Bourdais, STR3'ün Potansiyelinden Etkilendi

yazar:

kategori:

Sebastien Bourdais, Toro Rosso’nun Monako’da ilk kez bir hafta sonuna çıkarağı yeni aracı STR3’ün kendsini cesaretlendirdiğini söyledi.

Araç, İspanya yarışının öncesindeki testlerdeki kaza nedeniyle gecikmeli olarak Monako’da ilk kez yarışa katılacak. Aslında plan, Türkiye’de yarışmaktı.

Bourdais, STR3’le önceki araca göre bir adım ileri gidildiğini söyledi ve Monako’da yarışacak olan aracın, Barselona’da test ettiği araçtan daha güçlü olduğunu ifade etti.

Bourdais: "Yarış pakedi, Barselona’da elimizden olanın biraz evrim geçirmiş hali. Araçtan oldukça memnunum ve potansiyelin oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum"

"Bu sabah oldukça hızlıydı. Genel hatlarıyla bizim için ileri yönde iyi bir adım gibi görünüyor. Önceden tahmin ediyorduk, açıkçası, şimdi gerçekleşmiş oldu. Yani durum iyi."

"Aracın temeli, başlangıçtan bu yana oldukça güçlüydü. Barselona’da aracın içine otorur oturmaz, iyi bir durumda olunmamasına rağmen, o zamanda bile çok çabuktu. Bu yüzden ümitliyiz"

"Ve sonrasında buraya farklı bir konfigürasyonla geldik, Monako adına azami downforce ile. Ve aracın hakimiyeti oldukça iyi. Hâlâ araçla ilgili bir şeyler öğreniyoruz, Bütün sistemleri onaylamak ve hiç bir şeye zarar vermediğimizden emin olmak da bizim için en önemli şeylerde."

"Çok cesaret verici. Çok sorun yaşamadık ve genel olarak oldukça memnunum."

Fransız pilot, bir F1 aracı için çok zor bir yer olmasına rağmen Monako’da yarışmayı dört gözle beklediğini ifade etti.

Bourdais’in Monako’daki son yarışı, 2002’de bir F3000 aracı ileydi ve yarışı da kazanmıştı.

Bourdais: "Açıkçası Monako bir Fransız için çok özeldir. F3000’de orada oldukça hızlıydım ve gerçekten sevdiğim bir pist. Bu yüzden orayı dört gözle bekliyorum"

"Bir F1 aracının içinde pistin tamamiyle farklı olduğunu biliyorum. Ama daima cadde pistlerini sevmişimdir, özellikle de Monako’yu. Orada yarışmak çin çok heyecanlıyım"


Yorumlar

  1. Bourdais bana Schumi`yi hatirlatiyor, nedendir bilmiyorum 🙂 Ilerde cok basarili olacagini dusunuyorum, hep birlikte bekleyip gorucez..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir