Webber: "Malezya'da Raikkonen ve Grosjean'dan Meydan Okuma Bekliyorum"

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerde oldukça etkileyici performanslar ortaya koyan Lotus, Avustralya’da Grosjean ile sıralamaları 3. tamamlamış ama yarışta Pastor Maldonado ile temas yaşayınca damalı bayrağı görememişti.

Öte yandan Kimi Raikkonen, sıralamalarda son turunu yetiştirememiş ve yarışa gerilerden başlamasına rağmen iyi bir yükselişle puan almayı başarmıştı. Bu manzara, takımın temposu hakkında ipuçları vermişti.

Red Bull’un Avustralyalı pilotu, Lotus’un Melbourne’e kıyasla Sepang’da daha da rekabetçi olmasını bekliyor.

Webber: “Malezya, aerodinamik açıdan çok zorlayıcı bir pist ve Lotus, bu alanda iyi görünüyor. Bu yüzden Sepang’da Kimi Raikkonen ve Romain Grosjena’dan bir meydan okuma bekliyorum. Belirleyici bir yarış olacak; gerçekten dört gözle bekliyorum. Önümüzdeki birkaç yarışın nasıl gerçekleşeceğini görmek büyüleyici olacak.”

Webber, Malezya’da stratejinin de önemli bir rol üstleneceğine inanıyor.

Webber: “Malezya çok zorlayıcı.Pilotlar ona bayılıyor. İşi doğru yapana gerçekten ödülünü veriyor. Sepang, Albert Park’a kıyasla çok farklı bir pist; lastikleri çok zorluyor. Bütün takımların sıcaklık ve nem ile nasıl baş edeceği tamamıyla bir bilinmez”

“Orada geçiş için de birçok şans var. Melbourne, birisini geçmek için hüner isteyen bir yer ama Malezya öyle değil. Tempo avantajın varsa geçebiliyorsun”


Yorumlar

  1. kesinlikle:D

  2. neden olmasın grojen avusturalyada mclerenden 0.380 sn yavaştı.?

  3. senden daha koyu kimi ci…
    ben varım:)

    kimi pilot vasattır…
    kimi pilot iyidir…
    kimi de raikkonen…

  4. yahu yapma etme. bana da göndermişsin, ciddiye alıp açtım, bu sefer dalga geçip gülünemeyecek seviyeye ulaşmış adam 🙂

  5. Oğuz Çetin avatarı

    2009 spa yarışını bi izle derim bide ferrarinin o sezon nasıl kötü olduğunu araştır ondan sonra bu yorumu yapabiliosan hiç bişey demem.

  6. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Bence muhteşem bir sanat eseri 😀

  7. albert park biraz aldatıcı bir pist yağmur yağmazsa sepang da gerçeğe yakın farklar ortaya çıkacak.beklemek gerek ancak mclaren-rbr ile çekişmek şu an için uzak görünüyor.

  8. çok beklersin gazozcu !!!

  9. yapma bunu 🙂 duymaz olaydım o çığlığı.

  10. ya ben anlamadım gitti bu milleti vede bu okuduğumuz demeçleride vede yorumlarıda benden daha koyu Kimi'ci zor vardır öle sanıyom ama ben gerçekçiyim kardeşim ne podyumu ne galibiyeti siz görürsünüz hade bakalım pazar yarıştan sonra burdayım 5 bitirsin galibiyet sayarım ve üstüne ekliyim SPA'da galibiyet diyenlerede güler geçerim :)):):) ha ha hah yetenek eyvallah tartışılmaz ama o araçta sandığınız kadar yada şöle söliyim Kimi kadar yetenek yok bilesiniz boşa heveslenmeyin diye deyom

  11. O atağı kobayashiyede yaparmı aynı yerde evlat?
    Alonso olmasaydıda görseydim onu?
    kendinden 2 saniye yavaş aracın hava koridoruna girip atak yapmaya çalışıp sonrada F-16 gibi havalanan kimdi acaba?
    http://www.youtube.com/watch?v=3iHsCWAbtGs
    şimdi o klavyeyi çekmecene kaldır evlaaat.

  12. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    http://www.youtube.com/watch?v=UKpV2n1Jo5M

    İşte yağmur duası sözleri.

  13. Şimdi o klavyeyi yavaşca yere bırak evlat.

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    sepang'da yağmur duasına gerek kalmıyor genelde 🙂

  15. 8 yıldır bir kimi taraftarıyım.ama bu hafta weberin dediği gibi lotus süpriz yapamayacak.kanımca vettel bu yarışta geri dönecektir.geçen yıl yaptığı gibi pol de 0,5 sn çıkaracaktır cebinden.eğer yagmur olmazsa bu haftaki sıralama tahminim:
    1)vettel
    2)hamilton
    3)button
    4)raikkönen
    5)schumi,weber,grosjean dan biri

  16. E20 lastiklere nazik davranan bir makine sepang pist ve hava koşullarıyla en çok lastikleri ve motoru zorlayan bir pist,Kimi saf hız olarak grid deki en iyi pilot neden podyum hatta galibiyet kovalamasın,o bunu hak eden bir yarışçı.

  17. Yağmur duası bileniniz var mı?

  18. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Ne ayak anlamadim gitti.veber meydan okuma bekliyor.le rosa surpriz bekliyor.eric ikinci sinif tk degiliz diyor.en onemlisi kimi e20ile pdyum mumkun diyor.acikamalar iki gun icinde geliyor .hizi dengeyi ve lastiklere sefkatli yaklasimi ile arac zaten iyi durumda.ee birde f1 de cikan soylentilerin gerceklestigini dusunursek.hersey olabilir.galibiyet bile.neden olmasin.

  19. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    yıl içindeki gelişime göre ben galibiyet beklerim yukarıdakilerle arada 0,2 0,3 saniye dezavantajı olursa bence yarışı kazanır

  20. Oğuz Çetin avatarı

    ben spada kesinlikle podyum deil kimiden galibiyet bekliyorum ama bizim podyum heyecanımızında spaya kalacağını sanmıyorum ve neden bu hafta malezyada olmasın ki 🙂

  21. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    aynen katılıyorum kardeşim kimi f1 e heyecan kattı ikisenedir f1 de hiçbir tat kalmamıştı ama artık f1 geri döndü

  22. Oğuz Çetin avatarı

    Öncelikle koyu bir kimi fanı olduğumu söyleyerek başlayım yorumuma. kiminin bu spordan ayrılışıyla benim için f1 bitmişti 2 senelik bir aranın ardından kimiyle beraber bende tekrar f1 e döndüm diyebilirim. kiminin döndüğünü duyduğumdan beri hergün bu siteye girip haberleri ve yorumları takip ediyorum çok fazla tartışıldı herkes bişey söyledi ama ilk yarış gösterdi ki raikkonen eskisinden de güçlü döndü kimsenin aksini iddia edebilceğini sanmıyorum kimiden yana şüphem yoktu ama lotusdan hep bi şüphe duymuştum onlarında bu şüpheyi boşa çıkardığını düşünüyorum çok iyi iş yapıyorlar mclaren redbull kadar olmasada onların arkasından her yarışta zorlayacaklarını düşünüyorum hatta bu sezon bi podyumla kalmazlar galibiyetler de alabilirler. kimi podyum alamaz diyenlere de spa gerçeğini hatırlatıyorum herkese iyi günler

  23. senin kadar bizde istiyoruzz …

  24. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    bana kalırsa mclaren-red bull-lotus arasında geçecek bir sıralama bekliyorum ben. red bull geçen seneye oranla yarış performansını baya bi geliştirmiş. mclaren yarışta zaten iyi sıralamaları geliştirmiş olmaları onlara büyük bi avantaj sağlıyo. lotusun sıralama performansı avusturalyada tatminkardı. yarış performansına bakılırsa grosjeani avusturalyada izleyemedik ama raikkonen olumlu işaretler verdi pite hep en son geldi lastikler aşındıktan sonra bile tur zamanları arasında 0.6-0.7 saniye fark vardı lotusunda yarış performansından şüphem yok. yani dediğim gibi sıralamalar mclaren-red bull-lotus arasında geçerse yarıştada pek fark olmaz. strateji bakımından çok güzel bir yarış bizi bekliyor.

  25. "malezyada süpriz yaparlarsa kimse şaşırmasın." şeklinde daha önce belirtmiştim, webber de aynı şekilde düşünüyormuş ama aksilikler olur vs.. orası ayrı konu. özellikle takımım ve lotus arasındaki 2.sektör zamanlarını karşılaştırmak için merakla bekliyorum.

  26. Yusuf  Hitay avatarı

    bana kalırsa mclaren ve redbull'dan sonra en iyi takım lotus. yarış temposu olarak mercedes'in çok çok önünde olduğunu düşünüyorum. öyle tahmin ediyorum ki aksilik yaşamazlarsa bu yarış başa güreşecekler. maalesef mercedes'ten büyük bir hüsran bekliyorum, lastik aşınması sebebiyle zaman zaman liderden 2 saniye yavaş turlar atan mgp03, eğer 7 günde bir mucize ile lastik sorununu çözemezse(3 yıldır çözülemiyor) sepang gibi bir pistte ilk 6'ya girmesi bile zor.

    aynı zamanda eğer yağmurlu olursa yarış, mercedes favorilerden biri. (mekanik yol tutuş + lastik ısıtma).

  27. Yani senin gibi vasatlarda atak yapabilir altındaki makina hızlıysa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir