Hamilton: "Hayal Kırıklığımı Gizlemem Gerekmiyor"

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, ilk cepten kalktığı yarışta takım arkadaşı Jenson Button ve geçen iki senenin şampiyonu Sebastian Vettel’in ardından 3. tamamlamıştı ve bu sonuç, onun hayal kırıklığı yaşadığını göz önüne sermişti. Hatta David Coulthard, Hamilton’ın yüz ifadesinin, Button’ın takım içinde üste çıktığının işareti olduğunu öne sürmüştü.

Ama Hamilton, bu ifadeleri önemsemedi ve nedeninin sadece sıralama birinciliğini yarış galibiyetine çevirememesi olduğunu ifade etti.

Hamilton: “Kış boyunca yoğun bir şekilde çalıştım; hiç olmadığı kadar sıkı çalıştım. Yarışın sonucu ise istediğim gibi olmadı”

“Hayal kırıklığı yaşamak gayet doğaldı diye düşünüyorum. Bunu maskelemem gerektiğini sanmıyorum”

McLaren pilotu, Melbourne’de Button’a ayak uyduramamasında, kalkıştaki debriyaj sorununun ve yanlış ayarın etkili olduğunu dile getirdi.

Hamilton: “İlk cepten başladığım bir hafta sonuydu. Yarış içinde kontrolüm dışında yolunda gitmeyen 2-3 şey oldu. Çok iyi performans gösterdiğimi düşünmüştüm; ayarlar ve yarış konusunda biraz daha farklı yerde olmayı isterdim ama bunu bu hafta sonu değiştireceğim. Sorun olmamalı”

“Yüksek hızlarda çok fazla arkadan kayma yaşıyordum. Jenson’dan farklı bir ön kanat ayarına sahiptim ki bunu ben seçtim. Doğru olan değildi.”

“Sıralama harika geçti ve araç, yarışta kesinlikle daha iyi olabilirdi ki bu hafta sonu öyle olacak. İstediğim gibi olmayan birkaç şey vardı ama motor sporları bu”

Hamilton, McLaren’ın bu hafta Malezya’da, Avustralya’ya kıyasla daha da güçlü olabileceğini belirtti.

Hamilton: “Aracımız, Barselona testlerinde görüldüğü üzere yüksek hızlı virajlarda oldukça iyi; gerçi düşük hızlılarda da gayet iyi. Bu hafta sonu fazlasıyla rekabetçi olacağımızı düşünüyorum. Geçen yarıştan daha iyi olması gerektiğini hissediyorum”


Yorumlar

  1. Saldırılar gene başlamış >:)
    Benzer bir yorumu sonrası Lewis Hamilton için yaptığım yorum! Tarih: 06 07 2010
    "Biliyoruzki sana gp2 aracı verseler bile önlerde mücadele edebilecek yeteneğin var onları korkutan ve sana saldırmalarının sebebide bu.Gridde şu an Hamilton ve diğerleri diye adlandırabileceğimiz bir durum var."
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/15333-Hamilton-Asla-Yeteneimden-phe-Etmedim.rss

  2. Kimide hızlı ve agresif bir pilot ama o bukadar etkilenmemiş gibi açıklamalarda öle.Tabi Lotus daha iyi davranıyordur belki lastiklere ama bence bu sezonki lastikler okadarda kötü değil.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    hamilton yetenekli bir pilot.ama button daha sakin bu yuzden,biraz daha önde gibi button

  4. sezon boyunca yuzun boyle asık olacak cunku her yarısta buttona gecılmek zorundasın button senden cok daha ıstıkrarlı ve zekı bır pılot

  5. tek turda hızlı olana kupa vermiyorlar ancak kupayı alabileceğin bir pozisyon veriyorlar. tek turda takım arkadaşından daha hızlı olmak, pilot olarak kapasiteni gösterir. tek turda diğerinden hızlı olan, 50 turluk yarışta da hızlı olur yeni nesil lastikler bu durumu ne kadar engellese de. lewis'in yarışta problem yaşadığı çok açık. ve kazanabileceği yarışta 3. olduğu için hiç gülümsemiyor, tıpkı raikkonen gibi. 15'incilikten 2. olsa da gülümsemez o surat. bazı pilotlar böyledir. 2.liğe razı gelmek bir pilotun doğasında olmamalı.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    bu lastiklerle daha çok keyfi kaçacak maalesef.

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    F1 Racing'in son sayısında takımlar değerlendirilimesinde de Button'un ağır bastığı hissettiriliyor.

  8. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Hamilton ile düete var mı?

  9.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Her insan en az bir kez hata yapar. Mclaren pilotlarını sizin kadar takip etmiyorum tabi. Ben Button'ın çok pozitif bir insan olduğunu düşünüyorum. Çok da istikrarlı. Ferrari'de görmek isterdim onu. Somurtmak insana bir şey kazandırmaz. Art niyetli değilim. Aşırı konsantrasyonun Lewis'e zarar verdiğini düşünüyorum. Bu WRC değil sonuçta. Tek turla kimseye kupa vermiyorlar. Jenson'ı yıllar yılı izlerim 'çok sinsi ve kurnaz biri' izlenimi hiç edinmedim.

  10. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    sonuna kadar katılıyorum

  11. Hangi pilot polden başlayıp yarışı 3.bitirse bu durumdan mutlu olabilirki? elbetteki üzülecek mutlu olmayacak ama mutlu olacagı ve ilerki yarışlarda daha iyisini yapma adına umudu ve bir hedefi varki aracımız gayet rekabetçi durumu anında tersine çevirme şansı var.nitekim Buttonın beyefendi kişiliğinin yanında çok sinsi ve kurnaz biri oldugunu düşünüyorum malum geçen yılkı kanada'dan sonra.

  12. lewis 13 yaşından beri mclaren'da. ve buttondan açık ve net bir şekilde çok daha hızlı biri. 10 yarışta da problem yaşayıp buttona geçilse bu değişmez. ve lewis mclarendeyken hiçbir zaman 2. pilot durumuna düşmez.

  13. Çünkü adamın içi temiz

    geçen sezon kanada GP den sonra bu konuda son derece şüpheliyim. o yağmurlu yarışta Lewis açıkça daha hızlıydı ama temasta onu görmedim ayaklarına yattı. takımım kazansın sorun değil ama biryere kadar, atak yapan pilota bir araç genişliği yer bırakacaksın! buna mecbursun, değilse herkesin yarışı duvarda biter.

  14. yine bir alonso taraftarı, yine kuyruk acısının sebep olduğu yorumlar. button son dakikada kaybetseydi yine gülerdi ha? hiç sanmıyorum dostum.

  15. Bi de Kahtalı Mıçı yorumluyormuş bunu offf.

  16. Yaw ortada sorun falan yok adam polden başladığı yarışı kazanamamış napsın kolbastımı çeksin. Bakın geçen seneki olumsuzluklara rağmen kazandığı bir yarışın ardından fotoğrafı. Arada ne kadar fark var değil mi? Malezya'da kazanırsa yine etrafa gülücükler saçıyor olacaktır. Zafer bir yarışçının panzehiridir. En kötü olumsuzlukları bertaraf eder.

  17. Tolga Soydan avatarı

    kırmızı bayraga bile razıyım ama yarıda bitmesin

  18.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Bence yarıştan sonraki tavırları hoş değildi. Button o yarışı son anda kaybetse de yüz ifadesi aynı olurdu. Çünkü adamın içi temiz ve sınırları iyi çizen bir takım oyuncusu. O yüzden Jenson'ı çok takdir ediyorum. Hırslı olmak kibirli olmayı gerektirmez.

  19. 2009 malezya olmadıgı sürece kabul ozaman =))

  20. David Coulthard, Hamilton'ın yüz ifadesinin, Button'ın takım içinde üste çıktığının işareti olduğunu öne sürmüş…

    ufak bir ekleme…şunla ilgili..bu durumu salt Melbourne'deki yarışa bakarak sölemek yanlışlığı..

    geçen sezonun sonlarına doğru McLaren takımı içindeki dengelerin button lehine değiştiğini, buttonun takım içerisinde 1.adamlığa yükseldiğini mesela F1 Racing dergisi adeta bağırarak sölüyordu..yanılmıyosam kapagına taşımıştı bu konuyu bir sayısında…

  21. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    olsun olsun mercedes'e puan lazım. puansız olunca sanki önündekiler averajla başlamış gibi oldu :))

  22. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Aracımız, yüksek hızlı virajlarda oldukça iyi; gerçi düşük hızlılarda da gayet iyi.

    Şiir gibi.
    Melodik.
    Bu cümleyi 5 kere arka arkaya dinleyende hafif bir dinginlik peydah olur.

    Aracımız, yüksek hızlı virajlarda oldukça iyi; gerçi düşük hızlılarda da gayet iyi.
    Aracımız, yüksek hızlı virajlarda oldukça iyi; gerçi düşük hızlılarda da gayet iyi.
    Aracımız, yüksek hızlı virajlarda oldukça iyi; gerçi düşük hızlılarda da gayet iyi.
    Aracımız, yüksek hızlı virajlarda oldukça iyi; gerçi düşük hızlılarda da gayet iyi.
    Aracımız, yüksek hızlı virajlarda oldukça iyi; gerçi düşük hızlılarda da gayet iyi.

    ———————–
    İtalik karakter yaptım ki huşu da versin.

  23. elvan dalton avatarı

    Yağmur yağsa da şumi baba şu yeni yetmelere araba nasıl kullanılır öğretse.

  24. Lütfen yağmur olmasın ve araçlar arasındaki net tabloyu görebilelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir