Rosberg: "Malezya'da Sıralama Performansından Ödün Vermek Zorunda Kalabiliriz"

yazar:

kategori:

Mercedes, bu sezona 2011’e kıyasla daha iyi başlayacaktı ama Michael Schumacher’in yarışı tamamlayamaması, Rosberg’in de lastik sıkıntıları takımın gerçek gücünü yansıtmasına engel oldu.

Schumacher, Avustralya’daki sorunun bir defaya mahsus olduğunu ifade ederken Rosberg, sıkıntının tekrar yaşanmaması için Mercedes’in daha çok yarış performansına odaklanması gerektiğini düşünüyor.

Sepang’da muhabirlere konuşan Rosberg: “Pistin doğası nedeniyle (lastikleri korumak) burada (Malezya’da) kesinlikle daha kolay olmayacak. Durumu inceledik. Sadece ayarlarla bu durumu geliştirebileceğiz”

“Yarışta daha iyi bir iş çıkarmaya çalışmamız gerek. Ama bu, Melbourne’dekine kıyasla sıralama performansımızı düşürebilir”

“Sıralama ve yarış arasında her zaman bir uzlaşı vardır. Melbourne’de biraz sıralama yönümüz ağır basmıştı. İyi görünüyorduk diye düşünüyordum ama şimdi geriye bakınca sanırım yarış için daha fazlasını yapmamız gerekiyordu”

Alman pilot, lastikleri anlama konusunda Mercedes’in çok çaba harcadığını da ifade etti.

Rosberg: “Çok fazla inceleme yaptık. Birçok fikir var ve mevcut duruma katkı sağlayabiliriz. Bazı şeylerin üstesinden gelmek için biraz daha zamana ihtiyacımız olabilir ama daha iyi iş çıkarabileceğimize inanıyorum”

“Sorunu yarışın tamamında yaşadım; hangi lastikte olursam olayım. Çok genel bir sorun. Arka lastiklere karşı da çok serttik. Bu da, fazla aşınmaya ve aşırı ısınmaya neden oluyordu. Basit bir şey değil”


Yorumlar

  1. Lovely_F2008  avatarı

    "Yarışta daha iyi bir iş çıkarmaya çalışmamız gerek. Ama bu, Melbourne'dekine kıyasla sıralama performansımızı düşürebilir" demiş Rosberg ama ben çok da geri kalacaklarını sanmıyorum , çoğu takım aynı şeyi yapacaktır diye düşünüyorum .

  2. Maça iyi konsantre olamadık.Rakip bizden daha arzuluydu,yenebilirdik olmadı, biz istedik ama maçı onlar kazandı.
    Rakibimizi tebrik ediyoruz.Önümüzdeki maçlara bakacağız artık:)))))

  3. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ciddi kazalar olmasın da ( yani pilotların güvenliği açısından ) gerisi önemli değil çünkü bize izlemesi güzel burdan ama yaptıkları iş gerçekten zorunda zoru denilebilcek bi spor dalı ortalama 200 km ve üstü gibi ciddi hızlarda seyrederken en ufak bir hata can kaybına neden olabilir ,bu yüzden bütün pilotlara kazasız bir hafta sonuyla birlikte başarılar diliyorum şimdiden.

  4. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Özellikle Pazar günü tüm gün olması (cumartesi öğleden sonra-gerçi sıralamada öğleden sonra) biraz kuşku uyandırmıyor değil…

  5. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    teşekkürler bilgi için , tabiki benim içinde öyle yağmurlu olması yarış heyecanı açısından daha iyi olur ama yarıda kesilmicek şekilde yağsın ..

  6. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    http://kualalumpurlive.com/—————- canlı kamera.

    http://www.weathercity.com/my/kuala_lumpur/ tüm gün yağmur.

    Bir değişiklik olmazsa hem cumartesi hem pazar 2009-2010 daki görüntülere hazır olun derim ben.

    Yağmurlu olsun,ama yarıda kalmasın.

  7. Yağmurun favorisi olmaz, her türlü süprize gebe yarışlardır.Yağmurda rainman, vettel, button gibi pilotlar öne çıkan pilotlar ama en hızlı araçlar altında olsa bile yağmurlu bir yarış risklidir her zaman, kerbte çekeceğiniz bir pati ile duvarda bulabilirsiniz kendinizi.

  8. HAMİLTON03 avatarı

    formula1.com da haftasonu için fırtına veriyor, yarış olmayabilir belki de

  9. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    geçen günlerde bir arkadaş yazmıştı tam hatırlıyamıyorum ama hafta sonu 3 gün boyunca yağmurlu olabileceği bilgisi varmış , mercedes taraftarları haydi hep birlikte yağmur duasına çıkalım ;))

  10. Ben şimdiden yazayım Mercedes Malezyada ilk 10 içerisinde kalırsa başarıdır.Eğer çok çok şartlar uyarda yağmurdur işte pistin durumudur falan o zaman ilk 5 içerisinde yer alır diğer türlü Mercedes pit ekibi+mühendisler yarış içinde aracı ittirseler bile başarılı sonuç aldırmazlar.

    Bundan öncede dedim pist gerçek performansı ortaya koyan pist lakin hava sıcaklığı ve Mercedesin lastikleri hunharca harcaması onları ilk 10 a bile sokamaz.

    Şimdiden başladılar Sıralama performansından ödün verebiliriz yarış performansına gelincede şunu derler aracın yarış bitirmesi için hızdan ödün verebiliriz.

    Mercedes Gp başarılı olmak istiyorsan yapacağın tek şey lastik sorununu hemen çözmek ne olursa olsun yoksa istediğin kadar güçlü motorun istediğin kadar iyi paketlenmiş aracın istediğin kadar hızın olsun o lastikler sadece yarış kazandırır veya kaybettirir.

  11. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    1 hafta içinde lastik aşınma sorununu çözmelerini beklemiyorum..Ama biraz daha iyi olabilirler..En azından 4-5 olalım..Yağmur yağarsa en büyük favorilerden birisi Mercedes.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir