McLaren: "Şampiyonluk Artık Bize Bağlı"

yazar:

kategori:

Woking kökenli takım, Albert Park’taki sezonun ilk yarışında en hızlı araç gibi göründü ve Button, MP4-27 ile tempoyu kontrol altında tutarak baskın bir yarış galibiyeti elde etti.

Whitmarsh: “Aracı yeteri kadar hızlı bir şekilde geliştirebilirsek (şampiyonluğu) kazanabiliriz. Bunu yapmayı hedefleyeceğimiz ortadadır. İki muhteşem pilotumuz, güçlü bir takımımız var. Ve şimdi iş bize kalıyor. Başlangıcı da doğru yerde yaptık”

“Her yarış aracı geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz. Sporun doğası bu. Red Bull, Ferrari ve Mercedes gibi zorlu rakiplerimiz var; artı Lotus da güçlü görünüyor. Çok yakın; olması gerektiği gibi. Burası F1. Kazanmak zor olmalı; öyle de”

Whitmarsh, bu sene McLaren’ın şampiyonluk umutları konusunda kendisine güvenmesinde Button’ın kış döneminde daha da gelişmesinin etkili olduğunu belirtti.

Whitmarsh: “Giderek güçleniyor. Kazanmaya olan açlığını o görünüşteki rahat tavırlarının arkasında saklayan bir oldunluğa sahip.”

“Bu sene şampiyonluk şansının iyi olduğunu biliyor diye düşünüyorum ki öyle de”

“Aracı geliştirmeye devam edebilirsek, hata yapmazsak ve dayanıklı olursak, (şampiyonluğu) tekrar elde etmememiz için bir neden yok”

McLaren patronu, Lewis Hamilton’un Avustralya’da 3. olarak takım arkadaşına geçilmesinden sonra üzülmesini anladığını; çünkü İngiliz pilotun kazanmaya odaklandığını söyledi.

Whitmarsh: “Harika bir takım arkadaşlıkları var; birlikte çok iyi çalışıyorlar. Bunu görebilirsiniz: Kim kazanırsa mutlu oluyorİ kazanamayan da mutlu olmayacaktır.”

“Lewis Avustralya’da sonra mutlu olmayacak. 3.’lükten veya takım arkadaşına yenilmekten mutlu olmaya başladığında artık o, sevdiğimiz ve hayranlık duyduğumuz Lewis olmayacak”


Yorumlar

  1. bakalım ve görelim ama o parmağı görmemek bile başlı başına bir servet birde telsizdeki o aylak bağrış çığrış yes bayby halleri…)

  2. elvan dalton avatarı

    Futbol yorumlarına benzemiş.

  3. Lewis yaptığı ayarla lastiklerden düzlük performası çıkaran bir pilot. Daha öncedende yazmıştım. Prelli lastikleri bu işe uyum sağlamıyor yada McLaren Prelli lastiklerini böyle kullanamıyor orasını bilemem.

    Ama şu var ki isterse Lewis en hızlı pilot olsun bu şekilde sadece pole rekoru kırar bu sene.

    Takımımız mükemmel bir uyum içinde. Uzun zamandır görmek istediğim bir McLaren var şuan gridde.

    Geçen seneki bireysel hataları ve pit duvarı hatalarını yapmaz isek bu sene kimse umut edemez. Sadece hayal kurar.

  4. Red Bull'un da muhafazakar olduğunu düşünürsek Ferrari ve Mercedes'in gelişimi burada önemli olacak ama McLaren genelde sezon için hep gelişimde ön sıralarda olmuştur. Onun için 2009'dan ziyade 2010 vari bir sezon olacaktır 2012.

  5. Kanımca Formula 1′de araç tasarımı kurallardaki değişiklik oranına göre yapılmalıdır. Doğru olan şey kural değişikliği fazla olduğu zaman radikal, az olduğu zaman da muhafazakar bir araç tasarlamak.

    McLaren’in başarısının sırrı da burada. Aracın egzos çıkışı çok radikal bir şekilde tasarlanmış ama geri kalanı son derece muhafazakar. Öyle ki araçta herkesin kullandığı platipus burnu bile yok.

    Aynı şey Ferrari’nin başarısızlığının nedenini de gözler önüne seriyor. Radikal tasarım yapmaları gerektiği zaman muhafazakar, muhafazakar tasarım yapmaları gerektiği zaman da radikal davrandılar. Hepimiz biliyoruz ki geçen sene EBD faktörü çıkarıldığında Ferrari en hızlı araca sahipti. Eğer bu tasarımı korusaydılar muhtemelen McLaren’in önünde olacaktılar.

    Ben Malezya’da da McLaren’den dominant bir performans bekliyorum. Ancak bu sezon boyunca devam etmeyecektir. Muhafazakar tasarım kullanmaları sayesinde şu anda araçtan zaten maksimuma yakım performans alıyorlar. Diğer takımların ise araçlarını geliştirme potansiyeli daha yüksek. Zaman ilerledikçe McLaren’i yakalayacaklarını zannediyorum. Kimin şampiyon olacağını ise bunun ne hızda gerçekleşeceği belirleyecek. 2009′a benzer bir sezon görebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir