Hamilton, Malezya'da Sıçrama Yapacağından Emin

yazar:

kategori:

Pol pozisyonundan başlayan Hamilton Avustralya’da ancak 3. olabilmişti.

Hamilton “Avustralya’da yarışın ardından tam olarak ne olduğunu anlamak zordu. Aracımdan genel olarak tüm hafta sonu memnundum ancak yarışta Jenson’a göre yavaş kaldım.”

“Ardından mühendislerimle oturup verileri inceledik. Startta debriyajda hafif sorun oluşmuş. Bu benim hatam değildi ancak şimdi durumu anladık ve gelecekte nasıl gelişeceğimizi biliyoruz.”

“Yarış performansım Jenson ile aynıydı ancak lastikleri çok iyi zamanda değiştirebildi ve böylece startta ve güvenlik aracının ardından çok hızlı bir şekilde fark açabildi.”

“Avustralya’daki performansımızın nedenlerini anlamamız cesaret veriyor ve sıradaki Malezya yarışı için iyi düşünmemi sağlıyor. Bunun yanında son yarıştan sadece 5 gün sonra araca oturmak her zaman faydalı olur. Çok çabuk atlatırsınız.” dedi.

Hamilton, Mercedes ve Red Bull’un Malezya’da güçlü olacağını düşünüyor.

Hamilton “Açıkçası hem sıralamalarda hem de yarışta performansımızdan çok cesaret aldık ve Malezya’da da bu şekilde devam edebileceğimizi düşünüyorum.”

“Hem Mercedes hem de Red Bull güçlüler ve sıralamalarla yarışta güçlü olacaklar. Mclaren’in avcıdan ziyade av konumunda olması daha hoş.” 

“Hafta sonuna daha iyimser giriyoruz çünkü Sepang oldukça hızlı bir pist ve aracımız bu tür hızlı pistlerde kış döneminde iyi iş çıkardı.”

“Gittiğimiz her yarışta kazanmak istediğim sır değil. Daha önce Sepang’da kazanmadım ancak iyi yarışlarım oldu. Bu hafta sonu orada kazanmak istiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. "Winning is the most important. Everything is consequence of that."
    – Ayrton Senna

  2. Aynen öyle dostum…

  3. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bence Sende Havalara Girme 🙂 Sonra Boş Yere Üzülme 🙂

  4. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    mukemmel bir yorum ve sonuna dek katılıyorum…

  5. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    lastiğin üzerinde sadece 2,5mm kalınlığında yarış hamuru var, bu hamuru erittiğiniz zaman yarışta işinize yaramayan katman ortaya çıkıyor. pirelliyi aslında suçlamıyorum adamlardan bu şekilde lastik istediler ve onlarda yaptı. bu sistem bazı pilotlara yarayacaktır bu kesin ama agresif tarzı benimsemiş limitleri zorlamayı seven pilotlarıda cezalandıracaktır. onlarında tek yapması gereken stillerini yumşatmak.(bir shumi hayranı için,shuminin stilini yumşatması hoş mudur?) ne kadar başarılı olurlar göreceğiz ancak şurası kesinki; lastikler, yetenekler üzerinde sınırlayıcı bir etki oluşturuyor. daha iyisini yapacağınızı biliyorsunuz ama 5 tur sonra 4-5sn kaybetmeye başlayacağınızıda biliyorsunuz. eskiden olduğu gibi lastiğim bitecek diye düşünmeden sonuna kadar zorlayan pilotları görme şansımız bu lastiklerle malesef pek yok. kısacası ben F1 sever olarak bir pilotun lastiğini ne kadar uzun kullandığı yeteneğini izlemektense, aracında sınırları görmeyen çalışan pilotları izlemeyi tercih ederim. lastikle bunu sınırlamak sanki "işlemci limitine takılmış ekran kartı testleri"ne benziyor.

  6. kimse havalara girmesin malezya tipik bir rbr pisti vettel kazanıp yine o özlediğimiz meşhur parmak hareketini yapacaktır

  7. İyi ki doğdun şampiyon.Efsaneler ölmez,sadece şekil değiştirir.

  8. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    İyiki dogdun AYRTON SENNA ..(RAİN MAN)
    d-21 Mart 1960 Sao Paulo, Brezilya – ö. 1 Mayıs 1994 İMOLA 🙁

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    bu kadar aşınan lastiklerle lewis'in işi çok çok zor.

  10. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    lewis avustralya'da kangrulularla sıçrama çalışması yapmış sanırım (espri tabikide ) , başarılar lewis hızlı ve kusursuz olan kazansın .

  11. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    ama lewisinde yaşadığı şanssızlık 1 değil 2 değil her yarış her yarış olmaz ki.inşallah bu yarışta şanssızlığını kırıp galip gelmesi gerektiğini düşünenlerdenim.

  12. Bazen gerektiğinde sert olabiliyorum hem Lewise karşı hemde McLarene karşı 🙂 ama ikisinide çok seviyorum 🙂

  13. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    bu biraz sert olmadı mı ? ama evet lewisin burdaki şanssızlığını kırıp galip gelmesi gerek.

  14. bu yarış senın olacak başka yolu yok hatamış sorunmuş hiç bişey istemiyorum sadece galibiyet istiyorum senden okadar!!!

  15.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bugün efsanenin doğum günü. İyi ki doğdun Ayrton!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir