Basın: "Alonso, Ferrari'yi Bir Defa Daha Felâketten Kurtardı"

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, sezon öncesi testlerde F2012’nin sorunlarla doğduğunun işaretlerini vermişti ama bir ümit, bunun bir blöf olabileceği düşünülüyor.

Albert Park’da ilk hafta sonunda sıkıntılı zamanlar yaşayan Ferrari’de kurtarıcı olarak Alonso ilan edildi.

La Gazetta dello Sport: “Alonso bir defa daha Ferrari’yi felâketten kurtardı”

Aynı gazete takımın diğer pilotu Felipe Massa’nın baskı altında olduğunu işaret ederek Brezilyalı pilotun ilk yarışını “kâbus” olarak niteledi.

Toro Rosso’nun eski pilotu, şimdilerin yorumcusu Jaime Alguersuari: “Fernando Alonso gibi bir pilota sahip olmak, Ferrari için eşsiz bir avantaj.”

“Takımı zorlayacak ve çıtasını yükseltecek zekâsı ve isteği ile heyecan verici bir Pazar günü ortaya koydu”

Bununla birlikte Alonso, toparlanacaklarına inanıyor.

Alonso: “Şu anda bizden daha hızlı araçlar olabilir ama durum biraz, kötü oynayan ama yine de 1-0 kazanan Manchester United veya Chelsea’ye benziyor”

“Yarış öncesinde (günde) 24 saat çalışıyorduk; şimdi 25 saat çalışmalıyız”

İspanyol basın da pilotunun arkasında durdu.

Marca: “5.’lik gerçekten bir mucize. Araç rezalet; takımı orta grup bir ekip haline sokuyor.”


Yorumlar

  1. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    yarış sonunda da söylemiştim yine söylüyorum ferrarinin aracı berbat ötesi puan alacak kapasiteye bile sahip değil. gerçek ferrariyi sınırlarında görmek istiyorlarsa massanın otomobiline bakılmasını söylemiştim. fakat alonso kendi özel yeteneği sayesinde (ama geç fren ama hızlı viraj kabiliyeti) takımın bu araçlar ilk yarışta görmesinin imkansız olduğu puanı alonso puanlara dönüştürdü. alonso olmasa bu takımla bu araçla puan alması bile imkansızdı ferrarinin. yatsınlar kalksınlar alonsonun takımda olduğuna dua etsinler!
    bu manşet benim söylediklerimi çok güzel açıklıyor;
    "Marca: "5.'lik gerçekten bir mucize. Araç rezalet; takımı orta grup bir ekip haline sokuyor."

  2. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kimi'nin Spa zaferi gerçekten Ferrari için büyük önem taşıyordu ve araç şimdikine nazaran çok daha yavaştı. (Aslında bu sene de araç 2009daki gibi olabilir, daha sadece bir yarış oldu ve Ferrari açıkçası 2011'in orta grup araçlarıyla mücadele ediyor) Şimdilik Alonso'nun Ferrari kariyerini çok daha başarılı bulsam da Kimi'nin o galibiyeti futboldaki şeref golü misali, takımın onurunu kurtarmıştır diyebiliriz.

    Ancak o yarışın gerçek yıldızı bence Fishicella'dır. Ferrari'den dahi daha kötü bir araçla 2. olmuştur ki yarışın sonuna kadar Kimi'nin arkasından ayrılmadı. Kimi Kers avantajı ile geçti ve Kers avantajı ile yerini korudu. Aksi takdirde o gün hem Force India hem de Fishicella çok iyi bir iş çıkarmıştı. Benim gözümde o yarışın yıldızlar FF'dir.

  3. Bence Malezya da Ferrari daha kötü sonuçla dönecek. Lastikleri kullanamıyorlar ve Malezya hızlı virajlarıyla lastikleri fazlasıyla zorluyor. Eğer yağmur yağarsa durum tersine döner yani ben senden tamamen farklı düşünüyorum 🙂 Melbourne orta seviye DF gerektirken Malezya da daha fazla yere basma gücüne ihtiyaç duyulacaktır. Yani her şartta Ferrari yavaş kalacak gibi tabiki birşeyler yapmazlarsa. Lotus sıralama göre yarışta daha iyi olacaktır

  4. Alonso'nun son 2 yıldır yaptıkları bana göre kazandığı 2 şampiyonluktan daha değerli.Kendisini sevmem ama yiğidi öldür hakkını yeme…

  5. @ Abdurrahman Senin yanlışın var bence, öndekilerin kaza yapması veya sıralamada kötü olması yarışı 1. bitirmiş olmasını engellemiyor, kers ve fisichella yol verdi diyorsun bütün yarış boyunca fisichella rai'nin arkasındaydı yani yarışı 1.bitirmek için gö….. yırttı, sc'den hemen sonra aklını kullanıp kersle birlikte müthiş bir atak yaptı geçti, yarış sonuna kadar da fisi hep kovaladı. 2009da ki araba ise ferrari tarihinin en kötü arabalarından biridir.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    O deyiş aslında paradoksu da beraberinde getirir. Orada yapmak istediği vurgu belki de çok şey bildiğinin altını çizmektir. Veya sadece insanları düşündürmektir. Bütün genellemeler yanlıştır diye paradoksları vura vura kafamıza yamultmaya çalışmışlardır beynimizi 🙂 Ancak ben BU bilmemişliğimin dedim, hiç bir şey bilmiyorum demedim 🙂

  7. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    dogru ötesi bir yorum….

  8. massa zaten alonsodan 0.5sn yavaşsa ve araca uyum sağlayamamasından da bir 0.5sn kaybederse 1sn hesabı çıkıyor işte. zaten herkes yakın birbirine.

  9. @lewis o sezon spa dışında ve sezonun başında kimi çok kötüydü sezonun sonlarına doğru biraz iyi oldu senin kimin o sezonu yanlış hatırlamıyorsam 6. bitirdi. alonso çok daha üstün olduğunu her yarışta gösteriyor 2011 ingiltere 2010 unun tamamında (çindeki yanlış start hariç) 2012 de neredeyse tüm yarışlarda kusursuzdu kimi ise 2008 de çok iyi araçla çok vasttı f1'i daha iyi izlemelisin bence

  10. rocco junior avatarı

    2010 aracına berbat dedin ya daha bir şey söylemiyorum.Çoğu zaman 3. araç.Lütfen sezonu tekrar izle

  11. ƒєяηαη∂σ  αℓσηѕσ avatarı
    ƒєяηαη∂σ αℓσηѕσ

    Alonso zaten 2010 da da bence berbat bir araç la en azından çoğu zaman en hızlı 3.araçtı, istanbulda q3 e kalamamıştı yalnızca 2 kez singapurda vettelinde hatasıyla 2 pol almıştı ve takımı takımın saçma sapan kararları olmasa şampiyonluğa taşıyacaktı İşte biz bu yüzden alonsocuyuz en iyi araçla her yarış polden başlayıp 5 turda farkı 15 sn yapıp herkes yarış kazanır önemli olan alonso gibi massa nın sorun olmadan 16.başladığı aracı 5.sıraya sc olmasa 4.sıraya çıkartmak

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    kardeş yanlışın var.Massanın nal topladığını nerden uydurdun.Massa 2009 da kaza yapana kadar 22 puan toplamıştı.Raikkonen ise sadece 10 puan topladı.Daha ilk yarıştan 2009 ile 2012 yi nasıl kıyasladın dur bakalım zaman ne gösterecek.raikkonen o zaferi öndeki güçlü araçların sıralamada çok geride kalması ve kazaya karışmış olması nedeniyle oldu.Zaten force indiayı kers sayesinde geçti.fisichella sc çıknca yol verdi zaten o yarıştan sonra takım arkadaşı olacaklardı.mclaren redbull ve brawnlara sıralamada ne olmuş.kaçıncı başlamışlar.Gören de raikkonen brawnları mclarenleri redbulları ipe dizip kazandı sanacak.

  13. kesinlikle spa 2009 raikkonenin yeteneklerini konuşturduğu bir yarıştır senenin en hızlı 4. aracı olan tabiri caizse kamyonet otomobille zafer spa zaten yetenekli pilotların pistidir

  14. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    peki 2009 daki ferrari 2012 deki ferrariden çok daha vasat değil miydi ? avrupa gp sonrasında gelişimi durdurup 2010 çalışmalarına başlamadı mı ? raikkonen o vasat üstü araçla 1. olmadı mı ? bunu da sadece pilotajı sayesinde yapmadı mı ? massa 2009 un ilk döneminde nal toplamadı mı ? şimdi alonso 12.başlayıp 5. oldu diye burda övüyorsanız raikkonenin 2009 spa yarışı bundan kat kat daha fazla övgü görmelidir . BENCE

  15. üstad sokrates bildiğim tek şey hiç bir şey bilmediğimdir der

  16. gerçekten alonso griddeki en yetenekli 3 pilot arasında eğer ferrariye gelmeseydi düşensenize williams gibi olulardı geçen sene massa podyuma bile çıkamadı alonso tifosiler için nimet

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    O cevabı ben verecektim ama baktım ki elma ile armut birbirine karışmış ve bu da genelde kreşlerde olur.

  18. O çok biliyorsun yaa… ben sana bir daha öğreteyim. Arkasındaki araçda KERS yoktu.Kers e sahip olmayan araçların pilotlarının neden ve nasıl yakındığını biliyormusun? Bir şeyleri söylediğinizde sşze adam akıllı cevap verenler olacakdır.

  19. Ferrari F2012'nin en büyük sıkıntıları; downforce eksikliği, dolayısı ile fazla kanat kullanmaktan dolayı düzlük hızlarında azalma. Viraj çıkışlarında ki çekiş eksikliği.

    Melbourne, Kanada, Monaco, Macaristan, Singapur hatta İtalya(monza) çekişin en önemli olduğu yerler olduğunu söylersem yanlış olmaz kanısındayım. Bu pistlerde Ferrari mevcut durumla nal toplamaktan ileri gidemeyecektir. Kısacası mevcut duruma el atmamız şart.

    Malezya ise aerodinamik downforce'un daha öne çıktığı bir pist, Ferrari bu konuda da sıkıntı yaşıyor olsa da genel performansın Melbourne'e göre daha iyi olacağını düşünüyorum.

    Renault motorlu araçların çekiş avantajı olduğunu da unutmayalım, genelde çekişin yüksek hıza göre daha önemli olduğu pistlerde ufakta olsa avantajı var Renault motorlu takımların. Williams, Lotus bu yüzden bir parça gerileyebilir Malezya'da Ferrari'ye oranla.

    Yağmur yağarsa pilotaj öne çıkacak, fakat frenlemede dengesiz, viraj çıkışlarında sinirli, downforce'u eksik bir araçla avantaj sağlamakta zor bu noktada 🙂

    uzun lafın kısası, benim tahminim Ferrari Malezya'da daha iyi görünecek Melbourne'e göre…

    ve tabi ki Alonso olmasa şuanda Ferrari'nin hüsranı 5 katına çıkmıştı. En azından Mclaren ve Red Bulların arkasında bitirip moral topladılar. Williams, Toro Rosso, Force India'lara geçildikten falan sonra ilaç gibi gelmiştir

  20. sürüş stili farkından dolayı tur başına 1 saniye oluşmamalı. İyi pilot dediğimiz sürüş stilini araca, aracı sürüş stiline göre ayarlar. Yine de karakteristik olarak herkese uymayabilir her araç, buna katılıyorum. Fakat bundan dolayı fark 1 koca saniye olmamalı. 0.3-0.5'e tamam. 1 nedir yahu. Massa bildiğin F2012 ile baş edecek niteliklere sahip değil.

  21. 2007, 5 sene önce falan oluyor sanırsam. Melbourne'u izledim ben, bir aracının performansını ileri taşıyan Alonso vardı, bir de altındaki aracın hakkını veren Button… Hamilton'ı ben severim ama performansı geçen sezon ve geçtiğimiz yarışta iyi değildi.

    uzun lafın kısası 2007'ye kadar gitmemize gerek yok bazı şeyler için

  22. Kimi'nin o galibiyetine diyecek söz yok. Fakat bunun güncel durumla alakası yok bence direk olarak. Alonso Ferrari'ye geldiğinden beri aracının performansının üstünde performans gösteriyor bence. Sadece geçtiğimiz yarışta değil, bildiğin 2 yılı aşkın süredir Ferrari'yi bir şekilde galibiyete yada podyuma taşıyor. Yoksa Ferrari'nin performansı Massa'nın performansının belki de birazcık üstünden fazla değil.

  23. Schumacherle beraber bana göre tartışmasız grid'in en iyi pilotu

  24. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mclarenin gerçek hızını henüz göremedik.Takımların sıralamadaki performansları yarışa aynı şekilde yansımadı.Lotus ve mercedes sıralama iyi ama yarışta kötü göründü.Geçen yıl Ferrarinin durumunun tersi gibi oldu.
    Yakıt hesabı hatası yapıldığı söylendiği için mclaren ve redbull arasındaki farkı da anlayamadık.
    Yani Albert Park kim vurduya gitti.Tek öğrendiğim, mclarenin en hızlı olduğu ve Ferrarinin de bir o kadar yavaş olduğudur.Muhtemelen Sepang da öyle olacak.Muson yağmurları güç dengelerini yine karıştıracak.En iyisi Çin ve Bahreyni beklemek.
    Ferrari bir ya da iki yarış daha Williams , lotus ve mercedes tarafından rahatsız edilecek ve sonrasında gelişim hızı itibariyle taşlar yerine oturacaktır diye düşünüyorum.Birkaç yarış dişlerimiz gıcırdayacaktır.İnşallah Ferrari çok fazla zaman kaybetmeden orta gruptan kurtulup öndeki ikiliye odaklanır.
    Alonsonun daha ilk yarıştan itibaren çalışma saatlerini 25 saate çıkarması , sürekli daha çok çalışmaktan bahsetmesi, diğer takımların güç dengeleriyle ilgili hesaplar yapıp eskisi gibi tek bir takım tarafından domine edilemeyeceğini ve bunun işimize yarayacağını söylemesi , bizler dahi umut kesmeye yaklaşmışken adanmışlığın ,inancın ve hedefin Alonsonun yüreğinde doruğa çıktığını göstermektedir.Bu adamdaki çalışma azmi ve hırs bende olsaydı şimdi Sabancı olmuştum.

  25. bir Hamılton taraftarı oLarak aLonsoya saygı duyuyorum…

  26. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    yaw tabi tabi 2007 sezonunu bir daha izle de neler oldu gör

  27. hızlı olmuş yalnızca ufak bir hata:)) amaç ile araçın yerlerini değiştiriyorum..

  28. sorun: ferrari 2009 değişikliklerinden beri dikiş tutturamıyor..idari yönetim 3 senedir kriz yönetimi şeklinde..3 sene motorsporlarında ve özellikle f1 de uzun bir süredir..

    çözüm: bu 3 senenin sonunda gelinen nokta f2012'nin son derece agresif şekilde tasarlanması..farklı bir şasi ve egsoz çıkışı denenmesi..

    sonuç: rakiplerin 1 sn gerisinde ama güncellemelerle ve alonsonun yetenekleriyle hızlanılacağına inanılan bir araç..

    çıkarılacak ders: değişimde bile istikrarlı olunması gerektiği..

    montezemolo'ya: değişim hiç bir zaman araç değil amaç olmalı..

  29. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    hani şimdi basın alonso ferrariyi kurtardı diyor ya size 2009 spa francorchampsı hatırlatmak isterim…

  30. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    🙂

  31. rocco junior avatarı

    Araç en kötü halini Avustralya'da gösterdi zaten.Sezon açılışı için bizim adımıza daha kötü yer olamazdı çünkü en zayıf yönleri olan çekiş burda gözüktü.Malezya da hızlı virajlar var.Düzlükleri unutmuyorum ama eğer araca ayar değiştirmesi ile top speed ekleyebilirlerse sadece zayıf yön çekiş kalır kı Malezya'da fazla koymaz diye düşünüyorum.Aracın zayıf yönleri olduğu kadar güçlü yönleride mevcut örneğin hızlı virajlar.O yüzden ben burada iki pilotun olmasa bile birinin q3e kalmasını ve daha yukardan başlamasını bekliyorum.Ferrari tahminimce burda daha iyi bir sıralama ve yarış geçirecektir.Son olarak 3 günde de yağmur bekleniyor.Bu yarış için sadece araca düzlük hızı ekleyecek değişmeyi bulmamız halinde epey iyi olacaktır.Bu pistin araca daha fazla uyması gerekiyor

  32. Sanırım arkadaş aracın tasarımını Alonso'nun yaptığını zannediyor.Yoksa böyle konuşmazdı.Tabi ona da hak vermek gerek.Zira o çok sevdiği pilotunu Ferrari'ye oturtsan 10.luk için yarışacağını bilemez.Pilotunun vücut rengi sebebiyle gözleri kararmış.

  33. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    o zaman sen de sadece bir şey biliyorsun .

  34. 5.lik hakikaten iyi bir sonuç. Alonso aracı hak ettiği yerden çok daha yukarıya taşıdı.

  35. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bu bilmemişliğimin sebebi bazılarının sadece bir şeyi bilmesinden…

  36. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şakır şakır yağmur görünüyor. Yine yarıda iptal olur yarış muhtemlen.

  37. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Maç var şu an.

  38. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Idman tv de tr saatiyle 13 20 de tekrari verilecek yarisin isteyen baka bilir

  39. düzeltme
    pardon vega alttaki yazını okumamışım.yerel saate çevrilmiş halini vermişsin.

  40. o zaman sıralamalar saat 11 de.avrupa bizden bir saat geride olduğuna göre.

  41. sorun: ferrari 2009 değişikliklerinden beri dikiş tutturamıyor..idari yönetim 3 senedir kriz yönetimi şeklinde..3 sene motorsporlarında ve özellikle f1 de uzun bir süredir..

    çözüm: bu 3 senenin sonunda gelinen nokta f2012'nin son derece agresif şekilde tasarlanması..farklı bir şasi ve egsoz çıkışı denenmesi..

    sonuç: rakiplerin 1 sn gerisinde ama güncellemelerle ve alonsonun yetenekleriyle hızlanılacağına inanılan bir araç..

    çıkarılacak ders: değişimde bile istikrarlı olunması gerektiği..

    montezemolo'ya: değişim hiç bir zaman araç değil amaç olmalı..

  42. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    pazar gününe girildiğinde saatler ileri alınacak onun için sıralama 10, yarış 11'de.

  43. bence ferrari mclaren ve redbull dan sonraki 3.takım lotus ile çekisir burada abartıldığı kadar en azından orta sıra takımı olduğunu düsünmüyorum ayrıca ferrari de her zaman 1.araç farkı vardır alonso nun aracının üstüne titriyor ferrari ekibi alonso da üst düzey bir pilot olarak aracın hakkını veriyor ne eksik ne fazla.2.pilotları massa ise artık bitmiş bir pilot bu yüzden gerek aracıyla gerek pilotajıyla bir kıyas noktası olamaz.

  44. Tolga Soydan avatarı

    massanın sorunu lastikler.aynı şekilde hamiltonunda.2008 2009 da bridgestone la ikiside iyiydi ama şimdi takım arkadaslarına göre kötüler.hamilton için işler biraz daha rahat.hem mclaren daha iyi DF açısından hemde massadan daha iyi bi pilot.

  45. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Alonso' nun aractan maksimumu alabilmesinin nedenlerinden birinin aracin farkli davranislarini cabuk kavrayip, kisa surede adapte olabilmesi, ve aracin ne yapip yapamayacagini anlamasi oldugunu goz onunde bulundurursak buyuk olasilikla geri bildirimleri de bana gore oldukca basarilidir. Problem bu geri bildirimleri degerlendiremeyen ya da gerekli mudahaleyi yapamayan teknik ekipte de olabilir.

  46. James Allen'in konu hakkında bir yazısı vardı. Hatta Massa yerine Sergio Perez veya Mark Webber gelsin demiş yazının sonunda.
    http://www.jamesallenonf1.com/2012/03/alonsos-save-highlights-massas-plight/

  47. avustralyada kurtardı ama malezyada ferrarinin puan alması bile başarı olabilir. o zaman kıyamet kopacak ve herkes di montezemelodan gelecek çok önemli açıklamayı bekleyecek artık kellemi alır ne yapar onu göreceğiz.

  48. Practice 1 Fri 04:00
    Practice 2 Fri 08:00
    Practice 3 Sat 07:00
    Qualifying Sat 10:00
    Race Sun 11:00

    Formua 1'in resmi sitesinde sağ tarafta saatleri yazar. Convert to my local time diyince de senin yerel saate çevirir.

  49. ya git aynı arARCLAalonso 5.ci massa berbatti zaten en basından beri MASSA FERRARİDE YARISACAK PİLOT DEĞİLDİ BUNU ANLA

  50. Arkadaş sende başka şey bilmiyorsun ha 😀

  51. Ama Malezya da lastik sorununu çözemezlerse Ferrari yi Alonso da kurtaramaz. Kullanılmamış lastiklerle bile Mclaren den 4 tur önce pite giriyorlarsa sorun çok ciddi demektir.

  52. Grosjean ve Kimi arasındaki ciddi farkı nasıl açıklayabiliyorsak. Alonso Massa dan daha hızlı evet ama araçlardan birinde sorun çıkabilir. Massa Alonso yla birlikte iyi yarış çıkarıyordu ama birden geriledi yarıştan sonra arka lastiğiyle ilgili ciddi sorun yaşadığını söyledi. Yalan söyleyemez çünkü takım her türlü veriye sahip

  53. Alonsoyu ve etliye sütlüye karışmayan pilotajını aslında sevmem.
    Stresli yarışlarda herzaman başarısız performans sergilemişti, örnek 2010 ferrari dönemi.
    Ancak geçen yıl bazı konularda ilerleme kaydettiğini düşünüyorum ve gerçekten avustralyada o araçla iyi yerde bitirdi yarışı.
    Zamanla tecrübede kazanıyor ve olaylardan uzak duruyor bu onu üst sıralara taşıyor.
    Ancak ne kadar iyide sürse bu araçla bundan sonra 5. olması bile bence rüya kadar uzaktır.
    Malezyada mgp, lotus ve hatta williamsla mücadele edecek ve gerilerinde kalacaktır.

  54. admin konu ile alakasız ama sıradaki yarış için sıralamaların saati 10 yazmışsınız.diğer bir sitede 11 yazıyor.hangisi doğru.

  55. Aslında olaya biraz tersten bakıyoruz gibi yanlış anlaşılmasın Alonso griddeki bence Schumacher'den sonra en iyi pilottur en teknik …Ama arabanın yavaş olmasının tek sebebi Domenicalli yada onun teknik ekibi midir?Alonso ( Massa'yı artık saymıyorum …)'nun geri bildirimlerinde az da olsa sorun olabilir mi?Bence burdada biraz sıkıntı var her ne kadar iyi pilot olursan ol geri bildirimlerdede o kadar iyi olmanı gerektiricek bir neden olmaz..Ben geri bildirimleri kötü demiyorum aksine gene iyidir fakat sorunun %10'luk bir kısmını burasıda oluşturuyor olabilir …Massa'dan bir kurtulsada takım Alonso ve arabanın tam hızını anlayabilseydik Alonso'mu hızlı sürüyor Massa'mı çok yavaş …

  56. neler saçmalıyorsun ?

  57. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin!

  58. Muammer UYAR avatarı

    2 araç arasındaki bu anlamsız farkı pilot farkindan başka neyle açıklayabilirsin ?

  59. Alonso'nun ferrari'yi kurtardığı veya Massa'nın batırdığı filan yok. Takım, kendi analizlerinde pilotlarının neden oralarda olduğunu çok iyi biliyordur.

    Eğer ferrari'nin 3-4 yıldır olan başarısızlığı sonucu kelle gidecekse, bunlar geçen sene hali hazırda gitmiş olmalıdır zaten. Agresif tasarım kararı alındıktan sonra suçlu yoktur, herkes aklanmıştır. Zaten geçen sene de Aldo Costa'yı gönderdiler (ki bence ona ihtiyaçları vardı) ve bu kelle alma işini tamamladılar.

    Mevcut ekip, yönetimin (Montezemolo ve Domenicali) tam güveniyle hareket ediyordur muhtemelen. Hele ki Domenicali'nin gitmesi demek Ferrari'nin iyice krize girmesi demek olabilir, ki bu başarı düzeyiyle ilgili hiç bir suçu yok kendisinin.

    Pek anlamam ama bence ferrari'nin sorunu aerodinamide değil, mekanik yol tutuşta. Şu pull-rod olayını tam çalıştıramıyor olabilirler.

  60. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    2012: A McLaren Odyssey (spa2000) 23.11.2011 14:30:14

    …….kazanma alışkanlıklarını yok etmesi için diaza temiz bir sezon daha lazım.
    sadece bu hususta kendisine güvenmemizi ve sabır göstermemizi istiyor.

    ————————————————

    Marca: 5.'lik gerçekten bir mucize…..

  61. Alonso diyorki; bu araç 1 saniyenin üzerinde öndekilerden yavaş… 0,8 sn bana verin ki canlarına okuyayım.Bu araç ilk aşamalarda aşırı hızlı olabileceği düşünülürken arkadan ne çıkardılarki 1 sn üzerinde zaman kaybetti.Ferrari adeta aero yu yeniden keşfetmenin yollarını arıyor. Hata anlaşıldıkdan sonra bu kadar hızlı tepki veren bir takımın böyle hatalara düşmesi kadar komik bir durum olamaz. Geçen seneki o arızalı araçlarına taktıkları güncellemeler SPA da çalışsaydı yinede milletin başına bela olacaklardı. Ferrari ,bir çalışma grubu kurup güncellemelerinin neden çalışmadığının farkına varmalı. Tasarladığı aksamların neden çalışmadığını keşfedemezlerse dirhem ilerleyemezler. Tombazis i ya kovsunlar yada yeni aracı Fry a tasarlatsınlar.Tombazis in araçları siesta yapıyor.Biz Türkler başarılı olamayız çünkü bu zihniyet Atatürk döneminde yaşasaydı ona bile istifa diye bağırırdı.Yıkıntının içinden gökdelen çıkaramazsınız. Domenicalli istifa diye bağıran zibidiler yönetim organizasyonu denen şeyin nasıl birşey olduğunu bilmeyen insnalardır. F1 teknolojisi basit görünen bir karmaşa teknolojisidir. Öyle iki günde sonuç alamazsınız.Mercedes her gün boğuşuyor ama ancak o kadar mesafe kaydedebildi. Scuderia takımı 600 kişinin üzerinde belkide 1000 kişiyi dahi aşan bir takımken bir Domenicalli aracın sistemlerini biçemez.Futbol ile F1 i karıştırmayın karıştıracaksanızsa izlemeyin. F1 bilmek ve izlemek o bahsedilen spor dallarına benzemez o yüzdendir Türkiyede başarılı olamadı.

  62. massanında hakkını yememek lazım şimdi. bir pilot bu kadarmı kötü performans verir ..

  63. Kesinlikle katılıyorum. Biz bu gün hala ferrarinin ön gruptan çok uzakta olmadığını düşünüyorsak bunun tek sebebi alonsodur. Bir pilot takımına ancak bu kadar katkı yapabilir. Adeta takımını tek başına sırtlayan bir isim ve bana göre griddeki tek isim.

  64. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Zaten artık sayarken Ferrari diye saymıyoruz sıralamaları, Alonso diye saymak daha mantıklı.

    mclaren, redbull, alonso, mgp veya her neyse işte 🙂

  65. Aynen oyle, Alonso performansiyla Ferrari`yi ipten aldi diyebilirim..

  66. bende acıkca soyleyeyim fernando olmasa domenicali zaten coktan kovulmustu takım patronu koltugunu pilota borclu tam tersi olması gerekirken … ne eziklik…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir