok iyi tuttu mercedes ayrıca ferrari gibi sert lastiklere geçince sauberlerle mücadele etti

    bu arada yarışta alınan kötü sonuçtan çok massa'nın performansı konu olmalı bence petrov sorun yaşamasa massa'yı geçicekti nerdeyse :/

  74. malezya yı iple çekiyormuş o sıcak da bu lastik asınmasıyla orta sıralarda bile zor tutunursunuz.

  75. dün schumi 4. olduktan sonra yarısın favorisi ilan edenler nerde acaba…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir