Ferrari'den Massa'ya Yeni Şasi

yazar:

kategori:

Takımın web sitesinden yapılan açıklamada, “293 numaralı şasinin yerini alacak ve sezonun ikinci yarışında Brezilyalı pilotumuz tarafından kullanılacak olan 294 numaralı şasiyi hazırlamak için Sepang garajında çalışmalar şimdiden başladı.”

“Bu kararı, Albert Park’taki otomobilinin beklenemeyen performansı konusundaki şüpheleri gidermek için aldık.” denildi.

Felipe Massa, Melbourne’de yarışa 16. sıradan başlamış ve sıralamalarda takım arkadaşından bir saniye yavaş kalmıştı. Brezilyalı, yarışı 13. sırada sürdürürken vatandaşı Bruno Senna ile yaşadığı temas sonucu yarışa veda etmişti.

Takımdan yapılan açıklamada şunlar da belirtildi: “Felipe, kendisinin yeteneklerini göstermesi için, Avustralya ile Malezya yarışını birbirinden ayıran günlerin sayısı çok kısıtlı olsa da, takımın hem teknik hem de idari açıdan her şeyi yapacağına güvenebileceğini biliyor.”


Yorumlar

  1. halilyılmaz avatarı

    massaya sorunsuz bi araç verin alonsa ya da aynısından verdiyseniz istemem der :)) adamda liderlik ruhu yok

  2. 6. seçenek kadar saçma bir seçenek yok massayı geçen sene yollasalar bile kimse bir şey demezdi

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Massaya Sorunsuz bir araç verin o zaman meydan okumaya başlıyacak çünkü sorunlar herkesde olan bir şey Mercedesde sorun yaşadı burada massayı kirletmek bencesaçmalık olur,altınızda kötü araç varken nasıl performans gösterebiirsinizki,Massan…ın aracı alonsonun kine kıyasla daha berbat bir seviyede çünkü yarışı 4 kez izledim araç arkadan kopuyor yol tutuşu yok! alonsonun aracındada sorun var ancak bu kadar değil Ferrarinin bu sorunları çözüp massaya doğru araç verdiğinde massanın asıl performasını o zaan görmüş olucaz bu onun son şansı! Hadi Felipe Ferraride sonun hüsranla bitmesin!

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Testlerden sonra Massa'nın açıklamaları Fry ve Alonsoya nazaran daha olumlu idi.Ben de Massa'nın beklentilerinin düşük olduğunu söylemiştim.Bu aracın Massa'nın hedefleri için fena sayılmayacağını düşünmüştüm.Bazı arkadaşlar da Massanın bu sözlerinden pull rod sisteminin Massaya daha çok uyduğunu anlamışlardı.Gördük ki Massa yine aynı Massa.Ne pull rod ne de yumuşayan lastik hiçbir şeyin faydası yok.

    Ferrari gereken sabrı fazlasıyla göstermiştir.İş kazası geçiren bir pilotunu kapı dışı etmemiştir.Ama bundan sonra Massayı takımda tutabilmek ateşten gömlektir.Takımın bu kadar medya baskısına dayanacağını sanmıyorum.

  5. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    bu bildiklerini massa akıl edemiyo mu? koskoca ferrari massayı kovmaya bahane mi arayacak? massanın son 3 yıldır yaptıkları zaten kovulması için tek başına yeter komplo teorileri üretmeye gerek yok neyin ne olacağı malezyada belli olacak merak etmeyin

  6. Forza Felipe avatarı

    Aslında Massa'nın yarıştan sonraki açıklamaları böyle bir şeyi işaret ediyordu.

    "Aracımdaki problemler hiç çözülmüyor."

  7. Alonso'nun olduğu yerde, diğer pilotların ya da fanlarının bu tür kuşkulara sahip olması doğal..

  8. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Massa bana gore ama aman ust duzey pilotlalardan degil.schuminin asistan pilotu idi bunu herkes biliyor.bunu kabullenerek geldip o koltuga oturdugu gun gibi ortada.schumi hasbel ader birakip gittiginde massa takimin kidemli pilotuydu.kimi geldi.takim esitlik olacagini acikadi yanliim varsa duzeltin..sezon un ilk yarisinda denge var gibiydi ve takima ve lastiklere alismaya calisan kimiye o ana kadar bir ustunluk sagliyamamisti.kimi sezonun ikinci yarisindn itibaren ciddi diddi massa uzerinde bir bir ustunluk kurdu.ve sezon sonunda samp oldu.

    2008 de massa kimiden daha iyi is cikarinca takim onun schumiden beri sure gelen bu sadakatine takim oyunculuguna fedakarligina odul vermek icin ona oynadi ve son yarista hamilton kaybetti.
    2009 malum kaza.takim vefa borcunu odemek icin onu yollamak yerine kimiyi yolladi.iyilesip geldi.takim arkadasi artik alonso idi.
    kazadan cok fazla etkilenmis ve hala uzerinden atamadigi gozukuyor.takim yine iki pilotuna esit davranacagini acikladi diye hatirliyorum.ama oyle olmadi ve o meshur almanya yarisindaki telsiz konusmasi kirlma ani oldu kanattindeyim.massa orda mental anamda bitti.takim massa adem yavas ikinci pilotluk gorevine devam etsin bir syker yaabilirse ne ala gibi bir yol izledi.ancak massa alonsoya tabiri caizse ezildi veya ezdirildi.bunda takimin etksi var veya yok bilemem ama bna var kokulari geliyor.
    cikan son sezonuu son sanslari soylentileride. onu cok etkiliyor ve takim massaya hic sahip cikmiyor.simdide sasi muhabbeti.massathebestin yorumun 6.maddesi uygulanacak.tekrar birsey olmadiginda ki olmayacak massayi bir sekilde yolliyacaklar.buda onar iin delil ve dayank oacak.
    merak ettigim iki konu var.alonsomu cok hizli massami yavaslatiliyor.
    eger esit sartlarda massa nin yerie baska bir pilot gelirse alonsonun hizini
    baska nir takima giderse de massanin hiini gorme snsimiz olacak.

  9. Schumacher- avatarı

    Massa out Trulli,Sutil,Barrichello in

  10. lastiklerin 5 turda bittiğini ben duymadım nedense bu konuda ciddi şüphelerim var.

    şaside sorun olabilir tabi bunu bilemem. Taşırken yere mi vurdular ne oldu, testlerde kullandıkları şasiler ile yarışıyorlar çünkü 🙂 Barcelona-Melbourne arası uzun yol tabi 🙂 her neyse bir sorun varsa eğer çıkacaktır ortaya. Sanılanın aksine Massanın rekabetçi olması Ferrari'nin olduğu kadar Alonso'nunda işine yarar

  11. Ya burda şunu düzeltmek isterim ki webber e verilen şaşi elden geçirilip düzenlenmiş ve webber onunla yarış kazanmıştır. kimseyi karalamayalım lütfen. yani webber e sorunlu şaşi verilmemiştir

  12. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Sanki ilk defamı şasi değiştiriliyor?

    Değiştirilmesinmi?

    Eğer şaside bir sorun yoksa,ve gelecek yarışlara şasileri Massa üzerinden deneyerek test ediyorlarsa,bu onun sürüşünü daha vahim hale getirmezmi?

    Bir ara Catherham dan atak yedi.Lastiklerini 5 turda bitirdi…

    Artık bu aracın gelişeceğine dair umutlarım tükenmeye başladı.

  13. 5 turda kullanılmamış lastiklerde ciddi sorun yaşanıyorsa sorun var demektir. Muhtamelen de araçta. Adamların ellerinde telemetri verileri var sonuçta Massa kötü sürdü diye şasi değiştirileceğini düşünmüyorum.

  14. massaya çok haksızlık yapıldı o yarışta.. aracın kötü oldugunu antremanlarda dahi bağırdı.. Alonsonun aracı daha iyi olduğu açık.

  15. durdukça insanın aklına sorular geliyor işte..

    1. bir şasinin sıfırdan hazırlanmasının, uzun bir süre aldığını hepimiz biliyoruz. öyle ki, takımların sezon boyunca bile hazırladıkları şasi sayısı, 3 ya da 4 tane oluyor. yani öyle ha deyince ortaya çıkabilecek bir şey değil bu.

    2.hal böyleyken, bir kaç gün içinde fabrikada yeni şasi hazırlanıp, uçakla sepang'a gönderilemeyeceği çok açık. bu şasi hangi ara hazırlanıp garajda çalışmalara başlandı?

    3. ferrari ya massa'nın şasisisndeki problemi önceden fark edip avustralya yarışında önce bu şasiyi hazırlamaya başladı (ki bu durumda massa bile bile problemli şasiyle yarıştırılmış oluyor); ya da müneccim gibi hafta sonu koşulacak yarışta, şaside bir arıza çıkacağını farz ederek yarıştan önce şasi hazırlıyor.?!??

    4. diyelim ki bu problem avustralya yarışı esnasında fark edildi. ve diyelim ki takımın garajında bulunan yedek şasi, massa'nın aracına aktarılacak. 4 gün içinde, 30 m2'lik garaj içerisinde şasi aktarımı ne kadar başarılı olacak? bunu test edecek bir düzenek var mı? hepimiz biliyoruz ki yedek şasinin esas araca aktarılması gayet zahmetli ve kalite kontrolü hemen hemen imkansız olan bir durum. italya 2007'de, araç o kadar güçlü olduğu halde bile raikkonen'in şasisi garajda değiştirilmiş ve yarışta podyuma çıkmıştı. hatta bu kendi çapında bir rekora bile konu olmuıştu. "tarihte yedek şasi ile podyuma çıkan ilk araç". durum bu kadar riskli esasen.

    5. hepsinden öte, kaç takım daha ilk yarışında şasilerinden birisinde arıza olduğunu (ya da şüphelenildiğini) beyan ederek şasi değişimine gider? hem de böyle köklü bir takım..

    6. belki de takımın aklında massa'nın sözleşmesini fesh etme kararı var ve hem massa'ya hem de medyaya karşı elini kuvvetlendirmek için "şasisini bile değiştirdik, daha ne yapalım" mesajı vermek varsa?

    muhtemelen bu soruların cevaplarını hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz. öğrendiklerimizin de doğruluğundan asla emin olamayacağız.

  16. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Neden bu kadar bir tepki gösteriyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum.

    Şasi sorunlu olabilir.Massa şasiye zarar vermiş olabilir.Üretimde kusur olabilir.

    Burası f1.Burda herşey olabilir.Sorunlar çözülmek için vardır.Massa için iyi olur umarım.

    Malezyadaki hava durumu ŞAKAMI?Tutmasına pek ihtimal vermiyorum ama tutarsa bu yarış bitmez.


    ve…..Aracın her tarafı sorunlu…Şasidede sorun varmış.Hoş karşılamak lazım..

  17. massa gdince ne yapcan sen bize gel buttoncı ol ciddi bak:p
    yoruma dönersek takımlar tek pilota odaklanır ama bir pilota da kaç kere şans verilir ki massa yerini kabul etmiş hangi şasi alonsoya yetişmesini sağlar ki

  18. bence massa bozuk…

  19. ben salak mıyım?

  20. BEN SALAKMIYIM?

  21. Tolga Soydan avatarı

    vala F1 de hersey planlı yapılıyo bana da öyle geliyo.

  22. bence bu kadarda kötü olamaz arabadan mı oluyor diye değiştirmek istemişlerdir. Direk bir sorun olsa, bu sorunu açıklayıp pilotun üzerinde ki baskıyı kaldırmak gerekirdi çünkü. Bence şaside de bir sıkıntı yoktu, sadece işlerini sağlama alıyor gibiler

  23. Ömer_Massa avatarı

    massathebest iyi konuşmuşsun arkadaşım.inşallah bu şasi onun iyi sonuçlar almasında faydalı olur.
    bu arada artık sık girmiyorsun siteye?

  24. "takım içerisinde her zaman için daha iyi bir araç, daha iyi bir motor ve daha iyi bir strateji vardır." (f.alonso, renault'dayken)

    "schumacher hiçbir sorun yaşamadan sıralama ve yarışa hazırlanırken, ben çoğu zaman aracımda ortaya çıkan garip arızalarla uğraşmak zorunda kalıyordum." (r.barrichello, f1racing röportajında)

    bir sorun olduğundan şüphelendiği için şasisinin değiştirilmesini isteyen vettel'e yeni şasi verilir, kaza yapıp şasisi perte çıkan webber'e yeni şasi yerine vettel'in "beğenmediği" çıkma şasi verilir.

    burası formula1. her şey olur. bu işler böyle yürür. alet işler el övünür.

    massa yeni şasiyle başarılı olur yada olamaz, burası ayrı bir konu, yarışta göreceğiz.

    anlamadığım şudur ki,
    sağlam bir şasi olduğuna kanaat getirilmiş olsa, takım 4 gün süre içerisinde, hem de garajda böyle bir çalışmaya girişmezdi.
    demek ki şasi hakikaten problemli.
    peki neden arızalı şasi, hepimizin tahmin ettiği pilotun altında çıkıyor?

    ya da şöyle sorayım,
    yukarıdaki haber "takım yeni bir şasi hazırlıyor, bir pilotun şasisi değişecek" şeklinde olsaydı, aklımıza hangi pilot gelirdi?

    demek ki, işin "kader kısmet" yönünün ardında, insan elinin müdahale edebildiği bazı noktalar var.
    birazcık daha "dikkat" gibi.
    aynen garajın diğer tarafında olduğu gibi.
    ama bunun için bile önce dikkatli olmayı "istemek" gerekiyor.-muş.
    bugün de bunu öğrenmiş olduk.

  25. Acaba Ferrari Avustralya'ya 2 şasiyi yetiştiremeyip Massa'yı bozuk olan şasiyle yarıştırmış olabilir mi?

  26. Adam polü alsa lider gitse Takım gene Alonsoya yol ver diyecek.Adam bir kere damgayı yemiş sen 2 numarasın diye.Kimi yılları hariç adam hep 2 numara olarak görüldü.

  27. Bir şasi üretmek ne kadar zaman alıyor bilmiyorum ama, eğer malezyada massanın kullanacağı yeni şasinin üretimine avustralya yarışından önce başlamışlarsa işler çok değişir. Anlayan anladı 😉

  28.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Nedir bu kamillerden çektiğimiz be! Sanki Mclaren'e otursa bir şey değişecek.

  29. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Massa artık bu araçla da Alonso'nun çok gerisinde kalırsa kovulduğunda mazereti kalmamış olacak…

  30. Gene aynı sırada olursa bu sefer ne bulacak acaba

  31. Massa'nın aracında ciddi sorun vardı el atmaları iyi oldu da yeni şasi de kötünün iyisi olacaktır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir