Schumacher: "Avustralya Sorunları Bir Seferlikti"

yazar:

kategori:

Sıralamalara bomba gibi düşen Mercedes sürücüleri pazar günü yavaş kalmalarıyla dikkat çekti ancak yarışta yaşananlar sonucunda her iki Mercedes sürücüsü puan alamadı.

Schumacher Kış testlerinde yüzlerce km mesafe kat ettik ve asla sorun yaşamadık. Melbourne’de yarış içerisinde daha iyi iş çıkarmamız gerektiğini anladık. Ancak sorunları anladık ve onlar tek seferlikti.” dedi.

Schumacher ayrıca DRS tabanlı F-kanal sistemlerini önemsemedi ve Malezya’da pol pozisyonu mücadelesi verebilecekleri düşüncesini kabul etmedi.

Schumacher “Kesinlikle hayır. Bu yeniliğin bize performans kazandırdığı konusunda şüphe yok ancak o kadar büyük kazancı yok. Bunu bulacağız.”

“Asıl olumlu taraf aracımızın geçen seneye göre çok gelişmiş olması. Hâlâ öğrenmemiz gerekiyor ve performans kazancı için her türlü koşulu anlamamız gerekiyor.”

“Yarışta gördüğümüz gibi özellikle yarış performansımızı geliştirmemiz gerektiğini gördük. Her şey yolunda gitseydi yine de yarışta podyum alamazdık. En iyi sonuç beşincilik olurdu.”

“Ancak Melbourne’den sonra neleri geliştirmemiz gerektiği konusunda iyi fikirlerimiz var. Podyumda olup olamayacağımız bir başka konu çünkü Mclaren ve Red Bull’larla birlikte güçlü olan en az 4 araç var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    bu adamı cok sevıyor ve acayıp saygı duyuyorum 43 yasında ama ınanıyorum hala basarılı olabılcek guce sahıp…

  2. Schumacher- avatarı

    Yani F kanal

  3. Schumacher- avatarı

    Fren ayarı o Schumacher'i iyi tanıyan herkes bilir sürekli fren dengesini değiştirir virajına göre el ile yapılan mekanik şeyler kaldırıldı güvenliği tehdit ettiği için.

  4. arkadaşlar dikkat ettiyseniz Schumi 2010 daki gibi tek eliyle bir yeri kapatıyor.Bide drsmiz diğer takımlara göre daha çok ivme veriyor galiba yoksa yanılıyor muyum?

  5. Schumacher- avatarı

    Araç iyi arkadaşlar şu lastik sorunu halledilirse.

    Baksanıza Schumacher çok dengeli kullanmış geçen seneki araçta adam kontra vermekten yola bakamıyordu aracımız iyi yol tutuyor umarım şu monzada uzun bir 7. vites kullanırız geçen sene max 339 kmh idi bu arka kanatla daha çok kazanırız zaman orada 349 kmh yapanlar vardı tabi drs ile.

  6. Abem doğru yorumlar yapmış.Ne de olsa işi bilen bir efsane. Yanındayız, bu kadar gelişme bile bizi heyecanlandırdı.Olsun bakalım en azında 1-2 podyum görme şansımız var gibi.Tabi senin sürüşünle

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    geçen senekininde dengesizliği vardı işte kısa dingil mesafesi nedeniyle.

  8. Lovely_F2008  avatarı

    Sezon başladı ama sözde başladı . Melbörn'de de tam olarak gridi anlayamadık . Umarım Malezya temiz bir yarış olur .

  9. Schumacher- avatarı

    Schumacher herşeye rağmen bu sene hep emin sözler söylüyor güveniyorum ama malezyada yine bizim için en iyi sonuç 5. lik olacak gibi.

  10. Mercedes GP avatarı

    geçen senenin aracıdamı çok fazla downforce üretiyordu? keşke üretseydi o kadar downforce!bu arada bi şimdiki senenin aracına baktım bide geçen seneki dağlar kadar fark var her konuda bu arada

  11. rocco junior avatarı

    evet katılıyorum.kontrolsüz güç güç değildir hesabı.bu gücü kontrol edebilirlerse çok iyi şeyler olacak

  12. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ben lastik aşınmasının dengesizlikten olduğunu düşünmüyorum. aracın piste tutunması çok iyi birde fazla downforce üretiyor olabilir. üzerinede ayrıca kanallar var. ekstradan hız sağlıyor. sitede biri yazmıştı. çok hızlı olduğundan dolayı lastikleri bitiriyor diye olabilir yani.

  13. Malezyada durum biraz daha farklı olacaktır ama podyum çok zor.
    Eğer sıralamalarda redbul ve lotusların önünde mclarenlerin arkasında kalırlarsa, drs aktif olana kadar redbullardan biraz uzaklaşmaları gerekicek.
    Gerçi düzlük hızları yüksek olsada lastik aşınmasıda o kadar artacak bence.
    rosberg ile 3-4 sıradan start alırlarsa yarışta birbirlerine drs ile yaklaşarak redbuldan uzaklaşabilirler.

    Ancak yağmur yağarsa ozaman podyum ihtimali bence %80.

  14. rocco junior avatarı

    Ben aracın performansının çok kötü olduğunu düşünmüyorum.Öyle olsa bu kadar dengeli gözükmezdi ayrıca sıralama turlarında çok iyiler.Tek sorun lastikleri çabuk harcıyorlar bu yüzden araç göstermesi gerektiği gücü gösteremiyor.Yani yol tutuş eksikliği olsa ki öyle değil sadece bu sorunu halletmeleri halinde Mercedes en az öndekiler kadar iddaalı olacaktır.Lastik az df üretmekten aşındığı gibi çok df üretmekten de aşınabilir.Umarım çabuk çözerler problemi…

  15. Aracın yarış performansı çok kötü. Lotus gibi bir yarış performansımız olsaydı podyuma çıkmak işten bile olmazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir