Mercedes, Renault Motor Haritasında Kural İhlalinden Şüpheleniyor

yazar:

kategori:

Bu sene bildiğiniz üzere motor haritalarında daha fazla kısıtlamaya gidildi ancak bazı takımlar, Red Bull’un motor haritasında sınırları aştığını düşünüyorlar.

Normalde gaz kesildiği anda yavaşlama esnasında aracın motorunun en az 4 silindire düşmesi gerekiyor ancak Mercedes, Red Bull’un Renault motorunun 3 silindire düştüğünü göstermek için FIA’ya ses kaydı sundu.

Mercedes’ten önce de videolarda izlenenlere göre Red Bull’un bu tür bir durumda olabileceği söyleniyordu.

Ancak FIA ses kayıtları ile Red Bull’un motor haritalarını detaylı inceledi ve şikayetteki gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Norbert Haug, neler olduğunu anlamak için bu tür bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Haug “F1’de bu normal bir şeydir. Anlamadığınız bir şey olduğu zaman açıklama istersiniz. Mercedes’in arka kanadını sorgulayanları da anlıyorum. Ancak biz protesto tehdidinde bulunmuyoruz. Biz sadece neler olduğunu anlamak istiyoruz.”

“Bu aynı zamanda harcama sorunu ve farklı modlarda piste çıkmamanız gerekiyor. Öyle olduğunu düşünmüyorum ancak buna benzer şeyleri farklı biçimde de yapabilirsiniz. Ancak bunların hepsi motorun ömrü için iyi değildir.”

 


Yorumlar

  1. bir yarışın yada antremanın ardından çeksinler fia garajına aracı incelesinler, fiaya normal zamanda gönderdikleri yazılımda tabiki herşeyi normal ayarında veriyolardır.
    bunu anlama şansları yokki o şekilde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir