Mercedes, Lastik Bozulma Sorunlarını Aşacağından Emin

yazar:

kategori:

Michael Schumacher ve Nico Rosberg, Avustralya GP antrenman ve sıralamalarında ön sıra mücadelesi vermelerinin ardından yarışta yavaş kalmışlardı. Yarışta lastikler takımın kış testlerindeki verilerine göre çok daha az dayanmıştı.

Norbert Haug “Optimum olmayan şeyleri görmeliyiz ve takım bu duruma bakıyor. Bakalım burada neler yapabileceğiz.”

“Pist üstünde olacakları görmemiz gerektiği için daha fazla tahmin yürütmenin bir anlamı yok. Ancak aracın temelinin olduğunu düşünüyoruz, sadece yarışa taşımamız lazım.”

“Melbourne’den önce tek turda zorlanabileceğimizi düşünebilirdik ancak uzun test döneminde uzun sürüşlerde oldukça iyi görünmüştük. Ancak yarışta tam tersi oldu ve F1’de bazen bu tür şeyler olabiliyor. Ancak yavaş araçla hızlı tur atamazsınız.” dedi.

Haug, ayarlarda yapılacak değişikliklerin yardımcı olacağını düşünüyor.

Haug “Önemli olan faktörleri derinden incelemek gerekiyor. Ayarları değiştirirken aşırı mı tepki verdik ya da ne oldu? Bazen ayarları % 100 yapmak zor oluyor.”

“Diğer takımlar sıralamalar için ayarları doğru yapamadıklarından şikayet ettiler. Belki de onlar yarış için iyi ayarlar yapmışlardı. Bizim içinse tam tersi oldu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. 2 yıldır çözemediklerini bir haftada çözerlerse önlerinde saygıyla egilirim 😀

  2. Barcelona testlerinde bağıra bağıra geliyordu bu lastik aşınması problemi. Madem düzeltebiliyordunuz, sezon başlamadan önce yetiştirseydiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir