Raikkonen: "Formula 1'den Hiç Ayrı Kalmamış Gibiyim"

yazar:

kategori:

İlk virajdaki karmaşadan da etkilenmesine rağmen Raikkonen, kendisini spordan hiç ayrılmamış gibi hissettiğini belirtti.

Raikkonen: “Hiç ayrı kalmamış gibiyim.”

“Dün bazı hatalar yaptık ve bu bize çok pahalıya mal oldu. Bu yüzden yarış kesinlikle daha iyi olabilirdi.”

“İyi bir kalkış yaptım ama ilk virajda önümde bir kaza oldu. Bu yüzden birkaç sıra kaybettim. Neredeyse duracaktım; çimlerin üzerinden geçmem gerekti.”

“Bu da yarışı daha zor bir hale getirdi. Hızımız vardı ama önümüzdeki trafik yoğundu. Bütün bunları düşününce, daha da yukarılarda bitirebilirdik. Güvenlik aracı çıktı ki o da bizi bir parça olumsuz etkiledi.”

“Genel olarak hafta sonu idealin çok uzağındaydı ama araç iyi hisler verdi. 7. olarak geri dönmek, en azından biraz puanla dönüyoruz anlamına geliyor.”


Yorumlar

  1. Güzel izleyin bence 🙂

  2. KRnots, resim, yorum, verilen mesaj çok hoş olmuş. Aynen destek 🙂

  3. Kimi'yi biz, sırf sadece hırsından,yeteneğinden değil özgün olduğundan sevdik. Kimi geldiği için yeni insanları görmeye alışık olun.:)) Yalnız şu Dsmart saçmalığına bir çözüm bulmak gerek. Çok saçma keşke Ntv alsaydı. F1 renklendi derken izleme şansımız gitti.

  4. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    grojean sıralamada 3. oldu bu çok iyi sonuçtu takımda bişeyler var
    umarım kimi daha iyi olur

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    time livingleri inceledim lotus düzlük hızlarında gelişim kaydedebilirse,0.1 0.2 saniye daha kazanır.bu hafta sonu malezyada yağmur olmazsa az çok araç hakkında fikir ediniriz gibime geliyo.ayrıca sıralamalarda 5-7 arasında bir şey bekliyorum.yarışta ise 4 veya 5.bitiririz gibime geliyo bakalım ne olacak.

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ben de farkettim onu.grojean gercekten istiyor,inanmış ve kenetlenmiş gibi duruyor.

  7. İlk pitstopa girdiğinde Grosjean'ın pit duvarından geriye dönüp Kimi'nin pitstopunu izlemesi hoşuma gitti.Sanki pitten biran önce çıksın dermişcesine bakıyordu.Çünkü daha önceleri Kimi'nin takım arkadaşları hep üstten bakıp (ben ondan daha iyiyim,Coulthard hariç) dercesine takındıkları tavır hiç hoş değildi.Ama görünen o ki bu defa ikisi de gayet iyi anlaşıyorlar bunu sadece bir bakışa hitaben söylemiyorum.Takıma dahil olduklarından beridir bu hava var.Lotusu iyi bir yere getirecekleri kesin.Tek isteğim var artık spa mı olur başka bir pist mi olur neresi olursa Kimi'nin liderliğinde duble görürüz inşallah.

  8. sezer sevinçler avatarı
    sezer sevinçler

    bende yıllar sonra ilk yorumumu yazayım bence 1. Pilot Ayton Senna 2. MSC 3. Kimi ve 4. Pilot S. Perez ( olabilir gibime geliyor )

    Bu yıl Kimi Raikkonen – MSC kapışmalrını özlediğimi anladım şu adamlara mekanği sağlam araçlar verin ikiside %120 performans çıkartırlar bakalım gelecek yarışlar ne gösterecek

  9. Tolga Soydan avatarı

    burdayız merak etme 🙂

  10. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    spada öndekilerle arada 0,2 0,3 fark dezavantajı olursa rahat kazanır bence

  11. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    kimi kimi kimi takım arkadaşı ile karşılaştırma imkanı umarım malezyada buluruz çok merak ediyorum en kötü hemen hemen aynı olmaları bence çok iyi haber olur beklentim o yönde en büyüksün kimi

  12. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Dürüst olmak gerekirse ben Kimi'nin bu kadar sağlam bir yarış çıkarmasını hiç beklemiyordum. Bu performans otomobilin gerçekten önlerde mücadele edecek gücü olduğundan da olabilir. Ama ben özellikle sıralama turlarındaki saçma hatadan sonra biraz kötümser bakıyordum. Live Timing'i yarış sırasında sürekli takip ettim. Tur zamanları gerçekten istikrarlıydı. Çok iyiydi. İlk pit stop'u çok geç yaptılar ve pite girene kadar öndekilere göre aşınmış yumuşak lastiklerle gayet hızlı turlar çıkarttı. Bu otomobilin lastiklere iyi davrandığının bir göstergesi olsa da, ben bugünkü lastik kullanımını gördükten sonra Kimi'nin de lastiklere iyi baktığını, ve F1'e dönüşünde bu konuda (sıkıntı yaşaması bekleniyordu) sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Hidrolik de istediği gibi ayarlanırsa 2. yarışta iyi bir Q ile daha iyi bir sonuç alacaktır.

  13. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    ayenn

  14. yada bunla

  15. http://imageshack.us/photo/my-images/571/diapo154ds2.jpg/

    Kimi bunla bile yarışsa biz onu destekliyoruz 😀

  16. Kimi ve Lotus'un öndekileri rahatsız edebileceğine inanmıyorum ihtimalde vermiyorum acıda olsa gerçek bu 1-2 yarış sonra hepiniz göreceksiniz

  17. Bazıları beklenileni veremedi diyor da ne bekliyorsunuz ki 18. sıradan başlayıp 1. mi olmalı zaten geçişler çok zor,aracın potansiyeli belli bu derece bence yapılabilecek en iyi dereceydi,Tebrikler kimi'ye malezya'da sıralamada önde yer alırsa yarışta daha iyi pozisyonlara gelebilir

  18. İki Yıl aradan sonra tekrar heyecanlanmak güzeldi. inşallah devamı gelir bu arada yorumlarınıza bayıldım bu adam başka adam gerçekten ötesi yok bi sumiye saygım var diğerleri kendi çapında yarışıyor işte. şimdi f1 yeniden başladı benim için…

  19. arkadaşım bu sitede en çok hakarete uğrayan aşağılanan iğrenç lakaplar takılan pilot açık ara sebastian vetteldir nedense o oyrumlar yayınlanıyor ve kaldırılmıyor geçen elamanın biri x bi haberin altına aynen şu yorumu yapmış vettel önce delikanlı olsun inan şu yorum kaldırılmadı rakip takım pilotlarına böle ifadeler kullansak site karışır ban yersin vettele söylenince gayet nahoş karşılanıyor onun içindir ki vettel fanları siteye yorum atmıyor kalite yerlerde bak yukardaki eccostene kore haberine provakötörler nasılda kendini belli etmiş

  20. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    +1
    Bahsettigim sey bu.tsekkurler

  21. Kimi gittiğinden beri pek yorum yazmıyorum hatta bu sene bile fazla yorum yazmayacağım.Çünkü fanatizm arttıkça saçma sapan tartışmalara giriliyor ve zaman kaybı olduğu çok açık.Karşınızdakine bir şey anlatmak o kadar zorlaştı ki bu platformda; bir kaç üyelik alıp milleti eksilemeler, pilotuna en ufak eleştiri yapılmasını hazmedemeyenler insanları soğuttular.
    Erdal beyin bahsettiği kişiler yorumlarına devam etselerde çok ender yorum yapıyorlar.Halbuki geçtiğimiz senelerde her gün hoş tartışmalarını görürdük bu isimlerin.
    Şimdi olay tamamen benim takımım/pilotum senin takımına/pilotunu döver muhabbetine döndüğü için yorum yapmaya gerek olmadığı düşünülüyor sanırım.

  22. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Nerde olacak biralardayiz.sadece okuyoruz.arada bir yorum yazalim diyoruz yeni yetme densiz terbiyeden saygidan nasibini almamis provakator zihniyetliler yazdigimiz yoruma gereksiz ve aptalca diyebiliyor.

    site yonetimide incik boncuk yorumlari silip hakaret dolu yorumlara goz yumuyor.bu durum ben ve benim gibi polemik istemeyip sadece yorum yazmak isteyen kimi taraftari olsun olmasin birilerini buraya yazmaktan alikoyuyor.

    bak ben tum yorumlari okurum kirk yilin basinda bir yazarim.kirve yok herkul yok massthebest yok lost boy yok cok eskilerden hasan yok. vega nitro arada bir takiliyor.neden abi eden yazalimki.

    bu hakaret ve asagliyaci karsi tarafa bu maada cvp hakki doguran mesajlari silmedigi icin site yonetimine de kinama agir olur ama kendimce uyari cezasi vermek istiyorum.:)))

  23. Telsizden takımı bağırarak Neden sürekli mavi bayrakları görüyorum diye azarlaması süperdi Raikkonen'in. Nedense özlediğimi farkettim bugün yarışta görünce 3 yıl aradan sonrada gayet iyi bir performans sergiledi. Daha da iyi olacağını düşünüyorum. 2 sezonda çok şey değişti ama yinede çok iyiydi araca ve yeni kurallara ısınınca çok daha iyi olacaktır.

  24. Tekrarları izlerseniz rüzgar gibi fırlayan bir kimi vardı startta fakat ilk virajda harbiden şanssızdı zaten sonra da ön grup hemen uçmuştu,yakalayınca trafikte kaldı ama bence direksiyon problemi çözülünce iyi olacak gibi,en net fikir malezya da gelecek,bugün kötü değildi fakat çok daha iyisinide yapabilir.en azından bunu gösterdi bugün

  25. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    inşallah bu hiç kaza yapmaz bütün yarışları bitirir podyumu da alır
    AYRICA FERRARİ VE MASSA KİMİNİN GÜNAHINI ÇEKİYORLAR DAHADA ÇOK ÇEKERLER İNŞALLAH KİMİ NEREYE BEN ORAYA BEN ANLADIM Kİ BENİM PİLOTUM NE SHUMİ NE BAŞKASI SADECE KİMİ KİMİ

  26. hiç kafanı yorma belki mgp biraz f kanalla önde olur sıralamada ama hepsi bu.mclaren ve rbr haricinde yarışta geçit yok.ama bu iki takımdan birini geçip podyum şansı var.yani kaza;arıza vs bakalım ; sonuçta kimi en iyi 2.araba ile mücadele etmiyor (hiç bir zaman en iyi 1.araba ile mücadele edemedi).3-4-5 belkide 6.araba ama illaki olacak.bu podyum gelecek.

  27. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    inşallah malezyada belli olur gerçek hızları inşallah iyiyizdir

  28. normal (2 sene boru değil 2 sene geldi geçti 2 sene bağrımı deldi geçti) fırtına öncesi sessizlik inanmayabilirsiniz ama öncelikle lotus sonrasında kimi bunu başaracak.podyum olarak.

  29. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    bencede araba hızlı ama trafik vardı dedi pekte böyle fazla zorlamadı gibi geldi bana

  30. Kimi bugun ne iyi ne kotuydu, araca alisma devresinde hala, arac+kers+drs+lastik adaptasyonu avrupa yarislarina kadar ancak oturur, bakmayin mutevazi davranip bahane uretmiyor alisma surecindeyim falan gibi..

  31. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    ben iki yıldır f1den kopmuşum bunu bu hafta sonu anladım nasıl anladım ? tüm hafta boyunca hep kimi ile ilgili haberleri kovaladım evde hep aklımda kiminin arabası iyi midir acaba yükseklerde yarışır mı böyle içimde bir heyacan 2 yıldır ben f1 izlemişim ama boş izlemişim kiminin sonuncu bile olmasına razıyım onu izlemek heyecan verio zaten KİMİ EN İYİSİNNNNN

  32. dikkatimi çeken konu ise eski kimi ciler nerde.lotusla dönmesimi sorun.lotus galip gelemez ama podyum bile çok zor ama kimi bu en zoru başarır podyuma çıkarsa mükemmel bir başarı olur ki olacak.biraz dirayetli olun.ne bu yav.üzerinize ölü toprağımı serpildi.kimi eskiden olduğu gibi alayını dize getirir bunu daha ilk yarışta 2 yıl aradan sonra muhteşem bir adaptasyonla ispat etti.silkelenin ve kendinize gelin alooo.

  33. Yürü be KİMİ yürü yürü kim tutar seni! Alemde teksin, alemin kralısın, Raisin sen! Helal olsun sana! Haydi daha iyiye daha iyiye inşallah! 🙂

  34. adamın hası.pilotun hası.lotusda 3.takım dedim testler zamanında yok la yanlışsın dediler ama bu böyle.lotus ve kimi podyum alacak eminim zerre şüphem yok.

  35. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    bencede ama trafik yoğundu dedi kimi birazda fazla risk almadı bence kimi ne kadar tur atarsa okadar iyi

  36. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    daha iyi olacaksın biliyorum

  37. neden çok geç yayınlanıyo anlamış değilim

  38. gokhan cinar avatarı

    çok olağanüstü işler yapmasada gayet iyi bitirdi birkaç yarış sonra çok daha iyi olacağına hiç şüphe yok. Bu araçla arada sırada podyum görebilir hatta gelişime göre sezon içerisinde 1 galibiyet alabilir fazlasını beklemek hayal kurmak olur.

  39. Arac iyi ancak pilotlarimiz yarismadan gecirdikleri iki yilin dezavantajini yasiyorlar birkac yaris sonra daha iyi performans gelecektir Lotus ikilisinden

  40. Genel olarak iyi bir yarıştı:)) Açıkçası ben performansının daha ilk yarıştan bu kadar iyi olacağını beklemiyordum. Haftaya sıralamalarda sorun yaşanmazsa yarış için oldukça umutluyum. Grosjean için de bir terslik olmazsa ikisini karşılaştırma fırsatı bulabiliriz böylece.

  41. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Ara veren bir pilot için gayet iyi bir sonuç.Açıkçası ben yarış startında kalabalık arasında kalıp kaza yapacağından endişeliydim , itidalli davranaran böyle bir duruma meydan vermediğini düşünüyorum.
    Araç hakkında daha net fikre Malezya da sahip olunur diye düşünüyorum.

  42. yorumlarım neden görünmüyo

  43. rocco junior avatarı

    Tebrikler buz adam.Ne yalan söyleyeyim hem Lotusun hem Kimi nin perfonmansına şaşırdım.Sezon başlamadan bu perfonmanslarını gerçekçi bulmuyordum ama iyiler.Kimi sorunsuz başlasaydı daha da yukarıda olabilirdi.

  44. Pist biraz daha geçişe elverişli olsa bence daha da yukarılarda bitirebilirdi.Sauberin arkasında takıldı kaldı malesef :/ güvenlik aracı da hiç yardımcı olmadı tam tersine o lastiklerle daha uzun süre gidebilecekti

  45. bana lotus pek parlak görünmedi sanki . yarış temposu farklı bişi .. malezyada belli olur herşey.

  46. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Harika yarıştı fazla ortalarda gözükmesede çıkardığı sonuçla bu sene şampiyonada başa yarışan takımları rahat bırakmayacağını hissettirdi ama normal bir sıralama seansından sonra tekrardan değerlendirmek gerekiyor bence…

  47. koçum benim be seninde dediğin gibi "İyi bir kalkış yaptım ama ilk virajda önümde bir kaza oldu. Bu yüzden birkaç sıra kaybettim. Neredeyse duracaktım; çimlerin üzerinden geçmem gerekti." başarılarının devamını dilerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir