Güzel Bir Gün F1 İçin – Avustralya Yarışı

yazar:

kategori:

Herkese merhaba,

Öncelikle uzun süren beklemenin ardından tekrar Formula 1 ile kavuşan biz F1 severlere yeni sezonumuz hayırlı olsun. Uzun bir aranın ardından tekrar motor seslerini duymak, adrenalini hissetmek, 5 küçük kırmızı ışığın bunca insanın kalbini bu kadar hızlı attırması… İnanılmazdı. Tıpkı yarış gibi…

Sanırım herkesin içinde az çok şüphe vardı. Çünkü uzun süredir açılış yarışları monoton geçiyordu. İlk sıraya oturanlar hemen uzuyor, pit stratejileri ile bir şeyler denenmeye çalışılıyor,” aerodinami sporu” F1’in bu özelliği bize peşi sıra vagonları izletiyordu.

Ama aralarındaki mesafeleri deviren araçlar ile birlikte çok daha farklı bir sezona merhaba dedik. Umarım aradaki mesafeler daha da azalır. (Özellikle Ferrari yapsın bir şeyler, Alonsocuğuma yazık J) Müsaadenizle yarış hakkındaki gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

Jenson Button; bugün tek kelimeyle harikaydı. Kirli taraftan kalkmasına rağmen güzel bir start, ardından düzenli bir şekilde ve zorlanmadan arayı açma, güvenlik aracı periyodunu iyi değerlendirme, lastik koruma… Bugün gerçekten bir şampiyon gibi sürdü. Benim gözümde Button’ın şampiyonluğu kazandığı sene 2011’dir. Bu senede kaldığı yerden devam ediyor. BENCE (in my opinion, a mon avis… yanlış anlaşılmasın diye farklı dillerde de yazdım) şu anda Alonso’dan sonra griddeki en komple sürücü konumunda. Eğer Mclaren bu hızını koruyabilirse bu senenin en büyük şampiyon adaylarından biri. Hatta Hamilton’dan daha fazla şansı var bu konuda.

Sebastian Vettel; günün başarılı pilotlarındandı. Fırsatları iyi değerlendirdi. Hamilton’un arkasına yapıştı ve güvenlik aracı sayesinde de önünde yer buldu. Bugün ki yarışla birlikte Redbull’un yarış hızıyla Mclaren’in ki arasında neredeyse fark olmadığını gördük. Ancak dikkatinizi farklı bir noktaya çekmek istiyorum. Artık ne Mclaren ne de Redbull birbirlerine düzlükte üstünlük kuramıyorlar.  Ne Hamilton Vettel’i ne de Webber Hamilton’u zorlayamadı. Buradan Mclaren’in eski düzlük avantajını kaybedip (veya bu avantajdan vazgeçilip) downforce’a yüklendiğini görebiliriz ki araç zaten raydaymış gibi gidiyor pistte.

Lewis Hamilton; ne eksik ne fazla bir şey yaptı bugün. Sürdü. İkinciliği de hak etmişti, üçüncülüğü de. Vettel ile tempoları arasında bir fark yoktu. Ama birinci başladığı bir yarışta üçüncülük muhakkak sinirlerini bozacaktır. Ancak yarış sonrası demecinde kullandığı  “…Önümüzde daha çok yarış var. Bu şampiyonada her şey istikrardan ibarettir. Bu yüzden konsantremi kaybetmeyeceğim.” sözleri sonunda doğru mentaliteyi yakaladığını gösteriyor. Eğer bu söylediklerine gerçekten inanarak söylemişse bu sene kendi kariyerindeki en iyi sezonunu geçirebilir. Yok inanmıyorsa ve takımdan da “Biz onu böyle sevdik… Kalbiyle yarışıyor…” tarzında mesajlar gelirs, yandı keten helva.
 

Mark Webber; Vettel’e bu sene daha yakın olacak gibi. Bu hem kendi açısından hem de diğer takımlar açısından sevindirici bir haber. Eğer güvenlik aracı olmasaydı Alonso’nun arkasında takılıp kalacaktı büyük bir ihtimal. Bu yarışta açıkçası pek ortalıkta görünmeyerek doğru işler yaptı.  Güvenlik aracından sonrada arkadan bir baskı görmemesi sayesinde rahat bir şekilde Hamilton ve Vettel’in arkasında kalabildi. İlerleyen yarışlarda temposunu artıracaktır diye düşünüyorum.

Fernando Alonso; taraftarı olsun olmasın sanırım herkes bu adamın ne kadar harika işler başardığını onaylayacaktır. İlk puan farkını minimumda tutması çok önemliydi ki; bunu başardı. Yarışın başından sonuna dek hatasız sürdü. Maldonado’ya karşı mücadele etmek zorunda kaldı. Savunma modundan kurtulamadığı için Webber ile farkın açılmasına da engel olamadı. Şampiyon bugün olması gereken yerden çok uzaktı. Altında daha rekabetçi bir araçla neler yapabileceğinin kanıtı, altındaki “yetersiz” araçla yapabildikleridir.

Kobayashi (şimdi fark ettim ki adını bilmiyorum :D); belki süper yetenek kategorisinde değil ama gerçekten yetenekli. İyi mücadele etti ve fırsatları değerlendirmesini bildi. Kimi’ye yaptığı atakta az kalsın alıp götürüyordu Kimi’yi. Güzel bir refleksti bence. Sauber’in performansının devam etmesi halinde bu sezon bol bol puan barajı içinde olacaktır diye düşünüyorum.

Kimi Raikkonen; IceMan geri döndü. Yarışlar ilerledikçe daha iyi bir performans sergileyecektir şüphesiz. Yarışın başında çok güzel yükselip 12.liğe kadar gelmişti. Eğer Maldonado’nun kazası karambol oluşturmasa büyük ihtimal 10 veya 11. bitirecekti yarışı. Ancak tecrübe ve içindeki anka kuşunun alevlenmesi sayesinde çok güzel bir sıyrılmayla yarışı 7. olarak bitirmeyi bildi. Bence takım olarak strateji hatası yapılmasa (ilk pitinden önce çok fazla pist üstünde kaldı ve bu yüzden esas mücadele ettiklerine karşı avantaj kaybetti) böyle bir aksiyona gerek kalmadan bu sıraya gelebilirdi. Her yarış böyle şanslar gülmeyecektir. Lotus’un böyle bir araç çıkardığı senede, böyle bir pilota bu kadar basit hatalar yapmaması lazım.

Perez; aslında bu çocuk hakkında çok konuşulur ama kısaca şunu demek gerekir: Ferrari ellerini açıp kim gelceeeek, kim gelceeeek derse, diğer rakiplerinden birkaç adım önden başlayacak… Lastik kullanımını iyi biliyor bu çocuk…
 
Geri kalanlar içinde:

Mercedes+Schumi+Rosberg: Mercedes sıralamalardaki avantajın işe yaradığı pistlerde iyi işler yapacaktır. Onun dışında kronik lastik aşındırma sorunları devam ettiği sürece zirve mücadelesinde olacaklarını sanmıyorum. Schumi ve Rosberg bugün şanssızdı. Ama bana göre ilk yarışta ilk raundu Schumi kazandı. Bakalım Malezya’da neler olacak.

Williams+Maldonado+Bruno: Bence bu senenin en iyi takımı Williams. Düşünün ki bu takım geçen sene dipteydi. Şu anda Maldonado ile Alonso’ya ve Ferrari’ye ter döktürdüler. Helal olsun. Maldonado ise Chavez’den(Allah şifa versin) azar yedi heralde. Reklamlardaki önceki hali ve sonraki hali moduna benzedi bu yarış. Kendini biraz sakinleştirebilirse iyi şeyler yapabilir bu sezon. Bruno’nun hali içler acısı. Heralde bu yarıştan sonra Bruno’nun performansı hakkında yüzünde bir tebessüm olan tek kişi olmuştur dünyada…Barrichello…

Toro Rosso: Pilotlara zaman, takımada insaf vermek lazım. Tamam uydu takımısınız ama bari arada bir güneş doğsun, batsın…Hep gündüzünüzü  Redbull’a göstermeniz, gecenizi diğer takımlara göstermeniz yakışmıyor!

Ferrari+Massa: Tencere dibin kara, seninki benden kara…

Grosjean+Hulkenberg: Bu iki sarışın bu sene iyi işler yapacak. Bekleyin görün.
 
Petrov: Bile bile aracı yolda bırakmadığı açık ama, 3. sezonun be güzel kardeşim.

SÖZÜN ÖZÜ VE İZLEYİCİ NOTU: Umarım heyecanımızın hiç tükenmeyeceği güzel bir sezon geçiririz. Sporu spor gibi yaşar HOLİGANLIĞI güzel sohbetlerimizin içine sokmayız. Kimse tarafsız olmak zorunda değil, tarafsız olmak imkansıza yakın; ancak birbirine ve rakiplerine saygılı olmak, çok kolay ve onurlu bir davranıştır. Bu sitede aynı gözleri yoran ve aynı parmakları kullanan F1 sever arkadaşlar. Lütfen onurlu yolu seçin.  Mücadelemizin bol olduğu, tartışmalarımızın teknik konular üzerine olduğu, saygılı ve seviyeli bir 2012 F1 sezonu diliyorum.  Herkese iyi günler diliyorum.

Espoir    

 


Yorumlar

  1. Sezonun henüz ilk yarışı, 1-2 yarış daha beklemek lazım.Startlardaki dezavantajını yarış temposu ile kapatıyor şuanda.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Dostum ellerine sağlık.Güzel tesbitler olmuş.
    Müsadenle Webber konusunda aklıma takılan bişeyi dile getirmek isterim.Dikkat ettiniz mi bilmem ama bence Webberin start sorunu kaldığı yerden devam ediyor.Bu da Webber için işleri çok zorlaştıracaktır.Çünkü bu yıl RB8, Webberin start sorununu kamufle edebilecek kadar hızlı değil.

  3. idmandan izlemek için kayıtolmak gerekiyormu anlayamadım , yarış esnasında bitürlü açamadım idman tv yi , radyo ve tv yayını kapalı diye bi yazı çıkıyordu , bilen varsa yardımcı olsun…..

  4. güzel olmuş :)))

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Niye çekememezlik olsun ki?! F1'de kariyer yapmayı düşünmüyorum. 🙂

    Button'ın arayı açıp gitmesi gibi bir durum güvenlik aracından sonra pek yaşanmadı. Hızlı davranıp Drs bölgesinden kurtuldu ve Hamilton tehlikesi ile boğuşan Vettel ile arasına yaklaşık 3 saniye fark koyup bunu korumasını bildi. Yarışın başındaki farkın sebebi de tamamen kendisiyle alakalıydı, araçla değil.

    Zaten fark olmadığını yarışın içinde Hamilton ve Vettel'in benzer temposu olduğundan ve güvenlik aracı sonrası el ele kol kola gitmelerinden anlayabiliriz. Güvenlik aracı olmasa geçebileceğine sanmıyorum açıkçası, çünkü geçişi hata yapmadığın sürece çok elverişli bir pist değil. Düzlüklerde birbirlerine karşı avantaj sağlayamadılar -birinin çekişi birinin hızı sebebiyle- virajlara ikisi de yapışıyor…

    Farklı düşünüyor olabiliriz, doğaldır. Ama bence güvenlik aracı olmasaydı yarış 1 But 2 Ham 3 Vet 4 Alo 5 Web… şeklinde biterdi.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Teşekkür ederim. Massa bana göre pistteki en duygusal pilotlardan. Araç sizin dediğiniz gibi bekleneni veremiyor ve kontrol etmek çok zor ancak iyi pilot denilince her koşulda maksimumu veren pilot düşüncesi geliyor benim aklıma. Massa'nın hızını ve yeteneğini tartışmaya gerek yok, 2008'de neler yapabileceğini gördük. Fakat kazadan sonraki sürüşünün 2008'deki haliyle alakası yok.

    Araç Alonso'ya göre üretildi desek 2010 senesini ne yapacağız? Alonso'ya göre üretilmeyen bir Ferrari söz konusuydu ve takımın bir pilotu şampiyonluğa oynarken diğeri ilk beşe girme mücadelesi veriyordu.Keza 2011'de de benzer senaryo.

    Özetle, dediğiniz de haklı olabilirsiniz. İlk yarış için çoğunluk tarafından ağır eleştirilmiş olabilir. Ancak bizim yüzümüzü kızartmakta onun elinde. Tek yapması gereken duygusallığı bırakıp biraz daha fazla odaklanmak. O zaman eski Massa'ya kavuşabiliriz.

  7. Sebastian Vettel; günün başarılı pilotlarındandı. Fırsatları iyi değerlendirdi. Hamilton’un arkasına yapıştı ve güvenlik aracı sayesinde de önünde yer buldu. Bugün ki yarışla birlikte Redbull’un yarış hızıyla Mclaren’in ki arasında neredeyse fark olmadığını gördük. Ancak dikkatinizi farklı bir noktaya çekmek istiyorum. Artık ne Mclaren ne de Redbull birbirlerine düzlükte üstünlük kuramıyorlar. Ne Hamilton Vettel’i ne de Webber Hamilton’u zorlayamadı. Buradan Mclaren’in eski düzlük avantajını kaybedip (veya bu avantajdan vazgeçilip) downforce’a yüklendiğini görebiliriz ki araç zaten raydaymış gibi gidiyor pistte. espoir alınma ama sende bir vettel çekememezlik görüyorum yapma allah aşkına güvenlik aracı içeri girmeseydi vettel zaten o tempo ile lewis geçerdi rbr ile mc larenin yarış hızları arasında fark yok diyosun ondan mı button efendi farkı açıp uzadı bak bide haber girmiş martin benzin tasarruffunda hata yapmış dahada hızlı gidebiliriz demiş bide elbette hepimiz taraflıyız ama objektif olmak zorundayız .

  8. ellerine sağlık arkadaşım içten bir uslupla akıcı güzel bir değerlendirme olmuş sadece bir husuta değinmek istiyorum,aslında o konuya genelin bakışına benim bakışım olarak :)) : "Ferrari+Massa" hususu,takım radikal bir araca sahip henüz kendilerininde çözemediği ve de iki pilota da hitap etmekten çok Fernando odaklı bir araç ve de ne yazık ki ne takmın ne de pilotların ikisininde istediğini "henüz" veremeyen bir araç…yine de Fernando ufak güncellemelerle daha iyi olabileceğini belirtti ve bugün gerçekten çok iyi bir iş yaptı umut vericiydi ama Felipe nin henüz dengeleri yerine oturmamış ve de tarzından uzak bir araçla yaptıkları eleştriyi hakedebiliyor olabilsede henüz ilk yarışta aldığı eleştriler ağır 🙂

  9. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    :D:D

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Şanssızlık deyip geçmek istiyorum. Ama gerçekten çok enteresan iki senedir Kers'te ve startlarda problem yaşaması. Ya bir şeyi çok yanlış yapıyor veya mühendisler problemin üzerine gitmiyor ya da demiyorum, olay çıkar 😀

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ahahahahahah Kimi'nin aklından geçene hala gülüyorum 🙂

  12. valla aslında iyi olur en azından hepimizin şivesi değişirse kimse sırıtmaz sitede 😀

  13. kırmızı öküz :))))) Akşam akşam güldürdün beni. Söz, malezya yarışını idman tvden izleyip bu keyfe ortak olacağım 🙂

  14. ALonso ile Raikonen zaten çok az konuşurdu şimdide fazla haşır neşir olacaklarını sanmıyorum.Resimde birbirine en uzak oturanlarda onlardır. Raikonen ile ALonso neden bir arada oturmuş onuda anlamadım.

  15. deşme yaramı hayattan soğudum resmen sabah sabah tüm o sezon açılışı heyecanı bitti halbuki 2-3 gündür ara ara azeri kanallarını izlemiştim ama yok nafile adamlar tokuştu dediğinden beri suratım bi karış asık dolanıp duruyorum ortalıkta 🙁 tam duymadım duymadım diye kendimi kandırırken bir de kırmızı öküz deyince valla hayattan hepten soğudum 🙁

  16. bir de şu var. Alonso ile Hamilton arabaları değiştirmişler herhal. Arkadaki arabaların camlarındaki isimlere dikkat 🙂

    Hamilton da geçenki dergi pozları gibi poz vermiş sanki…

  17. Eline sağlık, iyi derlenmiş özet hazırlamışsın. Bu arada o caponun adı Kamui 😉

    Bu arada, sıralamalarda Q3'te nasıl olduysa, tüm testler boyunca zerre kadar sorun çıkarmadığı söylenen, şahane olduğu özellikle belirtilen Red Bull KERS'i ne hikmetse (!) Webber'in aracında sorun çıkarmış. Webber o Q3 turunu KERS kullanmadan atmış. Just sayin'

  18. Foto güzelmiş.

    Michael ile Button hoş bir sohbetteler. Diğerlerinin kafalarından geçenler:

    Vettel: Ulan hadi çekin şu fotoyu. Muhabbet koyu, ben de muhabbete ortak olacam.

    Kimi: Ulan şapkayı benim gibi yapmış bu.

    Alonso: Pufff! Bu soğuk adamla beni niye yanyana koydular yaa. Ağzını bıçak açmıyor.

    Lewis: ^?*+>+^'{[_!#!?##|}]</]\*?^{##^^??… (Anlayacağınız, kafa bi dünya:) )

  19. Yayıncı kuruluşa da teşekkürlerimizi iletelim. Sayelerinde Türk gençliği yabancı dil öğrenecek. Kimimiz İngilizce, kimimiz Almanca anlatımla izlemiş yarışı. Ben de Bulgarca izledim. Ne mutlu bize.

    :)))
    Ben RTL'den izledim. İdman TV'den izleyenlerin sezon sonuna kadar şivesi değişir ay balam…

  20. Eline sağlık Espoir kardeşim. Güzel tespitler yapmışsın. Müsadenle ben de iki satır bir şey yazayım.

    Jenson Button; …düzenli bir şekilde ve zorlanmadan arayı açma…

    Aynen böyle oldu ve bana Prost'u anımsattı.

    Lewis'in açıklamasına sadık kalacağına inanmıyorum. BENCE – 😉 – herhangi bir yarışın son turu da olsa, önündeki rakibini geçmesi için 'küçük bir şans'ı da olsa o şansı denemek isteyecektir.

    McLaren pit duvarı canımı sıktı. Zaman ekranına bakıyorum, Lewis zaman kaybediyor. Lastikler gitmiş. Ama McLaren "Öndeki sürücümü önce pit'e alırım ki sürücü kayırıyor demesinler" mantığıyla aynen benim gibi zaman ekranından Lewis'in kan kaybını izledi. O da yetmedi ikinci pit-stop'ları peşpeşe yaptırdı. Jenson'ın pit'inde aksilik yaşanıp uzasa belki ilk iki sırayı Red Bull'a hediye edip 3-4 bitirecektik.

    Yayıncı kuruluşa da teşekkürlerimizi iletelim. Sayelerinde Türk gençliği yabancı dil öğrenecek. Kimimiz İngilizce, kimimiz Almanca anlatımla izlemiş yarışı. Ben de Bulgarca izledim. Ne mutlu bize.

  21. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    ufak bi ayrıntıya değinmek istiyorum tamam mercedesler lastikleri aşındırıyo ama sürekli baskı yiyolar startı iyi alıyolar yarış ilerledikçe arkadaki güçlüler mercedese zor anlar yaşatıyo mercedesde savunma yaparken gereğinden fazla zorluyo aracı dolayısıyla lastikler normale göre çok daha çabuk aşınıyo birazda bunun sebebi var diye düşünüyorum ben.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir