Brawn: "Aslında Egzoz Sistemlerine Bakılmalı; Bizim Kanatlara Değil"

yazar:

kategori:

W03’ün arka kanadında yer alan ve DRS ile birlikte çalışan sistem, geçen hafta sonu ciddi tartışmalar yaratmış; demeçlerde protesto sözleri bile geçmişti.

Ama Ross Brawn, teknik tartışmaların sadece Mercedes etrafında olmaması gerektiğini düşünüyor.

Brawn: “Yanlış hatırlamıyorsam her sene bir tartışma ve münakaşa oluyor. Ve dürüst olmak gerekirse bizim yaptığımız şey (F-kanal), muhtemelen dikkatleri insanların kullandığı egzoz sistemlerinin üzerinden uzaklaştırıyor. Çünkü (egzoz çözümlerinde) FIA’nın niyetlerine hiç uymuyorlar.”

“FIA muhtemelen bize artık egzoz beslemeli difüzör kalmadı demiştir. Biz de buna sahip olmayacağımızı düşünmüştük ama birçok araçta bunlar (egzoz beslemeli difüzör) var”

“Bizim kanat sistemi, kesinlikle istenenin dışında yapılan bir şey üzerindeki ilgiyi başka yere çekiyor.”

“Formula 1 çok rekabetçi. İçindeki insanlar oldukça rekabetçi. Bu, F1’in doğası. Yazılı kurallara göre çalışmalısınız. Biri zeki bir yorumlama görebilir ki bu zaten işin doğasında var”

Mercedes Malezya’da da protesto tehdidi ile karşı karşıya kalacak olmasına rağmen Brawn, benzer bir tepkiyi egzozlarla ilgili ortaya koymayı düşünmüyor.

Brawn: “Bu konuyu zaten FIA ile görüştük. Bize, yapılanların sorun yaratmadığını söylediler. Biz de saygı gösterdik”

“Biz de şimdi bizim yararımıza olup olmayacağını görmek için insanların kullandığını sistemleri inceliyoruz. Gelecek sene bunların ortadan kaybolacağını sanmıyorum”


Yorumlar

  1. Volkan seni Fia'ya alalım bence xD gene yaptın yapacağını …görüşelim bi ara …

  2. Silindirlerin çalışma şeklini kontrol ediyolarmış. motor yazılımını değiştirmişler yani egsoz beslemesi ile ilgili illegal bişeyler yapmışlar. mgp motor sesinden bunu tespit etmiş.
    Utanmadan legal olan arka kanada çığırtkanlık yapıp üste çıkmaya çalışıyor meşrubatcılar.

    Ama Brawn bu oyunu bozar.

  3. Senin anlamadığın konu şu bence, f duct denen şeyin ne olduğunu kimse bilmiyor, ayrıca bunun tanımı net değil. üstelik f duct dedikleri yüzeysel bilinen sistem yasakta değil. Charli geçen hafta bununla ilgili bir açıklama yapmıştı üstelik.

    Burda kurallar gereği yasaklanan şey mekanik yada hidrolik olarak df etkisini azaltan bir sistemdir.
    MGP de pilot sadece drs yi aktif ediyor diğer sistem sabit ve kumanda edilemiyor.

  4. Melbörn'de ilk sektör sonundaki art arda yavaş hızlı virajlarda redbulldan ebd sesleri duydum ben . Bana katılan , aynısını duyan var mı ?

  5. ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico avatarı
    ptrnsmrcdsmggp SchumiveNico

    Tıpkı Redbull ve Lotus gibi degil mi?

  6. Yahu arkadaşım anlamıyorsun heralde oynayan kanadın altında iki delik var olay bundan ibaret sanki yapılmayacak birşey de itiraz ondan sürüyor McLaren in F-duct sistemi mekanikmiydi pilot elle delik kapatıp açıyordu.Burda tartışma yaratan sistem değil kurala uygun mu değilmi tam olarak anlamak istiyorlar %100 ugundur denmesi bekleniyor yani yapılması için.Kural da DRS yasak değil ama F kanal yasak bunuda DRS açıkken elde ediyorlar yani ön kanattaki gibi sürekli aktif olan birşey değil bu pilot kontrolunde açılıyormu bu arka kanat açılıyor olay bitmiştir yani kuralda gri alan var neyi uzatıyorsunuz bu iki takım iki deliği yapamayacak takımmıda itiraz edicek basının pohpohlaması bunlar sistem gayet basit bir sistem redbull yapınca yasaklanırmı onu öğrenmek derdi Horner'in bilmem anladınmı.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    zaten sıcaklık 30-31 derece. yağmur fazla olmassa hemen kurur pist.

  8. Tamam Brawn onlar eksozlara falan baksında Allahını seversen sende şu W03 ün lastik yemesine biraz bak olurmu 🙂

    Yoksa Malezyada hes keza sıcaklık tavan yaparsa (Allahın işi belli olmaz her zaman meteorolojiye güvenmemek lazım) o W03 varya 5. turdan sonra 5 tur fark yer 🙂

  9. Pilot drs yi aktif ediyor f duct sistemini değil, aracın aero paketinde drs kanadının yan kısmında df etkisini azaltan delikler var ve bu delikler herhangi bir mekanik yada hidrolik sistemle çalışmıyorlar. dolayısıylada kurala aykırı birşey yok ortada.
    Ancak redbulun halen egsozdan difüzörü yasak olmasına rağmen beslemeyi sürdürmesi nedeniyle kurnazlık yapıp bu olayı örtbas etmek için mgp nin arka kanadına çığırtkanlık yapıyor.
    Redbulun asıl derdi özellikle gerçek yarış pistlerinde, sıralamarda mgp nin arkasında kalacağı için vakit kaybedecek olması ve mclarenlere geçilecek olmasıdır.

  10. Brawn hedef şaşırtıyor.

  11. Evet, Redbull ile Lotus yapamayacakları için ağlıyorlar. Ön kanattaki F-kanalın DRS aktivasyonu ile çalışması için aracın başından sonuna bir bağlantı olması gerekiyor. Bu yüzden kopyalanması zor bir sistem. Aracını çok sıkı paketleyen takımlar bu sistemi kopyalayamayacaklar.

  12. Pilot kontrollü F-kanal yasak, tartışma şuradan çıkıyor : Mercedes ve legal bulduğuna göre FIA sistemin pilot kontrolü dışında olduğunu düşünüyor,DRS açıkken aktif değilken pasif; diğer takımlar ise DRS'nin pilot kontrolüyle açılıp kapandığını böylece bu sistemin de pilot kontrolünde olduğunu iddia ediyor…

  13. Olaya hemen ağlıyorlar gözüyle bakmayın burda açıklanmasını istemesinin sebebini Redbull la Lotus bu dandik sistemi yapamayacakmı sanıyorsunuz.2010 dan sonra ki kısıtlama neydi ? Pilotun kontroluyle aktif olan arka kanada yapılan baskı ile hız kazanımı elde etmek yasak burda bunun açıklanması istiyor mantık olarak DRS ile açılıyor ama DRS e izin var ve aynı anda DRS le açılıyorsa Pilot sayesinde açılıyor kurala göre yasak yani.

  14. Kesinlikle harika ve zekice bir çözüm ama kurallarda Horner ve Ericin açıklanmasını istedikleri alan var 2010 yılın da pilotun elini bırakması ile etkin hale gelen sistem şuan pilot Butona basınca etkin hale geliyor bun da bir fark yok Drs mekanizması pilot sayesin de etkin hale geliyor ve bu arada da sistem devreye giriyor. Şunu da belirteyim Daha önceden onaylanmış sezon içesin de yasaklamalara da karşıyım. Bunun ne demek olduğunu gayet iyi bilirim.
    Kesinlikle Tv den kış testlerin de burada bir çok arkadaşla konuştuk Mgp de lastik sorunu decame diyor diye ama en olumlu şekil de düşündük maalesef acı gerçek ilk yarış da ortaya çıktı.

  15. kemakinen35 avatarı

    sende yap !

  16. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    bu tartışma cuma günü çıktı antrenman turlarında Red Bull ve Lotusu geçtiler..Aynı şey Sıralama Turlarındada olunca , ve Mclareninde bu sistemi kullandığı iddaa edilince hemen ağladılar..İnsan lafı başka yerinden anlamasın kötü birşey.

  17. açıklanacak ne varki herşey belli zaten drs aktif hale getirildiğinde ona bağlı bir şekilde f kanal sistemi devreye giriyor harika ve zekice bir çözüm. bunda yasal olmayan birşey yok zaten fia da incelemiş onay vermiş ama tabii reno ve redbullun derdi bu mekanizmanın nasıl çalıştığını öğrenmekse onuda yemezler yani. utanmasalar verin anahtarları biz bi inceleyelim diyecekler. diğer eleştirine ise katılmamak elde değil 2 senedir tv den sadece lastiklere bakarak bile gördüğüm aşınmayı sevgili ross çözebilmiş değil buda onun bu spordaki en büyük eksisi olarak devam ediyor

  18. Baktılar ki Mercedes geçiyor mu? Mercedes kimi yendi yahu:D:D Yanlış yarışı mı izledim yoksa? :D:D insan fanatik olmasın kötü şey…

  19. Horner efendi boşa ağlıyor bence , çünkü avustralyada gördük ki yarış temposunda mercedes yakınında bile değil redbull'un.. Sadece sıralamalara bir etkisi var ama geçen sene RedBull'un sıralamalarda DRS'nin nimetlerinden ne kadar faydalandığını göz önüne alırsak helal-i hoş olsun mercedese kurallara uygun şekilde akıllıca yapmışlar sistemi..

    Redbull'un ağlaması gereken konu Mclaren.. ama henüz şikayete edecekleri bi konu bulamadılar heralde.

    Birde ağzını açmaya dermanı olmadığı için olsa gerek ,bu olaylara henüz pek dahil olmayan Ferrari var. Ferraride katılsada şu tartışmalara eğlence artsa..

  20. rocco junior avatarı

    Brawna katılıyorum.Adamlar incelemiş,onay vermiş ve pasif olduğuna kanaat getirmiş.Bu Drsnin akıllı yorumlanıp bir parçası gibi geliyor bana.Biri çalışırken ötekide otomatikman efektif oluyor ve sıralama turlarında 0.1-0.2sn getiriyor.Bununla beraber ne kadar yazılımlar ve egzoz pozisyonları sınırlandırılmış olsa bile takımlar bu nimetten faydalanmak veya bir şekilde 0.1sn bile olsa kazanmak için çok uğraşıyor olabilirler. ayrıca lastik sorunu ayrı bu sorun ayrı şimdi adamın lastik sorunu var abi biz buna karışamayız demesi çok saçma olur.Aynı zamanda konu ile alakası yok ve bu teknik patrona ne yapacağını bilmiyor demek yanlış.O bilmiyor da biz mi biliyoruz daha iyi?

  21. Bu adamı severim ama ne yapacağını bilemiyor şuanda Tek diyeceğim şu önce takımın Dört senedir beri devam eden lastik sorununu çöz.
    Egzoz Motor haritalarına getirilen sınır ile Ecu ye gelen kısıtlamalar ile Egzoz un eski etkisi kalmadı. Gelsin incelesinler Lotus Ve Rbr yi sorun değil. Pilotun etkin ettiği sistem Drs hariç yasak bu kural da var Horner yada Eric yasaklasın demiyor zaten açıklasın diyor.

  22. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Helal olsun Brawn'a..Red Bull ve Lotus'un birkez daha ne kadar ağlak bir takım olduğunu gördük..Gelde Lotusu sev. Sırf Raikkonen var diye Lotusu seviyorum..Baktılar'ki Mercedes onları geçiyor hemen ağlama moduna geçtiler..Bence o difüzör lafıyla Red Bull ve Lotusa gönderme yapmış.Çünkü geçen sene ençok onlar kullandı..geçen haftalarda haberler vardı Red Bul sistemde sınırları zorluyor diye..Bakın görün önümüzdeki yarışlarda Mclaren Red Bull'u yendikçe Sıra Mclarene geçicek yok arka kanadı kurallara uygun değil Lastikler Bridgestone lastiği diye..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir