Ferrari: "Çözüm Bulmak Yetmez; Acil Çözüm Gerek"

yazar:

kategori:

Kâbus gibi geçen sıralama günün ardından İtalyan takım, yarış içinde gelişim kaydetti ve Fernando Alonso ile 5. oldu.

Cumartesi günün ardından Ferrari, bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordu belki ama Takım Patronu Stefano Domenicali, dünya şampiyonasından fazla geri düşmemek için acilen daha fazlasını yapmaları gerektiğini söyledi.

Domenicali: “Performans seviyesini göz önüne alınca 5. olmak önemli. Bu sene şampiyonanın olması beklenen seviyesi düşünülünce, birçok sorun yaşarken bu puanları almak hayati önem taşıyor”

“İleri yönde bir adım olduğunu söyleyebilirim ama bunun arkasına saklanmamalıyız. Çünkü aracın performansından memnun değiliz. Mühendislerimden istediğim şey, sorunları halletmek için mümkün olduğunca fazla çalışmaları. Durum onlar için şimdi daha net”

Domenicali, Ferrari’nin eksiklik yaşadığı alanların farkında olduklarını ifade etti.

Domenicali: “Araçla ilgili sorunları anladık. Anlamanın ardından çözülmesini sağlamalıyız. Sadece çözmek değil; mümkün olduğunca kısa sürede çözmeliyiz.”

Ferrari’nin yeni bir şasi yapmayı gözden geçirdiği yönünde söylentiler var ama Domenicali böyle bir şey olmadığını dile getirdi.

Domenicali: “Hayır. Şasi açısından devam eden bir şey yok. Gelişim açısından evet; gelişmesi gereken çok şey var. Çünkü sıralamada göründüğü gibi temel sorunlarımız var: Biri hız; diğeri de çekiş. Çözüm için sıkı bir şekilde çalışmamız gereken iki temel şey bunlar”

Maranello kökenli takım, Malezya’ya herhangi bir güncelleme götürmeyecek ama Alonso, daha önceki açıklamalarında ayarlar sayesinde gelişim hedefleyeceklerini söylemişti.


Yorumlar

  1. bu ferraride gitmesi gereken 2 kişi var, domenicalli ve massa..

  2. Ferrari bu sporun çekirdeğini oluşturuyor desek yalan olmaz.Şu anki pozisyon ve durumları içler acısı maalesef.Bir McLaren fanı olarak şunu söylemekten çekinmiyorum umarım tekrar eski günlerdeki başarılarına geri dönebilirler.Bunun için acil eylem planına geçiş yapmaları iyi olacak ama bir türlü bunu yapamadılar.Tamam McLaren olarak uzun zaman oldu takımlar şampiyonluğuna hasretiz bizde fakat bunu ayrı tutalım konumuz Ferrari.Artı Alonso gibi bir pilot henüz saf bir başarı gösteremedi takımda neden peki?Çabuk toparlan Ferrari sana diyorum.Red Bull'lar fazla olmaya başladı artık yerinize oynuyorlar…

  3. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    dış basında gelen haberler ferari massa ya 10 yarış kredi vermiş başarı olamassa macaristanda ferari pilot değişmine gidebilri en büyük aday PEREZ..

  4. o farkın sebebi lastikler değil aracın performansı düşük yol tuşu ve çekişin iyileştirilmesi şart

  5. rocco junior avatarı

    Yok canım,amacının bana sataşmak olmadığı yorumda belli.Anormal bir şey yazmamışsın.Benimde ne okurken ne cevap verirken böyle bir düşüncem olmadı emin olabilirsin.

    Araç fazla aşırıya kaşmış olabilir.Ancak buna ihtiyaç vardı.Çünkü eldeki aynı muhafazakar araçlarla ilerleyemiyoruz.Sürekli rakipleri kopyalaıyoruz.Bir risk aldılar ve başlangıç itibari ile tutmadı ancak eminim çalıştıramadıkları her neyse getirisi büyük ve bunu başardıkları taktirde hızla gelişim olacaktır.(Takım sezon başı hedeflerine ulaşacaktır)Ferrari böyle bir araç yapmalıydı geç kalındı,bunu yeni ekip başarmak istiyor.Costa gitmeseydi demiyorum ama o gidince mekanik anlamda bir boşluk oluştu.Ancak alması gereken riskleri almadı ve Ferrari,onun döneminden kalan aksaklıkları ayıklıyor.

    Bu ekibe biraz süre verelim.Biliyorum kimsede sabır kalmadı ama olmuyorsa da olmuyordur.Kaderin önüne geçemeyeceğimiz için bekleyeceğiz.Bu insanlar Alonsoya inanıyor ve 2017ye kadar sözleşmesini koruyor.Her şey para-sponsor değil.Adamın etrafında ciddi manada bir ekip toplanıyor.Bunu unutma bu adam er yada geç Ferrari de en az 1 kere şampiyon olacak.Ben kesin ve iddaalı konuşmam ve hep temkinli olurum ancak adım gibi eminim buna.

    20 yarışlık sezondayız,kaldı 19 tane.Gelişim şart ancak bizi sıradan gelişim değil böyle bir icat kurtarır fark yaratacak bir zımbırtı.O da tahminimce Mugello testinde denenicek şu acer tube midir neyse.Bir onu deneyelim,İspanyada da durum aynıysa el sallarız zaten.

  6.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Umarım bunu Fry da görmüştür de canı bizim kadar acımıştır. Olay, Prost-Ferrari olayının tekrarı olmaya gidiyor. Fernando iyi sabrediyor. Kariyerinin en güzel yıllarını harcıyorlar.

  7. amacım sana sataşmak falan değil ayrıca coğu yorumlarını cok yerınde buluyorum onu söyliyeyim ama Dominicin verdiği demeçler bizi yanıltıyor onu anlatmak adına senın yorumundan alıntı yaptım ayrıca suspansıyon konusunda da dedıklerın doğro pullrod da Mclarenın ve Mgp nin gecen seneden daha fazla verisi var demek istediğim Ferrari gelenekçi olamsı gerektiği sene (2012)ve radikal olması gerektği sene (2011)süspansiyon konusunda yanlış davranması bunuda 1. nedeni Dominictir demek istediğim bu sadece saygılar….

  8. Baya anlamlı olmuş … xD

  9. Dominic bana WOW demiş yalan aslanım yalan…F2012 nın söylediği şarkı…:D

  10. rocco junior avatarı

    Yani Hamashima nın kim olduğunu,takıma neden geldiğini gayet iyi biliyorum.Ben takımın lastik sorunu var demedim,takım lastikleri rakiplerinden daha çabuk bitirmek istiyor dedim.Ayrıca lastik kullanımından kastım tabi süspansiyonlar yeni ve ayar yapmamız güç.Açıkça aracı bu doğrultuda ayarlamak zor özellikle rakipler 2senedir bu konuda bizden ileride.Sen kalkmış olayı Hamashimaya getirmişsin ne dediğimi bile anlamadan.

    Bu arada artık lastik ısıttığımızı,sertler ile problemimiz kalmadığını herhalde 50 kere söylemişimdir.Ancak 3-4tur evvel harcadığımız ortada

  11. rocco junior 11.01.2012 15:53:35
    Domenicali: "(Hamashima) aracın gelişimine ve lastik meselesine katkıda bulunacak"
    Burada zaten neden geldiği yazıyor.Bu kadar öfkelenecek bir durum yok.Ferrari lastik sorununu büyük ölçüde aştı.Şu an sadece ilk turda optimum değillermiş yani pitten çıkış turu yada startla beraber ilk tur diyelim.Ayrıca araca olabildiğince downforce katma çabasındalar.Bununla beraber Pirelli lastiklerinin yumuşayacak olması lastik sorunu yaşamayı oldukça güçleştiriyor.

    Yani Ferrari gel adama :"lastik sorunumuzu çöz" demiyor,araç gelişiminde ve lastik ile ilgili ayrıca ekstra yardım et,bilgilerini bizimle paylaş diyor.Sende Ferrari'den giden lastik uzmanını unutmuşsun.Hani Mercedese transfer olan biraz onun açığını kapatmak için bu transfer. Fikirlerin değişmiş bakıyorumda bu sevindim ama geç oldu dimi…:)

  12. http://www.trf1.net/formula1_haberler/23915-ferrari-lastik-uzmani-hamashima-ile-anlasti.html

    bakın okuyun lastik sorunu meselesine yarışlara 2 ay kala eski lastik uzmanlarını transfer ederek cözüm bulmaya çaılşıyor Dominic efendi!!! Ve bazı arkdaslar cok bilmiş gibi lastik sorunu hal oldu demiş görüyoruz Ferrari scden sonra ön guruptan 17 snye fark yedi…Demekki neymiş Dominic gibi bilip bilmeden sallamak gerekiyormuş……

  13. bakın demişti dersiniz malezya eğer cok kötü giderse bu yeni şasi yapma olayı ortaya çıkacak Dominic yine sallıyor yok ole bişey diye ahada bunu kaydedin!!!!

  14. Alonsonun performansı ferrarinin sorunlarıyla yüzyüze gelmesini engelliyor.Sorunların ertelenmesine görmezden gelinmesine neden oluyor.Alonsonun pilot olarak massaya karşı en büyük zaafı bu bence:)))

  15. ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico avatarı
    ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico

    Bana göre dominicaliye birisi sezon baslamadan once "Mclaren"in aracını kırmızı ya boyayıp gostermişler ve o da Sezon basında aracı ılk gordugum de tepkım WAOOW "oldu demiş… =D

    Ferrari taraftarı arkadaslar alınmasın işin şakası tabiki…

  16. muhtemelen Ferrari'nin asıl performansı bu iki pilotun ortalaması gibi gözükebilir. Yani arkadaş aslında doğru söylemiş, bir puan için falan yarışıyor olabilirdi Ferrari

  17. Ya bunlar tam kamil hatbiden kamiller uln aracin berbat otesi adam cikip diyorki 5.lik almamiz o kadarda kotu olmadigimiz anlamina geliyor diyor ve ekliyor "sasirdik" oncedende soyledim gercek ferrariyi gormek isstiyorlarsa massaya baksinlar bu gelen 5.lik tamamen alonsonun ozel yetenegi sayesinde alindi yoksa bu aracla degil 5.lik ilk12 ye bile giremezler yatsunlar kalksinlar alonsoya dua etsinler arac berbat otesi

  18. ''alonso gibi yuksek performans gosteren bir pilotları olmasa ferrari ancak 1 puan için yarısırdı… ferrarinin asıl performansını massadan anlayabilirsiniz… ''

    harkulade bir yorum tamda aklımdan geçenler..

  19.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Sabır kalmadı kimsede ArcadiA. Artık bir an önce başarı bekleniyor. Her yıl, bir sonraki yıla odakladıkla olmuyor. Taraftarı sadece sportif başarı tatmin eder.

  20. Sizin bu aracı çözmeniz lazım. Domenicalli ye F10 u çöpe atın dediklerinde… ' bu araçdan öğrendiklerimizi yok sayamayız mücadelenin içindeyiz dedi vee 2010 son yarışını hatırlayanınız varmı??Bu adam ne yapsın?? Aslına bakarsanız müthiş bir teknik kadro oluşturdu . Amortisör yeni olduğu için onu sezon içinde çözmek için McLaren den amortisöz mafsal uzmanını , lastik için Hamashima yı ve dahalarını transfer ettiler.Bu demekdir ki eksiklerini biliyorlar ve sezon içinde gelişmek istiyorlar.En sonunda da tüm data pozisyonunu idare etmek üzere ve veri oluşturma adına düzenleme yapmak üzere yazılım uzmanı transfer ettiler.Hazır edilmiş araca bu ve benzeri trasferler aracın kötülüğünüde gösterebilir ama sezon için saldırı durumunuda göstermekdedir.O gün yarış öncesi Ferrari garajını gösteren kameranın önündeki kişi ekranda verileri kontrol eden Hamashima ydı.Mühendisler genelde fabrikalarda zaman geçirirler ama Ferrari tam tekmil yarış başında araçlarını kontrol ediyorlar.

  21. ferrariden kovulduğunda surat ifadeni görmek istiyorum dominic ali

  22. Ne Alonso'nun ne de Massa'nın performansına bakarak Ferrari'nin gücünü tam olarak anlayamayız.Çünkü Alonso aracın potansiyelinden fazlasını çıkarıyor.Massa'da ise durum tam tersi.

  23.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bize bir 'İmparatore' lazım.

  24. 2012 sezonu sonunda Marenello ya el sallıyacak adam sayısı artış göstericek bence.

  25. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    "2013 bizim yılımız olacak" demesini beklemiştim ama daha 1-2 yarış beklememiz gerekecek galiba bunun için

  26. Tolga Soydan avatarı

    bence massanınkide fazla kötü.5 turda lastik bitmesi imkansız bişey.kimi aynı lastikle 20 tur gitti daha da gidebilirdi.veya perez tek pit stopla bitirdi.29 veya 30 tur attı o lastikle

  27. rocco junior avatarı

    3 yıldır aynı laflar Stefano."Acil tepki vermemiz şart" , "Acil çözüm gerek", veya "Bu son hüsran,seneye hedef…"

    Siz her sene böyle hatalı araç üretip,sonradan gerçeklerle yüzleşip;tamam sorunu bulduk geri döneceğiz,anladık vs derseniz,baştan beri rekabetçi bir araç yapmazsanız Alonso nun kişisel yetenekleri ile yırtınarak puanları toplarsınız.Sonra çıkıp pilotumuzu övmekten başka bir şey yapamayız.Elimize ise hiçbir şey geçmez.

    Herkesten evvel çalşmaya başlıyoruz,üstelik ebd den karlı çıkmamız gerekirken zararda çıkmış gibiyiz.Gerçi ben o rakamlara inanmıyorum ama neyse.Bir takım nasıl başaramdığı sistemden herkesten fazla kaybeder saçma geliyor.

    Gelelim çok değişen araca,evet tecrübesiz olduğumuz bir süspansiyon ve rakipler geçen seneki dataları kullanabilirken ayar için biz anlamaya çalışıyoruz.Eski datalarımızın tamamı gitti.Onlar uzmanı oldukları bu alanda lastik kullanımında da avantajlılar.

    Son olarak bu araç gelişir elbet adam olur ancak bunu 10.-15.yarışta göreceksek,kazanmaya o zaman başlayacaksak bir sezon daha geçmiş olur.En geç Avrupa da hazır olmak farkı minimize etmek gerekir.Yine bir sonraki sezona odaklanacaksanız önce sen bavul hazırlamalısın…

  28. alonso gibi yuksek performans gosteren bir pilotları olmasa ferrari ancak 1 puan için yarısırdı… ferrarinin asıl performansını massadan anlayabilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir