Rosberg: "Mercedes Lastik Sorununu Çabuk Çözecektir"

yazar:

kategori:

Alman takım, Michael Schumacher’in sıralamaları 4. tamamlamasının ardından podyumun vciddi adayları arasına girmişti ama Alman pilotun vites kutusu sorunu yaşaması; Rosberg’in de lastik bozulması konusunda sıkıntı yaşaması, takımın bütün umutlarını suya düşürdü. Rosberg ayrıca sonlarda Perez ile temasta lastiğini patlattı.

Önümüzdeki yarış Malezya’da ve bu pist, lastikler üzerine daha zorlayıcı. Dolayısıyla lastik idaresi daha da önemli hale geliyor ve Rosberg, takımın gereken değişiklikleri yapıp sorunu ortadan kaldıracağını düşünüyor.

Rosberg: “Çok şey yapabilirsiniz. Daha ilk günler. Araçta çok fazla yeni şey var. Aracın ve olan bitenin iyi bir analizi ile; ayrıca ayarların da, durumu geliştirebilrsiniz”

“(Sepang) çok farklı bir pist ve ortam farklı. Bu yüzden çok farklı olabilir.”

Alman pilot, aracındaki denge eksikliğinin, yarışta sıkıntılarının ana kaynağı olduğunu ifade etti.

Rosberg: “(Yarışta) çok şey oluyordu ve ne yazık ki araç açısından istediğimiz yerde değildik.”

“Denge konusunda yeteri kadar iyi değildik. Diğerlerine göre lastikleri daha fazla aşındırıyorduk. Bu yüzden durumu incelemeli ve neler yapabileceğimizi öğrenmeliyiz. Gelecek hafta geri döneceğimizden eminim”

“Kalkışım, mühendislerim sayesinde harikaydı; beni 7.’likten 4.’lüğe taşıdılar. Bu güzeldi ama ondan sonra durum biraz daha zordu.”


Yorumlar

  1. ondan değil arkadaşım, ona bakarsan perezi saymazsak sıralama ve yarışta speed trap lerde en hızlı Lewis. arkasından Mercedesler geliyor. McLaren ve sauberin lastik kulanımı Mercedes e göre daha iyi görünüyor.

  2. Lastik sorunu yüksek hızdan kaynaklanıyor.Araç yaklaşık 18 km hızlı gidiyormuş.Geçen yılda böyleydi.Drs açıkken Hamilton Mercedes'i yakalayamıyordu.Az bir rakam gibi görünebilir.Ama o hız fark yüzünden lastiklere binen yük inanılmaz artıyor.Hem frende daha çok yük biniyor.Hem de o hızda ilerlerken.

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ve iyi haber. mercedes için iftar vakti gibi :)) umarım bu tahmin tutar. şu lastik sorunu çözülene kadar (yakın zamanda çözerler umarım) yağmurlu yarışları en iyi şekilde değerlendirmeleri şart. puan farkı fazla açılmaması lazım. yüksel ihtimalle çin'de de yağmur olabilir. F1in sitesindeki hava durumuna da pek güvenmiyorum açıkçası. geçen sene sitenin forum bölümündeki tahmin yarışmasında fena yanılttı beni ciddi puanlar kaybettirmişti :)) inş. malezya ve çinde yağarda merco için iyi olur. yağmur ustamız birşeyler yapmalı 2011 kanadadaki gibi.

  4. rosberg bu yarışlık hata yaptı ama.genel olarak podyumada çıkabilir bu mgp ile ama artık sıtkımı sıyırdım dediğim gibi.
    adamın olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş buda gerçek.kimi sezon sonunda olurda bir daha bırakırsa bende bırakırım bir dahada tevbe ederim herhalde.

  5. ben tükürdüğümü yalamadım.rosbergin belki ayarları yanlıştı avustralyada öyle bir demecide vardı.kendiside iyi bir performans sergileyemedim dedi oda var.ama bu bir bahane değil.schumi tamam vites sorunundan dolayı yarış dışı kaldı ama yarışı tamamlasa rosbergin öünde olurdu muhtemelen. oda ayrı bir konu.ama rosberg zafer kazansada schumiyi sezon sonunda geçsede artık anlamı az daha büyük şeylere ihtiyacı var.şampiyonluk gibi.

  6. Raikkoneni tutarsın onu anlarımda.Rosbergi o kadar savundun yeri geldi yırtındın.Şimdi bir kağıt gibi buruşturup kenara attın.Raikkoneni tuttuyor olman Rosberg hakkında bu tarz konusmana sebep olamaz.Seninkisi tükürdüğünü yalamak olmuş.Talihsiz buldum söylediklerini.Sözünün arkasında olmanı beklerdim.neyse Raikkonenide görücez

  7. rocco junior avatarı

    Rekabet açısından Mercedes'in tepediklerle sorunsuz yarışması şart.Lastik problemi aşılırsa cidden büyük tehdit olacaklardır.Ben gayet hızlı olduklarını ama bunu kullanamadıklarını düşünüyorum çoğunuz gibi.lastik sıkıntıdır ama çözebilirler inşalallah.Bu sene bir şekilde galibiyet alacaklarına inanyorum

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    schumi ön kanadın fotoğrafını çekilmesine izin vermiyor. araç kaldırılana kadar yanında duruyor 🙂 ama geç kaldı galiba. bir arkadaş mark sutton'ın kanadın alt tarafı görünen fotoğrafını yayınlamıştı

  9. yani 2010 sezonu başlamamıştı kimi grdde yoktu.net belli olmuştu.rosberg anlaşma imzalamıştı mgp ile sonrasında schumi gelmişti mgp ye.iddiaları ve yorumları hatırlıyorum.

  10. Çözebilecek olsalar geçen sene çözerlerdi. Bu sene de iptal MGP için.

  11. bana seçim yapmam gerektiğini 2 pilotla devam edemeyeceğimi söyleyen schumi cilerde oldu.benim seçimim gayet net kimi varsa gridde tek geçerim o kadar.

  12. o senin düşüncen kardeş bir şey diyemem ama benim içim kimi denince akan sular durur.ben ezelden beridir kimiciydim net bir şekilde beyan ettimmi 2009 da yazmaya başladığımdan beri evet.daha başında söyledim.size mutluluklar dilerim.

  13. Mercedes GP avatarı

    evet bu sene gerçekten çok rekabetçiyiz ve bu arada 1-1.5snlik fark 0.2-0.3 lere inmiş.çok mükemmel bir araç yapmış zaman turlarına bakacak olursak araç sorunlu yarışta soğuk havalarda Mercedes zafer kazanacak bence bundan emin olabiliriz.önemli olan bence yağmur duası yada havanın soğuk olmasını ummaktan ziyade lastikteki sorunları çözmek Mercedes acilen lastiklerle ilgili yeni adamlar almalı takıma lastik konusunda taze kana ihtiyaç var şuanki lastik mühendisleri beceriksiz çıktı 3 senedir aynı sorun devam ediyor neden acaba ? Kanımca Brawn bu iyi performansı gördükten sonra bırakacağını hiç zannetmiyorum elinden geleni yapacaktır bence sezon daha bitmedi ve henüz büyük bir güncelleme olmadı benim tahminlerimden bir taneside yapılacak olan ilk büyük güncellemede egzozun yeri değişecek ve red bull tarzı bir sidepod gelebilir sidepodu uzatıp daha arka tarafa alıp egzozun uçlarını aracın arka kısmının ortasına doğru yönlendireceklerdir süspansiyonların altına doğru bence arka lastikler çok çabuk ısınıyor önde bir problem olduğunu zannetmiyorum arka lastikler önlere göre çabuk bitince arka tutunma azalıyor ve oversteer oluyor buda dengenin kaybolmasına ve ön lastiklerinde daha hızlı aşınmasına neden oluyor.aracın dengesi iyide lastiklerden dolayı bu kötüleşiyor inşallah çözerler problemi

  14. Yuh..Bir insan bu kadar mı dönek olur.Adamı 1 yarışta sattın be.2 sezon boyunca sen gel Rosberg'in avukatlığını yap kimi gelir gelmez adamı tek kötü performansında şutla.Yakıştıramadım Jetman.Ben sana hiç bir zamn Schumi düşmanı demedim.Ama senin Rosberg'i tuttuğun falan yokmus.Sırf schumiyi kötülemek için Rosberg taraftarı olduğunu cok net belli ettin.Bravo

  15. -''Lastik konusu önemli değil''

    -''Mercedes lastik konusunu çabuk çözecek''

    Böyle diye diye bakın ne oldu, Avustralya Grand Prix'i ve oldukça hantal kalan Mercedes takımı. Yarışta 58 tur boyunca kalıp en hızlı turlarda çok gerilerde kalan Mercedes. Sonuç Avustralyadan ''sıfır'' ile dönen Mercedes. Önemsememeye devam edin, bu kaybedilen puanları çok ararsınız. Şuan herkesten 1-0 geridesiniz tabloda.

  16. İnş herşey güzel olur.Araçta potansiyel var yazık etmesinler

  17. Lastik sorununu tamamen çözsün.Ben iddia ediyorum Şampiyonluğun en büyük adaylarından

  18. Mercedes GP avatarı

    haklısın ama bir umut bu hafta Mercedes melbourne göre daha güçlü olacak yarışta niye derseniz.Mercedes problemi soft lastiklerle yaşıyor yani hard ve mediumlarla bu hafta geçen haftaya nazaran daha iyi olacaktır hem hamur sertleşiyor bu hafta hemde takım bu sorunun üstüne gidiyor onunda etkisiyle yarış performansımız gelişecektir diye umuyorum ve bu arada Mclarenle aramızdaki fark piste göre değişir.Çin,İtalya,Belçika,Hindistan gibi pistlerde fark daha az olacak belki belkide geçebiliriz sıralamalarda

  19. Malezya'da pole gelirse sasirmam lakin Malezya degilde Cin GP'si MGP icin daha uygun olacak. Hem pistin karakteristiginden lastiklere yuklenme Sepang'a gore daha az hem de mevsim sangay'da daha iliman, mesela gecen seneye bakarsak MGP pit farki olmadan sadece Rosberg'le Cin'de yarisi lider goturebilmisti, ve benzin tasarrufu yapana kadar podyum mucadelesi veriyordu.
    1 3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:36:58.226
    2 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault +5.1 secs
    3 2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault +7.5 secs
    4 4 Jenson Button McLaren-Mercedes +10.0 secs
    5 8 Nico Rosberg Mercedes +13.4 secs
    6 6 Felipe Massa Ferrari +15.8 secs
    7 5 Fernando Alonso Ferrari +30.6 secs
    8 7 Michael Schumacher Mercedes +31.0 secs

    Ayrica Malezya'da bu yil yagmur ihtimali var ve hava raporlari haftasonun da tamamen yagmur gosteriyor. http://www.weather.com/weather/tenday/Sepang+Malaysia+MYXX0031

  20. yani aynı gridde 20 pilot start alsa 19 u rosberg olsa biri kimi olsa kimi 19 unu beraber alayını ipe götürür kimi iyiki döndün.

  21. bilakis rosbergin puan alamaması isabet oldu.adam yarışta berbattı.schumi dayandıkça dayandı vettele geçit vermedi.rosberg buyur geç kardeşim dercesine zırt geçildi.ben hem rosberg den takımcı olmasamda mgp den sıtkımı sıyırdım.şumi de bu sezon rosbergi geçebilir ihtimal dahilinde.kimi rosberg gibi 20 tanesini cebinden çıkarır.benim adamım kimi.

  22. Lastik bozulması tek turda bile fark eder.McLarenle aramızda 0.2 saniye maximum var bana göre.İnş sorunu biran önce çözerler

  23. Schumacher- avatarı

    Mercedes lastik işini çözerse sezonu 3. rahat tamamlar Ferrari'ye ihtimal vermiyorum massa'dan dolayı.

    Brawn Gp ,Mercedes gp toplamda 4 araç üretildi ve 4'ün de de lastik özürü var bu nedir arkadaş.

  24. Jetman birader bana kızabilir ama Rosbergin de puan alamamasına sevinmedim değil kafadan schumi ile ara açılmamış oldu 😀

  25. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    bu yıl önumuzde en azından bır tek lastık sorunu var gıbı gozukuyor..
    (vites kutusu tam bır tahlıhsızlıkdı),lastıkler buyuk bır sorun tmm,ama en azından cozebılırız,cunku gecen yılkı gıbı yavas degılız ve gecen yıl her yarıs ayrı bır sorun daha cıkıyordu basımıza,bence hızımızdan dolayı takımın motıvasyonu da yuksek,hızımızı sıralamalarda gorduk,lastıklerı halledıp yarısdada aynı tempoyu yakalarız umarım..

  26. Mercedes GP avatarı

    araç dengesiz değildi bence Schumacher'in aracı dengeliydi bence özelliklede viraj çıkışlarında bi geçen senenin onboardlarına baktım bide bu sene araç gerçekten hızlı ve dengeli

  27. Mercedes GP avatarı

    Ben araçta sadece ve sadece lastik problemi olduğunu düşünüyorum genel anlamda müthiş bence gelişime açık saf hız anlamında en iyi 0.250-0.300 en kötü 0.500 sn gerideyiz bence çok iyi bir aracımız var bide şu sorunları halletsek tamamdır bence takımın morali yüksek havlu atamazlar ilk yarıştan araç kötü olsa neyse iyi olmaları extra motivasyon bence çalışıyorlardır.

  28. F1 de bu böyledir, araç dengesiz ise lastikleri çabuk yer.

  29. Mercedes GP avatarı

    inşallah

  30. Schumi demişti: Lastik aşınması önemli çözüm bulmamız lazım diye… Rosberg ve Brawn amca da: O kadar da önemli değil demişlerdi, gördük ki önemliymiş!
    Biraz olsun şu Schumi'nin tecrübesinden kaynaklanan laflarını dinleyin be adamlar. Bu kadar çabukta çözebileceklerini sanmıyorum malesef bu lastik konusunu, neyse hayırlısı diyelim ve artık arızaların ve şanssızlıkların Schumi'den uzak durmasını ümid ediyorum.
    Saygılar.

  31. "Çabuk"tan kastı 'önümüzdeki 3 yıl içerisinde' olsa gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir