McLaren Yakıt Hesaplamasında Hata Yapmış

yazar:

kategori:

Jenson Button, Melbourne’deki sezonun ilk yarışında baskın bir yarış ortaya koyarak zafere ulaşmıştı; Lewis Hamilton ise, güvenlik aracından yararlanan Sebastian Vettel’in arkasına düşerek 3. sırayı almıştı. Ama iki pilot, yarışın başında tempolarını sınırlandırmak zorunda kaldılar; çünkü takımın daha önce yaptıkları hesaplamadan daha fazla yakıt kullanıyorlardı

Whitmarsh: “Sınırların üzerindeydik. Özgürce yarışsaydık, hiçbir aracımız bitiriş çizgisini geçemezdi. Bu yüzden 8. turdan itibaren ciddi bir yakıt tasarrufu modundaydık”

“Şüphesiz biraz daha hızlı gidebilirdik. Burada hızlı bir aracımız vardı. 1-2 yapabilirdik ama olduğumuz yerden de memnun değiliz diyemeyiz.”

Whitmarsh, Button’ın yarışı kontrol edişini, hatasız sürüşünü övdü.

Whitmarsh: “Jenson muhteşem bir iş çıkardı. İhtiyacı olduğunda gazı açtı. Güvenlik aracı sonrasında Vettel’in DRS alanına gireceğini düşündüğünde hemen farkı açtı. Gerçekten güzel bir yarış çıkardı: Sorunsuz, kontrollü. Gerektiğinde bastı; bir şampiyonun yapacağı gibi”

McLaren patronu, güvenlik aracından önceki turda pite girmemiş olsaydı Hamilton’ın 2’ciliği alacağını düşündüğünü belirtti.

Whitmarsh: “Sıra kaybı, ne yazık ki iki aracı aynı anda pite almamız, o anda güvenlik aracının girmedi nedeniyle oldu. 10 saniye kaybettik. İkisini de pite almasaydık ve onu (Hamilton’ı) bir tur daha pistte tutsaydık, Seb’in önünde kalacaktık”

“Tempomuz ve performansımız vardı. Geçişin hüner istediği bir pist burası. Bu yüzden yerimizi korur ve 1-2 yapabilirdik. Biraz şanssızız. Lewis podyumun alt sırasındaki basamağında olmaktan hoşlanmayacak.”

“Ama güçlü bir hafta sonu geçirdi. Gelecek yarışa daha da iddialı gireceğinden; sıralamada ne kadar hızlı olduğunu gösterip işini yerine getireceğinden eminim.”


Yorumlar

  1. Tebrik ederim! Bu hesap hatasını üç yeni takım yapsa anlarım, hatta hatta STR veya ne bileyim F. India da yapsa anlarım. Ama siz McLaren'sizin. Sizin böyle bir hata yapma ihtimaliniz olmamalı.

    Hesap da öyle böyle şaşmamış. Neredeyse tüm yarış tasarruf modu ile geçilmiş.

    İyi tarafı da sürücülerimiz tam olarak zorlayamadan 1-3 olması. Ancak bir de Vettel'in açıklaması var:

    Vettel, Red Bull’un gerçek hızını Melbourne’de göstermediğini ve takım için en zor geçecek yarışlardan biri olacağını tahmin ettikleri bu yarışta…

    Bakalım ilerleyen yarışlarda neler olacak?

  2. Way AMG. 😀 Araç F-16 mübarek. O değilde Redbull yarışta McLaren'e yaklaşınca umutlanmıştı bunu duyunca ne düşünmüşlerdir merak ediyorum. Ferrari'de direk 2013'e odaklanmıştır herhalde. 🙂

  3. Whitmarsh: "Jenson muhteşem bir iş çıkardı. İhtiyacı olduğunda gazı açtı'' bu turlarda en hızlı zamanları elde etmiş olabilirler.ancak bana da inandırıcı gelmiyor,böyle birşey olsaydı pilotlar yarıştan sonra söylerdi diye düşünüyorum.bir ihtimal de yarış esnasında telsiz konuşmalarından tasarrufa geçmelisin diye duyardık,daha önceleri birçok kez duyduğumuz gibi.
    Ama benzin olayı yalan bile olsa SC girmediği takdirde büyük ihtimalle double yapacaktık.demek oluyor ki bu sene işler tamamen değişti.

  4. Yapma Whitmarsh sana yalan yakışmıyor :)) Rakip takımların gözünü korkutmak için yaptığın bu tür demeçler hiç inandırıcı değil , koskoca Mclaren yakıt hesaplamasında hatamı yapacak 🙂 Hele 8. turdan itibaren yakıt tasarrufuna modundaydık diyorsun iyi hoşta neden pilotların üstüste en iyi tur derecesini attılar ? Bunlar yakıt tasarruf modunda değilmiydi ?

    Eğer ki Martin Whitmarsh Doğru söylüyorsa Rbr'den 0.850 saniye , Ferrari ve mercedes'ten 1.300 saniye hızlılar, Nasıl başladıysak öyle bitiririz demek ki , Button çok hırslı , hamilton kendi halinde takıma katkı yapıyım yeter dermiş gibi bir havası var .

    2009'a hoşgeldin diyelim :))

  5. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    yarışta yapılan tek hata bu değildi ama sağlık olsun. 2011 sezonu bittikten sonra gelecek sene için araçlarımızın bu kadar rekabetçi olup 1-3 yapacaklarını söyleseler alıp cebime koyardım, şimdi ise kaçan dubleden dolayı hafif buruk bir sevinç içerisindeyiz. pit stop zamanlamaları konusunda da gelişsek iyi olur. ilk pitlerde Lewis, 2 yada 3 tur önce alınmalıydı.

  6. emref1mclaren avatarı
    emref1mclaren

    zaten 8. tura kadar arkadakiyle 10 sn fark olmuştu.bu da düz hesap mclarenin yarış temposunda ve sıralamalarda da tabi(hamilton 3-4 ondalık çıkaracak gibi geliyordu) herkesten nerdeyse 1 sn hızlı olduğunu gösterir ve bu takımımız için çok iyi bir haber gibi göz.üküyor nazar değmesin…

  7. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Kötü bir haber bu kadar iyi olur.

  8. Daha öncesinde söylemişlerdi.
    Dediler dediler inanmadiniz, e ne oldu şimdi:
    Alın ispatı

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    e bu bayağı iyi haber.

  10. Testler sırasında aracın güçlü karışımda kullanılmaması nedeniyle hesaplamada hata yapmış olabilirler; çok önemli bir durum yok bundan iyibir ders çıkarmışızdır.

    Sezon başında önemli olan aracın kusursuzluğudur; bugün yaptığımız yakıt tasarrufu ve stratejik bir hata çözülebilir meselelerdir açık biçimde duble'yi hediye ettik ama mutlu olmamız için bir çok nedenimiz var…

    Uzun zamandır ilk defa normal havaşartları altında sezona hem pol hem galibiyet hemde enhızlı tur ile başladık; bunun devamın'da araç gelişimindeki gücümüz düşününce önmüzün oldukca açık olduğu ortada; eğer güncellemelerde kusursuz olursak MP4-27 bu şık burun yapısıyla sezonu domine edecektir.

  11. ah ah erken yaşlanma sebebim olacak bu takım kaçan dubleye mi yanayım haberemi sevineyim şimdi :p

  12. sevinsem mi üzülsem mi bilemedim şimdi.. testlerde o kadar tur attınız ne kadar yakıyor bu canavar demediniz mi?

  13. Alin Renault motorunu unutun tasarruf yapmayi filan, rahat edersiniz 🙂 Renault'ya pazarlamaci olarak basvuracagim ve ilk isim Mercedes'e, McLaren'e ve Ferrari'ye motor pazarlamak olacak; isim cok kolay 🙂 Renault'cu bi arkadas var sitede onu taltif etmek icin butun bunlar 🙂

  14. Yok artık Lebron o zaman baya iyi bir aracımız var 🙂

  15. 8. turdan itibaren yakıt tasarrufu mu ? Şaka olmalı LPG espirisi yaptırmayın bana şimdi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir