Force India ile Caterham Arasındaki Aerolab Davası Çözüme Kavuştu

yazar:

kategori:

 

2009’a kadar Force India için çalışan Aerolab şirketi paralarının ödenmediği gerekçesiyle takımla olan birlikteliği sonlandırmış daha sonra  Lotus takımı için çalışmaya başlamıştı. Force India ise Aerolab’in Force India tasarımlarını Lotus aracında kullandığını iddia ederek Aerolab’tan ve Lotus’tan davacı olmuştu.

Yüksek mahkeme 14 günlük duruşmada, Ligier takımının teknik patronu ve Williams ile Toyota’nın danışmanı sıfatıyla Frank Dernie’nin görüşlerine başvurdu.

Yüksek mahkeme kanıtların ışığında, Aerolab’e ödenmemiş 850,000 pound’un verilmesine, Force India’ya da, mülkiyet hakları izinsiz şekilde kullanıldığı için 25,000 pound ödenmesine karar verdi. 

Yüksek mahkeme başkanı Arnold:

“Bu kötüye kullanım temel olarak Cad mühendislerinin Cad dosyalarını bir kısa yol yaratmak için fırsatçı bir şekilde kopyalamasından kaynaklanıyor. Dolayısıyla Force India takımına 25,000 pound ödenmesine karar verildi.”

Aerolab Teknik patronu Jean Claude Migeot bir karara varılmasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi:

“Oldukça uzun sürdü ama Caterham takımının ve Mike Gascoyne’in temize çıkmasından ötürü büyük mutluluk duyuyorum.”

“Aslında bu davanın Force India tarafından ödemeleri geciktirmek amacıyla açıldığı kanaatindeyim. Yüksek mahkemenin işin teknik detaylarını inceleyip verdiği karar da bu düşüncemi değiştirmedi.”

“İki yıllık dava süreci sonrasında nihayet bütün dikkatimi gelecekteki Aerolab projelerine verebileceğim.”


Yorumlar

  1. elvan dalton avatarı

    Fakir ülkenin zengin insanı Vijay Mallya, ne biçim bir insansın sen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir