Alonso Küçük Güncelleştirmelerin Büyük İlerleme Sağlayacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Alonso: “Şu sırada yarış kazanmaktan uzaktayız, ona şüphe yok. Dün sıralamada son seansa kalamadığımız gerçeğini saklayamayız, ve bugün de mükemmel olmaktan çok uzaktık.”

“Tabii bugün beklediğimizden çok daha fazla puan topladık. Favorilere yalnızca üç veya beş puan kaybettik, Button’a da biraz daha fazla. Ayrıca bu sene belki de geçen seneki gibi sezonu domine eden bir pilot çıkmayacak, bu bizim için bir avantaj olabilir.”

Yalnız biz kendimize odaklanmalı ve salise salise gelişmenin yollarını aramalıyız. Bu sene aynı saniye diliminde belki 12 araç var, o yüzden 0.3 saniyelik bir gelişme geçen sene olduğundan çok daha önemli olacak. Biz de Malezya ve Çin’de bunun üzerinde çalışacağız.”

Alonso ayrıca sıralamada 12. olduktan sonra yarışta beşinci olmayı beklemediğini itiraf etti.

“Açıkçası beklediğimizden daha fazla puan topladık. Sıralamada 12. olduktan sonra yarışı Red Bull ve Mclaren’in hemen arkasında bitirmek  bizim için büyük bir sürpriz oldu. Beklediğimizden çok daha iyiydi. Herşey starttan itibaren iyi gitti.

“Stratejimiz mükemmeldi. İlk pitlerde Mercedes’i geçtik ve neredeyse Vettel’i geçiyorduk. Sonra ikinci pitlerde Rosberg’i ekarte ettik. Webber bizi güvenlik aracı periyodunda geçtiği için şanslıydı. Son kısımda Pastor oldukça hızlıydı ve beni çok sıkıştırıyordu, pozisyonumu korumakta güçlük çekiyordum. Aynadan kaza yaptığını görünce üzüldüm, çünkü beşinciliği veya altıncılığı hakediyordu, ancak aynı zamanda rahatladım da.”


Yorumlar

  1. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    BURDAN YARISIN ANALIZINI YAPIN ARKADASIN BIRI PAYLASTI COK FAYDALI KIMIN NASIL YARISTIGINI COK DAHA NET ANLAYABILIRSINIZ…….http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/aus-race-analysis.pdf

  2. erol demirel avatarı

    ben aranıza yeni katıldım bence ferrari öndekilerden 1sn yavaş sanki sert lastikte iyi gidiyor gibi geldi bana şu massa da daha niye ısrar ediyorlar anlamıyorum

  3. Bence… sorun sert lastikde değil… aero df eksikliğinden kaynaklanan sorunlarda. Ferrari nin aracına 1 puan dahi katkısı olmayan aero DF sonucunda iyi lastik ısıtan F2012 tutunma eksikliklerinden ötürü lastiği kullanamıyor.Vettel yumuşak lastikle kaç tur gitti ve üstelik ikinci pitden sonra dahi yumuşak taktı ve onunla dahi performans kaybetmeden devam ediyordu.Ferrari de DF eksik ve tutunma yok olunca hiçbirşey teorik olarak hesaplanmış verilerle uyuşmuyor.Massa nın hali zavallıdan öteydi. Bütün suç Massa da değil… Adam diyorki 5 turda arka lastiklerim performansını yitirdi…Aracın neresini ayarladıklarında ne sonuç vereceğini henüz öğrenememiş olan takım adeta çırpınıyor.ALonso nun bu gün elde ettiği başarı dahi oldular buldularla yürüdü.Evet… sıralamalarda o hatayı yapmasa startda 12 başlamazdı ama önündekileri sıraya Alonso dizmedi. Şurası bir gerçek; ALonso, aracını süreklilik içerisinde kullanan yegane bir pilot.Bu aracın gerçek performansını Massa gösteriyor; olağan üstü performansı ALonso ile görülüyor.Aracınız hafifledikçe hızlanamıyor… DF eksik ve yükselen tanabıb kayıpları ve lastik sorunları birbirini destekleyip performans arttıramıyor.Hafifleyen bütün araçlar hızlanırken Ferrari utanmasa iyice yavaşlayacak.Bu aracın hafifledikçe hızlatılması demek dolu deposunda çok takımın zorlanacağı demekdir.Bu işlerin hep kapalı kapılar ardı vardırda… Ferreri nerede yasak gördüyse… çıkardığı o aksamın performansını hala karşılayamamış.

  4. Massa diye bi şahsiyet vardı Ferrarinin sanılandan daha kötü olduğunu söylemişti.Alonso ise küçük geliştirmelerin işe yaracağını söylüyor sonra birileri Massayı savunuyor hala!!!…Bu Massa ile özellikle Rod Smedley takımdan bir an önce gönderilmeliler çünkü ikiside takım oyuncusu değiller… Bide Ferrarinin sert lastık sorununu çözdüğünü söyleyen dominic kafasında arkadaslar vardı nerde onlar seslerı cıkmıyor!!! sert lastıklerde ferrarının yedığı farkı gorduk sc den sonra…Bridgestone den lastık uzmanını transfer ettıklerınde bazı arkadaslar yok ole bı sorun demıstı
    Domınıcınde bir an önce şutlanması lazım çünkü işler iyi gitmediği halde insanlara yanlış izlenim verip daha büyük bi hayal kırıklığı yarattı…Ferrariyi williamsla mücadele eder hale getirenler utansın…

  5. ferrariyi bilmem ama alonso gerekirse koşarak şampiyon olacaktır bu sene, o araca rağmen çok başarılıydı bugün gridin en yetenekli pilotu.

  6. ''endez işler el övünür'' demiş atalar Ferrari Alonsoya iyi bir araç verirse ve de dominik ile massayı gönderirse her şartta şampiyonluğa oynar. Massanın yerine yedek pilotlar geçse puan bile alır. Ferrari mutlaka gelişir ama diğer takımlarda armut toplamaz herhalde. Şu da sevindirici önceki yıllar gibi redbul alıp başını gitmeyecek gibi. Umarım Ferrari gelişim gösterene kadar puanları farklı kişiler alır da puan farkı açılmaz.

  7. maldonado bu sene podyum yapar baya baya geliştirmiş kendini

  8.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Alonso olmasa çekilmez bu hayat. Ben İspanya'ya kadar farkın kapanacağını pek düşünmesem de, Mclaren ve Red Bull'un birbirinden puan çalması işimize gelir. Gerisi artık Fry'ın ellerinden öper. Bu otomobil diğerlerine göre daha hızlı gelişecek başka yolu yok. Malezya tam anlamıyla belirleyici olacak.
    Massa da artık Ferrari'ye bir iyilik yapmalı. Bugün Rob'a da çok kızdım ama sinirden nedenini bile unuttum. Bu arada yanlış görmediysem pit-stop konusunda beklenmeyecek kadar iyiydik.

  9. Renault motoru dışında bence Mark Gillan ve Mike Coughlan gibi mühendislerin başarılı çalışmaları da var. Maldonado'nun temposu gayet iyiydi.

  10. alonsoberker avatarı

    Diğer takımların geliştirecek çok şeyi yok ferrari sorunların ne olduğunu buldu ve onları çözdüğü zaman mclaren ve rbye yakın olacaktır ayrıca gelecek güncellemeler bizi onların önüne atabilir

  11. alonsoberker avatarı

    Bence gayet iyiydik ikinci kez sertlere herkesden 5 tur erken geçtik bu da maldonadonun bizi sıkıştırmasına ve öndekilerden kopmamıza neden oldu lastikler gayet iyiydi çünkü.Öndekilere yetişirdik bence webberden hızlıydı 1 tur erken pite girip sertleri taktığında ama 5 tur çok fazla.O yüzden araç gerçekten iyi.

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Senin şahsına laf söyleyenmi varda sen benim şahsımı eleştiriyorsun. Geçen sene adama demediğinizi bırakmadınız ne oldu şimdi ak kaşık mı oldunuz.. Beni ilgilendirmiyor maldonado yada bir başkası, sevmek zorunda da değilim. Şu sitede Alonso için yazılanlar destan olur ona bakarsan, yinede terbiyemizi bozup kimseye bişey demiyoruz.

    Bir daha şahsımlan ilgi yorum yapma.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Maldonado 5 – 6 .lığı hakediyordu ama hırsına ve acemiliğine yenik düştü.

    Öndekinden daha hızlı bir araç – çift DRS alanı – öndekinin yön değiştirme kısıtlılığı- öndekinin Ferrari olması-öndekinin çifte dünya şampiyonu olması

    Bütün bunları düşününce Maldonado'ya ve hırsına hak vermek lazım.

    Alonsonun değindiği önemli bir nokta var ki o da sezonun bir kişi tarafından domine edilemeceğidir.Bugün button yarın hamilton belki ertesi gün vettel veya webber..Ama kesinlikle 2011 gibi olmayacak.2010 gibi olursa webber de yarışlar kazanırsa yani zaferler paylaşılırsa herkes birbirinden puanlar çalarsa işte o zaman Alonso şampiyonluğa aday olabilir.Ama yine 2011 gibi olursa Alonso değil hiç kimsenin şampiyonluk şansı olmaz.

  14. adam maldonadonun hakkını vermiş sen neler diyorsun. buunu diyen adamın böyle taraftarı işte. şimdi bu lafının üzerine içimden "keşke maldonado alonsoyu geçebilseydi" geçiyor.

  15. 0.3 saniye çok fark yapar ancak o 0.3'ü bulmak gerekiyor.Aslında şu egzos işini bir çözsek hem hız kazanacağız hem de sert lastik sorunumuz çözülecek.

  16. Maldonado 5 – 6 .lığı hakediyordu ama hırsına ve acemiliğine yenik düştü.

    Öndekinden daha hızlı bir araç – çift DRS alanı – öndekinin yön değiştirme kısıtlılığı- öndekinin Ferrari olması-öndekinin çifte dünya şampiyonu olması

    Bütün bunları düşününce Maldonado'ya ve hırsına hak vermek lazım.:)

    Alonsonun değindiği önemli bir nokta var ki o da sezonun bir kişi tarafından domine edilemeceğidir.Bugün button yarın hamilton belki ertesi gün vettel veya webber..Ama kesinlikle 2011 gibi olmayacak.2010 gibi olursa webber de yarışlar kazanırsa yani zaferler paylaşılır ve herkes birbirinden puanlar çalarsa işte o zaman Alonso şampiyonluğa aday olabilir.Ama yine 2011 gibi olursa Alonso değil hiç kimsenin şampiyonluk şansı olmaz.

  17. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne üzülüyorsun abicim MALdonado'ya, o onun mallığı :)) Sen kendi işine bak. Yanlız RENO motoru yaramış Williams a o da ayrı bir gerçek.

    Umarım şu aracı bir an evel çözersiniz. Öndekiler alışmasın öyle el kol sallayarak yarış bitirmeye. Unutturma kendini onlara.

  18. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    biz gelişecez de onların eli armut mu toplıcak. sen 0,3 gelısınce dıgerlerı de gelısecek. onun ıcın bızım daha fazla gelısmemız lazım. ilk yarıs düne göre umut vaadedıcı, en azından yarıs performansımz bekledgmzden iyi

  19. "üzüldüm" biraz yalan olmuş :).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir