"Lotus Artık İkinci Sınıf Takım Değil"

yazar:

kategori:

Avustralya’daki açılış yarışında Romain Grosjean yarışa üçüncü sıradan başlamış ancak Pastor Maldonado ileyaşadığı temas sonrası yarışa veda etmişti. Kimi Raikkonen ise ilk seanstaki hata nedeniyle 18. sıradan start almış ama yarış içinde tırmanarak yedinci sıraya kadar yükselmişti.

Lotus patronu Boullier, “Otomobilimizin hızlı olduğunu biliyorduk ama diğer faktörler hakkında elbette bir fikriniz olamıyor. Cumartesi günü rahatlamıştık, sizi gridin ikinci çizgisine getiren şans olamaz.” diyor.

Takımın, büyük takımlar kadar bütçesi olmadığını kabul eden Boullier, bu durumu önlerinde bir engel olarak görmediklerini de ekliyor.

“Bizi felsefemiz, paranın galibiyetleri ve şampiyonlukları satın alamadığı üzerine kurulu. Bizim için, Formula 1 zekice davranmak ve maliyetleri etkili değerlendirmekten ibaret. E20, %60 boyutundaki rüzgar tünelimizde ve geliştirilmiş CFD tesisimizde tasarlanan ilk Enstone otomobili. Birkaç hafta içerisinde, yepyeni simülatörümüz de kullanımda olacak.”

“Enstone’daki çalışanların daha da gelişmek için tüm ekipmanları mevcut ve olması gereken şekilde yatırımlar yapıyoruz. İnsanlar artık bizi ikinci sınıf bir takım olarak görmemeliler. Lotus, Total, Rexona, Clear ve Microsoft Dynamics sponsorluklarımızla en çekici takımlar arasında yerimizi aldık.”
“Gelişim, kaynak ve yatırıma bağlıdır. Arkamızdaki Genii Capital desteğiyle, güçlü ve dayanıklı bir varlığa sahibiz.Daha rekabetçi olmamız ve yeni parçalar üretebilmemiz için ne gerekiyorsa yapacaklar. Genii, Formula 1’e ikinci olmak için gelmedi.”

Malezya GP’si hakkında da konuşan Boullier, “Elbette Albert Park’tan çok farklı bir pist. Ama E20’nin orada da rekabetçi olacağını düşünüyoruz. En önemli olan düşük lastik aşınması. Malezya’daki sıcak hava şartlarını da hesaba katarsak, bunun yararı olacaktır. Burada rekabetçi olabileceğimizi düşünüyoruz.” diyerek sözlerini noktalıyor.

 


Yorumlar

  1. Erken konuşması konusunda doğru ama testlerde ve avustralya sıralamalarında ciddi hızlı göründü lotus..

  2. Maalesef başlar da Ümit vericiydi ama sonraları kabus gibi oldu. Hızlı virajlar da çok iyiydiler ama yavaş virajlar da çekiş isteyen yerlerde resmen batırdılar İkinci bir Egzoz borusuna gerek duyulduğu için motor performansı'da düşüyordu. Ve son olarak da patlamıştı Petrov gönderilmeden önce.

  3. Aslında en büyük sorun önden çıkışlı egzostu. İlk iki yarışta iyiydi ama daha sonra araçtaki en ufak bir değişiklik aracın sürüşünü zorlaştırıyordu. Petrov araçta bir vidayla oynadığınızda bile aracın tüm dengesinin bozulduğunu biraz da abartarak belirtmişti.

  4. Bence biraz erken gaza gelmişler. 🙂

    Çok değil bir kaç yarış sonra klansman oturacak o zaman görülecek hakikat, bu hafta içi çok konuşuldu, boş konuşuldu.

  5. “Bizi felsefemiz, paranın galibiyetleri ve şampiyonlukları satın alamadığı üzerine kurulu.

    Hadi bakalım Eric senden çok şeyler bekliyorum bu sene geçen sene kabus gibi bir sezondu bunun nedeninin %40 Kubicanın yokluğu %40 diğer büyük ekipler gibi daha modern rüzgar tüneline sahip olmamaları ve günümüz F1 inde modern simülasyon sisteminin yokluğuydu. %20 ise takımın dış faaliyetlerin den etkilenmeseydi isim hakları gibi. Ama şimdi %50 den %60 çıkartılmış bir Rüzgar tüneli Mclaren ile simülasyon anlaşması Kimi gibi üstün yetenek bir pilot F1 in pop starı demek bu da Gp2 şampiyonu Romainin olması tabi herkesin beklentilerini yükseltiyor. Kimi gibi bir pilota sahip olmanız bile ikinci sınıf bir takım olmadığınızın kanıtı bana göre.

    Bu ekibin Renault F1 Team adı altın da altıncı en büyük bütçe ile şampiyon olduğunu unutmamak gerek.Yani en çok harcayan değil en iyi yatırımı yapan kazanır bu sporda. Yatırımı da yaparken başarıya ulaşmak için örneğin 3 yıllık bir yatırım planının belirlenmesi bunun ikinci yılın da yada üçüncü yılın da başarının gelmesi çok önemli eğer gelmiyorsa oturup düşünülmesi gerek.

  6. rocco junior avatarı

    Aynen öyle.Geçen sezon şansa bala 2 podyum aldılar sonra ortalıkta yoktular ve hem pilotları hem patronları srekli hedef Ferrari diyordu.Ancak sezon sonu böyle olmadı.Bu sene daha iyi gibi gözüküyorlar ama sonca dökmek önemli.Ayrıca gelişimi unutmamalı…

  7. Geçen yıl da rakibimiz Ferrari demiştiniz ama daha sonra ilk 10 mücadelesi verdiniz. Cesaretiniz tekdire şayan ama ilk yarışta bunu söylemek fazla iyimser bir açıklama mı ne 🙂 Ben de Lotusun büyükler arasında olmasını çok isterim özellikle de Kimi için. Malezya da Lotus gerçekten çok büyük bir avantaja sahip. Lastikleri harika kullanıyorlar. Özellikle de yarışta yağmur yağmazsa podyum çok gerçekçi bir hedef.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir