Otoriteler Red Bull'un Malezya'da Geri Dönmesini Bekliyor

yazar:

kategori:

Kağıt üzerinde çifte dünya şampiyonu Sebastian Vettel’in ikinciliği hiç de fena bir sonuç değil ama Red Bull’un bir tur bile lider gidememesi, McLaren Pilotu Jenson Button’ın hiç de zorlanmadna galip gelmesi akıllarda soru işaretleri oluşturmuştu.

Jenson Button: “Onları küçümsemek olmaz. (Red Bull) her zaman mücadelede vardır ama yerler biraz değişmiş gibi”

Alman eski pilotlardan Hans-Joachim Stuck: “Red Bull’un işi sıkı tutması lazım; gerçi sadece McLaren eşit seviyede gibi duruyor”

Stuck, Melbourne’deki sonucun bütün sezon için yorum yapmaya yetmeyeceğini belirtti.

Stuck: “Bu yarış, sezonun geri kalanı için bir gösterge referans değildir. Malezya’daki pist çok daha anlam ifade ediyor. Çünkü orada iyi olan, her yerde iyidir.”

Albert Park’taki yarışın ardından McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, yakıt hesaplamasında hata yapmasalardı Button’ın daha da hızlı gidebileceğini ifade etmişti.

Ama Vettel de Red Bull’un daha da hızlı gidebileceğini söyledi.

Vettel: “Melbourne’de aracın davranışı ile ilgili çok şey öğrendik; harika bir potansiyele sahip”

“Malezya’da McLaren’ın işini zorlaştırmalıyız”

Niki Lauda da buna katılıyor “Red Bull çok çabuk yakalayacaktır.”

Red Bull Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko: “Henüz aracın her şeyini ortaya çıkarmadık. Bu yüzden önümüzdeki yarışlar için çok iyimseriz”

Marko ayrıca McLaren hariç diğerlerini rakip olarak görmedi.

Marko: “Sadece McLaren bizimle aynı seviyede”


Yorumlar

  1. güvenlik aracı ile podyum gören bir meşrubatçı takımından çok şey beklemiyorum açıkcası.

    egzost devri bitince bu takımında evrimi tamamlandı

    artık mutasyona uğramaları lazım yada var oldukları yere ilk 10 arasındaki yerleri..

    malezyada görmek istiyorum kendilerini bakalım bu kadar ballı olabileceklermi.

  2. Peki Malezyada McLaren kazanamazsan biz neyi görürüz morarmış suratlarınızımı

  3. 2010 sezonu ilk 4 yarış sonrası Button 2 galibyet almıştı. Hatta İlk 8 yarış sonrası Vettel'de 1 galibiyet vardı. Mc Laren çok gelişiyor filan derken sezon sonu Vettel kapakları gerekli yerlere vermişti. O yüzden bu uyarıyı dikkate alın derim. Mc Laren'in iyiliği için yoksa sezon sonu hüsran olar. F1 de ilk yarış sonrası böyle uçarsan yere çakılırsın :)))… Demedi demeyin. 2009 keza gene öyle 2-3 yarış daha olsaydı görecektim ben Button'u…

  4. Bana kalırsa herkesin gözden kaçırdığı bir nokta da var yarışta hani şu Redbull Renault motoru az yakıyor diye az yakıt koyup avantaj sağlıyor falan derken aslında bu yarışta da bana öyle birşeyler var gibi geldi yarışın en başında hızlı bir şekilde araya bir fark koyan button Sc çıktıktan sonra öyle aman aman bir fark yakalayamadı yakıt yükleri denkleştiği için e motorlar arasında ki güç dengesini de düşünürsek çokta haksız olduğumu düşünmüyorum fikrimde…

  5. Tabiki ben Takım arkadaşının ingiliz olmasının fark yarattığını söylüyorum zaten.bundan sonra yarış kazanabilmesi için Jensonun ya yarış dışı kalması lazım yada pitten Yakıt tasarufu yapın talimatı alması lazım,tek turda iyi de yarış bayağı bir problem olacağa benzer,+şimdi anlaşılıyorki ben mclaren düşmanı değilmişim,kazanınca sevinebiliyormuşum hayret:)

  6. belli bir seviyeye gelindiği ve teknik ekibin de oturduğunu düşünürsek- newey liderliği çok ayrı tabi – bu zor, düşüşe geçme olsa da toparlanacaktır RBR bence. ama geri kalan dediğin gibi, mücadele bol olacak bu sene takımlar birbirine çok yakın.

  7. 3 açıdan zor fikrimi değiştirdim 🙂

  8. Oldu, evet.

    Hani şu iki açıdan zor:

    1-Ferrari düzenli olarak gerilemekte son 3-4 yıldır
    2-Red Bull bir yere gelebildi zaten yakalanıp alaşağı edilmesine dair tek iyi adım McLaren'dan geldi onun da tamamen yenebileceğini sanmıyorum.
    3-Hadi diyelim Red Bull'a çok üstünlük sağladı McLaren, rakibi Ferrari o topraklarda olmayacak bence.

    hevesini kırmak gibi olmasın ama, çok beklersin.

    bunun yanında Ferrari'nin bana laflarımı yedirme potansiyelide var mı ? tabiki. bekleyip görelim.

  9. Fuad Kaya-NoThingToSay avatarı
    Fuad Kaya-NoThingToSay

    hamiltonun evvelki başarılarını onun inglizliğine vermek pek mantıklı değil, dandik prelli lastikleri olmasa görürdüm ben button hamilton farkını

  10. Olayın en güzel yanı mc larende iki ingilizin yarışıyor olması+Bu vesileyle Hamiltonunda bir insan olduğu ortaya çıkmış olması(Biz biliyordukta bazıları gökten zembille inmiş muamelesi yapıyorlardı)+Redbulun egemenliğine son vermiş olması

  11. konuyla alaksız ama aklıma gelmişken yazim dedim yarişta aynı turlarda olmasına ragmen toro rosso pilotlarini tur bindirir gibi gecen redbullar 😀 ardında alonso ve rosberge düzlükte taş çıkartıor bu kadar belli etmeyin yol verdinizi 😀 düzlükte en yavas takim redbull 😀

  12. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    yani bu demeci verdikten sonra : "Malezya'da McLaren'ın işini zorlaştırmalıyız"
    bu demeci vermek : "Sadece McLaren bizimle aynı seviyede"
    red bullun en iyi 2. takım olduğunun göstergesidir.

  13. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    ya arkadaş red bull bu sezon tahttan ineceğini düşüneceği için her demeçte 3.5 geliyor bu belli.sanki bunlar olmamış gibi hissettirmek için taraftarlarına böyle demeçler vermek çok yanlış.malezyada da red bull kazanamazsa görürüm ben red bullu ne demeçler verirler acaba ?

  14. Dikkat et ferrari şumi öncesi döneme dönmüş olmasın. orta sıra takımı olmaya aday gibi

  15. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Marko: "Sadece McLaren bizimle aynı seviyede"

    Doğrusu;
    Marko: Sadece biz McLaren ile aynı seviyedeyiz.

  16. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Sauber' e her zaman sempatim vardir ama kisisel gorusum yine de onlar icin 4. veya 5. lik mucadelesi daha gercekci gorunuyor.

  17. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Bende hep soyle bir kani var, (bu sezon icin konusmuyorum) sanki RBR yillar icinde dususe gecse bir daha zirveye donemeyecek bir takim gibi, umarim boyle birsey olmaz da zirveye oynayan takim sayisi azalmaz. Bu sezon icinse zaten soyledim RBR dahil hicbir takim domine edemeyecek gibi. Elbet RBR yarislar kazanacaktir, ama pole'den basla – yarisi kazan devri bitti gibi sanki, biraz yaris ici mucadele etmeleri muhakkak gerekecek, bu da bize keyif dolu yarislari getirecektir.

  18. Beyler bukadar heycanlanmayın bu kahvede okey oyunu değil hatırlayalım Sezon 2010 ilk yarışın galibi kim ? Yine hatırlayalım Sezon 2010 Finali Abu Dhabi Sebastian Vettel WC olay bu.2010 yılında domine etmeden bu sonuç geldi bu senede bırakıcaklarını düşünmesin kimse bir yarışta havalara girmenin anlamı yok sonra Alonso gibi üzülürsünüz sene sonunda.

  19. Ferrari'yi sayan yok 🙁

    Bir Ferrari Taraftarı

  20. liderlik mücadelesi kadar 3.en iyi takım olma mücadeleside çok yakın geçecek.ferrari-lotus-sauber özellikle bu 3 lü arasında çok yakın geçecek gibi.willimas da iyi ama pilot kaliteleri itibariyle bu 3 lüden geride kalacaktır.bunlarında arkasında str-force india-mgp olacak.en kötü durumdaki takım ise mgp hem lastik aşınması açısından hemde melbourne de hızlı turu bu takımların içindeki en yavaş takım durumunda ve lastik aşınması 2 senedir var olan her sene aynı dertden muzdarip olan bir takımın 3.sezonada aynı dertle başlaması bu durumu halledemeyeceği ihtimalini kuvvetlendriyor.melbourne de mücadele çok yakındı hızlı turlarda çok yakındı ancak gerçek farkları malezyada göreceğiz.

  21. Eğer MGP lastik aşınma sorununu çözerse marko paşanın yüzünğ görmek istiyorum.
    Araç zaten tek turda yani sıralamalarda drs sayesinde hızlı.
    Redbulun önünde yarışa başlama ihtimalleri yüksek, yarış içerisindede lastik aşınması olmazsa uzun düzlüklü pistlerde Schuminin arka kanadını izleyerek yarış geçirirler.

  22. *' buradaki ve oradaki'

  23. Buradaki o oradaki otoriteler bekleye dursunlar. RedBull çok iyi lastik koruyor ama McLaren o kadar hızlı ki; Button 2009 dan bahsetti.'009 dan haberi olan varmı?

  24. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aç bunlar yeminlen. Böyle şmpiyonmu olur be kardeşim. Mahalle karısı gibiler aynı.

    Dikkat et yanlız marko paşa, Ferrari bir toparlarsa görürsün o zaman rakibi. SC olmasaydı görecektin rakibi, Alonso gösterecekti sana ne kadar dandik bir araçla bile senin bir aracına nasıl rakip olduğunu.

    Araç toparlanırsa bir anda bakacaksınız önde bir mclaren/ferrari savaşı başlamış olması gerektiği gibi. Bu elbet olacak, bu sene olmasa seneye olacak. Bu günlerin keyfini çıkarın.

  25. Bir otorite olarak bende bekliyorum 🙂

  26. Helmut Marko da bi alem aracın her şeyini ortaya çıkarmadık diye buyurmuş hazret..sanki Mclarenin aracı yeni değil ve son halinde bir gram bile ilerlemeyecek..Redbull da da biraz geriye düşünce herkes konuştu…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir