Red Bull: "McLaren Domine Etmeyecek"

yazar:

kategori:

Red Bulll takım patronu Christian Horner, takımı ve McLaren arasındaki mücadelenin sezonun geri kalan kısmında her yarış olmayacağını söyledi.

Sezonun ilk yarışı olan Avustralya GP’nde Sebastian Vettel’in Button’ın McLaren’ini durduramayıp zaferlerini izlemelerinin ardından Horner,sezonun geri kalanı adına ideal performansın kalıcı olmadığını düşündüğünü söyledi.

“Geçen yıl bir öyle-bir böyle durumlar olduğunu gördük ,bazı pistler farklı araç ve farklı karakterlere uygundur”

“Olanaklar dahilinde her haftasonu hızlandığımızı görmüştük. McLaren burada her zaman iyiyidi eğer geçen sezonki yarışta Lewis’i hatırlarsanız Sebastian’ı fazlasıyla rahatsız etmişti”

“Bu yüzden heyecan verici performansların olacağı pistler var ama sezonun bu noktasında takımlar çok yakın mücadele verecek.Her zaman olduğu gibi yarış ve şu an arasında bir gelişim var ve sezonun sonunda da.Şu an da her kim araçtan yeterli bir şekilde hızlı bir performans alırsa bundan ötürü kazanç görecek.”

Horner,Webber ve Vettel’in bu haftasonu RB8’in potansiyelinden fazlasını çıkaramadığını düşünüyor bu onun gelecekte McLaren’e karşı daha iyi işler yapma yönündeki teorisi.

“McLaren’in kış testlerinde rekabetçi olduğunu biliyorduk ve bunu bu haftasonu gördük.Ama yarıştaki adımlarımız her parçasıyla eşitti onlara göre ve sürücülerin ikiside bu haftasonu ellerindeki araçla mutlu değildi.”

“Gelişime ihtiyaç olan yerleri biliyoruz,boru hattında pek çok şeye sahibiz bu yüzden,bu haftasonunun bitiminde podyum ve dördüncülükle korkunç pozitif şeyler elde ettik.”

Horner bu haftasonu olacak Malezya GP’inin Sepangda farklı aerodinamik karakteristikler talep ettiğine inandığını belirtti ve bunun Red Bull’a McLren ile olan mücadelede yardım edeceğini düşünüyor.

“Sepang buraya göre farklı bir görünümde tanımlanıyor.Burada kısa dönüşler ve tümsekler var fazla yüksek hızlı virajlar yok ama Malezya çeşitlilik arz ediyor,bu yüzden ilginç olacak.”

“McLaren’in hızlı  olmasını bekliyoruz ama bizimde buradaki sıralamanın ardından olduğumuz yerden daha iyi bir yerde olacağımızı umuyoruz.”


Yorumlar

  1. o lafın espri olduğunu anlayamıyorsan sen yanlış gelmişsin demek ki.

  2. foto finish ? formula1 de?

    yanlış gelmişsin sen ya nascar yada moto2 ancak keser seni…

  3. arkadaş mclaren da domine etmesin,redbull da ferrari de mercedes de.şöyle adam akıllı çekişmeli bir sezon izleyelim.hatta son yarışta orta grubun finishe ulaşmaları gibi hepsi arka arkaya bitirsin yarışı,fotofinişleri tartışalım oturup.

  4. görülüyorki amcamızın etekleri tutuşmuş gitti egzos maceralı otomobil.

  5. . Zira RBR in galibiyetlerinin ciddi anlamda agirlikli olarak Vettel' den gelecegi kesin, ben Webber' in Vettel'e yaklasacak performansi artik sergileyebilecegini hic sanmiyorum. güzel tespitlerde bulunmuşsun bu objektif yorumundan dolayı sana teşekkür ederim.

  6. 2014 yılında başbakan kim olacak vettel mi alonso mu yoksa başkasımı.

  7. en gençle başlayan rekorları demek istedim

  8. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    😀

  9. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    McLaren domine edemeyebilir ama bana kalirsa RBR de domine edemeyecek gibi gorunuyor. McLaren icin bircok galibiyet gorunuyor ama onemli olan bu galibiyetler agirlikli olarak bir pilotdan mi gelecek. Zira RBR in galibiyetlerinin ciddi anlamda agirlikli olarak Vettel' den gelecegi kesin, ben Webber' in Vettel'e yaklasacak performansi artik sergileyebilecegini hic sanmiyorum.

    Ferrari ve MGP nin rekabete ortak olup olamayacagi konusu ise muamma. Ama sahsen ben bu yil artik MGP den galibiyet olmasa da birkac podyum muhakkak gelecegine inaniyorum.

    Ferrari' nin sampiyonluga ortak olmasi tamamen gelisime bagli olsa da Alonso faktoru ile podyumlar zaten sasirtmayacaktir, tabii ki galibiyet de olasi. Ve ufukta gorunen sezon basi McLaren – RBR cekismesi Ferrari icin gelisme adina bir firsat, degerlendirebilir miyiz, gorecegiz.

    Sonuc olarak gectigimiz sezona gore cekismeli bir sezon bizi bekliyor.

  10. Mercedes GP avatarı

    Schumacher'in kini sayimmi ? yalnız buraya yazamam sitenin çökme ihtimali var

  11. Hayırdır yerel seçimlere mi sokacaksın Vettel'i ?

  12. kadir çam webbercimisin sen pilotunun kendi evindeki performansını nasıl buldun

  13. Ben mi farklı bir spor izliyorum sen mi çözemedim ?

  14. Orası kesin zaten en büyük silah gitti, bakalım eğer bizim newey güzel birşey bulursa yine başa dönebiliriz.Ama şu şartlarda en iyi 2.takımız bakalım nekadar gelişeceğiz

  15. İşte bu yarıştan sonra umamıyacaksınız sadece hayal kuracaksınız.

    Yine bir tarafları kalkık yorumlar RB tarafından alıştık ama tabi. İndirmesini de biliriz.

  16. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Açıkçası McLaren'in sezonu domine etmesi zaten hayal, bunu bekleyende yoktur.Büyük bir hayalicilik olur.Martin domine edecek kadar hızlı değiliz desede Horner'ın bu açıklamayı yapması korktuğu gösterir.2008'de 1-3 yapmadık ama yarışı almıştık.İnşallah bu sefer işler düzgün giderde sezon sonunda takımlar şampiyonasını kazanırız

  17. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    ben vettele saldırdım ve provakatörlük mü yaptım ? ayrıca ben ne hamiltonun ne de alonsonun f1 in en iyi pilotu olduğunu söylemedim.sadece vettelle aynı araca sahip olan ayrton,şumi,alonso,hamilton,prost,jim clark,raikonnen,fangio'nun vettelden daha iyi olacaklarını söyledim . ve eminim ki sitede holigan olmayan birçok kişi de bu fikri destekleyecektir . ayrıca f1 de rekorların % 90 nını vettel kırdı demişsin.f1 de kaç tane rekor kırıldı senin haberşn var mı peki ?

  18. Red Bull'da hafif bir 3.5 seziyorum. 🙂

    Red Bull'un asıl demek istediği; ''İnşallah sezonu domine etmezler''. 🙂

  19. şumiyi gridden çıkart sebastian vettel giridde kalan pilotlardan hepsinden daha yetenekli bu tezim de eminim formula 1 records sayfasını ziyaret ette vettel senin pilotundan istatistik olarak ne kadar önde olduğunu hangi büyük pilotların rekorlarını kırdığını gör ha sana görede hamilton en hızlı tifosilere göre de alonso en hızlı dikkat ettim son attığın yorumların yüzde doksanını bana attın bütün yorumlarında da vettelin kişilik hakılarına saldırdın provakatörlük yapma

  20.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    F. A. Diaz Ferrari F2012: "Red Bull Domine Etmeyecek"

  21. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    rambo sensin arkadaşım sana göre wettel en iyisi , red bull en iyisi sana göre wettel ayrton,şumi,alonso,hamilton,prost,jim clark,raikonnen,fangio'dan daha iyi . sen bir f1 e göz at , muhteşem pilotlarını bir öğren , kimin hangi rekorları kırdığına bak , matematiğini düzelt sonra konuş konuşabildiğin kadar !

  22. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    red bull külahıma anlatsın onları.artık mclarenler en hızlı takım oldular ya red bulllar şimdi bitarafları tutuşuyordur herhalde.mclaren sezonu domine etmeyecekmiş , hıh.

  23. hornerin tüm söylediklerine katılıyorum mc laren sezonu asla domine edemeyecek ki arkamızda aslanlar gibi yiğit pilotumuz 21 yarış galibiyetli 30 pole pozisyonlu 37 podyumlu en gençle başlayan rekorların yüzde doksanına sahip formula 1 in en yetenekli 3 pilotundan biri olan sebastian vettel var

  24. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Red Bull: "McLaren Domine Etmeyecek"

    bu o denli bir ifşaat ki…..

    McLaren.

  25. Amin ama ben Brawn gibi baskın bir araba göremiyorum. Altı yarış üst üste polü alıp kazanan vede Braw un en yakın rakibi Rbr di oda Monoco da Çift katmanlı difüzörü taktı ve öyle mücadeleye girdi o sırada da iş işten geçmişti ama şuan da öyle bir durum yok bakıp görelim. Takım da şampiyon olmak istiyordur emirim özellikle de takımlar da.

  26. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    cvp için tşkkürler

  27. horner umarım bu sözleri havadan değil güvendiğin bi şey olup da söylüyorsundur..

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    brawn da tüm sezonu domine etmedi ama sadece başlarını domine etmek yetti. son yıllarda hızlı başlayan tüm araçlar şampiyon olmuş, darısı mp4-27'nin başına 🙂

  29. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    McLaren'de 8.turdaki yakıt tasarrufu sadece Hamilton için mi , sadece Button için mi , yoksa her ikisi için mi ?

  30. Kesinlikle Horner ile aynı düşüncedeyim Ortada Ferrari F2004- Brawn bgp 001- Red Bull Rb7 gibi tüm sezonu domine edebilecek bir araba yok.İlk yarış çok yanıltıcı olabilir bunu biliyoruz. Vettelin Tam potansiyeli göstermedik demesi bazı kaynaklarca Rbr nin egzoz protestosuna maruz kalmamak için böyle bir şey yaptıkları düşünülüyor ne kadar doğru bilemiyorum.

    Şimdiden güzel bir sezon olacağı aşikar.

  31. İlk hafta çok yanılttı insanları çoook 🙂

    Redbull olur da bu yıl dayanıklı olmaz ise çok şaşıracağım çok.

  32. İlk yarışları domine edecekler ama tüm sezonu domine etmelerini beklemiyorum.

  33. Hiç belli olmaz Horner.

  34. martin whitmarsh, domine edecek bir aracımız olmadığını ama başa güreşebileceğimizi zaten söylemişti. bizimde asgari olarak takımdan beklentimiz bu yönde. dominant olalım demiyoruz, en hızlı araca eşit veya yakın hızımız olsun diyoruz, pilotlarımız gerisini halledecektir.

  35. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Erken konuşmamak gerekiyor. Mclaren alır götürür demek yanlış olur.

  36. Eğer bu şekilde giderse, bu sene Mclaren'in en iyi yaptığı şey sıralamalardaki RBR üstünlüğüne son vermek olacak… 1. başla 1. bitir başka, her türlü karambole, mecburi geçiş hamlelerine, türbülanslı havaya ve bu şartların hepsi yüzünden yıpranan lastiklere sahip olmak başka…
    Sert ve orta sert lastik Malzeya'da bakalım ne getirecek; Mclaren, Button bile kullansa lastiklere karşı RBRye göre daha acımasız gibi… Belki Mclaren bir set ortasert(yarış başı) gerisi sert hamur şeklinde tamamlayabilir… Ferrari ve Mercedes 1 hafta içinde birşey değişmezse büyük ihtimalle böyle yarışırlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir