Pirelli, Jerez'de R30 İle Testine Takımlardan Gözlemciler Davet Etti

yazar:

kategori:

Formula 1’in lastik tedarikçisi, kış döneminde kendisine uygun bir araç bulmaya çalıştı. Aslında 2011 özelliklerinde bir araç istiyordu ama mümkün olanın en iyisi 2010 model bir araç oldu.

Pirelli, Renault’nun aracını aldı ama o takımda çalışan herhangi birini bünyesine katmamaya özen gösterdi. Çünkü hiçbir takımın bu testlerden avantaj sağlamaması önemli.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery: “Bütün takımlardan bir gözlemci göndermelerini ve neler yaptığımızı görmelerini istedik. Bunun nedeni, herkes için adil bir şekilde işlerimizi yaptığımızı göstermek istememizdir.”

İtalyan üretici, 2012 planları için aracını seçti ama henüz resmi test pilotu konusunda net bir karar verilmedi. Bu görev için Jaime Alguersuari’nin adı sıkça geçiyor ama müsait olanlar arasında Force India’daki koltuğunu kaybeden Adrian Sutil ve Caterham’dan ayrılan Jarno Trulli de var.

Ama Hembery, henüz bir karar alınmadığını; Lucas di Grassi’nin de yerini koruyabileceğini ifade etti.

Hembery: “Listede birçok isim var; inanılmaz. Bazı tuhaf isimler de var: 20 sene önce emekli olmuş birisi gibi. Ama şimdiye kadar yapılmış işlerde asla sorun yaşamadık. Bu yüzden değişim olsun diye bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Belki de bir değişiklik olmayacak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir