Sauber'in Perez'i Kaybetme Endişesi Yok

yazar:

kategori:

Felipe Massa’nın iki senedir istenen performansı ortaya koyamaması, bu seneye de zor bir başlangıç yapmasının ardından Ferrari’nin, bünyesindeki genç pilotlar akademisinin bir üyesi olan Sergio Perez’i koltuğa oturtabileceği yönünde iddialar çıkmaya başladı.

Ama bu söylentilere rağmen Maranello kökenli takım, Brezilyalı pilota destek açıklamaları yaptı ve yarımcı olma adına Malezya’da Massa’ya yeni bir şasi tahsis etti.

Sauber CEO’su Monisha Kaltenborn: “Pilotlarımız için böylesi bir talep varsa, bu bizim için bir iltifattır. Bu ilk defa olmuyor.”

“Ama önceden de söylediğimiz gibi (Perez’i), bizim pilotumuz olarak açıkladık. Birer sene esasına göre bunu yapmak bizim prensibimizdir. Gelecekte ne olacak göreceğiz”

Kaltenborn, takımın Perez ile arasındaki anlaşmanın ayrıntılarından bahsetmekten kaçındı ama Sauber’in, Perez’i elinden kaçırma konusunda endişesi olmadığını ifade etti.

Kaltenborg: “Önümüzde bizi bekleyen zor zamanlar yok. Anlaşmada ne olduğunu biliyoruz ve kendimize güveniyoruz. Çekiniyorsak bu, doğru işi yapmadığımız anlamına gelir”

“Onu yarış pilotumuz olarak duyurduk. Geçen sene Ağustos ayında onu açıkladık. Bu yüzden bu sezon bizim için durum net”

Takım Patronu Peter Sauber, Perez’in bu sene hız açısından geliştiğini dile getirdi.

Sauber: “Yetenek ortada. Bu açık. Hızı, yeteneği var. Belki bu sene lastiklerini yine çok dikkatli kullanıyor. :Hızını kaybetmeden; bu çok ama çok önemli. Bu normal bir süreç: Daha fazla tecrübe ile hızlanıyor ve daha iyi bir hale geliyor.”


Yorumlar

  1. kobayaşhi varken perezin lafı bile olmaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir