Alonso: "Ferrari Sakin Olmak Zorunda"

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, radikal F2012 aracı ile sezona hiç istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Yarışa 12. sıradan başlayan Alonso 5. oldu ancak performans olarak açık bir şekilde liderlerin gerisinde kaldı.

Alonso “Bu F1. Kimse için kolay zaman yok bu yüzden öndekileri yakalamak için gece gündüz çalışmalıyız.”

“Geride olduğumuzu bilerek odaklanmış bir şekilde kalmalıyız ancak sakin olmalıyız. Takımda kararlılık görüyoruz. Herkes birbirine güveniyor. Herkes birbirine bağlı ve umarım bizim de zamanımız gelecek.”

“2012 şampiyonasına başlangıç konusunda istediğimiz pozisyonda değiliz ancak F1’de 11 senenin ardından şampiyonanın uzun olduğunu, aracınız en iyi olduğunda neye ihtiyacınız olduğunu ve en iyi araca sahip olmadığınızda neye ihtiyacınız olduğunu biliyorsunuz.”

“Önümüzdeki yarışlarda mümkün olduğu kadar çok puan toplamamız lazım ve kısa süre içerisinde podyumlar kazanıp ve yarışlar kazanmalıyız. Bunu yapabilirsek farkı kapatmak için oldukça zamanımız olacak. Eğer başaramazsak yeteri kadar iyi iş çıkaramadığımız içindir.” dedi.

Malezya için Alonso “Bekleyip görmeliyiz. Pozisyonları görmek için kristal küremiz yok. Bu pistte ne kadar rekabetçi olduğumuzu görmeliyiz. Araçlar benzer olduğu için büyük mucizeler beklemiyoruz ancak yine de kim bilir?”

“Avustralya’da kimse bizim 5. olmamızı beklemiyordu. Bizden hızlı olan çok araç vardı ancak farklı koşullarda olan ve mekanik sorunlar yaşayan araçlar oldu.”

“Michael, Grosjean kaza yaptılar ve Kimi sıralamalarda ilk seansta elendi. Bu yüzden yarışta 5. olmamızı sağlayan olaylar oldu. Bu yüzden normal bir yarışta daha geride olabilirdik. Yağmur yağarsa ya da çılgın bir yarış olursa  önde bitirebiliriz. Neler yapabileceğimizi görmeden önce oynamamız lazım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    En güzel yılların ferrari gibi şu an lotusun bile gerisinde olan bi takımda harcanıyo.fernandes ve sana cidden üzülüyorum ikinizinde acayip potansiyeli var ama takımlarınız ruhsuz ve çok kötü.futboldan örnek verdim ama cidden aynı konumdalar

  2. hep aynı açıklamalar…hep ferrari açık ara kötü ama kendisinin öndekilerden fazlası var(dı aldırdı) eksiği yok…o mükemmel diğer herşey kötü…ferraride o ve diğerleri…

  3. fernando sana üzülüyorum,bu azmin ve çalışkanlığının meyvesini mutlaka alacaksın ama bu sene işler yine yolunda gitmiyor,olsun biz senin f1 in en iyisi olduğunu biliyoruz sen sürdüğün sürece fanların hep seninle aldırma gönül aldırma başka ne diyim:((

  4. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    garip, bir diaz klasiği olan "matematiksel açıdan………." kalıbını kullanmamış.

    halbu ki ilk yarıştan bu cümleyi kursa idi kendini de aşmış olacaktı.
    Belki Malezya sonrası…..
    Kim bilir…….
    NE YANİ BU CÜMLE SALDIRI AMAÇLI BİR CÜMLE FALAN İÇERİYOR MU SENCE ?

  5. keşke sende o gerzek klasiklerini söylemeyi kessen

  6. açıklayım sana ultra zeki varlık sen sormuşsun nerde alonsoyo saldırdan adam diye aşağıya bakarsan görürsün umarım anlamışsındır yoksa şunu deneyelim 10. yorum gilles yorumundan sonraki

  7. "Avustralya'da kimse bizim 5. olmamızı beklemiyordu. Bizden hızlı olan çok araç vardı ancak farklı koşullarda olan ve mekanik sorunlar yaşayan araçlar oldu."
    "Michael, Grosjean kaza yaptılar ve Kimi sıralamalarda ilk seansta elendi. Bu yüzden yarışta 5. olmamızı sağlayan olaylar oldu. Bu yüzden normal bir yarışta daha geride olabilirdik. Yağmur yağarsa ya da çılgın bir yarış olursa önde bitirebiliriz. Neler yapabileceğimizi görmeden önce oynamamız lazım."
  8. Fernando malesef biliyorsun sende ferraride sampiyon falan olamayacaksin … Takima inaniyorum falan diyede aciklama yapma kandiramazsin kimseyi…

  9. bu kalıbı bu kadar erken kullanmasını beklemiyorsanız ortada olağandışı,garip bir durum yoktur diye düşündüm.

  10. Zaten uzun bir süredir… bazen soğukkanlılığımızı yitirerek, soğukkanlılığımızı yitirmediğimiz anlarda da senin deyiminle "dişlerimizi gıcırdatarak" bekliyoruz…

  11. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    BU HABERDE LAFINDAN NE ANLIYORSUN ACABA ÇOK MERAK EDİYORUM

  12. derslerin dusuk cunku tahtayi goremiyorsun annene babana soylede sana gozluk alsin malum 10 derece hipermetropsun

  13. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    bu haberde hangi kullanıcının alonso haberine saldırı yaptığını söyler misin bir ?

  14. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Peki carl avukatı arkadaşım.

  15. Tamam Button fan'ı arkadaş sakin ol 🙂

  16. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    2007 de söylemiştim 🙂 Hatta söylemeklede kalmamış bu işi voodoo ya kadar götürmüştüm.

    Halada sürdürüyorum.Ve gerçektende işe yarıyor.

    İnsanın Haiti li bir arkadaşının olmasıda büyük bir avantaj.

    >:)

  17. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    tabi lewis zamanında çok canınızı yakmış belli o yüzden lewise bu kadar laf söylüyorsun doğal bir şey.he bu arada bu sözünü 2008 yılında da söyledin mi ?

  18. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    >:)

  19. Bir pilotu veya takımı desteklememiz için şampiyon olmalarına gerek yok! Onun dışında biraz hırs yapmışsın gibi gözüküyor, üzülme bu kadar 🙂

  20. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Evet ''malum'' pilotun taraftarı gelmiş.

    Şimdi seninki yine hoplamaktan,sıçramaktan bahsetmiş.

    Düşündürücü.Artık takımda o ron denen adam yok.2010 da dikte ile Martin'i sindirebileceğini,Button üzerinden oyun oynanabileceğini sandı ama Button yutmadı.2010 da yakın kalarak,2011 de yenerek bunu gösterdi.

    Şimdi ise takımı etrafında toplamış bir takım var.

    Eski ''malum'' takım patronuda yok.

    Düşünki,biri takımı etrafında topluyor,biri gönül eğlendiriyor.

    Ondan sonra hep bir ümit hoplayacam,sıçrayacağım,sorun vardı,sorunu bulduk,barıştık,kek yedik vs yaptık herşey orda daha büyük tarzı yorumlarla kandırıyor sizi.

    Geçen senede iyi başlamıştı kendi standartlarında,sonra kazalar kazalar.Bu senede aynısı olacak.

    Sizede ne kalıyor geriye?Alonso haberlerine saldırmak.

    Ama,ne büyük bir şanski sen bile Fernando Alonso yu izleme şerefine sahipsin.Hele o malum pilotun birinci sıradan izliyor.Ve hayranlığı her geçen gün artıyordur.

    Ne yaparsa yapsın artık Martin,malum pilotun değil,takımını gerçekten temsil eden pilotunun kazanmasını istiyor.

    ——————————————————————————————————————————————–

    ronun yüz ifadesi çok şey anlatıyordu.Cumartesi yaşına-başına bakmadan hop hop zıp zıp ordan oraya koşarken (çocuk gibi ) pazar günü karadenizde 2 tane yatı birbirine çarpmış edası vardı o suratında.Ruhsuzdu.

    Button dan dolayı olasa gerek. >:)

    ——————————————————————————————————————————————–

    Şimdi Malezyada körün değneği rast gider kazanır mazanır ki dilerim ''asla'' olmaz.Hiç ümitlenme,carl bu senede şampiyon olamayacak.

    2009 başlamadan dedim olamadı.
    2010 başlamadan dedim olamadı.
    2011 başlamadan dedim olamadı.
    2012 başlamadan dedim/ ve şu anda güçlüyken de diyorum.OLAMAYACAK.

    Bununda sizin canınızı sıkması doğal.Bizim için ise bir eğlence kaynağı.

    Bir pilotun söylediğiyle yaptığı şey ancak bu kadar alakasız olur.Yapacam-edecem-sıçrıyacam-barışacam……Sıfır-sıfır elde var sıfır.

    Ondan sonra,kendinize Alonso haberlerinde bulursunuz işte böyle.

    Kendinizinkinden bir ''cacık'' olmayacağını bilerek.

  21. 2007'den beri şampiyon olamamış takım.Mclaren aynı konumda olsa ferrariye yetişir ama ferrari mclaren'e zor yetişir.Bakın geçensene Mclaren'e B planını devreye soktu başa yarıştı. Gelişim konusunda Mclaren önde birde adamlar herkesten farklı basamaklı burun kullanmadılar ve şu anda birinci.

  22. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    garip, bir diaz klasiği olan "matematiksel açıdan………." kalıbını kullanmamış.

    halbu ki ilk yarıştan bu cümleyi kursa idi kendini de aşmış olacaktı.
    Belki Malezya sonrası…..
    Kim bilir…….

  23.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012
    Geride olduğumuzu bilerek odaklanmış bir şekilde kalmalıyız ancak sakin olmalıyız. Takımda kararlılık görüyoruz. Herkes birbirine güveniyor. Herkes birbirine bağlı ve umarım bizim de zamanımız gelecek.

    Hedef koyma konusunda problemliyiz. Bugün için yerimizi, hatta yenilgiyi kabul etmeliyiz. Birer yıllık hedeflerle sadece yerimizde sayıyoruz. Daha uzun vadeli ve gerçekçi hedefler koymalıyız. Domenic çıkıp 3 yıl içinde şampiyonluğa ulaşacak bir proje içindeyiz dese ben itiraz etmem. Hem de çok realist bir yaklaşım olur. Ama o ne diyor? Wow.

  24. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    başaramazsanız bu yeterince iş çıkarmadığınız anlamına gelmez 3-4 senedir ferrari var gücü ile çalışıyor. bu çok çalışmadığınız anlamına gelmez bunun anlamı herkesinde bildiği gibi beceriksiz mekanikerler takım çalışanlarından kaynaklanıyor yeterince iyi değiller bu yüzden her zaman tökezliyorsunuz. bunu herkes anladı ama sadece sizler anlayamıyorsunuz!!!

  25. Alonso sana güveniyoruz ferrariden kovulması gereken en son kişi sensin, çünkü gerçekten aracın ve sürüşün hakkını veriyosun umalım ilerleyen yarışlarda istediğin ve istediğimiz basamakta olursun Go Ferrari Go Alonso.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir