Alonso: "Malezya'da Savunma Pozisyonunda Olacağız"

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, geçen hafta sonu Albert Park’ta sezona sıkıntılı bir başlangıç yapmış; Alonso ve Massa sıralamaların son seansına kalamamıştı.

Yarışta ise İspanyol pilot, 5. olarak takıma ümit vermişti ama temposu, acil çözüm çağrısı yapıyordu.

Avustralya ile Malezya arasında sadece 1 haftalık zaman farkının olması nedeniyle Alonso, önümüzdeki hafta sonu da farklı bir şey beklemiyor.

Alonso: “Malezya’da bir defa daha savunma konumunda olacağız. F2012’nin Avustralya’daki hali ile aynı olması nedeniyle başka şansımız yok. Kolay olmayacağını bilerek, bu duruma mümkün olduğunca iyi bir şekilde uyum göstermeye çalışacağız”

“Büyük dikkat sarfetmemiz gereken iki konu var: Aerodinamik denge ve lastik aşınması açılarından doğru uzlaşıyı bulmak”

“Sepang, iki gerçek düzlüğe sahip. Çünkü, çok uzun ve azami hızında eksiklik yaşamanız, DRS kullandığınız düzlükleri kısa olan Melbourne’dekine kıyasla size daha pahalıya mal olur”

İspanyol pilot, Malezya’daki ani yağmurlara da bel bağlamak istemiyor.

Alonso: “Formula 1 dünyasında, güneşli bir havadan birkaç dakika içinde fırtınaya geçebileceğiniz başka bir yer yok. Spa’da bile değişkenlik bu kadar keskin değil. Pit duvarında oturanlar, havadaki muhtemel her değişikliğe hazır olma adına radara dikkatlice bakmaları gerekecek”

“Şu anda hava tahmini, hem sıralama hem de yarış için yağmur ihtimalini yüksek görüyor. Ama dürüst olmak gerekirse, hava tahminlerine pek fazla inancım yok. Önemli olan, düzgün şekilde tepki koymak ve her fırsatı değerlendirmektir. Kesin olan tek şey, sıcak, çok sıcak olacağıdır”


Yorumlar

  1. 🙂 kehanetttt 🙂 bunca emeğin boşa gitmesi yada bekleneni verememesi bir açıdan üzücü olsa da Ferrari'ye teşekkürlerimi sunuyorum bu zevki bana yaşattıkları için 😀

  2. Şimdi baktım da yanlış anlaşılabilir belki.Sana demedim o lafı Crasher

  3. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    öteki dünya ya kabir alemine girdiğin zaman göreceksin anyayı konyayı ama iş işten çoktan geçmiş olacak geç olmadan iman et ve tövbe istifhar et şüphesiz Allah (c.c) affedenlerin en büyüdür
    Sana şunu soruyorum bi düşün bu canı veren biri varsa alan biride var o zaman çevren deki insanlara bak hepsi bu dünyadan teker teker göç yorlar ve bir daha geride gelmiyorlar demekki bu canım bir sahibi var deme Lütfen kardeş kendini yakma bunca şeyler tesadüf olamaz inan Allah (c.c) inşallah ıslah eder. Söylemesi bizden içine vermesi Allahtan

  4. yazık şimdi de kendini artılamaya başlamış 🙂

  5. Müslüman bir ailede büyüdüm, burada bahsedileni çok iyi biliyorum.

    Dikkat çekmek istediğim konu şu: Şimdi ben yukarıda ateist olduğumu belirttim ve sen "Hocam, şöyle ve böyle" şeklinde gayet tatlı bir dille açıklama getirdin. Yani, bir bakıma beni "hala" ciddiye aldın, insan yerine koydun ve cevap yazdın. Birisi ateist diye, ona yöneltilen bakışların değişmemesi gerekir.

    Alonso'yu pek sevmem, politik yapısı yüzünden. Ama sürüş olarak onun ayarında pilot varmıdır gridde, tartışılır. Bir müslümanın onu "sırf ateist diye" belirli bir özelliğinden/yeteneğinden dolayı takdir edememesi için bir sebep olmadığı kanısındayım.

    Teşekkürler.

  6. Şimdi bakıyorum da yine beni yazmadığım şeylerle itham etme yarışı başlamış. Biri demiş ki 10 çocuk yapıyorsun kahveden çıkmıyorsun, öbürü diyor ki seni korkutmuşlar. Ben de böyle yazılınca döndüm yazımı tekrar okudum okudum okudum… niye böyle dedikleri hakkında en ufak bir ipucu bulamadım. Şimdi olay ne? Alonso'nun verdiği bir demeç. Onu da istek üzerine paylaştık. Peki bu yazıda yalan yanlış bir yer var mı? Herhangi bir karalama itham var mı? Yok. Bunu niye söylüyorum, Hem Alonso'yu destekleyip hem de Allah'ın adını ağızlarından düşürmeyenleri gördüğümüz için. Çünkü müslüman olduğunu beyan eden bir kişi Allah'a inanmayan bir kişiye hayranlık duyamaz. Niye duyamazmış canım diyenler dinini bilmiyordur. Aç oku öğren niye olmuyormuş. Herşeyi de biz öğretecek değiliz. Sadece bu yaptığınız doğru değildir, onu bildiriyoruz.

  7. srnin kadar embesil bir insan daha görmedim inşallah annen baban bilgisayarını elinden alırda derslerine çalışırsın yoksa bu zekayla zor

  8. Hocam, bizim bu durumu bilme ona göre mukabil olma mecburiyetimiz var. Bize "hiç bilenle bilmeyen bir olur mu" , "hiç iman eden ile etmeyen bir olur mu" buyruğu mevcut. Sizin anladığınız gibi bir mana söz konusu değil yani en azından benim için. Arkadaşın kısa özetinden de böyle birşey çıkaramadım.
    Kendisine İman ettiğimiz Peygamber'in sünnetidir ayrıca, O kendisine danışmaya gelenlere, herhangi bir konuda görüştüklerine sorardı. (Yahudiye kendi kitabından, İseviye kendi izanından, müşriğe kendi anlayışından cevap verirdi, şeriat uygulardı.) Burada herhangi bir eksi yön bahis değildir.

  9. Eee hani senin ferrari uçup kaçıyordu en agresif olunca siz herkesi ezecektiniz noldu fernando herkesi ezip geçecekti wooowwww ne uçuştu ama be yok böylesi yemin ederim ki dekolte mekolte ama elin oğlu seni ısrarla üzüyor heee belki artık öğrenirsin insanların fiziksel özellikleriyle dalga geçmemeyi öğrenirsin… eee başka öngörülerin nelerdir acaba kehanetlerini duymaktan onur duyarım…
    (Ferrari fanı olan arkadaşlar lütfen alınmayın bu arkadaşa dalga geçeceğimi çok söyledim geçen sezon laflarım aslında takımınıza değildir)
    Yönetici arkadaşlar yorumu kaldıracaksanız da insaf edin biraz dursun da görsün arkadaşın kehanetleri kalkmadıysa bu hiç kalkmamalı nede olsa hakaret vs yok…

  10. Ateistler başka bir dünyadan gelmemişlerdir, başka bir dünyaya da gitmeyeceklerdir. Öyle korkutulup düşündürtüldüğünüz gibi çok farklı, sıra dışı insanlar da değildir. Onların da belirli inançları vardır ve ona inanırlar.

    Kimseye rengin koyu diye veya başı açık (veya kapalı) diye saldırmazlar. İnsandır önemli olan, başkasının öğretisi değil.

    Ben de bir ateistim ve bu halimle onur ve gurur duyuyorum. Burası bunları tartışacak yer değil elbet, konu açılmış diye yazıyorum. Benimle bu konu hakkında tartışmak/konuşmak istersen söyle, farklı bir kanaldan görüşelim.

  11. Aynı konu, söz konusu cevap Kimi içinde geçerli mi ? yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum

  12. Mümin / Müslüman'ın hayranlık duymamasını gerektirecek bir sebep hatta işte en geçerlisi.

    İşinin dışında hiç saygım yoktu, hakikatini şimdi öğrenmiş oldum.

    Bunu bilmiyordum, iyi oldu.

  13. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Güncellenmis Ferrariyle Geri doneceğine eminiz Ferrari şu anda red bull kopseptini kopyalamakla meşgul aracın yeni hali fantastik olucak ancak işe yararmı goricez avrupa yarisinin ilk basamağı olan İspanya grand prix si Ferrarinin doğuş günü… olucak Welcome To Ferrari 2012 diyoruz! o zamanda yavaş olurlarsa yönetim artık istifa çeker tüm ekibe Ferrarinin tüm mühendislerini teknik adamını patronu dahi istifasını alıp Ferrari nin adına yakışır insanlar gerekli Mclarenin yapmış olduğu gibi SINIRSIZ PARAN VAR AMA BEYİN SIFIR YEDIGINIZ EKMEGE YAZIK BE HAKKINI VERIN! Artık fanlar olarak bu duruma geldik!

  14. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    İşte senin gibiler yüzünden insanlar müslümanları cahil olarak görüyor.

    Çünkü senin gibiler ,kendi etrafınızda kandırdığınız insanlarla bazılarının beynini yıkar

    sonrada diğer insanların dinleriyle,ülkeleriyle,kültürleriyle dalga geçmeye cesaret edersiniz.

    söyle bakalım,senin cennete gideceğin ne malum.

    yada cücüklü,sarıklıların gideceği ne malum.

    cennetten arsa satmaya başladınızda bizim haberimizmi yok?

    millet aya gider,marsı araştırır,dünyaya bir kazanım sağlar.

    siz hala bu o inanıyor bu inanmıyor derdindesiniz.

    —————————————————————————————————————————————-

    Batılıların bir lafı vardır ve çok severim bu lafı.Matematiği,kimyayı siz buldunuz ama biz geliştirdik ve nasıl kullanılacağını size öğrettik..

    Çünkü senin gibiler yüzünden biz kalmışız orda,kendi kendimize (çocuk gibi) biz bulduk biz bulduk der avunuruz.Dünyaya ne katkı yapmışsın?Ne iyiliğin dokunmuş dünyaya.

    Sene gelmiş 2012,siz hala insanların dinine,kültürüne saygı duymayı öğrenemediniz.

    Ama işinize gelirse arabayada biner,teknolojisinden de faydalanırsınız.Hiçbir şey üretmezsiniz,hiç bir şey yapmazsınız ama lafa gelince car car ötersiniz.Beyinleriniz yıkanmıştır çünkü.

    Ondan sonra ama onlar bize saygı göstermiyor dersiniz.Sen göster deyince onuda yapmazsınız.

    Adamların ülkesine gider,10 tane çocuk yapar,kahveden çıkmazsınız.Devlet yardımı alırsınız,dilini öğrenmezsiniz,kültürüne bayrağına laf edersiniz birde üste çıkarsınız.

    Şimdi ne alakamı bunlar?Burası f1 sitesi.Burda bunları konuşarak ortaya çıkarmayı haklı buluyorsan kendini,İspanyol taraftarların yaptığı carla sataşmalarınada saygı duyacaksın.

    Yada burda,insanlığı-sporculuğu,dini,ülkeyi birbirinden ayırmasını öğreneceksin.

    Ama bunları ha sana anlatmışım,ha duvara.Senin gibiler okuduğu-inandığı dinin büyüklüğünü bile kavrayamamış,sadece sataşarak bir yere varabileceğini düşünen insanlardır.

    Senin için kötü bir kere arkadaş.Sen inanmışıııııııııııııııııııııııın,inanmamışın.Çokta tın.

    Ben arkadaşlarımı dinine-bayrağına göre hiçbir zaman seçmem.Her zaman saygı duyarım,onlarrda bana saygı duyarlar.

    Şimdi o yüzden sen ve ben hiç bir zaman aynı yerde,aynı düşüncede buluşamayız ve arkadaş olamayız.

  15. en kutsal değerleri espri konusu yapmak kimsenin haddi değil.

  16. yalnız o yukardaki arkadaş nazi sempatizanı badem bıyık.d.d eskiden nikinin üzerine tıkladığınızda karşınıza kocaman bir nazi işareti çıkıyordu site arkadaşı uyardıki şimdi silmiş hitler mussolini stalin gibi canavar diktatörlerin nasıl sempatizanı olunur anlamıyorum bi kere bu düşünceler dinimize ters

  17. neme lazımcı olmayın.allah sevgisi ve korkusu ve varlığının olduğunu hissetmeyen insandan her kötülük gelir.
    merhamet: haşa merhamet etmek allah a mahsus ama insanoğluna verdiği en büyük özellik.allah kalbinde merhamet olmayan insandan biri korusun.

  18. apocan kinaye yapma ben ne diyorum işin spor yanına bakalım

  19. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    yanlışın var rambo kardeş.geçen haftalarda raikkoneni mekkede görmüşler.hamilton da hiçbir cumayı kaçırmamış:D

  20. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    mantığa bak. alonso inanmıyor diye biz de Allah ın ismini anmayalım mı.Hergün bir çoğumuz kızdığı zaman Allah belanı versin demiyor muyuz.Ya da iyibir şey olduğu zaman Allah razı olsun demez miyiz.O zaman alonso inanana kadar camiye de gitmeyelim.F1 e ne zaman müslüman bir pilot gelecek diye bekleyelim.

  21. verdiğin linke baktım alonso harbiden bildiğin ateist vay be desene cehennemde yeri hazır ama şöle bişeyde var hamilton vettel kısacası formula 1 gridinin tamamı hristiyan yani olaya bu boyuttan baktınmı işin içinden çıkamazsın o yüzden işin spor boyutuna bakmakta fayda var

  22. Rambo kardeşim, bu hakikat buranın müdavimleri için yabancı birşey değil. Ancak bilmeyen arkadaşları bu hususta aydınlatmak bizim boynumuzun borcudur. Neticede biz burada hakikatleri ifşa etmekle mükellefiz. Ak koyun kara koyun seçilmeli. Herkes bir saf tutmalı. Öyle hem öyle olayım hem millete laf çakayım olmaz. Neyse, işte o hakikat:

    http://www.ferrari.com/English/Formula1/News/Interview/Pages/100203_F1_Ferrari_tornare_bambino.aspx

    İngilizce bilmeyenler için:

    Do you believe in God? (Allah'ın varlığına ve birliğine iman ediyor musun?)
    «No.» (etmiyorum.)

  23. @ Minardi alonsonun ateist olduğunu nereden biliyorsun neye dayanarak bunu söyledin

  24. Biliyorsunuz Alonso ateisttir. Allah'a inanmadığını açık ve net bir şekilde beyan edebilmektedir. E o böyle davranırken taraftarlarının insanları sürekli Allah'a havale etmeleri ilginç oluyor tabii. Değişik bir zihniyet bu. Henüz çözebilmiş değilim.

  25. Başbakan dahi söylemlerinde dinci gençlik kullanmamasındaki amacı hatta dindar gençlik diye söylemesinde bir çağrışım hissettinizmi? Pastacı,Dönerci,ekmekci,… vss neyi temsil ediyorsa dinci de benzer şeyleri temsil edebilir.İllahda dindarlıkla ilgili bazı şeyleri yorumlamak isterseniz zeval a verilecek cevabımızda vardır.
    Peygamber efendimiz e ( sakın ha sav felan gibi kelimeler yazmadın hikayesine girmeyin) demişler ki müslüman kimdir? O da demişki; ' elinden dilinden kimseye zarar gelmeyen insandır.'
    Bazılarından kesinlikle rahatsız oluyoruz ve söylüyoruz da ve hala aynı şeyler buralarda … bu adamdan biz razı değiliz Allah da razı olmasın diyoruz.

  26. Akseki li vatandaşların duası gibi olmuş 🙂
    Alonso 1 şampiyonluk kazansın kimi 10 :))

    Hakeden kazansın tabii 🙂

  27. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Iceman in donusu!!

    Hocam ortami germenin satasmanin provake etmenin birilerini tahrik etmenin sana bir getirisi varsa sole bizde bole satasalaim.

    bende kimiciyim ama senin gibi kimici degilim.yorumunu yap elestirde taraftarlarini neden geriyorsun.sonra hepimizi kuru yas ayni keseye kyup kibriti cakiyorlar oldumu simdi.

    hepimiz f1 i seviyoruz.gerek yok bole seylere.

  28. donnie darko avatarı

    İşte bu yüzden bütün Rai taraftarları töhmet altında kalıyor. Umarım bu huylarından vazgeçerler, ki pek sanmıyorum. En azından düzgün yorum yapan Rai taraftarlarının olduğunu unutmadığınıza teşekkür ederim.

  29. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    espoir arkadaşa yazmıştım bir yanlışlık olmuş.:)

  30. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Tinerci gençlik foreva!!! 🙂 +1

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sahte nicklerle vurkaç taktiği.Elle tutulur bir bilgi yok amaç sadece çamur atmak.Pilotlarının dönüşüne dahi sevinme şekilleri etrafa çamur atarak oluyor.Raikkonen haberinde çoğunun ismi bile yok.:):)

  32. Dinci kelimesinin zıttı nedir?

    Tinerci 🙂

  33. Geçen sene testlerde McLaren dökülürken bir Alonso taraftarı McLaren için aynı cümleyi kullanmıştı. Ben de cevap olarak "Beddua etme, döner başına gelir" demiştim. Geçen seneki McLaren – Ferrari farkı ortada.

    Hadi bu arkadaşı geçtim de işin daha da vahimi bu yorum 12 zevat tarafından beğenilmiş.

  34. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    o artık iceman dönüşü oldu bile 🙂 gidişi de olur inşallah 😛

  35. öncelikle antiparantez belirtmeliyim ki metafizik yorumları ya da felsefeyle ilgilenenler için aksiyolojiye ilişkin değerlendirmeleri bu sitede görüyor olmak en basit anlatımla komik..

    ve isteyen istediği pilot hakkında hakaret içermediği sürece istediğini dile getirebilir..getiriyor zaten..çok takılmamak gerek..yapılan değerlendirmeler pilotun değerini azaltmadığı gibi artırmazda..

    Nebuchadnezzar arkadaş seni f 2012 konusunda fazlasıyla optimist görüyorum..araç gelişime açık olabilir..ancak araca uygun gelişim paketini ve gerekli güncellemeleri sezonun hangi kısmında araca yükleyeceklerini kendileri bile kestiremiyordur..aracı anlayana kadar sezonun ortasına geliriz zaten..ben sezon sonu diye tahmin ediyorum!! umarım sen haklı çıkarsın..

  36. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    ve lotusu 😉

  37. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Yavaşız demek istemiş diğerlerinden hızlı değiliz. Yani düzlükler ile alakası yok arkadaşım Savunma pozisyonu vs.:)

  38. nalıncı keseri gibi yont bu tarafa yont bu tarafa tersinide yazki hak geçmesin ben yazıyım 🙂 Hangi alonso taraftarı raikkonen hakkında iyi ya da kötü ne düşünüyorsa Allah onlarada 10 katını versin.

  39. tersinide yazsaydın hak geçmesin 🙂 Hangi alonso taraftarı kimi hakkında iyi ya da kötü ne düşünüyorsa Allah onlara 10 katını versin.

  40. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bu ne ya Kur'an kursumu bura, oldu olacak falakaya yatır adamı. Sana ne birader sen mi yanacan onun yerine. Bırakın şu yobazlığı, allah bilir kimi ne yapacağını siz kafanızı yormayın..

  41. Konu dışı ama merakımdan soruyorum.

    Dinci kelimesinin zıttı nedir? Yani dinci olmayanlar neci oluyor? Ya da dinci nedir kime dinci denir?

  42. sepang pistinde savunma yapmak ilginç ! 2 tane çok uzun düzlüğü var nasıl savunma yapacaksın ve ferrariden daha fazla düzlük hızına sahip birkaç takım var puan almaya çalışacağız demek istemiş yoksa aleni söylese puan savaşı vereceğiz diye ortalık büsbütün karışırdı en azından yarış bitene kadar umutları canlı tutmak istemişler.

  43. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bu foto 2008 brezilyadan ve duygulanıp ağlayan kişi massa

  44. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bu sırada fotodaki espri mükemmel olmuş :))))))

    Neden "ağlıyor!?" sorusuna: Belki de bazı insanların bu kadar nefret dolu olmasına…

  45.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bi bitmediniz …

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Malesef bir kaç yarış bu şekilde devam edecek gibi görünüyor.Sonrasında taşlar yerine oturacaktır..Şimdilik savunma durumunda oluruz.Birkaç yarış sonra kovalayan durumuna geçeriz.Biraz daha sonra yakalayan konuma geçeriz.En sonunda da kovalanan durumuna geçeriz.Böylece sezon biter diye esprili bir tahminde bulundum.İnşallah bu süreç hızlı gelişir.

  47. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Allah/Tanrı,kim hak ediyorsa onu insan yaratır.

    Birde doğanın gereği olan canlılar vardır.

    Bu iki gruba girmeyenler ise en kötüleridir.Ama bu grubunda yaşamaya hakkı vardır.Yaşasınki diğerlerine ''kötü örnek'' teşkil etsin diye.Ve insan olduklarına şükretsinler diye.

    Bu yüzden Allah/Tanrı'ın yapamayacağı hiçbir şey yoktur.

    ve yapmıyorsa,bu sadece böyle olmasını istediği içindir.Böyle kalsınki,insanlar kötü şeyleride görsün ve asla ama asla onlardan olmasınlar diyedir.

    Böyle ''kötülükler'' her ülkede,her dinde,her coğrafyada bulunabilirler.Hatta ''bazen'' gerçek hayatın dışınada çıkarlar ve ''internet'' gibi ortamları kullanırlar.Burada herkes eşittir.Burada herkes kendisini bir keyboard aracılığıyla sivri ilan edebilir.

    Biz aslında bunları,görmezden gelmeliyiz ve değerli vakitlerimizi bu ''şey'' ler için harcamamalıyız.

    Çünkü biz iyiler,kendimizi ''bu kötülerden'' uzakta tutmalıyız.Sakin olmalıyız.

    Gülüp geçmeliyiz.Belli bir zaman sonra kollektif olarak bu diyardanda göçüp gideceklerdir.Tıpkı bazı ağır abilerinin yorum yapmayı bıraktığı gibi.Yada ara sıra gelmeye cesaret edip nabız yokladığı gibi.

    Onun için boşverlerim ne olduğunuda,ne olmadığını ve neden olamadığını tartışalım.

    Çünkü olmaması gerekiyormuş.Bizlere ''örnek'' olması için.

    ——————————————————————————————————————————————

    Benim tercih ettiğim kelime ise şu şekilde; Yazık.

  48. Adam haplı beyler

  49. rıdvan  karaca avatarı
    rıdvan karaca

    niye ağlıyodu bu alo ben hatırlamyorum var mı hatırlayan

  50. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    alonso geldiği ilk sene massayı katletti hakkını yedi ama massada haketmedi değil kiminin ayağını kaydırmak isteyende o idi ama kimiye hasret bu aralar nede olsa adam gibi adam kimi kimsenin hakkını yemez kimseye sataşmaz

  51. Yaratıcının yapamamaıs yanında yapmamasıda vardır ki sözün :ne demek yapamamış olması.bir kişi dincidir ya da ataisttir.burası motorsporları ile ilgili bir sitedir.kimse burada irşad hizmeti yapacak değildir merak etme.lütfen yorum yaparken insanların inaçlarına saygı gösterelim yeter.

  52. Tolga Soydan avatarı

    ne gerek var böyle şeylere.

  53. Yaratıcının yapamamaıs yanında yapmamasıda vardır.ne demek bu yapamamış.kimse dinci ya da değil bu ortamda motorsporlarında irşad hizmeti yapacak değildir.yorumlarda insanların inançlarına saygı kusur etmeyelim yeter.

  54.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bugünler de bitecek.
    Ferrari gelecek yıl hedefi yerine, iki üç yıllık hedefler koysa en azından baskı azalırdı.

  55. Kuyruk acısı

  56. Hayırlısı Barcelonada toparladı toparladı yoksa Ferrarinin işi gerçekten zor arkadaşlar.Umarım yarış içerisinde olurlar yoksa RBR VS Mclaren izleriz .

  57. edemezse yerine etneyecekse demek mantıklı olabilirdi. Pardoon sen dinciydin değilmi.Belki menemen olaylarını başlatan sarıklı sakallı İngiliz yaftasındansındır.İki sene önce sen ve senin gibi olanlar yüzünden burada sitenin adeta özür name çıkardığınıda hatırlayanlar vardır. Yaratıcının yapamamaıs yanında yapmamasıda vardır ki senden herkes yaka silkti ama bir ban dahi yiyemedin.

  58. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Cümleni tekrar okursan Allah'ın gücünün yetemeyebileceğini seçeneklerden sayıyorsun.

    Kasti değil ama sonuç bu mealdedir. bir daha ki sefere daha fazla dikkat et.
    Üst perdeden konuşmuşum gibi gelmesin bazen bende hızlı yazdığımda aynı yapıda olmasa da benzeri hatalar yapıyorum.

  59. hakaret içeren yorumlar görüldükleri an kaldırmalıdır.

  60. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Hangi raikkonen taraftarı Alonso hakkında iyi ya da kötü ne düşünüyorsa Allah onlara 10 katını versin.

  61.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Diyorrsun…

  62. ALlah insan etsin… edemezse bildiği gibi etsin.

  63. Allah ıslah etsin

  64. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    beter ol

  65. elvan dalton avatarı

    işin çok zor fernando.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir