McLaren'ın Malezya'da Ne Kadar Hızlı Olacağı Tartışılıyor

yazar:

kategori:

Melbourne’de Lewis Hamilton ile sıralamalarda, Jenson Button ile yarışta baskın görünen McLaren’ın Malezya’da da benzer görüntüde oluş olmayacağı tartışılıyor; hatta İngiliz takımın kış testlerinde blöf yaptığından bahsediliyor.

Ama Button, mevcut duruma kendisinin de şaşırdığını ifade ediyor.

Button: “Aslında hayal görmediğimden emin olmak için yarış esnasında kendimi çimdikledim.”

“Sıralamadan sonra Lewis (Hamilton) ile karşılaştım ve ‘Bu kadar hızlı olacağını düşünüyor muydun’ dedim. O da ‘Hayır’ gibi bir  cevap verdi.”

Bununla birlikte Malezya’da geleneksel bir pist var ve Red Bull, durumun değişebileceğini düşünüyor.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “Kış testlerinden, McLaren’ın rekabetçi olacağını biliyorduk ama (Avustralya’da) yarış tempomuzun onlarınki ile denk olduğunu düşünüyorum.”

“Malezya, buradan çok farklı. Burada kısa sürüşler var; tümsekler mevcut; pek fazla hızlı viraj yok.”

“Ama Malezya, farklı şeyler sunuyor. Bu yüzden onların Malezya’da ne kadar hızlı olacaklarını görmek ilgi çekici”

Mark Webber, henüz kendilerinin mücadelenin dışında kaldıklarını düşünmüyor.

Webber: “Oyunun dışında olabileceğini bilmek hiçbir zaman iyi değildir ama biz kesinlikle böyle bir durumda değiliz.”

Ama McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, Malezya’da daha da egemen olabileceklerini ima etti.

Whitmarsh: “Barselona testleri, hızlı virajlarda Red Bull’dan daha iyi olduğumuzu gösterdi. Onların avantajı, çekişte”

Mercedes’ten Ross Brawn da hemfikir: “Barselona’da kullandığı yeni aerodinamik özelliklerle McLaren’ın ciddi bir şekilde geliştiğini görebildik”

Ama Norbert Haug, Malezya’da işlerin değişebileceğini düşünüyor.

Haug: “Malezya’da çok farklı şeyler görebiliriz.”


Yorumlar

  1. dreambox kullanıyorum varmı bilen key girmeyi ?

  2. Onlar kadar bide güçlüyüz buna emin olabilirsin. Egzoz konusunda sana katılıyorum Webberin 70 tur atması Ve son gün Vettelin Vites kutusu sorunu yaşaması ile tur atamamız yeni güncellemeleri tam olarak anlayama mızı sağladı ama şimdi Antrenmanlar Sıralama Ve yarış da bir çok şey elde ettik hepsini birleştirip Malezya da daha güçlü olacağız.

  3. Umarım bakalım takım ümitli Malezya yarışından,bende ümitliyim ama Mclaren gerçekten çok güçlü şu üfleme olayını biraz daha iyi yapsak sanırım halledeceğiz olayı:d

  4. Ne yapacan işte bazen çıkıyor böyle arkadaşlar. Şimdi geçen sene iyi bir temeli olan takım o paketin iyi yönlerini yeni pakete uyarlar ve eksik yönlerini yeni pakette giderirler ama bazı arkadaşlar bu iki takımın dibe vuracaklarını düşündüler Ebd yasağı ile ama öyle olmadı maalesef.

  5. Kesinlikle ama her şeye değerdi.

  6. kimin ne kadar kaybettiğini söyleyebilmek için 2011 araçları ile 2012 yi kıyaslamak "biraz" yanlış. mesela geçen sezon bazı tecrübesiz arkadaşlar çıktı dediki en çok kaybı McLaren yaşayacak çünkü silverstone da araç süründü. doğru silverstonde süründü ama 2012 de McLaren MP4-26 ile yarışmayacatı ki. yeni bir sezon yeni bir araç. bu yılın kurallarına göre dizayn edilecek olan 27. elma ve armutu sadece biz Türkler karıştırmıyoruz çoğu zaman yabancılarda yapıyor bunu.

  7. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Bir SUMI fanı olarak benım içimi karartan tablo bu malesef,yarısla ılgılı cok onemlı detaylar bunlar,kım nasıl yarısmıs cok ıyı anlayabılıyorsunuz,kım lastıklerı daha cok erıtıyor anlayabılırsınız..http://www.fia.com/en-GB/mediacentre/f1_media/Documents/aus-race-analysis.pdf
    vettel 16. tura kadar 1.33 ve 1.34 arasında donuyor…button 1.33 ve 1.32 arsında 16. turda pıtte, hamılton 13. tura kadar 1.33 bu turdan sonra lastık bitiyor ve 1.34,1.34 ve 1.36 gelıyor 16. tur pıtte hamılton,surus stılıyle alakalı bır durum bu,pırellı hamıltona hıc ama hıc uymuyor, aynı arac aynı lastık button,16 tur mukkemmel dereceler yapıyor,bu lastıkler bu adam ıcın yapılmıs sankı 🙂
    ŞİMDİ bizm takıma bakalım 10 tur 1.34 ıle donuyor sumı tur basına sanıyenın 1000 de 200 yu kadar daha hızlı rosbergden yarıs dısı kalana kadar..Rosberg bır tek 8 ıle 10. turda gecmıs sumıyı,SONUC dıger araclar,1.33 bız ise 1,34 yarıs ıcınde cok yavasız..Bide pıte dıger takımlar 16. turda gırıyor, bız ,ise 12. turda gırıyoruz tablo bıraz ıc karartıcı bızım ıcın…Bu arada ferrarıde bızım gıbı 13 tur 1.34 lerde onlar ıcınde durum baya kotu gozukuyor,ıns ferrarı ve mgp bıraz daha gelısır..ÖNCE SUMI İÇİN SONRA,YILLARCA SUMIDEN DOLAYI TUTTUGUM FERRARI VE ALONSO için hersey ılk yarısdan cok daha ıyı olur umarım….

  8. melbourne de, sadece 3.sektörde aerodinami biraz daha ön plana çıkar. bu pist Aero pisti olarak kabul edilmez ama bütün pistlerde az veya çok aero önemlidir. konuyu bu açıdan ele al arkadaşım. ilk önce anlaman lazım gelen şeyler var. yavaş,orta ve hızlı virajlar ve bu virajların açıları, örnek vermek gerekirse melbourne 5.viraj, normal şartlarda burası bir viraj ama açısı geniş ve 4.virajdan hızlanmaya başladığın zaman "kuru hava şartlarında" araçlar burayı rahat dönebiliyor.heleki geçen sene full gaz geçiyorlardı.eğerki 4. ve 5. virajlar arasında biraz daha düzlük olsaydı o zaman 5.viraj için Aeroyu sorgulayan bir viraj diyebilirdik. neyse uzatmayalım, bu pistte Aeroya dikkat etmek istiyorsan 3.sektör derim. 11,12,14,16 virajlar. yüksek ve orta hızlılar. 2011 melbourne sıralama turlarında vettel ve hamilton ın sektör zamanlarını bir daha incele ne demek istediğimi anlarsın. şunuda eklemek istiyorum, 97den beri F1 seyrederim, yok 79dan beri seyrederim gibi laflar çok anlam ifade etmez. 15 senedir yarışları izleyip daha difüzerin yerini gösteremeyecek çalışma prensibini anlatamayacak adam vardır, bu çok mu önemli? elbette değil… benim demek istediğim F1 i nasıl izlediğin. yıllar herkese farklı tecrübeler katabilir.

  9. Bu sistemi Redbull'dan sonra en iyi kullanan takım McLaren'di ama McLaren aracı EBD'ye göre tasarlamamıştı. Sistem gidince haliyle biraz avantaj kaybetse de Redbull kadar büyük olmadı bu kayıp.

  10. Melbourne de yarışı biz kazanıcağız dedim sezon başı heyecanıyla ve dua edin duble yapmıyalım dedim araç tanıtıldığında kardeşim bilir. Oda McLaren hariç diğer tüm pilotlar kazanıcak dedi. İddaya girdik sonuç belli.

    İş yerinden de biriyle iddaya girdim öğlen yemeğim beleş.

    Neyse sadete gelelim. Sepang da normal şartlarda çok rahat duble yaparız diyorum. Saygılar.

  11. Böyle aydınlatıcı bir açıklama yaptığın için teşekkür ederim. Kısaca RBR'nin en büyük avantajı EBD'ymiş. Sanıldığı gibi çokta üstün bir paketleri yokmuş dediğin zaman yanlış anlaşılıyor ister istemez Kesinlikle Ebd sistemi nin avantajı ve dezavantajları vardı bunu da çok iyi kullandılar Tek bizim kullandığımızı düşünmüyorum Mclaren sezonun yarısına kadar en az Rbr kadar kullandı İlk yarışta Ebd sistemi ile kış testlerin de yaşanan aksilikleri çözdü. Daha sonra sezonun bitimine 4-5 yarış kala farklı alanlara yoğunlaşıldı 2012 parçaları denendi ve karşılığını aldı.

  12. Button'ın da en az Hamilton kadar yağmurda iyi olduğunu düşünürsek Hamilton-Button mücadelesi olur yine Malezya'da. Redbull'da hızlı olacaktır. Ferrari'de özellikle Alonso ile yağmurda önde olabilir. Schumacher'de iyi olacaktır. Lotus'uda unutmamak lazım. Yani kısaca mükemmel bir hafta sonu bizi bekliyor gibi.

  13. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    evet hamılton ıcın ıyı olur,cunku lastık asınması yagıslı havada daha az,hamılton'ın pırellılerı nasıl yedıgı ortada,ama button yagıslı havada neler yapıyor hatırlayın montrealı,bence yagmurlu olursa bızım asırı lastık asınma sorunumuz da gıder sumı nın yagıslı havalarda ne kadar basarılı oldugu da aşikar,bunun ıcın yagıslı olması mgp ye fayda saglıcak gıbı bence…

  14. Araç gaz kestiğinde bile egzozdan çıkan hava akışı ekstra yere basma gücü sağlıyor EBD sisteminde. Hızlı virajlarda da bu büyük bir avantaj. Gaz kesilmiyor ve EBD sayesinde hızlı virajda da ekstra dawnforce'la muhteşem bir tutunma sergiliyordu RB7. Hatta hatırlarsan İstanbulpark'ta 8.virajda bile DRS açabiliyordu Redbull Harika yere basma gücü sayesinde. Paketin iyi olmamasından kastım herkes Redbull'un sırrını merak ediyordu mesela ön kanat düzlükte neredeyse yerden 1-2 cm yüksekti. Arka taraf sürekli testlerde gizleniyordu. Hepimiz düşünüyorduk Redbull'ın sırrı ne diye. Ama EBD olmayınca gördük ki Asıl sır aracı onun etrafında topladıklar EBD'ymiş hatırlarsan Redbull 2010 yılında bu kadar açık farkla hızlı değildi. Aracın komple değişmediği de ortada paket genel anlamıyla hala 2009 paketinden geliştiriliyor.

  15.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Hiç önemli değil. Farklı tarafta da olsak F1 severiz sonuçta.

  16. Evet en büyük silahımız Ebd sistemiydi nasıl büyük bir paketimiz yokmuş onu anlamadım.Hızlı virajları da üstün olmasını tek Ebd sistemine bağlı yorsan yanılıyorsun bekleyip görelim hep birlikte. Büyük bir paket olmasa ortada 2.1 saniye kaybetsen ve üç aylık bir zaman dilimin de 2.1 saniye gelişe bilir miydi takım ?

    Tabi ki şikayet etmiyorum takımın silahları elinden alınmış Esnek kanat gitmiş Ebd nin etrafın da paketlenmiş bir araba gitmiş ama halen en büyük favorilerden sağlık olsun Şeriatın kestiği parmak acımaz…

  17. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    dogru soyluyon melburnde cekıs gucu onemlı,vıtes aralıklarının pıstın karakterıst ozellıklerıne gore degıstıgını herkes bılıyordur her halde,melburndekı vıtesle monzadakı vıtes tabıkıde bır degıl mesela, daha baskın bır ornek olsun dıye verdım 🙂 burda hızları vermedım cunku 250 dyorum 230 cıkıyor yanıldım oluyor o zaman dogal olarak,verırsemde yaklasık dıye soyluyorum…o vıteslerın hızlarını o kadar bılenın burda degıl pıstte olması gerekır demı 🙂

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    kardeşim sana çok duacıyım.teşekkür ederim.

  19.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Turksat 3A
    Frequency: 10965
    Polarization- H
    Symbol rate – 12800

    Bu değerleri girersen kanalı bulursun. Sıralamalarda şifreye girmedi ama yarışta şifreye giriyor. Uydu alıcında Biss Key girme özelliği varsa rahatlıkla şifreyi çözebilirsin.

  20. Dostum gerçekten de öyle ama alınan sonuçlar şuan da harika 2.1 saniye demek dile kolay başka birinin başına gelmiş olsaydı yerinden kalkamazdı. Malezya kesinlikle ilk yarıştan daha iyi olacak buna adım gibi eminim.

  21. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    anladım sanırım.peki şuan kullandığım bu eski yazılımla idman tv yi izleyebilme imkanım var mı. idman tv hotbird den mi yayın yapıyor.

  22. Tolga Soydan avatarı

    malezyada 3 gün yagmurlu gözüküyo.yagmurlu olursa mclaren ve hamilton için iyi olur 🙂

  23.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    1C uydusu tarih oldu. Uydu yazılımın eski olduğu için, 42 derecedeki Türksat, 1C olarak görünüyor. Sadece 2A ve 3A yayın yapıyor. Ve sen de bu uyduların yayınını alıyorsun.

  24. Kısaca RBR'nin en büyük avantajı EBD'ymiş. Sanıldığı gibi çokta üstün bir paketleri yokmuş. En büyük avantajları S.Acar'ın da dediği gibi aracı EBD'nin çevresine kurmalarıydı ve EBD olmayınca avantajda olmuyor. RBR'nin hızlı virajlardaki avantajıda EBD'den kaynaklanıyordu.

  25. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ya bu idman tv turksattan mı yayın yapıyor.eger turksattan ise benim uydum turksat 1c olur mu idman tv

  26. Dostum çok kaybetmişiz ya,hayat damarımızı almış adamalar neredeyse.Yinede iyi başa çıkıyoruz,çok rekabetçiyiz.Bekleyip görelim bakalım umarım malezya da işler daha iyi olur.

  27. zaten onemli olan vites degil hizdir. melbournede araclar daha fazla cekise odaklanirlar. o yuzden melbournede 4. vitesteki hizla malezyadaki 4.vites hizi arasinda 10-15 kmh fark olur.cunku malezyadaki duzlukler nedeniyle daha uzun disli mesafesi kullanilir. melbournede cok viraj oldugu icin araclarda cekis onemlidir mekanik yol tutusu onem kazanir malezyadaki virajlarda aerodinamik yol tutusu onem kazanir karsilastirma yaparken vitesle degil hiz karsilastirmasi yapman gerekir. malezyadaki ortalama hiz ve viraj hizlari melbourneden daha yuksektir.

  28. Arkadasım idman tvyi uydudan buldum evet şifreli ama keyini girersen hemen acılıyor 001FFF 01 1234560065432100 uydunun biss özelligi varsa bu keyi gir ve izle ilk yarısı izledim bütün sezonu canlı vericek BOŞA İNTERNETTE KOTA DOLDURMAYIN…

  29. Konuyla alakası yok arkadaşlar ama son gelen tahminlere göre Ebd sistemin den kimin ne kadar kaybettiğin den bahsediliyor.
    Red Bull Renault 2.1 saniye
    Ferrari 1.2 saniye.
    Mercedes 0.9 saniye.
    McLaren 0.6-0.7 saniye.
    Lotus Renault 0.1 saniye

  30. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    sanada ıyı gunler kardes…

  31. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    ve tekrr belırteyım malezyada sert vırajlar daha fazla,aracın baya yavasladıgı yerler daha cok,bıldıgın duruyor arac donerken, bıraz gaz ver cızgının dısına cıkarsın,hızlı gecılen vırajlarda var ve harbı aerodınamık özllelıgını sorgular derecesınde aracın,2. ve 3. sektode bulunuyor bunlar..

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    neyse kardeş kırmayalım boş yere birbirimizi, belli ki başka havalardan çalıyoruz zurnayı. ayrıca "elmayla armutu karşılaştırmak gibi olmuş" demiştim, alınacak bir şey yoktu. diğer arkadaşların ve genelde takım patronlarının yorumlarına bakarsak yanlış düşündüğünü anlayabiliriz, melbourne yavaş-orta virajlı, malezya hızlı-orta-yavaş virajlı bir pisttir. neyse uzun uzadıya tartışmanın lüzumu yok, bunlar genel bilinen gerçekler aslında ama burada tartışıp kırmaya lüzum yok. siz yine de savunduğunuz şeyi anlatırken karşınızdakinin de sizin kadar bilgili olduğunu varsayarak anlatın lütfen.

    ayrıca daha sade ve akıcı bir dille yazılar yazmanı tavsiye ederim, iyi günler.

  33. Arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama idman tv yarıslarda sifreye geciyormu ?

  34. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    bak arkadasım melburnde cok fazla dur kak yerı yok hızlı gecılıyor vırajlar neyını anlamıyon bunun,ilk vıraj ben 4 dedım,hamılton 3 ıle donmus yaklasık 160 km hız yavas bır vırajmı bu acaba,yavas vırajlar 1, ve 2. vıtesle donunenlerdır,sonra hafıf sol ve duzluk 7. vıtesı gorur arac burda,yazdım dedıgım gıbıde izle dıyon kendı ızledıgını anlamıyon,sonra ben saga dogru sert bır vıraj dedım 2 ıle donulen hamılton yıne 2 ıle donmus,ardında ben 4 ıle sola dogru donulen hzılı bır vıraj dedım burda hamılton 3. vıtes ıle donmus okey sonra ben 5. vıtesde hızlı bır donus tam gaz dedım hamılton 5 vıtes tam gaz donmus bunlar yavas yerlermı aerodınamık ozellık onemlı bu donuslerde kanat acılarını dusur bakalım b.k doner o arac orayı,ardından duzluk 7 yı gorursun buırda dedım aynen yıne dedıgım gıbı ve saga dogru maldonadonun kaza yaptıgı yer bı daha belırtıyım anla dıye,burası 3 ıle donersın dedım hamılton 2 ye dusmus oky bu kadarcık yanılma payım olsun hanı,sonra saga dogru hafıf donus ve duzluk 7 yı gorr dedım yıne dedıgım gıbı,sonra saga dogru 3. vıtes yaklasık 160 km demısım,hamılton 2 ye dusmus ve 120 ile donuyor tmm eyv,ardından sola dogru hafıf donuslu olan 7. vıtesı gormen gereken bır yer ve 5. vıtese dusur sola don tam gaz saga dogru yon degısımı dedım aynen dedıgım gıbı yavas donusler bunlar demı :):) sonra 7. vıtesı gorebılcegın duzluk dedım yıne dedıgım gıbı,sonra 3. vıtes saga donus dedım hamılton 2 ıle donmus tmm eyv. sonra duzluk ve saga 5 ıle gaz kesmelı donulen bır yer dedım bak bakalım nasıl donmus,gaz kesıyor fren yok 5 den 4 e dusmesıyle 5 e yukselmesı bır oluyor yavas yerler bunlar haklısınız 🙂 🙂 benım burdakı hatam yaklasık 250 dedım kusura bakma tam 220 km hız dememısım 🙂 sonra 2 ıle donulen sert bır vıraj dedım sola dogru bak bakalım nasıl donmus,sonra saga dogru full gaz dogru cızgıde dedım bak bakalım nasıl donmus ve pıst bıtmıssss.. :D:D:D BIDE BEN BU VIDEOYU IZLEMEDEN YAZIYORUM BUNLARI PISTI GOZUMDE CANLANDIRARAK 97 YILLINDAN BERI IZLEDIGIM YARIS TECRUBELERINE DAYANARAK,HA BIRDE PS3 UMDE OYNADIGIM F1 LERE DAYANARAK,SEN ARDINDAN IZLIYON HAMILTONU YINE ANLAMIYON YAZDIKLARIMI BE KARDES SAYGILAR KIMSEYI KIRMAK FLN DEGIL NIYETIM AMA BANA GELIP ELMAYLA ARMUDU KARISTIRYON DEME YANLIS KISIYE CATTIN 😀

  35. Melbourne Malezyaya göre tabikide daha yavaş virajların olduğu bir pist.Ama Melbourne için sırf yavaş virajlardan oluşan bir pist söyleminde bulunmak yanlış olur.Malezya Mclarene daha fazla uyacaktır kuşkusuz.Mercedesin lastik problemi olması bana göre iki takım arasında çekişme olurdu.Söyle bir noktada var Malezya süprizlerle dolu bir pist heran yağış olup 5 dk sonra hava açabilir 🙂 O yüzden yağış olursa çok ilginç bir haftasonu bizi bekler

  36. rocco junior avatarı

    Mclaren hızlı bir araba yapmış kim ne derse desin.Malezyada da elbette önde olacaktır,bunu tartışmak bence doğru değil.Bir araç sadece cadde pistleri baz alınarak tasarlanmaz.Red Bull çekişte daha iyi olabilir ama belli ki aerodinamik olarak o avantajlarını kaybetmişler.Avustralya pistinin %66sı tam gaz geçiliyor.Bu bize pistte aslında hızlı virajların olduğunu ve aerodinaminin önemini bildiriyor.Muhtemelen Mclaren şu an aerodinami-mekanik ayarını en iyi yapan araç.Kötü olsalar pole alıp,yarışı 1-3 ve bariz farkla kazanmazlardı.Hem İspanya testine gelen güncelleme olmadan da hızlı sektörlerde iyilermiş.Daha baskın olmazlar umarım rekabet olur ve grid yaklaşır diye düşünüyorum

  37. Yusuf  Hitay avatarı

    yorma kendini kardeşim boşver, sana cevap vererek zamanımı boşa harcadığımı anladım.

  38. Avustralya tam bir çekiş pistidir.Virajları kısadır ve rijitlik önemlidir.O hızlı dediğiniz virajlar bile çok kısa süreli virajlardır.O yüzden kimse Avustralyaya hızlı virajları olan pist demez.

    Fakat Malezya tam bir Aero pistidir.Uzun ve peşpeşe virajları aracın downforce unu sorgular…

  39. air_canada54  avatarı

    Beninde o dikkatimi çekti, yarış bitiminde araçları park ederlerken Mclaren'lerle Vettel'in Redbull'unun lastik aşınmalarına baktım Redbull sanki hiç harcamamış gibiydi lastiklerini, hatta yarış içinde webber birisinin arkasına takıldı kimdi unuttum kaç tur arkada geçmek için uğraştı sonra önü boşalınca en hızlı turu attı yani demek istediğim Redbull lastikleri daha iyi kullanıyor ilk yarış itibari ile ben bunu gördüm.

  40. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    kardes ıslerın yogunlugundan hemen cvp veremıyorum verıcem daha ne acıklayım onuda anlamadım gayet guzel anlattım ama neyse :):):)

  41. Yusuf  Hitay avatarı

    evet bir kapak oldu ki sorma 🙂

    ben rakam değil gerçek delil veriyorum. sen de izle arkadaşım.

    http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/24913-hamilton-pole-turu-avustralya-gp-siralama.html

  42. Yusuf  Hitay avatarı

    varsın orayı da hızlı viraj saysın. yine iddia ettiği gibi hızlı viraj kaynayan bir pist değil, üstelik bu konuda malezya ile kıyaslanacak bir pist hiç değil.

  43. Yusuf  Hitay avatarı

    iki soruma da cevabın yok maalesef. hala 3.vites, 5. vites diyorsun.

    tamam arkadaşım, bu konu burada kapanmıştır. sen böyle devam et.

  44. aşağıdaki tartışmayı okudum.sonra pistleri düşündüm malezyada zibille hızlı viraj aklıma geldi ama avusturalya'da aklıma gelen tek yer ard arda gelen 11. ve 12.virajlar oldu.
    Link Sonra şuradan baktım 7.ve 8. virajlar da tam gaz dönülüyor ama ben orayı düzlük gibi düşünmüştüm.

  45. Pirelli'nin lastik hamurlarını yumuşatması Button'a daha da yaradı ama o bile 2 set ortasert kullandı yarışta. Mercedes, Ferrari ve Mclaren'de lastik aşınma problemi sıkıntı olabilir; Malezya'da sert lastikleri daha çok görebiliriz. RBR daha sıkıntısız gibi gözüküyor ama Malezya farklı tip bir pist olsa bile Mclaren'den üstün olacaklarını sanmıyorum.
    RBR sıralama turlarındaki baskınlığı kaybederse her zaman işler Webber'in şans eseri avustralya'da yırttığı gibi olmayabilir. Geçen sene Hamilton'ın başına gelenler agresif yapısı dışında hep aksiyon içinde kalmak zorunda olmasındandı, Vettel ise 1. çıkıp 1 bitirdi. Bence Mclaren'in en iyi yaptığı şey sıralama performansındaki RBR üstünlüğünü sonlandırması oldu…

  46. İlk 4 yarışta McLaren en hızlı otomobil olacaktır. Sonra iş gelişime düşüyor Red Bull, Mercedes ve Ferrari'nin ne kadar gelişeceği önemli.

  47. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    EFSANE ŞUMİ AYRTON arkadaşım gerçekten çok güzel açıklamışsın.Arkadaşa kapak olmuş ki çareyi azarlayıp hakaret etmekte bulmuş.Bunlar anlamazlar rakam da versen metre metre anlatsan da anlayamazlar.önce kıvırır sonra hakaret ederler.Sen boşver kardeş.

  48. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    arkads ıkıncı sektor ve son sektordekı donuslere bır bak,sola dogru hızlı donus 7 den 5. vıtese dusur sonra dogru cızgı tam gaz dedım bak bakalım nasıl gıdıyor..sonra saga ben 4 yada 3 vıtes dedım hamılton 3 de donmus,sonra tekrar saga dogru 5. vıtes dedım bakbakalım nasıl donuyor,bende degıl sıkıntı dostum kasma :):)

  49. Yusuf  Hitay avatarı

    ya ego sorunun ya alınganlık sorunun var bilemem. sana pole turunun videosunu verdim yukarıda, bir izle derim. yazımın sivri olmasının da kusuruna bakma, bilmişlik taslayan insandan pek hoşlanmam. kısasa kısas.

  50. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    sen anlamıyorsan ben ne yapayım,sıte gırısınde hala duruyor alpert park pıstı,yazdıklarımla karsılastır kardes,bilmişlik taslamıyorum bana sen elmayla armudu karıstırıyorsun demene sınır oldum,hem bayada bır bılıyorum,fakat burda megolomanlık yapıp egomu tatmın edıcek bır ınsan degılım saygılar….

  51. Yusuf  Hitay avatarı

    http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/24913-hamilton-pole-turu-avustralya-gp-siralama.html

    @EFSANE_SUMI_AYRTON …

    çok bilmiş arkadaşım, otur koltuğuna güzelce, şu pole turunu bir baştan sona bir izle. bak bakalım 250 km'nin üzerinde dönülen bir viraj varmıymış. he aynı anda iki şeyi yapabiliyorsan, bir de kaç tane viraj 2. viteste dönülüyor bir de onu say. hayata bakış açın değişebilir, hemen panik yapma sakin ol. ondan sonra gel bir çayımı iç.

  52. Ben Malezya'da da yarışı domine etmelerini bekliyorum. Ancak bu sezon boyunca sürmeyecektir.

  53. Yusuf  Hitay avatarı

    bak arkadaşım, önce bilmişlik taslamadan şu 97'den beri izlediğin şeyi doğru anla ondan sonra gel anlat derdini. he bir de ara sıra noktalama işareti kullan, cidden işe yarıyor. şimdi her şeyi geçtim, sidik yarıştıracak değilim seninle. en azından haberi başından sonuna doğru oku, bütün takım patronları senin söylediğinin aksini söylüyor, ne tesadüf!

    melbourne'de de montreal pisti gibi hızlı virajları olmayan, mekanik yol tutuşun önemli olduğu bir pisttir.

    ben de tüm pistlerde yeterince sürüş yapmış biriyim merak etme. öyle ukala ukala yazmakla olmuyor, önce doğru öğrenmek lazım. dediğim gibi hiçbir şey bilmiyorsan haberi oku.

    he hala iddialıysan, insan gibi imla işareti kullanarak, viraj numarası vererek kısa ve öz bir yazı yaz. örnek veriyorum; de ki " 5. viraj, bir hızlı virajdır". inatla hala ukalaca tavır sergileyeceksen, söylediklerini yutmaya da hazır ol derim.

  54. Mclaren güzel stabil bir araba yapmış ama bizim de kötü bir araba yaptığımızı düşünmüyorum Rb8 potansiyeli olan bir araba Avustralya GP sıralama turların da her iki pilotun da kers problemi yaşaması çok talihsizceydi. Yarış ta işlerin nasıl gittiğini gördük Mclaren ile yarış tempomuz aynı diyebilirim Dün Button telsiz den Rbr nin yarış performansını sordu ve takım da bizimle aynılar dedi. Geçen sene Avustralya GP de sıralama turların da Vettelin Lewise attığı fark uçuktu.
    Ama Malezya ya gelindiğin de Lewisin pole mücadelesi verdiğini unutmayalım dereceler böyleydi
    Sebastian Vettel Red Bull Renault 01:34.870
    Lewis Hamilton McLaren 01:34.974
    Bakalım Malezya da neler olacak güçlü bir Mclaren olacaktır yine ama bu sefer son iki test günün de yeni güncellemeleri vites kutusu sorunu ile anlayamamış ama ilk yarışta anlamış olan ve yapılan değişiklikler ile ileri yönde adım atmış Rbr nin geleceğini düşünüyorum.

    Vettel, Red Bull’un gerçek hızını Melbourne’de göstermediğini ve takım için en zor geçecek yarışlardan biri olacağını tahmin ettikleri bu yarışta

    Böyle demesi umut verici kesinlikle Avustralya Gp ye göre daha güçlü olacağımız kesin Mclarenlere ya kafa tutarız yada tutamayız bunu Cumartesi günü hep birlikle görürüz.

  55. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    bence duzgun ızle yarısları :):) ben 97 den berı ızlıyorum ve sımılasyonlardan dolayıda baya bır bılıyorum pıstlerın karakterıst ozellıklerını vıtes aralıklarını…melburnde duzluk mu var arkads hızlı vırajlar var buda aerodınamık ozellıkler daha baskın olmalıdır..illa acıklatcan ılk vıraj 4 le donersın 180 km hız sonra duzluk ve saga dogru 2. vıtesde donulen yavas bır yer yaklasık 120 km hız, sonra 4. vıtesde donulen bır vıraj ve ardından yıne hızlı bır vıraj saga dogru 5. vıtesde donersın ve duzluk 7. vıtesı gor sonra 3. vıtes saga dogru maldonadonun kaza yaptıgı yer boyle yazıyorum anlıyon mu acaba neyse…devam edyım ben saga dogru 90 derecelık donus ve duzluk ve tekrar 3. vıtesde gecılen saga dogru bır vıraj yaklasık hız 160 km ve sola dogru hızlı gecılen bır bolum 7. vıtesı gorr burda arac sonra sola dogru bır vıraj 5. vıtese dusur aracı hemen ardından saga dogru yon degısımı tam gaz gecılıyor burası tabı dogru cızgıde sonra duzluk 7. vıtesı gor tekrr saga dogru hızlı gecılen bır vıraj 4. vıtes yada 3. vıtese ınersın burda lastıklerın durumuna gore ve az bı duzluk sonra saga dogru hafıf gaz kesmelı 5. vıtesde donulen bır vıraj yaklasık hız 230 km ve kısa bır duzluk sola dogru sert bır vıraj 2. vıtesde donulen sonra saga dogru dogru cızgıde tam gaz bır donus ve start duzlugu burdada 308 km hıza cıkarsın oda drs ıle…sımdı senın hızlı ve kısa vırajlardan ne anladıgın onemlıdır f1 se hızlı vıraj 4,5,6 vıteslerde donulen,yavas vıraj ıse 1,2 ıle donulen ortalama hız ıse 3. vıtes aralıgında donulendır bunca seyı acıklattın bana umarım anlarsın…..

  56. Yusuf  Hitay avatarı

    melbourne'ün hızlı virajlarla dolu olduğunu iddia eden ilk kişisiniz tebrikler 🙂 hızlı virajdan kasıt en azından 250 km/s ile dönülen(5.,6.,7. viteslerle dönülen) virajlardır. 2. sektördeki hafif yön değişimlerini ve 11. virajı saymazsak hızlı viraj yok. malezyada yavaş viraj olmadığı iddia etmedim lakin 2. ve 3. sektör orta ve hızlı virajlardan oluşmakta. yani elmayla armutu karşılaştırmak gibi olmuş sizinki.

  57. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dominic ile pat fry italyaya geri dönmüşler, takımın yarısı malezyaya hareket etmiş.
    Ne kadar da geçen senenki durumun aynısı değilmi. Geçen sene de gitmişlerdi de pek bir faydasını gören olmamıştı.

    Bence Alonso faktörünü hiç bir zaman göz ardı etmeyin. Her an bu dörtülün arasına girip işleri bozabileceğini sizde bir çok kez gördünüz. Bence öyle de olacak..

  58. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    melburn de yavas vıraj 🙂 kardes 2 tane yavas vıraj var 2. vıtesde donulen dıger 14 vıraj hep hızlı yukseklıkte donuluyor melburnde 🙂 malezyada dusuk hızda vırajlar daha cok ılk vıraj 1, yada 2. vıtes de donersın saga dogru sonra sola dogru tkrr 2. vıtes sonra saga dogru 90 derecelık bır donus hızlı gecılen ve duzluk 7. vıtesı grr burda arac sonra tekkrar sert bır vıraj saga dogru 2. vıtese kadar duser araban sonra haff duzluk ve sola dogru hızlı bır vıraj 6 vıtesde donulen hemen saga dogru yondegısımı vıtesı 5 dusur yaklasık 250 km hızla gecılır burası,sonra duzluk tekrr hızlan ve saga dogru vıtesı 4 dusurmen gereken 180 derecelık hızlı bır vıraj ve duzluk 7 yı gor burda ve sola dogru yıne baya sert ve yavas gecılen 1. yada 2. vıtesde donmen gereken bır vıraj,kersle kalkalarlar genelde bu vıraj cıkısında ve saga dogru 3. vıtesde donulen ne yavas nede hızlı bır vıraj ve dondukden sonra kısa bır duzluk sola dogru hızlı bır vıraj dogru cızgı tam gaz bura 6. vıtesde sonra saga dogru hızlı bır yon degısımı ve sert bır vıraj 2. vıtes de donersın burayı yaklasık 130 kmlık bır hızla,sonra uzunca bır duzluk burda arac ucar ıste 🙂 7. vıtes yaklasık surat 330 km ve sola dogru sert bır vıraj 2. vıtes de donulen sonra start duzlugu kuala lumpur bıtmıstır 😉 al malezyanın resmını dedıgım vırajlara bır bır bak… melburde dedıgım gıbı hızlı vırajlar var yavas vırajlar degıl saygılar…

  59. malezya formula 1 de geçişe en çok müsade eden pistlerin başında gelir 2010 yarışıydı sanırım vettel 3. cepten kalkıp startla birlikte ilk virajı lider dönmüştü vettel rb 8 ile sıralmalarda ilk 3 e atarsa kendini mc larenle kapışır tahminim sonra yağmur mu yağar stratejiler mi konuşur kazalar mı olur s.c mi girer bilemem

  60. gecen seneki kötü frenleme mesafesinide düzeltmiş görünüyor takım maksimum hızla birlikte.. bence yine favori görünüyoruz malezya için ama yinede yarısmadan bilemeyiz tabi…

  61. Yusuf  Hitay avatarı

    ben de bu şekilde düşünenlerdenim. barcelona testlerinde aracın 3. virajda çok iyi olduğu söyleniyordu. hatta button, hızlı virajlarda iyi olduklarını ve yavaş virajlarda gelişmeleri gerektiğini söylüyordu. e sırf yavaş virajlardan oluşan melbourne gibi bir pistte egemen bir görüntü çizildiğine göre mp4-27 cidden sağlam bir araç olmuş. hatta mercedes'in f-kanal çözümünden bahsediliyor ancak mp4-27de hem sıralamada hem yarışta en yüksek sürate çıkan araçtı. yani malezyanın düzlükleri ve hızlı virajları mp4-27 ye yarayabilir.

    umarım yağışsız bir haftasonu olur ve gerçek güçleri görebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir