2012 Avustralya GP'de Görülen Teknik Yenilikler

yazar:

kategori:

Mercedes F1 W03 – Arka Difüzör

 

Mercedes, sezonun en yenilikçi takımlarından birisi; özellikle de geçen seneki aracına kıyasla: Ön kanatta W-kanal; arka kanatta da söylenene göre kurallara uygun bir F-kanal. Mercedes için yukarıdaki çizim, egzozun, arka difüzörün merkezine doğru nasıl aktığı görülüyor ki merkezdeki kısıtlamalardan muaf 15 cm.’lik alanda ikinci bir parça yer alıyor. Farklı ama Sauber’inkinden çok uzak olmayan bir çözüm. Motor kapağından gelen hava akışı, beam-wing ve arkadaki çarpışma yapısı üzerinden geçiyor. Ama aracın en tartışmalı noktası, kırmızı okla da gösterildiği üzere arka kanat uç plakadaki delik. DRS’nin hareketi ile aktif hale gelen bu delik, sürtünme kuvvetini daha da azaltıyor ve düzlük hızını arttırıyor. Yaklaşık kazancın 18 km/sa. olduğu söyleniyor. FIA, bu sistemin kurallara uygun olduğunu düşünürken Red Bull ve Lotus, protesto tehdidinde bulunuyor.

 

Red Bull RB8 – Arka Tabandaki Değişiklik

 

Red Bull, Melbourne’e RB8’in büyük oranda düzenlenmiş ikinci uyarlamasını getirdi ki bu şekilde, McLaren’ınkine benzer şekilde daha kare halinde egzoz çıkışları, arka lastiklerin önünde de yeni bir taban bulunuyordu. Cuma günü takım, 1 numara ile de gösterildiği gibi enine kesikler kullandı; böylece havanın kenar kanalların altından akması amaçlandı. Cumartesi günü ise bu alan biraz farklıydı: Arka lastiklerin önündeki sürtünmeyi azaltma adına yine 1 numara ile gösterilen farklı bir kesik, daha dikey kanatçıklar (2) kullanıldı.


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Walla Smart in sitesinde gözüken fiyat sınırlı için sana verdikleri fiyata hemen alınır aslında

  2. Evet özellikle sordum kanal 77 varmı diye maxi paketle bu paraya çok iyi.İnternete verdiğin paraya dmart sahibide oluyorsun.

  3. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    HD maxi paket içinmiş bu fiyat eğer öyleyse çok iyi

  4. Bugun Smile ADSL den aradılar ve Dsmart Maxi paket Artı Sınırsız internet için kurulum dahil 57 tl 24 ay taahhütle dediler ama temmuz ayına kadar lanet olası ttnet e bağlıyım böyle şansın 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir