Grosjean: "Lotus, 2015'te Şampiyonluk Mücadelesine Girmek İstiyor"

yazar:

kategori:

2009 senesinde Renault adı altında yarışan Enstone kökenli takımda Fernando Alonso’nun yanında zor bir sezon geçiren Fransız pilot, o yıl sonunda koltuğunu kaybetti ama sonrasında GP2’de şampiyon olup bu sefer Lotus adı altındaki takıma 2012’de yeri döndü.

Sezon öncesi testlerde Lotus’un 2012 aracı E20, etkileyici performans gösterdi ve geçen hafta sonu Avustralya’da bazı sıkıntılara rağmen bu performans teyit edildi.

Auto Motor und Sport’a konuşan 25 yaşındaki Grosjean’a göre Lotus’un 2012 hedefi takımlarda 4. olmak.

Grosjean: “Şampiyonluk mücadelesine 2015’te girmek istiyoruz. Umarım o zamanda da takımda olurum”

Grosjean’ın geçen hafta Melbourne’deki geri dönüşü, Pastor Maldonado ile teması sonrasında kısa sürmüştü. Lotus pilotu, Williams pilotu ile kazayı konuşmadığını ifade etti.

Grosjean: “Konuşmak, sonuçların geri getirilmesini sağlamayacak.”

Venezüellalı Maldonado ise hatanın kendisinde olmadığını düşünüyor.

Maldonado: “Lotus’un süspansiyonu o kadar da güçlü görünmüyor. Temas isteyerek olmadı. Romain için üzgünüm ama yarış bu”


Yorumlar

  1. RedBull'u örnek almaları gerekiyo belkide.Startta Webber çifte darbe aldı ama araç sapasağlam kaldı.

  2. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Suspansiyon hasarlarinda darbe acisi da cok onemli, zira gecen yil Massa' nin kendi kendine kirdigi suspansiyonlari unutmadik 🙂

  3. hatırlarsan monza yarışında 2010 veya 2011 de masasayla hemıltının mücadelesinde mclerenin ön sağ süspansiyonu kırılmıştı.bunlar olan şeyler:)

  4. Lotus'un süspansiyonu o kadar da güçlü görünmüyor.

    Renonun yaptığı araçlar çok kırılgan. Geçen seneden de bu belliydi. Senna'nın ilk yarışının antrenmanlarında bir kazası vardı. SPA idi sanırım, kayıp hafifçe arka kanadı bariyerlere dokundurmuştu ve kanat kağıt gibi kırılmıştı. Bu yarışta da Grosjean'ın süspansiyonu da hiç yük kaldırmadan kırıldı. Bir zayıflık var. Muhtemelen de hafiflik için filan yapıyorlar.

    Barrichello alonsonun arka tekere kamikaze dalışı yapmıştı da ferrariye bir şey olmamıştı. sauberler de sağlam sanki. kobayashi'ye dayanıyor 🙂

  5. ahhh roman bu adamlar para için satarlar adamı hele bu takım patronu varken, hızlısın yeteneklısın kesınlikle bence gelecekte mclarende görebliriz seni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir