Malezya, Gece Yarışı Yapmak İstemiyor

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, şu anda yerel saatle 16:00’da başlayan (TSİ 10:00) yarışın daha da geç saate alınması ve takvimdeki tek gece yarışı Singapur seviyesine gelmesi için zorluyor.

Bununla birlikte Sepang Uluslararası Pisti Yöneticisi Datuk Ahmad Razlan Ahmad Razali, şu andaki durumdan memnun olduklarını; gece yarışına geçmemelerinde maliyetlerin de etkili olduğunu söyledi.

Razali: “Çok maliyetli olur; özellikle de aydınlatma. Şimdi Sepang Pisti’ni güzel bir ayarlama ile hayal etmelisiniz ama gece yarışı yaparsak, ışık kuleleri ve beton direkler olacak.”

Razali ayrıca akşam saatlerinde yağmur riskinin arttığını söyledi. Bilindiği gibi 2009’daki yarış birden bastıran yoğun yağmur nedeniyle erken tamamlanmıştı.

Razali: “Pist, gece yarışları için tasarlanmadı. Eğer yağmur yağarsa tehlikeli olur. Geceleri sık veya yoğun yağmur, yarışın durmasına veya iptal edilmesine neden olabilir.”


Yorumlar

  1. Malezya en sevdiğim pistlerden biri. Çok farklı bir yapısı var ve çok akıcı. Bir suzuka olmaz ama bence en iyi pistler listesinde ilk 5te.

  2. Razali doğru diyor.

  3. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Umarım güzel bir haftasonu olur ve her sn si heyecanlı geçer.

  4. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    aynen Razali haklı bence malezya 1 günde 4 mevsim yaşayan bir ülke.gündüz sıcaklıklar 25-30 iken bir anda yağmur yağıyor (2009) :/
    gayet iyi bence malezyanın saati hem bu pazar 2'de arkadaşımla buluşcam o saate kadar f1 biter kaçırmamış olurum 😀
    yoksa arkadaşı ekecem 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir