De la Rosa: "Alonso, Schumacher'den Daha İyi"

yazar:

kategori:

De la Rosa, Alonso’nun 2000-2004 arasında Ferrari ile şampiyonluklar yaşayan Michael Schumacher’i de geride bıraktığına inanıyor.

Şu anda Ferrari adına yarışan Alonso, 2005 ve 2006 yıllarında Renault ile şampiyon olmuştu.

Mundo Deportivo’ya konuşan De la Rosa: “Fernando’nun, son 10 yılın en iyisi olduğunu düşünüyorum; Michael’in de üstünde”

“Neden? Çünkü kurallar ne olursa olsun (Alonso) her zaman zirvede: Oluklu lastikler, oluksuzlar, egzoz beslemeli difüzör, çift katmanlı difüzör, Pirellii, Bridgestone, Michaelin…”

“Bunlara bakarsanız, en komple pilot o”

2012 mücadelesi için ise De la Rosa’nın favorisi başka.

Şampiyonluk adayı sorulan De la Rosa: “Hamilton’ı düşünüyorum”


Yorumlar

  1. yanlış anons beyler, dağılabilirsiniz.

  2. alonsonun schumacher ile kıyaslanması şimdilik yanlış sonuçta schumacher bie efsane belki fangio sennaisimden ile kıyaslayabilirsiniz schumacheri ama genelde ferrariden öyle bir bahsedilmişki sanki hrtden bahsediliyor schumacher 1996 da ferrariye geldiğinde genede şu anki kadar iyi takım ve pilot yoktu istatistiklere bakın her yık en az 4 5 yarış kazanıyordu şimdi ise 4 5 yarış kazanan şampiyon oluyor artık en hızlı aracı yapmazsan şampiyon olma şansın zor ama 2000 deki ferrari hız sayesinde belki ama daha çok istikrar sayesinde şamp. kazandı bana göre gridde alonso ve scumacher en iyi iki pilot hamiltonun kendini karakter olarak geliştirmesi gerekir vettelin zaten çok yolu var ama alonso da 5 6 yol en az f1 de kalacaktı 2 3 şampiyonluk çıkarsa bile fangio senna prost ve schumaher ile sporun tarihindeki en büyük 5 isimden biri olabilir ama bu 5 ismin kıyası yanlıştır hepsinin iyi kötü noktaları vardır ama bana göre en iyi tartışmasız senna

  3. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    belki istatistik olarak en iyi pilot olmayabilir ama en komple pilot odur bence AYRTON SENNA.yağmur altında çıkarttığı enfes yarışları,gerilerden gelip yarışlar kazanması,takım içindeki o inanılmaz uyumu,insanlarla olan ilişkisi,fiaya karşı kafa tutması…ah imola ah nasıl söküp alırsın böyle bir yeteneği tüm f1 camiasından…belki alıntı olacak ama AYRTON SENNA YOU WİLL NEVER WALK ALONE!

  4. Saygı duyarım 🙂

  5. Bi de şöyle olabilir.

    Senna, alayına…… 🙂

  6. Button üçündende iyi, toplanın:)

  7. Hamilton ikisindende iyi,dağılın 🙂

  8. Bu arada bir şey daha ekliyeyim. Almanya olayı var ya o Fernando'ya yarın kazandırabileceğinden fazlasını kaybettirdi geçmiş bakımından. Zaten rakamsal bir faydası da olmadı.

    Neden diyorum yarın öbür gün araç iyi bile olsa (olağan üstü demiyorum:) ) takımına takımlar şampiyonluğunu kazandıramama hatta kendi şampiyonluğunu zorlama ihtimali var. Her takım da ki 2 pilot rakiptir ama sonra arkadaş olmalı, dost olması zaten mümkün, mantıklı değil.
    Massa yeri gelir inan zorlamaz, birinin başarısı için diğerinin de duvar örmesi lazım. Pilot bunlar derece yapmak istiyorlar diye söylenir geçer ama insan işte unutmaz, kendisi olamıyorsa oldurmaz, kimsenin de ruhu duymaz. Neden diyorum çünki takımın içinde Felipe'yi çok seven insanlar var.:) Kimi/Massa döneminin sonucu böyle oluştu zaten. Takım yönetimi de öyle eskiden ki (Schumacher dönemi) gibi değil. Bazı olayları yönetebilecek olgunluğa, duruşa sahip değil kadro. Rubens'e neler yaptılar ama yine de Schumacher arkadaş bellemişti. Takım dinamiklerini ona göre kurguluyorlardı.

    (bir parantez Prost, Senna dönemi; bunlar aynı takımdayken ilk başlarda garajda araçlarından indikten sonra birşeyler paylaşabilen insanlardı. Sonra öyle bir hale geldi ki takıma zarar vermeye başladılar (rakipliğin ötesine geçme ve birbirine zarar/kırma). Mclaren da yönetemedi zaten olguyu, arkadaş yönetilebilecek gibi birşey değil ki zaten, nasıl yapacaklar ortalık yıkılıyordu.)

    Ben en baştan söyledim. Alonso'nun görünen büyük umutları yıkılacak bu takımda. Taraftarlar için de dedim bakmayın Ferrari ismine, harika gitmeyecek işler. Henüz yanılmadım.
    Düşüncelerimin sebepleri var çünki. Takımın şuan ki anlayışı, karakteri değişmedikçe şuna inanın bir halt olmaz Scuderia Ferrari'den.
    Alonso istatistiklerini arttırabilirse hatta şampiyon olabilirse burada ona şaşırmış olurum aksine değil.
    Kolay gele.

  9. kusura bakmada senin yorumlarını delarosa dan üstün kılan nedir? adamı yerin dibine sokarken dikkat edin. Sen değilsin o pilotlarla aynı piste çıkan. Adam ispanyol diye Alonso'ya daha fazla sempati duyuyor olabilir, Alonso'yu daha iyi görüyor olabilir. Yada prim yapıyordur evet Alonso üzerinden ispanyada, fakat " ah be de la rosa işte sen schumiyi geçemedin vs. vs. vs. " demen tamamen saçmalık. F1'de bir konuda yorum yapabilmek için Ayrton Senna mı olmak lazım?

    Delarosa dediğin adama nesin sen yahu derken bir kez daha düşün, ayrıca sen mi karar veriyorsun derken de bir kez daha düşün. Adam bir yarışmanın jüri üyesi değil zaten bir şeye karar veremez, sadece kendi fikrini belirtir. Senin fikrin tam tersi ise yada Delarosayı iplemiyorsan senin bileceğin iş. Fakat bu adamda saygıyı hakediyor, Karthikeyanda ediyor, Marc Genede ediyor… Ben bir 9 10 senedir yarışları izliyorum, Yuji Ide hariç bu saygıyı haketmeyen pilot görmedim. Vitaly Petrov bile hakediyor 😀 ( daha aracı kenara çekemiyor ama olsun ) 🙂

  10. Argümanlarla gelelim Abdurrahman arkadaşım. 🙂

    Niye bozuluyorsunuz ki anlamıyorum.

    Bu lafım sadece şimdi ve bu nokta için değil efendiye efendi demek niye kabahat, hakaret oluyor arkadaş diğerlerini/herhangi birini iti …ötüne sokmayacaksın tabi ki de. Böyle bir izan yok, varsa da gülerler.
    🙂

  11. sakin ol sakin. boşu boşuna birbirinize giriyorsunuz. yok spin attı yok yol verdi, boşver yahu enes böyle düşünüyor demek ki, sen farklı düşünüyorsun ben daha da farklı düşünüyorum…

    bir şey daha söyleyeyim, tartışmayı buraya getiren işte sensin yada benim tarzı konuşma iyi mi yani? madem yanlış olduğunu düşünüyorsun gitme yani tartışmanın sürüklendiği yere.

  12. Çok defa, Singapur ile ilgili tek kelime konuşmamasının nedenini anlaşmalar, uğrayacağı maddi kayıp nedeniyle olabileceğini düşündüm. İnsan çatlardı be o kadar şey yazıldı, çizildi. Dediğim gibi maddi bir kayıp, ödeme durumu söz konusu olabilir. Ama işte bunlar negatifliği düzeltmiyor benim gözümde çünki gerçek hakikatlere sahip değiliz.
    İşte ben bu politikliğini çözemiyorum çünki yine kayıplarının bu politikliği nedeniyle olduğunu düşünüyorum.
    Benim aklımda kanun gibi oldu neredeyse; Fernando'nun kendi kariyerine verdiği zarar, başkalarının ona verdiği/verebileceği zararın yanında birşey değil… dedim içimden.
    Bugün çok daha fazla şampiyonluk, istatistiğe sahip olabilecek yeteneğe, zihne sahip biri ama doğru adım at be arkadaş. İnsan kariyerini bu kadar mı kötü yönetir.
    Defalarca Mclaren'in o dönemi yanlış yönettiğine dair düşüncemi ifade ettim burada. Ama Fernando'da da kabahat var. İşin psikolojisinde bir çaylağa bırakmamalıydı ortamı. Madem politiksin, tam politik ol. Fernando takımı etrafında toplayabilirdi Ron felan kandırılmayacak adamlar değil. Bir Williams gibi değil zaten Mclaren, sürükleyebilirdi takımı. Mclaren'ın teknik olarak en verimli zamanını kullanamadı sonuçta.
    Gitti dediklerini yalamak zorunda kaldı. Bana göre siyaset, yönetim yeteneği felan yok Alonso'nun Reno'yu tekrar bir kaç adım ilerletebilecek yetenek, bilgiye sahip biri yani. Pilotlar istediği adamları aldırabilecek, takımlara para yığabilecek adamlar. Hepsini kast etmiyoruz işte ama o hepsinden değildi Alonso, geçmişten bugüne böyle üst düzey adamlar oldu hep. Takım ilerler, genişler, çok koşturur, gençliği, özel hayatı gider he olmayabilir vakit kaybetmiş olur ancak.
    Açıkçası ben olsam Mercedes'e geçmeye çalışırdım yada istediklerimi yapacağına söz veriyorsa, para yığabileceksem Williams'a geçmeye çalışırdım. Ferrari'de kaybettiği vakte göre değerdi en azından….

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    enes güven hiç değilse yalan söyleme.hiç güleceğim yoktu pedrocuğum diye söze başlayıp 2009 yılındaki klasmana inen singapurlardan bahseden komple pilot değil diyen videolar koyan kimdi acep.Birde utanmadan alonsocular bu hale getirdi diyorsun.sayfanın başına bak kimler saldırmış önce.
    Birde alonso hakkında en son konuşacak kişiler şumi taraftarlarıdır.Ağzınıza dolanmış bir almanya ama Rubens barichelloya telsizden sözleşmeni yırtarız dedikleri günleri unutmayın.tabi size göre şumayer o kupayı yalancıktan rubense uzatınca olay tatlıya bağlandı şumayer aklandı değil mi.2010 da japonyada rosbergin arkasında ağlayınca patron rosbergin iyimser davranacağını söyledi rosberg te spin attı.barichello bir çok şeyi konuştu.rosberg te yakında konuşacak.önce kendi kapınızın önünü süpürün sonra almanya deyin.

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Sen daha silinenleri görmedin.rosberg bile bu kadar şumayer taraftarını bir araya toplayamıyor.Ama şumayeri her fırsatta göklere çıkaran alonsoya saldırılar 4 sayfayı buluyor.Bunların hakkından jetman gelir.

  15. Alonso içinde bulunduğu spekülasyonlu durumlarla alakalı basına karşı hiç net konuşmadı aslında. bir kaç duygu patlaması yaşadığı oldu, fakat bu patlamalar bile yaşadığı şeylere göre oldukça az. İlk aklıma gelenler arkadaşların vurguladığı gibi 2006'da F1 i artık spor olarak görmüyorum açıklamasıydı. 2008 yada 2009 yılında F1racing'e şöyle bir demeçte de bulunmuştu; ben 2007 yılında takımdan ayrıcalık yada birinci pilotluk istemedim, fakat bana takımın 4. 5. pilotuymuş gibi davranılmasına ise göz yumamazdım (ana fikri buydu cümleler bire bir olmayabilir). 2008 singapurla alakalı yada 2010 Almanyayla alakalı hiç net cümleler kurmadı, hatta o kadar politikti ki, sanki bunlar olmamış gibi davrandı resmen. Bunun elindeki mevcut kontratlarla yada menajeriyle alakalı olduğunu düşünüyorum (Briatore değil, Luis Garcia Abad'tan bahsediyorm). Ve Alonso'nun zamanı gelince, yani yarış tulumunu duvara astığı zaman bunlarla alakalı bol bol konuşacağını düşünüyorum. O zaman olayın baş kahramanından olayları dinlemek için sabırsızlanıyorum aslında. Çünkü o öyle bir zaman ki, hatalarını da diğerlerinin ona yaptıklarını da saklamasına gerek kalmayacak.

  16. Fernando nun bahsetmesini beklediğimiz o kadar çok konu varki…

  17. O haaa diyorum. Koskoca Formula 1 de MSC ve ALonso dan başka haber yokmu ki 3 sayfa yorum yazılmış Diğer haberlere bakında yerlerde sürünüyor.Button kazanmış,Hamilton kazanmı,Vettel kazanmış buradaki F1 izleyicileri için önemsiz. Bİr ALonso kazansada seyredin buraları ve yorumlara katılım sayısını… Alonso, F1 i bıraksa izleyen kalmıyacak gibi… bir pilotu bu kadar severken neden sevmiyorum diye kendinize yalan söylüyorsunuz.Ben kendime 2 sene yalan söyledim (2005 ve 2006) 2007 yılı ve berisinde hayranlığımı gizlemedim.Kendinize gerçekleri fısıldayın.

  18. "2008 Singapurda Fernando Alonso kurgulanmış bir yarışı kazanan pilot olarak tarihe geçti.Belki Alonso biliyordu belki bilmiyordu ama çıkıp ben bu birinciliği istemiyorum bile demedi."

    Budur. İşin backplanını bilenimiz zaten yok onun derdinde de olmadım hiç fakat bir kere bile demedi.
    Ama inanıyorum bir çok pilotun zamanında şöyle olmuştu gibi açıklama niyetine girdiği gibi bir gün Fernando bundan bahsedicek.

  19. "Sennanın 3 şampiyonluğu var ama istatistiklere vurduğumuzda en başarılı pilot senna çıkıyor şumayer değil."

    Senna nasıl en başarılı çıkıyor? 🙂 Senna da büyük Prost da büyük. İkisinin de o biçim istatistikleri var.
    Bu adam yıllar önce bu ikisinin istatistiklerini devirdiğinde ağlamadı mı 1 milyarın önünde çekinmeden.:)

    Prost'un Senna'dan daha iyi olduğu bir sürü istatistik var peki ne kadar kıymet verildi? Ben ikisini de izledim arkadaşım hatta Prost'u 90 öncesine çok yetişemediğimden daha az izledim neyin ne olduğunu iyi hatırlarım.
    Adam öldü gitti badem gözlü oldu niye böyle diyorum Prost, Lauda, Piquet bak halen yaşıyor aynı oran da bir coşku adamlara sunulmuyor hak etmiyor değiller yoksa.
    Stewert, Fangio niye büyük matematik konuşturdukları için değil mi. Gilles niye büyük adamdı. Şampiyonluk göremedi ama adam istatistik bastığı için helal olsun diyormuş insanlar kara kaşı gözü için değil yoksa.
    Şimdi bir daha düşün. Arkasındayım İstatistikler konuşur ve konuştuğu kısımda en ilerisine sahip olan belli. 🙂 Geçmiş harika pilotların tabi ki kırılamayan rekorları vardır, bugünün çocuklarının da ilginç rekorları olabilecektir.
    Vettel – Alonso istatistikleri bi kıyaslayın bakalım totalde nasıl bir yüzdeye ulaşacaksınız.
    🙂

  20. Schumi Ferrarinin en iyi dönemine mi geldi? Şaka mısın dostum sen. 1996 da Ferrari berbat bir haldeydi, Sinan arkadaşımızda söylemiş Ferrari, Ross Brawn,Rory Bryne gibi isimleri getirdi ve sistemli olarak çalışarak her sene takım daha da iyi duruma geldi.Schumiye düşmanlığını böyle alenen dile getirmesen ortalığı karıştırmasan olmuyor dimi?

  21. Mundo Deportivo'ya konuşan De la Rosa "Fernando'nun, son 10 yılın en iyisi olduğunu düşünüyorum; Michael'in de üstünde"

    olayı kapatalım bnce..

  22. Benim schumachere laf söyletmek için çabaladığım falan yok. Bir de tabii schumachere laf söylemeniz onun kariyerini başarılarını azaltmıyor.

    İstediğinizi söyleyebilirsiniz schumacher hakkında 97 jerez deyin 2006 rascasse deyin.2002 avusturya deyin.İyi araçla yarışıyordu ondan kazanıyordu deyin

    2006 monakoda yaşanan durumun aynısı 2007 de raikkonenin başına geldi 2 ferrari orda kalakaldı.Halen daha 2006 da schumacherin yaptıkları konuşuluyor.Buna halen takmış olanlar 2007 macaristanda Alonsonun yaptığı bariz engellemeyi akıllarına bile getiremiyor

    2008 Singapurda Fernando Alonso kurgulanmış bir yarışı kazanan pilot olarak tarihe geçti.Belki Alonso biliyordu belki bilmiyordu ama çıkıp ben bu birinciliği istemiyorum bile demedi.

    2010 Almanyada resmen takıma önündeki pilot izin versin diye serzenişte bulundu.Sonuçta çıkıp hakettiğine dair açıklama bile yaptı.

    Yani birisi schumacherle ilgili video eklerim olayları anlatırım diyecekse bu bence Alonso taraftarı olamaz.

    Sonuçta tartışmayı bu seviyeye taşıyan Alonso fanları, ben değilim.Alonso şu anda 4-5 şampiyonlukta olsa eyvallah ama gerçekten bazı kişiler Alonso 2 şampiyonlukla kariyerini bitirse Vettel 5 Hamilton 4 şampiyonlukla kariyerlerini bitirse halen Alonsonun schumiden bile iyi olduğunu söylemeye devam edecekler ve diyecekler ki Alonso "komple" bir pilot.

    Alonso neden komple bir pilot değil söyleyeyim.Alonso kariyerini çok kötü yönetti.Gittiği takımların ve ayrıldığı takımların hiçbirinde takımların arkasında durmadı.Laf söylediği Renaulta geri döndü.Mclarene nasıl geçti nasıl ayrıldı malum.4 sene önce F1'in spor olmadığını söylemesine neden olan takıma ömürlük imza atıp her pilotun hayalidir dedi.Sonuç 5 senede 3 ayrı takımda 0 şampiyonluk.

    Alonsonun saf hızını Hamilton-Vettel den üstün gören varsa bu pilotlarla aynı takımda yarışmadıkça bilemeyeceğiz.Tabii hamiltona geçilmesine rağmen o sayılmıyor.Çünkü Hamilton çaylak yılında takımı kendi etrafında birleştirdi ki bunu şu anda Buttona karşı yapamadığı için heryerde yüzü asık mutsuz haberleri çıkıyor.

    Alonso kesinlikle iyi pilottu.Kesinlikle kariyerini berbat etti.Çok üst düzeylere çıkma şansı varken yapamadı.Kariyerini hala toparlayabilir ama bırakın bir Schumi olmayı şu anda yarıştığı diğer pilotlar kadar bile olamayabilir.

    "Bence" gerçekler bu. Hayal dünyasından bakmayı tercih eden,Alonsonun tüm kariyerini schumacheri geride bıraktığı yıl olarak anımsayan fanları kendileri bilirler(Ki Schumacher onu 2003-2004 te geride bırakmamış gibi, çünkü Alonso fasulyeydi o zaman ama 2005'in ilk yarışıyla birlikte başka bir aleme geçti)

    Raikkonenden sonra harcanmış bir başka yetenektir Alonso işin özü bu

  23. Adamın kendi fikridir, saygı göstermeniz lazım. Siz taraftar olarak adama sayıyorsunuz ama bu adam senelerdir bu camiada, yarışıyor, test pilotluğu yapıyor, yorumladığı adamları tanıyor.

    ben ona katılıyo muyum peki ? bu soruyu cevaplamak için bir 5-6 seneye daha ihtiyacım var, Alonso daha kariyerinin en verimli dönemlerine yeni giriyor ve hala kendisini geliştirebilecek potansiyeli var. Schumi'nin ise kariyeri gerileme döneminde, yaşı da ilerledi haliyle.

  24. Ferrari o dönemde en iyi mühendislerini takıma kim hangi takımdan kazandırdı.Ross Brawn,Rory Byrne,William Toett gibi isimler gelmese Ferrari o dönem nasıl en iyi olacaktı acaba.?Sen baya izlemişsin o dönemi belli .Test yasağı falan değil durum o dönem mekanik yol tutuşun önde olduğu dönemdi.Ekip iyi çalıştı Ferrari ve Schumi 2005 hariç her sene şampiyonluğa ortak oldu.Şimdi aerodinamik yol tutuşun öne çıktığı bir dönemdeyiz ve FErrari bu konuda eksik kaldı.Mclaren ve Rbr daha iyi konumda ve turbo dönemi gelene kadar da öyle olacak.Alonso nun yapabileceği birşey elbette yok.Rekabetçi bi araçla şampiyon olacaktır.Ama ekip kurup takım toplama Schuminin işi.Yani anlayacağın bu adam bi pilottan çok daha fazlası;)

  25. Alonso gerçekten mükemmel bir pilot komple olarak ama Schumi'nin komple pilotluğunu rakamlara da fazlasıyla yansıtmış bir adamdır.

  26. Şumi'nin yeteneği ve sürüşünden etkilerek taraftarı olanların, pilotların şampiyonluk sayılarını büyükten küçüğe sıralayıp en üstteki pilotu tutan taraftarları uyarmalı ve detayları iletmeliler. Ortalığın bu kadar karışmasının tek sebebi bu.

    Şumi ile Alonso arasındaki nadir ama bence en önemli fark birinin aracı, diğerinin kuralları iyi yorumlamasıdır.

    Eline hızlı araç geçmeden şampiyon olabilen bir pilot varsa söyleyin bilelim. Ama altında hızlı araç varken şampiyonluklar tepmiş bir çok pilot gösterebilirim.

    De la Rosa da Mclaren'deyken söyleyemediklerini HRT'de rahat rahat söylüyor. Sözü değerli bir adamdır.

  27. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    dela rosaya göre sabri de brezilyalı ronaldodan daha iyi 🙂

  28. 1 saniye hızlı ama dayanıksız

  29. Vettel en hızlı araçla dediğin o zaman vettel bütün pistlerde en hızlı araca sahipken Alonso mu kazanıyordu yarışları

    Vettelin dayanıklılık sorunları olmasa zaten 2010 yılı 2011'den farksız olucaktı.
    enes benden sana + 1 işte olay bu dur

  30. sen böyle diyosunda bak bakalım yukardaki red bull haberine benim pilotum ve takımım nasıl aşağılanmış hakkında yapılmadık şey kalmadı adminler önce o yorumları kaldırsın neden bu kadar ültimasyon gösteriliyor bu adamlara anlamış değilim.

  31. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    ayrı olarak bu lafı diyerek eski şampiyonlara taş atıyorsun..Hakkinene , Ve diğer şampiyonlarlara..

  32. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Alonso'da Mclaren'in en iyi dönemine geldi sonuç ?

  33. pistlerin gelmiş geçmiş en çirkef pilotudur sucu mahir. şampiyonluk için iki defa rakiplerinin üzerine kırmış(damon hill ve j-vill,1994 avustralya gp, 1997 avrupa gp) birinden kaçmayı başarmıştır. hatta 94'te bayağı hileli araçla şampiyon olmuştur.. monaco 2006'da milletin gözü önünde, alonso'nun turunu engellemek için viraja park edip, "eheh virajı kaçırdım" gibi pişkin bir cevap vermiştir. kazanmak için, rakiplerin hayatını tehlikeye atmak da dahil olmak üzere her şeyi yapar. sıkıştırır dışarı atar. ayrıca ferrari zamanlarında yanında 94'te benetton'da şampiyonluğu kazanmasını sağlayan ekibi de götürmüştü. yani yalnızca sucu mahir'e ait değil o başarılar.

  34. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ali sennanın kaç şampiyonluğu var. 8 mi? 8 olduğu için mi şumiden daha iyi deniyor.

  35. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Sen şumayerin ilk ferrari yıllarını izledin mi izleseydin konuşmazdın.o yıllarda test yasağı yoktu ve lastik durumu farklıydı.Şumayer hem ferrarinin en iyi dönemine denk geldi hem de kuralların bu kadar sert olmadığı döneme geldi.

  36. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    İman'ın kimde olduğunu bilen tek varlık Allah iken kişilerin İman'ını ölçüp haklarında hüküm vermek İslam dininde olmayan bir olgudur.

  37. Alonsonun şu kariyerinde yaptıklarının hiçbiri, Schuminin İlk Ferrari yıllarındaki rekabetsiz bir araçla yaptıklarının çeyreğine bile ulaşamaz.
    Rosa yorumunu 2010'dan sonraki dönem için yapıyor olmalı. Ki aksi halde kendisinin zeka ve hafızasından oldukça yüksek derecede şüphe edeceğim..

  38. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Arkadaş kendini islama adamış bi mücahid.sanane milletin inancından kime istiyosa inanır ve onu destekler.cidden komik durumlara düşüyosunuz

  39. sene sonunda burdayız görüşecez.

  40. Schumacher'i bu yaşında Alonso gibi bir pilotla kıyaslamak Schumacher'in ne kadar mükemmel bir pilot olduğunu gösterir.Dile kolay arada tam 13 yaş fark var.De la rosa bana göre istemeden Schumacher'i fena övmüş

  41. İkisi de iyi bir pilot bana göre Tabi Efsanenin geçmişi doksanlara dayandığı için daha önemli kılıydr ve birde kezandıkları. http://www.youtube.com/watch?v=Ctd-hlY6K2M&feature=related

  42. aLonso schucmacherde iyi diyosunuz hani 8 kez dünya şampiyonu oLmuşmu aLonso sanırım Sene 2050 gaLiba aLonso 8.kez dünya şampiyonu ve sen ßu yorumu o zaman yapmış oLuyosun 2.şampiyonLuqu oLan adama 7.kez şampiyon oLan adamdan iyi diyorsun pedro de lo rosa:))

  43. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Sennanın 3 şampiyonluğu var ama istatistiklere vurduğumuzda en başarılı pilot senna çıkıyor şumayer değil.

  44. mesela ipek şenoğlu da maria sharapova'dan daha yetenekli bir tenisçi. (anlayana)

  45. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Ajdar şu Türkiye GP sinden önce yeni eserini seslendirseydi baya seyirci çekerdi bence.

    O çığlıklı sahneler ve araçların beygir gücünün birleşimi….

    Muhteşem bir kombinasyon olurdu 😀

  46. Bende Messinin varisiyim zaten …

  47. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Jetman bu şumayer taraftarlarını iyi eğitmiş.Gerçekten çok iyi savaşıyorlar.Ah jetman ah.Bunlar eskiden böyle değildi hep senin yüzünden oldular.

  48. Ajdar>Schumacher+Alonso birader yolla yolla 😀

  49. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Ya sana ajdar yolllarım ha 😀

  50. Alonso(2)+Vettel(2)+Raikkonen(1)+Button(1)+Hamilton(1)=Schumacher
    Al sana rakam 🙂

  51. Boş bi resim bişey anlaşılmıyor 🙂

  52. Ha bu arada motorsporlarında hatta tüm sanayi dallarında istatistikler konuşur.
    Şampiyonlukları, beceriyi buna göre veriyorlar kara kaş kara göz uğruna değil.
    🙂
    Rakam koyun, ölelim….

  53. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Resim herşeyi anlatıyor.

  54. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Hayır gerçekten Schumi cidir.Oda bizler gibi fanatik.

    Ne olursa olsun bu sitede Schumicilere bir ayrıcalık tanınmalı.

    Pistlerde Schumi'ye tanındığı gibi……Yani,bence gerçekten çok farklı bir pilot.Tamam bütün pilotların hataları olmuştur,yada muhteşem başarıları vs……

    Ama ne olursa olsun Schumacher'in yeri ayrı.

    Gerçi hala Alonso ya kızgın ama olsun 😀

  55. Adamın biri kalkıp vatandaşının Scumacher'den bile daha iyi olduğunu söylüyor ve bu iki pilot birbirlerinden hep (genç Alonso hariç) saygıyla bahsederken tutup burada laf yarışına giriyor herkes. Herkes istediğini düşünüp dile getirmekte elbette özgür, ama "madem bu kadar iyi gitsin takım arkadaşını geçsin" gibi basit mantık yürütmelerle komik duruma düşen arkadaşlar var. Bu her iki tarafın fanları için de geçerlidir. Ayrıca ortalığı provake edenler de var.

    Herşeyin göreceli olmadığını söylemek istiyorum. Dolayısıyla Schumacher F-1'in efsanesidir ve öyle kalacaktır. bu 2+2=4 gibidir. Sevmeyebilirsiniz, ama onun Ferrari'ye kazandırdıklarına, onun Formula 1'e kazandırdıklarına ve onun devasa başarılarına saygı duymanız gerekir. Siz burada bunları söyleyerek gerçekleri değiştiremezsiniz. Bu Michael Jordan emeklilikten sonra 40 yaşında tekrar basketbola (Schumi gibi uzak kalamadığı için) döndüğünde takımını şampiyon yapamadı diye ona haddinden fazla değer verildiğini düşünmeye benziyor.

    Ve Alonso… Kesinlikle saygıyı hakediyor. Emekliliğinden sonra herkes onu da tarihin en iyilerinden biri olarak hatırlayacak. Dolayısıyla bu adamların birbirine gösterdiği saygıyı bizim de onlara göstermemiz gerekiyor.

  56. 😀 boşver ya bak ne güzel miting alanı dolmuş.
    Arada toplanmak lazım böyle.
    Hır gür hepimiz kardeşiz. Zoruna giden bizden değildir malum 🙂

  57. alonsoyu Schumacherle kıyaslamanız bile F1 e ihanetti neyin tartişmasınız yapiyosunuz…. sampion pilotların her birinde yeterince yetenek vardir AMa schumacheri schumacher yapan şeyin ne oldugunu 1991 spadan beri izleyenler bilir…..

  58. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    yok be kardeş ben inanmıyorum adam sabrımı zorluyor şimdi şumayerin ne kadar olayı ve videosu varsa ortaya döktürecek.önce rascasse virajından başlayacam ama sabrediyorum.

  59. Allah aşkına şu haberi yoruma kapayın.

  60. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Yok gerçekten Schumicidir.

    Pistte tanışmıştım 2006 yılında.

    Uzun zamandır ilk defa görüyorum ama yalan söyleyecek bir arkadaş değildir.

  61. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    enes güven eski nickin nedir bilmiyorum ama şumi taraftarı olmadığın belli.insan efsaneye bu kadar laf söyletmek için çabalar mı.

  62. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Ne Alonso nefreti birikmiş be senin içinde..

    ROC da kanka oldular diye vettelide savunmaya geçmişsin.

    Schumi'nin nasılsa telsizden birley söylemesine gerek yoktu.Irvine,Massa ve Rubens bu görev için zaten özenle seçilmişlerdi.

    Ha sen neden 2007 yi kullanıyorsun?Çünkü koz koz dur.Malum pilot Schumi ye saydırıkende 2007 yi unutarak hemen onada cephe alıyorsunudur.

    Madem adamın bu kadar büyük ne şartta olursa olsun Nico yu geçmesi gerekirdi ama geçemedi.

    ———————————————————————————————————————————————

    Bütün bunları bir kenara bırakarak ben Schumacher'in f1 tarihinin gördüğü ve göreceği en büyük pilot olduğunu düşünüyorum.Öte yandan Ferrari'nin bugünlere gelmesininde en büyük aktörüdür.Schumi'yi Senna ve Gilles dahil kimseyle kıyaslamam.

    Ama sizde,nefretinizi bir kenara bırakın ve adamın iyi pilot olduğunu bir zahmet kabul edin arkadaşım.

  63. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    kıyaslamaları şampiyonluğa göre yapma raikkonen 2007'de şampiyon olamasaydı kalitesiz bir pilotmu olacaktı

  64. faster man bırak boş ver anlatsanda anlamazlar göremezler…

  65. Acıların çocuğu Alonsoymuş bu arada bunu da öğrendik:))

    Cevap olarak Alonsodan özlü bir söz kullanıcam

    "this is ridiculous"=Takım arkadaşını geçemeyen bir pilotun takıma serzenişi

  66. Vettel en hızlı araçla dediğin o zaman vettel bütün pistlerde en hızlı araca sahipken Alonso mu kazanıyordu yarışları

    Vettelin dayanıklılık sorunları olmasa zaten 2010 yılı 2011'den farksız olucaktı.

    Alonso bir yarışı önündeki Massanın takım emriyle yol vermesiyle diğer 2 yarışta Vettel açık farkla liderken arıza yaşamasıyla aldı.(Sadece İtalya ve Singapurda hakkıyla kazandı ki İtalyada açıkca Ferrari en hızlı araçtı)

    2007 de malum olan birtek size malum heralde.Lewis bildiğin ezdi alonso mızıkçılık yapıp bir de adamın hızlı tur atmasını engelledi ve ceza aldı

    Senin nasıl 2>7 diyorsun onu anlat.Alonso 2005-2006'da şampiyon olduysa schumi de 2003-2004'te şampiyon oldu.(Alonso pistlerdeydi ve yarış kazanmıştı sonuçta)

    Ha sen diyosan ki ben 2005 de doğdum 2006 sonunda öldüm evet o zaman Alonso daha iyiymiş hakkaten :))

  67. Ortalık yine karışmış .. Millet nerde Alonso haberleri var oraya olumsuz eleştiri yapmaya devam ediyor , Başlık ne olursa olsun değişen bir şey yok hep aynı…

    De la Rosa çok doğru söylemiş.. 2005 ve 2006 da Şampiyonluk kazanan , 2007de Takım Patronunun ''Taraflılığına'' uğrayıp sezonu tek başına götürüp 1 puanla şampiyonu kaçıran , 2008 ve 2009 Reno ''Kamyonuyla'' 2 birincilik 2 podyumu bulunan , 2010 da kendi aracından daha hızlı olan RBR pilotlarıyla Şampiyonluk mücadelesi veren tek pilot olup , Şampiyonluğu son yarışta yanlış stareteji ile kaybeden ve 2011 de sezona ''1.7'' saniye yavaş olan araçla başlayıp sezon sonunda ''2..lik mücadelesi '' veren bir pilottur Alonso , Araca piste göre minimum 0.500 saniye ekleyen bir pilottur Alonso…

    Diğer yandan Shumi oldukça güçlü araçlarla şampiyon olup , yavaş araçta ''Şampiyonluğu bırakın galibiyeti bile bulunmayan Rosberge bile puan tablosunda geçilen ''EFSANE'' dediğiniz pilot shumi …

    Hangisi mi daha hızlı .. Şüphesiz Alonso…

  68. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    enes güven rosberg bitti şimdi sıra alonsoda mı. sen git rosbergi dinle.senin efsaneye sürekli laf çakıyor sen de efsaneyi öven alonsoyla uğraşıyosun.

  69. Bırakın schumacher in basarılarla zaferlerle dolu inanılmaz kariyerini onun bu yasda halen rekabetçi olması bile ne kadar farklı bir kuması olduğunu göstermiyormu büyük basarıları büyük isimler kazanır o da belli say say bitmez.

  70. Grid > Nico {rüya + rüya + rüya + rüya + rüya + rüya } <> Schumacher

  71. Ne derseniz deyin 40 tur önündeki pilotu geçemeyen bir pilot en iyiler kategorisine giremez örneği yok yahu.isi bitmis massanın yanında onunkinden çok çok daha iyi bir araçla kovboyluk yapmaya benzemez bu işler ok iyi pilot hepsi o iste mekan dünya sampiyonu kaynıyor.

  72. enes sana cvp vereyim 20007 malum herkes herseyi biliyor 2007 şampiyonu kimi bu bir,2010 vettel yaklaşık 1 saniye hızlı araçla şampiyon bu iki buna rağmen alonso son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesinde buda üç yeter mi

  73. şampiyon olmak için elbet birilerini geçmen gerekiyor 2 sampiyonluk la f1 in en iyisi olunmaz mantık sınırlarını zorlamayalım.

  74. Lewiste 2007'de Alonsoya aynısını yaptı heralde.Yani Hamilton>Alonso (ki hemde aynı araçlardaydılar yani 2006 schumi-alonso örneğindeki gibi araç farkı da yoktu)

    Button da en son 2011'de Hamiltonu geçti o halde Button>Hamilton

    Son Durum: Button>Hamilton>Alonso>Schumi

    Schumi-7 vs Alonso(2)+Hamilton(1)+Button(1)

    Ki ben de 2010 da Vettelin Alonsoya karşı asla geri adım atmayıp son yarışa kadar yılmayıp son yarışta önündeki renoyu 50 tur izleyen rakibine karşı şampiyon olduğunu gördüm

    O zaman:

    Vettel>>>>>>Alonso

    Ne Alonsoymuş dimi

  75. Michael Schumacher arkadaşım biz son yarışı japonya yı seyrettik de sende macaristan ve kanada yı seyret olurmu adam sumiyi pist üstünde yenip ŞAMPİYON oldumu sen ona cevap ver..

  76. Hiç bir başarı kolay kazanılmaz f1 dünyasında zirveye en iyiler oynar ayrıca fikirler kişilere göre değişir ancak tek gerçeği tarih yazar tarih kimin ne olduğunu gayet iyi yazmış gerisi teferruat.

  77. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    2006 yılının son yarışını dikkatlice izle gel ve sonra gel buraya..Saçma saçma konuşmayın.Alonso bile Schumacher iyi derken hala buralarda konuşun siz..

  78. 2006 yılının Son yarışı Brezilya gp'sini izle..Dikkatli izle ve göre bakalım..saçma saçma konuşmayın

  79. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Sen zamanı gelinceye kadar oyna oyalan.Cehennemde yanarkende konuşursun böyle >:)

  80. ben sanki 2006 da kimin daha iyi olduğunu gördüm(sakın japonya motor olayına yine sığınmayın,alonso da motor patlattı) çok provake bi yorum oldu ama ben 2006 mücadelesinde sumi ye karşı asla geri adım atmayan ve pist üstünde sumi yi yenen bi alonso gördüm bu yeterli olmalı,ayrıca sumi en çok saygı duyduğum büyük şampiyon dur

  81. Ah be de la rosa sen değil miydin o intermediateli Schumiyi aracında oluklular varken bir saat geçemeyen.Sen mi karar veriyorsun buna nesin sen yahu.Vatandaşın diğer test pilotu geneyle sağlam bi harçlığınız var galiba göze girmeye çalışmayın bu kadar komik oluyorsunuz.

    Dipnot:Bu sitede provaktörlük yapıyorsun diye ağlayanlar provakatörlüğün alasını yapıyor.İşleri güçleri yorum yapan şahıslara saldırmak.Acizlik böyle bir şey işte beğenmiyorum admin sil banla bunları.Güç yetmeyince böyle oluyor.Pilotları ilham kaynakları işte doğaldır.

  82. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sırft ortalığı karıştırmak amaçları..Formula 1 tarihinin bence en iyi 3 pilotundan İkisidir Alonso ve Schumacher..Hemen hemen eşitlerdir..

  83. abi nesin sen ya islam mücahidi falan mı ? insanlar istediği kişiye hayranlık duyar ve istediğine inanır.komik duruma düşüyosunuz

  84. Mercedes GP avatarı

    Arkadaşlar Schumacer'i başka bir pilotla kıyaslamak saçma bence Schumacher bence griddeki en iyi ilk 3 pilot arasında şuanda o iyi bu kötü yorumu çok saçma Şu gridde SCHUMACHER,Alonso,Raikkonen den daha iyi pilot olduğunu sanmıyorum.diğerleride çok iyiler kötü değil ama bu pilotlara yaklaşmaları zor her yönden Schumacher öyle kolay kazanmadı şampiyonlukları belki bazı senelerde olabilir ama Schumacher şuanda FORMULA 1'deki EN FAZLA DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA sahip tek pilot ve yaşıyan efsane herkes kimin ne olduğunu biliyor yani bir kişi demiş alonso schumacherden iyi diye schumacher kötümü olacak alonsoya göre bir pilotun kötü olması demek Webber ve Massa gibi pilotlar demek.Hadi Massayı geçtim araçları geçen sene şampiyonluk kazanamazdı ama bir podyuma bile çıkamadı Webber ise takım arkadaşının gölgesinde değil gölgesininde arkasında kaldı Takım arkadaşı Şampiyon kendisi şampiyonayı 3. bitiriyor bence bazı şeylere dikkat etmek lazım de la rosa ise kendince konuşmuş kendisini sallayan olmayınce saçmalamış alonsoda Schumacherde gayet mükemmel pilotlar geçmişte her ikiside kendilerini çok iyi bir şekilde kanıtladılar.zaten iyi bir F1 izleyicisi her şeyi bilir kimin iyi kimin kötü olduğunu bunlar gündeme gelmek için yapılan bir söyleşi

  85. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Abdullah Çelik'e bir sorum olacak.
    Minardi nikli kişinin inançla ilgili sildiğiniz kaç tane yorumu oldu farkında mısınız?.Siz dahi buna karşı çıkıp herkesin inancının kendini bağladığı yönünde eleştiri yapmadınız mı?Alonsonun japon afetzedelere yardım ettiği haberinde bunu siz de dile getirdiniz.Bu şahıs yüzünden bazı arkadaşlar bilmeziye karşılık olsun diye İslami yorumlar yapıyor dolayısıyla günaha da girecek durumlar oluşuyor.
    Pilotların özel yaşam ve inanç özgürlükleri konusunda biraz daha fazla yaptırımınız olmalı.Siz birkaç saat sonra ortalık karışınca o yorumu siliyorsunuz ama o şahıs buna arsızca devam ediyor.Başka hiçbir habere tek bir satır dahi yazamayan ne bu siteye ne de buraya bişeyler öğrenmeye gelen insanlara zerre kadar faydası olmayan bu provakatöre biraz fazla ultimasyon göstermiyor musunuz.?

  86. Bizim imanımız yerinde çok şükür. İmansıza hayranlık duyanlar çuvaldızı kendilerine batırmalı. Hakikatleri idrak etmek şart.

  87. abdurrahman tehlikeli şeyler söylüyon.alonso ateist oldunu söyledi ne var bunda yani adam da dile getiriyo.sen tanımadıın adama laf atıyon yakışıyor mu ayıp.kimse alaonsya tapmak zorunda deil.

  88. rosberg > küçük şumayer

  89. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Sen nesin adamım?.

    İlk önce ''insan'' olmak önemli olan.

  90. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    din iman taciri yine gelmiş.Acaba bu şahsın hayatında kaç kere alnı seccadeye değmiş ki.

  91. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    hele bir rosbergi geçsin de sonra biz burdayız konuşuruz.

  92. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    rosberg>şumayer

  93. Söyleyen ispanyol, konuştuğu hem ispanyol hem ateist… Bak sen şu işe…

  94. Fazla birşey kalmadı Vettel bile Alonso'dan daha iyi olacak.:)

    Yirim onun kompleliğini, var mı kariyerinde Schumacher'in Ferrari gelişi, ilerleyişi gibi bir örneği.
    Sıkıntı var kaç. Mclaren da sabredemedi, şampiyon olamadı. 2 Reno devrinde hakeza öyle. Bu Ferrari zor doğrulacak gibi duruyor burada da böyle olacak sanırım.

    Üst düzey her pilotun harika, dereceli olduğu pistler vardır. Var mı Fernando'nun böyle clasik bir yeri?
    Al Kimi'nin SPA var mesela.
    Yarıştığı yıl kazandığı başarı oranında da çok ileride sayılmaz. Ne pilotlar geldi geçti şu F1'den.

    Schumacher > rüyalar > Alonso

  95. Video da koyduk hala tartışmalar sürüyor :))

    Alonsonun da 7 şampiyonluğu olunca biz burdayız biryere kaçmıyoruz tartışmaya o zaman devam ederiz arkadaşlar.

    Alonsoyu önce Vettel ile kıyaslayın derim.

  96. alla allaa, madem sampiyon olmak o kadar kolay seriye baglasaymis alonso. 2 de durmasaymis, 3-4-5-6-7… gitseymis. Formula 1 de artik iyi aracin yoksa puan almak bile zor ama anlayana.
    nerede senin üstün yetenekli alonso'n. aaa pardon Ferrari cok kötü, haliyle sampiyonluk sansida böyle giderse yok. Sanki mclaren her sene en hizli araci yapiyorda, hamilton eline yüzüne bulastiriyor. allah akil fikir versin….
    Alonso hakkinda kötü birsey söylemek istemedim bu mesajda, yanlis anlasilma olmasin ama arkadas alonso lafi gecmezse kavrayamiyor.

  97. Biri ciksin 96 Barcenola'yi, 98 Budapeste'yi 2000 Suzuka'yi 2005 Imola'yi tekrarlasin sonra tarstirmaya girin. Ben nerden baksan 96 Cine 5 zamanlarindan beri kafayi Schumi ile bozmus biriyim lakin Alonso'dan hoslanmasamda onun ne kadar komplike oldugunu goz ardi edemiyorum… Cebinden yaris icinde ekstra saniyeler cikartan bana gore "iyi" pilottur ve bunu su ana kadar ispat eden tarihteki isimler zaten efsane katagorisine girmistir ve girecektirde.
    De la Rose'nin soledigi sey cok makul… Vatandasi yakin arkadasi vs… Bende hep kendi icimde derdim Hido Stojakovic'den iyi veya Memo Wallace'den iyi ama objektif bakinca gulunc duruma dustugumunde farkindaydim…

  98. muammer sandıraz avatarı
    muammer sandıraz

    Pedro ancak böyle abuk subuk yorumlar yapınca dikkate alınıyorsun.

  99. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Vettel ? =)

  100. ben taraftar yorumu yapmıcam,çünkü f1 izlemeye başladığm gündn beri mclaren ciyim.onun için sizlerde yıllardır f1 izliyorsunuz ama hala olayı yorumlayablecek çoğu kimse yok.arkdş sumi daha iyidir bu kadr basit.arkdşlr estirior yok alonso şöle böle….vicdan da mı yok la alonso iyi diyende..biz yetenekten bahsediyoruz,efsane adam 7 kez dünya şampiyonlu ve sayısız rekor ve o zamnlr drs,kers vs yoktu ve tamamen pilotaşdı herşy..aracıda hep mükemmel değildi..

  101. bu ve buna benzer kıyaslamaları (hem de De la Rosa'nın çıkarsamasına tıpa tıp benzer şekillerde) ve yorumları daha önce de duymuştuk..

    öncelikle gridin şuanki dizilimine baktığımızda ve şimdiki zaman kipi kullandığımızda Alonso en iyisi..bunu sadece Ferrari fanı olduğum için söylemiyorum..Duygusal anlamda da şuan ve önümüzdeki yakın gelecekte lider pilotumuz olur kendisi..bu yüzden de ona karşı olumsuz ifadeler anında karşılık bulur tarafımızdan..

    zaten bu yoruma en çok Schumacher fanlarının olumsuz tepki göstermesi beklenirki bu normal..onun dışındaki pilotların fanlarının yorumları ise zavallılıktan öteye gitmez..

    ancak…geçmiş zaman kipiyle konuşulduğunda bana göre Schumacher gelmiş geçmiş en iyi pilottur..ayrıca kendisi aynı zamanda efsanemiz olur..fanlarını üzecek şeyler sölemeyi asla istemem..

  102. Zaten kıyaslanamaz ki rosberg perez kim.Alonso iyi ama iyi olmasını gösteren kötü massadır..Kimi kadar iyi de hızlı değil bana göre misalen.Adam hep şansszılar yaşadı alonso karşılaşmadı hiç böle şeylerle.darılma gücenme şimdi aga.şumi senna ile beraber bu sporun fenomenidir.alonso bi kariyeri bitsin öle tartışalım tamammı aga?

  103. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    durduk yerde mi yazmış. söyleyene değil söyletene bakmalısın.

  104. Videoyu kısaca özetlersek: Öğrenci Beden öğretmeniyle Michael Jordan ile Lebron Jamesi tartışır

    Öğretmen: Sen kafayı yemişsin.Lebronun bir Jordan kadar olmasının mümkünatı yok.Kimse Jordan kadar olamaz

    Öğrenci:Lebron hem paslarda hem reboundlarda daha iyi

    Öğretmen: Sözümü bitirebilirmiyim? Bitirmeme izin verecek misin?

    Lebron 6 şampiyonluk kazandığında bunu yeniden tartışırız(Aslında kazandığında beni ara diyor)

    Öğrenci: Tek argümanın bu mu

    Öğretmen: İhtiyacım olan tek argüman bu

    Pedroya da izletmek lazım :))

  105. Schumacher- avatarı

    Herkesin kişisel fikri ayrı arkadaşlar saygı duymamız lazım Alonso'ya görede en büyük Schumacher.
    Bana göre Schumacher>Alonso>Senna ona bakarsanız buda benim fikrim içinizden bunu okuyunca sen nediyorsun Senna daha iyi felan diyen olacak adı üstünde benim fikrim.

    Bu tür kıyaslamalardan bıktım ben herkesi Schumacher ile kıyaslıyorlar kıyaslamadık adam kalmadı.
    Açın istatistiklere bakın gerisi yalan zaten gerçekler kitapda yazanlar.

  106. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vay vay vay eskiler yeniler herkes toplanmış.Bahar şenliklerinde bile bu kadar kişi yok.

    De la rosa bunu söyleyen ne ilk kişidir ne de son kişidir.Bu cümleleri ve benzerlerini daha önce defalarca çeşitli kişilerden duyduk.Halen buna alışamayan kabullenemeyenler var ama eskisi gibi yoğunlukta değiller.

    Adam kendi fikrini belirtmiş.Sizler hakaret edin diye konuşmamış.Katılmıyorsan yok ben katılmıyorum bana göre falanca pilot daha iyidir der geçersin.Haklı sebep falan göstermene gerek yok.Ben buradaki fanatikliğin derecesini çok iyi bilirim.

    Hamilton şumiye kirli dediğinde hak verenler doğruyu konuşmuş diyenler şimdi yok artık diyorlar.

    Rosbergin şumiden daha iyi olduğunun ima edildiği konularda bile bu kadar kimse heyecanlanıp galeyana gelmemişti.Rosbergin Şumiye laf attığı demeçlerde ortada görünmeyen Şumi taraftarları da buradalar.Dua edin ki adam Şumiyi gridin dünya sınıfındaki pilotuyla kıyaslamış.Ya rosbergle kıyaslasaydı ya da perezle heikki ile kıyaslasaydı ne olacaktı?.

  107. apocan bu adamın son iki yorumuna bak demek istemiştim baksana yorumdaki aşalağıyıcı hakaret boyutuna varan ifadelere

  108. Bu bizim meşhur 2007 de Alonsoyla beraber e mail kaçakçısı delirosa deil mi?.O böyle açıklama yapmıycakta kim yapacak.Bi rosa bi gene verirler ara gazı test kağıtları.

  109. evet sitede yeniyim ama geçen sene yorumlarını takip ediyordum senin vetteli çok sevdiğini söylemek zor yorumlarından anladığım kadarı ile rosbergi vettel den üstün gören bir zihniyete sahipsin evet jet man vettel çok iyi bir pilot bu sene en hızlı olmayan bi araçla neler yapabileceğini herkeze gösterecek

  110. evet sitede yeniyim ama geçen sene yorumlarını takip ediyordum senin vetteli çok sevdiğini söylemek zor yorumlarından anladığım kadarı ile rosbergi vettel den üstün gören bir zihniyete sahipsin evet jet man vettel çok iyi bir pilot bu sene en hızlı olmayan bi araçla neler yapabileceğini herkeze gösterecek

  111. kimi podyuma çıkarsa senden muhteşem bir kimi şiiri bekliyorum sevgili pilotdaşım.

  112. Hiç gülceğim yoktu pedrocuğum :))

    Sonuçta kim olursa olsun bu iş araçsız olmaz.Alonso nasıl 2009'da dünya 9.su olduysa bütün iyi pilotlar aynı duruma düşebilir.

    Ama schumacher gençlik yıllarına çok kötü ferrariyi zirveye taşırken nerdeyse her sene şampiyonluk mücadelesi veriyordu.Alonsonun bundan daha üstün bir performansı yok senelerdir.

    Biz kısaca buna vatandaş dayanışması diyoruz.Ayrıca iyi pilot olmak iyi seçim yapmayı takımın arkasında durmayı da beraberinde getirir.Alonsonun Mclaren macerasını ve orda Renaulta söylediği sözleri ardından Renaulta dönüşünü ve hüsranını göz önüne alırsak Alonsoya komple pilot demek hayli zor.

    Yeteneğine lafım yok amaşu anda kariyer anlamında pistte en az 2 pilottan geride(Schumi-Vettel) Toplamda ise geride kaldığı veya hemen hemen eşit olduğu çok pilot var.

  113. ortalık karışmazmı.sen benim nickimi bazı yerlerde duyduğunda kim bu meşhur jet man demiştin bunun cevabını ben vermeyim öğrenirsin nasılsa çaykaksın nede olsa 🙂

  114. vettel düşmanı değilim.eski hatalarına çok hayıflandık ama iyi bir pilot ne kadar iyi olduğunu bu sene biraz daha net göreceğiz

  115. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Dostum boşver 🙂

    Bırak adam eğlensin kendi kendine.Nede olsa bu sene ringigigiggigigigi yok.

  116. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    rambo yalan söyleme kardeş son iki vettel haberine baktım ne o arkadaş var ne de ortalık karıştıran var.

  117. Ya kardeşim sana mı soracam ben takımlar olarak RBR tutarım favori pilotumda Kimi dir.Ayrıca Alonso yuda pilot olarak çok yetenekli bulurum ama senin gibi fanatik Alonso cular yada sadece F1 i pilot fanı olarak izleyenler ortalığı herzaman karıştırıyorsunuz.Hamilton da en az Alonso kadar yetenekli ve hatta saf hız bakımından daha hızlıdır,ama Alonso kadarda komple bir pilot daha olamamıştır.Dediğinin aksine ben F1 i,hızlı ve kaliteli pilotları seviyorum senin gibi fanatiklik derecesinde pilot tutmuyorum.Sende ufaktan yol al bence kardeş kırmayalım birbirimizi

  118. air_canada54  avatarı
    (Alonso) her zaman zirvede: Oluklu lastikler, oluksuzlar, egzoz beslemeli difüzör, çift katmanlı difüzör, Pirellii, Bridgestone, Michaelin…"

    1.Shumi 91' de F1'e başladı şuan yarışanlar içinde onun kadar F1 içinde değişim gören pilot yok, sanki şartlar sadece Alonso için değişmiş gibi konuşmuş olmamış.
    2.Shumi 2002- 2004 dışında hiç bir zaman dominant bir araca sahip olmadı hele hele 96-97-98-99-2000-2003-2005 yıllarındaki araçları tam bir faciadı ki bunlarla çeşitli başarılar kazandı Delorosa özellikle 90'lı yıllarda kumda oynuyordu heralde yada hafıza kaybı falan yaşıyor ki bunları hatırlayamıyor yada işine gelmiyor ve geldiği gibi konuşuyor.
    3.Yanlış anlaşılmasın sakın Alonso çok çok iyi bir pilot hatta şuan bana göre pistte eldeki ile en iyisini çıkarmaya çalışan da o ama genele yaydığımızda bu durum bana göre öyle değil, Schumi'nin tüm yarış kariyerine baktığımızda böyle bir sonuç çıkarması Delarosa'nın biraz saçma olmuş.
    4.Bu kıyasın yapılabilmesi için iki pilotunda yarış kariyerlerinin sonunda kıyaslanması daha sağlıklı olur bence .

  119. anladık jet man sebastian vettel düşmanısın bana sorarsanda en iyi sebastian vettel kiminin en iyi olma sebeplerini yaz bakalım ortalık felan karışmaz merak etme

  120. kimi-schumi-alonso-hamilton hepsinin artı ve eksileri var birbirlerine göre.en önemlisi pilotun srılama ve yarışta pilotajıyla maksimumu çıkararak '' heyecan '' vermesi.herkesin pilotu kendine göre en iyisi bana sorsanız kimi derim.sebeplerini yazarsam ortalık karışabilir 🙂

  121. apocan ben ortalığı karıştırmıyorum dikkat ettiysen bu alonso gilles alonso hariç diğer tüm pilotlara hakaretler yağdırıyor sebastian vettel haberlerini baltalayan ilk kişi o dikkat et bak son yorumuna bak benim rakip pilotlara saygım var arkadaş

  122. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Schumacher ve Alonso yu durduk yere karsilastirmak, tek kelime ile gereksiz bir sacmalik.

    Kendi adima 2006 Turkiye GP de izlettirdikleri, bitis cizgisinde biten mucadele bile ikisinin de ne kadar iyi oldugunu gostermeye tek basina yeterli. Ferrari garajinin tam karsisindaydim ve Fernando' nun Michael'in garajinin onunde durup aracina birkac kez gaz vermesini Ferrari taraftarlari olarak Fernando'ya kufrederek degil gulumseyerek izlemistik.

  123. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    rambo kardeş ortalığı karıştırma kendi pilotunun haberine git.Bu arkadaşa laf atacağına ilk tartışmayı çıkaranlara laf at.Sen onları görmezden geliyorsun ama onlara verilen cevaplara maydonoz oluyorsun.

  124. De la Rosa'ya kızıp Alonso'ya haksızlık ediyorsunuz. Ben Alonso'nun tarihin en iyi pilotlarından biri olduğunu düşünüyorum ve şu an biri tarihin en iyi, diğeri en iyilerinden biri olan iki pilotun kapışmalarını bekliyorum iki senedir.

  125. De la Rosa'ya kızıp Alonso'ya haksızlık ediyorsunuz. Ben Alonso'nun tarihin en iyi pilotlarından biri olduğunu düşünüyorum ve şu an biri tarihin en iyi, diğeri en iyilerinden biri olan iki pilotun kapışmalarını bekliyorum iki senedir.

  126. gerçeklermiş güldürme beni alonso gilles sen zerre kadar delikanlı olsan geçen hafta verdiğin sözleri tutardın hayır vettel seni kapak etti utanmadan hala siteye yorum atıyosun insanın bi yüzü kızarır be

  127. Rosberg kırma pilot Fin alman kırması.Tam alman değil.

  128. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    >:) gerçekler ne zamandan beri provakasyon oldu,tek kişilik ordunun avatarını kullanan arkadaşım.

    ben 18 ,redbull+mclaren taraftarları henüz doğmamış demektir >:)

    Çünkü KOSKOCA bir F1 pilotunun sözlerine ancak onlar karşı çıkabilir.

  129. Aman Rosberg'e sormasınlar : )

  130. ağzı olan konuşuyo yahu 2004 teki şuminin yanına kimse yaklaşamaz adam başka boyuttaydı alonso şuminin tırnağı olamaz o kimmiş

  131. arkadaşlar rica ediyorum şu alonso gilles le muhatap olmayın adam provakatör işi gücü siteyi karıştırıp seviyeyi düşürmek muhtemelen ergenlik çağında ve yaşı 18 in altında webber ve massayı vettel den iyi gören bi adam formula 1 den ne kadar anlar ki fazla üstüne gitmeyin bu şahsın

  132. Gerçekten merak ediyorum neye göre iyi ? 2 şampiyonluktan başka hiçbirşeyi olmayan kariyerinin sonlarına gelmiş bir pilot Renault sayesinde şampiyon olmuş kariyerinde başka hiçbirşey yapamamış hiçbir istatistiki verisi elinde kalmayan biri.Hiç bir şekilde en lere sahip değil.

  133. De La Rosa yı fazla sevmem ama bu sefer çok doğru söylemiş..

  134. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    carla,Alonso yu kıyaslama.ron destekli bir takımın oyunlarını sorgulayalım.

    Birde mclaren garajındaki bügüne bakalım.

    Martin&Button.

    Ayrıca,hayırdır.Sendeki anti-Alonso durum nedir?

    redbull taraftarsında,carl-mattias avukatlığı yapıyorsun?Hiç bir anti-Alonso yorumda seni göremiyoruz.Hayır oralardada bu yapıcılığını görmek isteriz diyeceğim ama….sadece lafta kalacak.Onun için sen yavaştan yol al.birebir de muhattap olmayalım olurmu arkadaşım?

  135. donnie darko avatarı

    Yine herkes pilotuna rakip gördüğüne yağdırmış durmuş. Bu ne arkadaş yahu?

    Michael ilk iki şampiyonluğunu Ferrari'de mi aldı? Peki Fernando Ferrari'de mi aldı?
    Cevaplarınız hayır mı? Duyar gibiyim cevapları.

    Ferrari Michael gelene kadar uzunca bir süre ne yaptı? Hiçbirşey mi? Buna da evet sanki.

    Fernando'nun Ferrari'deki 3. senesi mi? Şampiyonluk hala yok.

    Alonso'yu bu dönemden sonra Michael ile kıyaslayın. En doğru kıstas bu olacaktır.

    Kimi ne alaka konu ile onu hala da anlayamadım.

    Fernando da, Kimi de, Michael de çok iyi pilotlar. Dönemin Ayrton, Alain, Nigel'ı gibi. Artık lütfen bunun farkına varalım. Rakamlara bakarak konuşacaksak, biz susalım Michael konuşsun. Düzgün tartışma yapacaksak, kendimize bakıp konuşalım. Siyaset Meydanı çevirmiyoruz burada…

  136. elvan dalton avatarı

    Hangi Alman'a sorduğuna bağlı. Malum son dönemde piyasaya çıkan almanlar biraz havalı. Muhtemelen kendilerini söylerler.

  137. Belli Belli nefret ediyorsunda nasıl bir nefretse bu anlamadım. hamiltonu anladık adamın ALonso la bir geçmişi varda Kimi ne alaka?

  138. hemşosunu pohpohlamış -bi almana sorsalar tabiki shumaher der :))

  139. De la gülü sen kimsin sen nesin? sen kimden kötüsün peki? bu spordaki en iyi başarın nedir birde kalkmış yorum yapıyosun üstelik yalan yanlış?? lafa bak:
    "Neden? Çünkü kurallar ne olursa olsun (Alonso) her zaman zirvede: Oluklu lastikler, oluksuzlar, egzoz beslemeli difüzör, çift katmanlı difüzör, Pirellii, Bridgestone, Michaelin…"

    peki tüm bu şartlarda yarıştığı sürece Schumi neredeydi diye soruyorum sana?

  140. Kusura bakma ama yanılıyorsun. Bence Ferrari'yi sırtlayan Alonso şu anda… Massa ortalıkta gözükmediğinden takım birşey yapamıyor. Ham-Alo konusunda hak veriyorum.

  141. Alonsomania  avatarı

    her pilotun kendine özel bi uzmanlık alanı var her açıdan en iyi diyemeyiz bence.tamam haklıdır belki uyum açısından daha iyidir kurallara.Kimi de saf hız anlamında iyidir.ama Schumi de 7 şampiyonluk aldı şimdi hepsi de mi tesadüf..

    Alonso büyüdü. Schumi için sportmen dğl diyordu ardından Massa ona yer verdikten sonraki röportajında (2010 Almanya'dan sonra) şampiyon olursan hak ederek mi olursun sorusuna evet çünkü şampiyon olmuşsaniz şampiyonsunuzdur diye cevap vermişti. Bunlar f1'in bi parçası pist üstü mücadeleden hiç bi farkı yok.10 yaş karting turnuvası dğl f1. Arka planda olan olaylar da "spor" un bi parçası oluyor.. Bunlarla uğraşmayan hiç bir pilot da yok pistte, az ya da çok Kimi dahil hepsini ilgilendiriyor.

    Bu konuda yanlış anlaşılmak kötü olur umarım anlatabilmişimdir.
    NOT:Telefondan yazmak aşırı zor mobil siteyle vaktiniz varsa ilgilenirseniz iyi olur.

  142. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    2005 te mi gittin ona 2009 da mı >:)

  143. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    q1 🙂 Acım yok.Ben Alonso-Button-Webber gibi pilotları desteklerim.

    nefret ettiğim iki malum pilotta bellidir.

  144. Tolga Soydan avatarı

    sana tanıdık psikiyatri uzmanı var diyorum.gel indirim yaparlar gell

  145. Acını söyle sen acını,q1 de elense farketmez biz onu herzaman severiz yarışıyor ve puan alıyor olması yeterli şuan için.Zaten bu araçla en fazla podyum olur oda ilk yarışlar sonra geri kalacaktır zaten geliştirme yarışında.

  146. Yusuf  Hitay avatarı

    yok artık

  147. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    sadece fernandonun kuralı değişiyor demedi kural değişikliğine çok çabuk adapte oluyor demek istedi kulağının pasını sil yoksa başka yerlerdenmi anlıyorsun ?

  148. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Alonso düşmanlarına sor önce o soruyu >:).

    p.15 >:). umarım q1 de elenmez yine.Ama direksiyon 😀

  149. Orada kobayashi ve kimi birbirlerini yarış içerisinde birer kez geçtiler burda ne demek iştedin kardeş geçişi söylüyorsan hadi senin deyiminle 1-1 diyelim.Yukarıda yazdım hala yazarım Sende Hamilton ve Kimi düşmanlığı var ama neden???

  150. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    OHAAA lewis mi hahahah :D:D DÜRTÜN şunu uyansın rüyadan 😀 ALOOOO :d

  151. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    shumi ile alonsoyu kıyaslamak saçmalık olur, adam 43 yaşına gelmiş, bu yaşında hala pistte ise o bile başarı. belki Lewis ile kıyaslayabilir, MP4-24 gibi "belkide" gridin en kötü aracıyla nasıl yarıştığını biliyoruz. birzamanlar alonso aracı çok iyi geliştirir geyiği vardı 🙂 ferrariye geldiğinden beri takım geriye gidiyor herkes bunu görmezlikten geliyor. massa zaten 2009da bitmişti.

  152. elvan dalton avatarı

    Sadece Fernando'nun kuralları değişiyor ya haklısın.

  153. Bir Raikkonen birde Hamilton düşmanısın,hayır merak ediyorum ciddiyimde bu ikisinden nasıl bir eziyet gördün yada kuyruk acın var anlamadım.

  154. gurbanov aliyev avatarı
    gurbanov aliyev

    sen ne oluyosun 😀 Kıskanmayın kimi alkolu bıraksın biraz f1e odaklansın belki 1 tane daha şampıyonluk alır :D:D:D

  155. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    %100 katılıyorum. şartlar ne olursa olsun f1 tarihinde kendi kariyeri boyunca (bir çok büyük kural değişikliğinden ve bir çok kötü araçlar yarışmasından) hep en hızlı pilot ve en çabuk uyum sağlayan bir pilot olması dolayısı ile tarihin en büyük pilotlarından biri alonso. tek sıkıntısı her zaman hızlı bir araca sahip olmamasıydı.

  156. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Sen nerelerdesin ya?

  157. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    >:) Lotus ne kesecek acaba.

    Balina kesseler fayda etmez.

    Ama direksiyon,direksiyon.Hı -hı yersen 🙂

    Kobayashi yi gördünmü >:) çok bahsediyordun japondan.Merak etme daha çok göreceksin >:)

  158. Schumi daha iyi diyecek hali yok tu ya vatandaşı için.

  159. Aynı terazide pilotlar. Sürüş seviyeleri, mücadeleci yapısı ve stratejik/politik yapıları.

  160. bozacının şahidi şıracı…
    pr reklamları bunlar geçiniz. sanırım alonsoya olan ilgi biraz azalıyor. bu şekilde canlı tutmaya çalışıyorlar. fakat adam da ne ayak varsa geldi geleli ferrari iflah olmadı:) neyse yollandıktan sonra kurban keserler:)

  161. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Malum pilotumuzun taraftarına soralım.

    Madem 1 ve 2. şampiyonlukları almak bu kadar kolay

    neden senin ''malum'' pilotun hala alamadı onu?3 sene geçti ve hala ortada en ufak bir belirti yok.

    Alonso-Vettel gibi pilotlar bunu ard arda yaparken seninki hala Beverly Hills'in kahvaltılık peyniriyle sorundan soruna koşuyor.

    ve carlla çalışmış bir pilotun bunu görüp söylemesi kadar objektif birşey olamaz.Bunu artık herkesin kabul etmesi ve ayakta alkışlaması lazım.(ayakta-ayakta).

    Bu sene Button,gerekli dersi carla verecektir.Veriyorda.

  162. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bırakta öyle olsun şimdi fakat son 10 yıl değil bana göre son 6 yılın en iyi pilotu.

  163. ne zaman adam olcan sen. ergenlık dönemını bi türlü atlatamadın….

  164. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    1..2…..3………………4………………………………………5………………………………………………………………..6…………………………………………………………………………………………………………………………………

  165. alonso bile shumiye saygısını sonsuz belli ederken ağzı olan konusuyor. evet alonso şanslı pilotlardan biri onunla yarıştı şampıyonluk savaşında. alonsonun bi kactane daha şampıyonluk kazanması lazım. shumi kadar yeteneklı bir pilot bu gercek.

  166. Güleyimmi 🙂

    Yok yok bunlara güzel bir ders gelicek hissediyorum 🙂

    Ah Mercedes ah ne diyeyim size bunları konuşturuyorsunuz ya böyle.

  167. hacı yorumcu olsana sen. niye yarışıyorsan

  168. Ya bi yürüyün gidin sıktınız be o Schumiden iyi bu Schumiden iyi.Hep kıyaslanan adam Schumi nedense.Bu bile kimin ne kadar iyi olduğunun kanıtıdır.Alonso mükemmel bi yeteneğe sahip.Şu an kariyerinin zirvesinde.Kariyeri bittikten sonra gidin kiminle kıyaslaıyorsanız kıyaslayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir