2012 Avustralya GP'nin Yıldızı Kim?

yazar:

kategori:

Yorumlar

  1. Vakti zamanın da şöyle yapacak, böyle yiyecek diyenler vardı heyt beee 🙂 zaman nelere gebe,
    dilek olay 217'e 7 …..fark var.

  2. Yorumların çok komik.

    Büyük ihtimal bir Alonso fanı olarak Raikkonen'e karşı kinini böyle belirtmen doğal. 2 sene aradan sonra F1'e dönüş bir adam için, çıkardığı yarış gayet iyidi. Üstelik yarışa başladığı pozisyona ve tüm yarış boyunca trafikten kurtulamamasına rağmen.Bu anlatılan nedenler yarışın yıldızı olması için artar bile.

  3. Milletin oyunu kurcalayacağınıza işinize bakın bence. Zevkler, renkler tartışılmaz.

  4. bence button cok iyiydi..maldonadoyu sirasiyla weber ve alonsonun arkasinda gormekte..ancak ben oyumu vettele verdim..zor gecen bir c.tesiden sonra bu tempoyu ondan acikca beklemiyodum..gecen sene arkadan basladigi takdirde ne yapacaginin belirsiz oldugunu belirten f1 otoritelerine cevap verdi ilk yarisinda..vee liderimiz alonso..gelecege az da olsa umutla bakmamizi saglayan yegane kisi..

  5. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Burak kiremit kardeş bahanelerin hemen hazır.Yarışı izlemeden körü körüne fanatiklik yapmayın.

    Raikkönen'in lastikleri aşınmaya başladıktan sonra Kobayashi Raikkönen'i geçti,

    Yanlış biliyorsun oku da öğren.
    raikkonen ne zaman pite girdi……… 37 . turda.
    raikkonen kobaya ne zaman geçildi…….43. turda.
    Arada ne kadar fark var…. sadece 6 tur.
    Bunun 3 veya 4 turunu da sc arkasında geçtiklerine göre raikkonenin lastikleri çok yeniydi.

  6. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Katılıyorum.Önündekilerinin çoğu zaten ya yarış dışı kaldılar yada olaylara karıştılar zaten.Ricciardo,Vergne,Schumacher,Maldonado,Hulkenberg,Grosjean,Senna.Etti sana 7,adam 10 sıranın 7 sini bunlardan kazandı ama gel gör ki 224 oy almış

  7. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    + 1

  8. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Bence yarışın adamı Jenson müthiş sürüşüyle -Kobayashi,Perez ToroRosso pilotları ve Raikkonen'di.Kazasız belasız arkadan başlayarak puan almayı başardılar.

  9. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Kobayashi Raikkönen'den 2 defa atak yedi sonrada Raikkönen'in lastikleri aşınmaya başladıktan sonra Kobayashi Raikkönen'i geçti, geçmesine rağmen Raikkönen Kobayashi'yi sürekli takip etti kopmadı

  10. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    sonunda tatlıya bağlandı olay 😀

  11. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    okudum birçok siteden . vettele eleştiri yapılmış ama hamilton ve alonsoya yapılan eleştirilerin yanında benim için yanında solda 0 . benim sana anlatmak istediğim alonso ve hamilton f1 e geldiklerinden beri almadıkları eleştiri kalmamışken vettel sırf cumartesi aldığı birkaç eleştiriyle bir tutman.

  12. tamam birader fazla uzatma istersen bundan sonra kendimi kontrol etmeye çalışacam ama rakip pilotların fanlarıda vettele saygılı olsun.

  13. sana tavsiyem bu cumartesi özellikle sıralmalardan sonraki vettel haberlerinin altındaki yorumları oku o zaman beni anlayacan

  14. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    altında kusursuz bir araca sahip olursan daha ne ki ? mesela lewisin pole turu birçok arkadaş mclarenin diğer araçlara oranla rayda ilerlermişçesini gittiklerini ben mi söyledim ? sonuç ne oldu mclaren pole aldı , yarış kazandı , en hızlı turu elde etti.

  15. Aynı şey Alonso içinde geçerli açıkçası pek bir şey yapmamışken bu kadar çok oy alması tamamen taraftarlık durumu.

  16. öncelikle o dediğin yıllarda formula 1 i pek takip etmezdim kimi yi desteklerdim vettele birlikte ateşli bir formula 1 izleyicisi oldum pilotuma da sonuna kadar güveniyorum dikkat ettiysen bu siteye üye olduğumdan beri hiç bir alonso yada hamilton haberlerini baltalamadım ama gel gör ki sizn fanlarınız vettel haberlerinde pilotuma yapmadıkları saygısızlık kalmadı her şey karşılıklı birader pol turundaki hatasını kendide kabul etti ama dikkat ettiysen tek turda bu tür hataları çok nadir yapar genelde kusursuzdur yarışta gördün vettelin ne kadar iyi bir yarış pilotu olduğunu limtilerdeydi resmen bak webber efendiye lewisin arakasına takıldı kaldı

  17. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    benim vettelle derdim yok . ben lewis ve alnsonun f1 e girdiklerinden beri almadıkları eleştiri kalmadı.sen sırf bi 2011 yılını bahane edip bunalarla kafa tutuyorsun,sorun burda.

  18. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    ya tamam da bu kadar taraftarlıkta bir süre sonra holiganlık yani sana göre her şeyde en iyi wettel.ben de sana bunu söylemeye çalışıyorum işte vettel altında mclarenlere yakın bir araba olsa bile antrenmanlarda ve sıralamalarda yaptığı çuvallamaları görmedin mi ? hamilton f1 e 2007 sezonunda o kadar eleştiri aldı hiçbir mclaren taraftarı holiganca olup LEWİS DÜNAYNIN EN İYİ PİLOTU dediler mi ? bu yüzden holiganca davranmayalım , yakışmıyor . bir de vetteli destekliyorsun da sen acaba 2007 yılında vetteli seviyor muydun ?

  19. Lewis ShowCase efendileri derdin ne senin cumartesi günü benim pilotumu burada denilmedik laf bırakılmadı lakap mı takılmadı küçük düşürücü kelimeler mi kullanılmadı özel hayatına mı girilmedi daha neler neler cumartesinin haberlerine bakmanı tavsiye ederim

  20. öncelikle arkadaşım ben senin pilotuna lakap takıyormuyum ben bu yorumu yaparken mc larenlerin yakıt tasarrufu yaptığı haberi daha siteye damlamamıştı

  21. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    öyle böyle değil . manyak güldüm kardeş ya !

  22. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    hıh arkadaş kaptırmış gidiyor ağır eleştiriymiş.arkaya düşünce welleti gördüm ben . bu arada yaptığı kontralara selamlar . welletmiş ağır eleştiriymiş. ağır eleştiri görmek istiyorsan bi hamilton , alonso haberlerini falan oku da sonra konuş.

  23. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    ya bi git atak yapmış adamlar 8. turda yakıt tasarrufuna girmiş sc de mclarenlerin yaptığı yanlış pit stop stratejisi nedeni ile lewis en az 5 sn kaybetti sonra da trafiğe takıldı bu arada şanslı parmakçıl çocuk wellet midir neyse tam pite girecekken sc girdi. bundan faydalanan wellet hem mclarenin yanlış pit stop stratejisi , hem 8. turdaki yakıt tasarrufu , hem de sc yardımı ile lewisi … zoruyla geçti. kapiş.ha lewis trafiğe takılmayıp mclarenler yanlış pit stop stratejisi uygulamasaydı lewis melbourn de 1. bile olabilirdi çünkü fark 3 saniyeydi , o da işin farklı bir boyutu tabi.

  24. Ya var ya anlamıyorum vettel rosbergi daha ilk turda temizbi atakla geçmedi mi. şumi meselesine gelirsek şuminin vites kutusu ne zaman ortaya çıktı??? çimlere çıktıktan sonra mı çıkmadan mı… Çıkmadan başladıysa o zaman vettel geçti denilemez yok eğer çime çıktıktan sonra başladıysa o zaman geçmiş sayılır bana göre… Ama şunu da söyleyeyim mercedes lastiği çabuk tükettiğinden o sorun olmasa bile 2 3 tur içinde geçerdi

  25. Sevgili vettelci dostum.2006 dan beri ta bmw gunlerinden vettel taraftari olaraktan sana bu kadar cok taraftarlik yapmamani oneririm.dogrusu okudugum her vettel haberinin altinda yorumun var ve hep savunuyorsun bu kadar savunmanin alemi yok adam 2 kat dunya sampiyonu olmus bu yarista cumartesi burda ahkam kesenlere pist uzerinde cevap vermis sen hala onlarin yorumuna cevap yaziyorsun.parmaklarinda yazik

  26. Sen de duygusal davranıp ( anlaşılan başka bir pilot taraftarısın) Raikkonen'in başarısını küçümsemeye çalışmışsın

  27. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Günün adamı perezdir tek pit stopla son sıradan baslayip puan aldi,lastiklerini korudu hasarlı aracıyla iyi turlar attı biraz gerçekci olun paso yalan dolansınız.

  28. Zamanında Alonso hakkında çok ağır eleştiriler yapıldı şimdi Massa hakkında çok şeyler konuşuluyor. Herkesin bir görüşü var. Herkesin ağzını bağlayamazsın. Burada önemli olan olgun davranmak. Elbette hakaret kabul edilir bir şey değil ki sitemizde böyle bir durum söz konusu değil. Sadece biraz sakin olman herkes için en iyisi olacak diye düşünüyorum. En azından sitenin gerginliği düşük tutulur.

  29. Atak mı yaptı McLaren'lere? SC sayesinde 2.oldu ki zaten McLaren hatalar yaptığını açıkladı hem yakıt konusunda hata yaparak pilotlarımızın daha yavaş gitmelerine neden oldular hemde Hamilton'ı geç pite alarak trafiğe takılmasına neden oldular. Yarışın kahramanı Button'dan başkası değildir.

  30. Ondan once kobayashi yemedi mi atak.2 yil aradan sonra ilk yarisinda cikardigi yaris taktire deger. Heran herkes yarismada yaris disi kalabilir bu yarisin bi parcasi, cok kolay kazaya karia bilirdi ….

  31. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Öncelikle herkese selamlar, uzun zamandır siteyi takip etsem de bu sezon artık üye olayım dedim.

    Ben oyumu Button' a verdim, gerçekten çok temiz bir sürüşle galibiyeti hak etti.

  32. bence yıldızımız kesinlikle rosberg bir aracın limitlerine yaklaşmadan benzin tasarrufu yaparak diğer sürücülere hava tünelinden faydalanarak hız kazanmalarını sağlayıp jest yapmasından dolayı ))) egilip bi çiçek toplamadığı kaldı yarışta

  33. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Herkes yine duygusal davranmış.Kobadan atak yeyip öndekilerin out olmasıyla ancak puan kazanabilmiş olan raikkonen en çok oyu almış.Çok komik.
    Günün adamı buttondur.

  34. sezon başında herkez toro rossoyu verdikleri bu karar neticesinde eleştirmişti açıkçacı hem jaimenin hem de bueminin bir baltaya sap olacağı yoktu yaklaşık 3 sene yarıştılar vasatın biraz üzerindeki performansları ile marko onlara 4. senelerini geçirmelerine izin veremezdi. riccardo alt serilerde başırılı olmuş bi adam reno dünya serisinde çaylak yılında 2. olmuş vergne de ingiltere f3 kazanmış bu seneki otomobilde orta grupta mücadele edebilecek kapasitede kendilerinin iyi gösterirlerse webber efendi bu sene postalanır yerinede bu ikisinden biri gelir

  35. senin pilotuna da bu kadar ağır eleştiriler yapılsın ben seni görcem

  36. bence vettel..mclerene denk bir tempo tutturduğu için..son sıradan kalkıp orta gruba dahil olmak zor olabilir ama en zoru en hızlı ön grupta yükselebilmektir altında daha düşük bir performans gösteren araç varken hem de..vettel bu yarışta çok iyi göründü bana zoru başardı bence..

  37. Sana hak veriyorum dostum. RAMBO arkadaşımız biraz fazla kaptırmış kendini fanatikliğe. Diğer yorumlarını da okursanız anlarsınız. Beni biraz rahatsız etti ancak olur böyle şeyler, normaldir.

  38. alonso ve kimi

  39. 1.SC sayesinde o McLareni geçti.
    2.geçtiği McLaren 8. turdan başlayarak hep yakıt tasarrufu modundaydı(takımın hatası)
    3.geçtiği McLarenin takım tarafından yanlış pit stratejisi uyguladığı görüldü.
    4.kendinden hızlı olan McLareni geçti diyorsunda peki kendinden yavaş olan Mercedesi neden geçemiyordu?
    5.shumi nin vites kutusuna mı duacısınız?
    6.lol

  40. gokhan cinar avatarı

    Ben de her ne kadar Raikkonen fanı olsamda "sezar"ların hakkını vermeye çalıştım 🙂 sana toro rosso pilotları konusunda katılıyorum 2 side gelişime açık ve hırslılar.Takım değişiklik yapmakla dogruyu yaptı gibi geldi bana 🙂

  41. yiğidin hakkını yiğide vermek lazım şimdi her ne kadar koyu vettelci de olsam button bugün ulaşılamaz seviyedeydi yarışa 10 kere daha güvenlik aracı girse button yinede alırdı son 4 senede 3. galibiyeti bu pistte bayağı seviyor olmalı avustralyayı ayrıca riccardoda yarışın görülmeyen kahramanıydı kendi evinde çıktığı ilk yarışta 2 puan aldı kaliteli bir kumaşa sahip olduğunu gösterdi

  42. gokhan cinar avatarı

    kişisel performansı araç performansına oranlarsak bence Kobayashi yada Alonso olmalı sonuç. Sezona nispeten daha hazır başlayan redbull ve mclaren pilotlarının en iyisi şüphesiz Jenson Button.

  43. 2012 avustraşya gp de sebastian vettel kendisinden daha hızlı olan mc larenlerden birini geçerek ve aynı zamanda yarış içerisindeki yaptığı geçişlerden dolayı yarışın yıldızı olur kanımca

  44. massa neden yok ? ancak bu kadar kötü yarışılabilir dedirttiği için yıldız o idi

  45. Benim için Lewis de aynı Button da. Maldonado'yu bugün gerçekten beğendim.

    Emin ol Lewis pol'den kalkıp kazansa yine Maldonado derdim. He ama Button-Lewis 2010 İstanbul gibi çekişse ve biri galip gelse işin rengi büyük ihtimalle değişirdi 😉

  46. Oyum Buttona bugün 10 kez güvenlik aracı girse kendisini kimse geçemezdi.
    Alonsoya parantez açmak lazım bir oyum daha olsa Alonsoya verirdim çok büyük bir pilot.
    Rosberg kötü gözüktü arkasında tren oldu.
    Kimi ilk yarış için iyiydi.Aslında ilk pitlerden önce çok iyiydi ama güvenlik aracı sonrası Kobayashiye geçilmesi kötü oldu.
    Vettel kesinlikle iyiydi gerçi Hamiltonu geçmesi sürpriz oldu ama bugün maksimumu çıkaranlardandı.
    Bir Kimici olarak dün bir hayal kırıklığı vardı ama bugün bütün kara bulutlar dağıldı benim açımdan.Malezyayı sabırsızlıkla bekliyorum harika bir pist keyifli bir yarış daha bizi bekliyor.

  47. Pardon ama Button a haksızlık yapma.Lewis kazansa lewis diyecektin.Mclarenciii aloooo kendine gell 🙂

  48. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Button çok hızlıydı, startta ve SC sonrası arayı çok çabuk açıyordu, hatasız ve sınırlarda kullandı. Vettel arkadan başlasın diyenlere nispet yaparcansına Vettel 6. sıradan 3.lüğe tırmandı ve SC yardımıyla da 2. oldu, arkada da olsa Vettel'in yapacak çok şeyi olduğunu gördük böylece, harika bir pilot. Alonso ise sorunlu araca rağmen muhteşem bir mücadele verdi, bir şampiyon olduğunu açık bir biçimde gördük. Bu arada Vettel ve Alonso için şunu belirtmek lazım, takım arkadaşları ne kadar geride kaldı gördük, yani araçları McLaren ile mücadele edecek durumda değildi ama buna rağmen muhteşem sürdüler. Bu açıdan bence Button'a oranla bu iki isim çok daha iyiydiler.

    Ama günün en iyi ismi bana göre Perez'di. Son sıradan gelip çok hızlı yükseldi, hem dikkatli hem de agresifti. Hata yapmadı, gereksiz risk almadı, doğru zamanda doğru hamleyi yaptı, hem hızlı, hem de zekice sürdü aracını. Perez, bu yarışta en iyi olmayı haketti. Maldonado da yarışa kendi vermişti, risk aldı, tüm gücünü ortaya koydu ama diğer pilotların hatasız sürüşü onda ne yazık ki yoktu, son turdaki hatası ona pahalıya patladı

  49. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    button veya hamıltonun kazanması muhtemeldı zaten button tmm cok ıyı surdu fakat alonso cok daha ıyı surdu bence kusursuz mukemmel bır pılot oldugunu hep gosterıyor bızlere…

  50. Ben bugün ilk defa Maldonado'yu beğendim. Oyum da O'na.

  51. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Tartışmasız Button.

    Sonrada Alonso.

    Torro Rosso pilotlarının hırsını,mücadelesinide beğendim.

    Beklediğim kadar yakın bir yarış olmadı.Umarım Malezya da.

  52. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    j.button dedim niyeyse 😛

  53. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    2012 Avustralya GP'nin hayal kırıklığı yaratan pilotu diye bir anket de yapılmasa iyi, olur , iki sorulu anket olarak.
    Herhalde tartışmasız herkesin hemfikir olduğu tek konu bu olurdu.

  54. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Ben yaris yorumundada ayni syleri yazdim.yarisin yildizi yarisi kazanan olmak zorunda degil bence.button gercekten sabit hedefe kilitlenmis akillica her daim kontrol ederek yarisi bitirdi tebrik etmek isterim ama yildiz derseniz orda dururum.vetteli hep suclanmadimi alip basini gidiyor diye.
    alonso kotu araca ragmen tk arkadasi ile kiyaslayinca harika bir is cikardi.helal olsun.vettel veber daha onceki sezona gore vasattilar onlari da gectim.
    hamilton bence bu gun icin gununxe degildi.
    perez ve maldonado superdiler.maldonado hirsina ve acemiligine kurban gitti.perez belki istisnadir ama bence yarisin yildizi kimi olmali.nedenine gelince;

    Iki senelik ayrilik degisen bir cok kural lastik drs vs.ustune siralmalardaki sinir ve moral bozucu hata.direksiyondaki ve starttaki soruna ragmen oyle yada bole ilk 7 de bitrip puan almasi takdirlik bir seydi.bence kimi raikonen.

  55.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Azeri spiker…
    Sığır. At görmemiş hayatında.

  56. sonuçlar şaşırtıcı.beyler kusura bakmayın ama ankette hangi pilot taraftarısınız dememiş.yarışın yıldızını soruyor garip….

  57. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    Fernando alonso tabikide.

  58.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Jenson… Net.

  59. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    listede olmamasına rağmen tabi ki de PETROW ;P

  60. DreamOfWinD  avatarı

    sonlara doğru ivmeyi kaybetsede arabadan maksimumu çıkardı gene. Tabiki Alonso

  61. arkadaşlar ben yarışın özetini nasıl izlerim netten bulamadım açık bi link varmı goo button

  62. Tolga Soydan avatarı

    vettel de çok iyiydi bence

  63. kimi demek isterdim ama pek fazla zorlayamadı.button için kullandım oyumu.

  64. Çok iyi olan birden fazla pilot vardı. Yarışın sonunda yine kazmanadoluğunu yapmış olsa da bu sefer Maldonado diyorum.

  65. ama kimi esas adamdı 2 yıllık aradan sonra çok iyi bir iş çıkardı.

  66. Kesinlikle Button. Muhteşemdi ve En hızlıydı Allah'tan başkası durduramazdı adamı. Yarışın başında farkı açtı. Sc'den sonra yine açtı. Tek kelime ile olağanüstüydü.

  67. kamui kobayashi içimizden biri.kamikaze.f1 de olduğundan beri bu adamı seviyorum sempatik.çok güzel ataklar yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir