Raikkonen: "Hatalarım Olmasaydı Pol Pozisyonunu Kazanabilirdim"

yazar:

kategori:

Sıralamalarda 5. olan ancak dünkü vites kutusu değişikliği nedeniyle 5 sıra cezası alarak 10. sıradan başlayacak olan Raikkonen, hızlı turunda bir kaç hata yaptığını yoksa pol pozisyonunu kazanabileceğini söyledi.

Raikkonen “Araç bugün çok iyi çalışıyordu. Ne yazıkki hızlı turumda bir kaç hata yaptım ve muhtemelen biraz zaman kaybettim. Onlar olmasaydı bugün pole mücadelesi verebilirdim.”

“9. virajda biraz açıldım ancak bu tür şeyler olabiliyor. Dün KERS sorunu yaşadık ancak bugün o sorun tekrarlanmadı. Araç tam olarak çalıştı ve iyiydi.”

“Gridde ceza alacak olmamız üzücü ancak aracımız iyi çalışıyor. Bugün olumlu bir gündü. Yarın 10. sıradan başlayacağız ve oradan gelişmeye çalışacağız.” dedi.

7. olan Grosjean “Her iki aracın son seansa kalması harika ve ilk 2 yarışımda ilk 10 sürücü arasında yer aldığım için gerçekten memnunum. Takım araçtan maksimumu alma konusunda harika iş çıkardı ve üst sıralar için mücadele ettiğimiz için mutlu olabiliriz. İlginç bir yarış olacak ve umarım daha üst sıralara tırmanabiliriz.”

“Burada havanın nasıl olacağını asla bilemezsiniz. Performansımız liderlerden çok geride değil ve uzun bir yarış olacak. Bu yüzden her şey mümkün.”

“Bu koşullarda lastiği kontrol etmek hayati oluyor. Sıralama bir adımdı ancak yarış tamamiyle ayrı bir konu. Yarış için sabırsızlanıyorum. İlk 5 içerisinde tamamlayabilirsek harika olur ancak en önemlisi sezonun ilk puanlarını almak olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. O kontraların yarım saniye götürdüğünü düşünmüyorum. En iyi 3.olabilirdi bence. ayrıca Lewis'in son turu atmadığını da unutmayalım en az 0.2 sn geliştirebilirdi süreyi rakiplerine bakarak anlayabilirsiniz. Ama raikkonen'in dönmesi çok iyi oldu yarın iyi bir yarış bekliyorum İceman'den. Podyum olmasa bile ilk 6'da büyük ihtimal olacaktır.

  2. Hadi bakalım umarım sorunsuz biraz yarış olur Kimi için 🙂

  3. emiko emiko avatarı

    Lotus'u fazla küçümsüyorsunuz.Fabrika olarak Ferrari , Mclaren, Mercedes ve Redbuldan sonra geliyor.Unutmayın bu takım Benetton ve Renault iken şampiyon olmuştu.Geçenseneyle bu seneyi karıştırmayın.Geçensene diğer takımlar Ebd yi anlayana kadar sezon bitti.

  4. eğer kimi yarın kalkışta perez alonso ve rosberg üçlüsünden en az ikisini geçerse ve lastiklerini koruyup 2 pit stopla yarışı tamamlayabilirse ilk 3 de olabileceğini düşünüyorum neden olmasın 🙂 goo kimi 🙂 eğer araç istediği gibi olursa yarış içinde de geçişler görebiliriz kimi den

  5. Hadi bakalım güldür bizi Kimi şu vites kutusu sorunu olmasaydı birde neler olacaktı kim bilir 🙂

  6. schumiburak avatarı

    lewis en az 0.2 sanıye daha indirirdi o dereceyi obur turu atsa

  7. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Geçmişten alışığız arkadan kopup gelen Raikkonen'i seyretmeye..

    Ayrıca motor veya lastik patlatan, bir sürü teknik sorundan yarış dışı kalan Raikkonen'e de alışığız…

    Yardır adamım.. İki sene hasret bıraktın bizi kendine.. Yeter ki sür..

  8. E20 lastiklere iyi davraniyor ve kimi de gerektiginde lastiklerini iyi koruyan bir pilot, yaris icin cezali olmasaydi podyum mucadelesi verebilirdi, mevcut durumda cok zor. Pole icinse kimi hata yapmasa da lewis birakmazdi, cebinde 0,3sn daha vardi cunku lewis in..

  9. çok emin konuışmamak gerek. yarışta herşey olabilir .. motor patlar yağmur yağar , vites kutusu gider …

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Herkes latiklere iyi bakmakmaktan bahsediyor.hatta senna iki pit stop yapabilenin avantajlarindan bahsetti..iki pit stop lotusa uyuyor gibi.start ve ilk kisa bolumle yumusak sert lastiklerle iki esit bolum yapilabilir.lotus temposu ve lastiklare kibar davranmasi ile yaris icinde yukarilara kesin tirmanacaktir.rainin ilk 5 te biterecegine inaniyorum.

    yagmur olursa allah bilir.

  11. Yarın yarışı izleyin ve 10.sıradan kalkacak olan Kimi'nin Alonso da dahil olmak üzere geçişlerini görün.

  12. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    kesin 1. miydi ? yapma arkadaş gözünü seveyim hamilton 2. turuna başlamadan işi bitirdi ayrıca 1.viraj ve son virajda kontralar ve blokaj yaşadı yani anlayacağın lewis kusursuz bir turla yine kimi yi geride bırakırdı.

  13. merhaba emiko bana RTL nin Turkiye frekansini yazabilirmisiniz.Simdiden tesekkur ederim.

  14. evet o kontralar olmasaydı kesin quali de 1. idi, ve yarın 5. başlıyacaktı , çok iyi olacaktı ama malesef yapacak bişey yok.. umarım yarın startta sorun yaşamaz ve birkaç kazanım la birlikte yukarılara tırmanır….

  15. Lovely_F2008  avatarı

    Kontrol sorunu ya da aracı ayarlar konusunda en iyi noktaya getirememe … Birşey olduğu kesin , bunu ben de biliyorum . 2. sektör başı hızlı bölümde arkası koptu aracın gördüm . Ama dediğim gibi bazı kontralar hataların arkasından geliyor .

  16. Q3 te ilk turunu atarken birkac kontrosi oldu, adam acayip hizli kontra atiyor biraz daha hizli atsa gozumuz hic goremicek o kontralari 🙂

  17. olabilir ama ben hala aracta kontrol sorunu olduğunu düsünüyorum cünkü cok kontra atıyorlar ve birde mclarene bak cok fark var.ama cekislerde iyi olduğunu düsünüyorum lotusun.

  18. Bugün polü alırmıydı bilmiyorum ama S1 geçtikten sonra hızlı yön değişen virajda hata yaptı Kimi. Romainde hata yaptı kusursuz değillerdi. Bakalım yarın işler nasıl gelişecek E20 lastiklere bebek gibi davranıyor.

  19. Bugün polü alırmıydı bilmiyorum ama S1 geçtikten sonra hızlı yön değişen virajda hata yaptı Kimi. Romainde hata yaptı kusursuz değillerdi. Bakalım yarın işler nasıl gelişecek E20 lastiklere bebek gibi davranıyor.

  20. ben lotus un daha büyük bütçeli takımlarla gelişim yarışında basedemeyeceğini düsünüyorum.lotus avrupa ya kadar zorlayabilir ancak gerisi muamma rai fırsatları iyi değerlendirmeli su an lotus icin hersey yolunda gelir gelmez böyle rekabetçi bir araçda kendini bulması büyük sans bu onun uyumu içinde olumlu motorsporlarından kopmadığı için çabuk adabte oluyor ancak ben avrupa yarıslarından itibaren lotus un bu kadar mücadeleci olacağını düsünmüyorum hayırlısı.

  21. Geçen yıl petrovun burda ön kaldırdığını düşünürsek Lotus bu sezon çok güzel işler çıkaracak gibime geliyor rai gerçekten turunu atarken çok zorladı ve sanırım 3 kez kontra yaptı etkili şekilde buna rağmen 5inci sırayı aldı sürücü faktörü bu olsa gerek.

  22. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Adam harbi iyiydi bugün…

    Ama Lotus böyle devam edermi,yoksa geçen seneki gibi mi olur bilemeyiz.

  23. Lovely_F2008  avatarı

    @ugc , hata mı ? diyodun , hata yaptı dedim dedim bana inanmadın bak ne oldu şimdi :))

  24. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    idman azerbaycan tv da kiminin dönüşüne memnunlar :))

  25. emiko emiko avatarı

    İnsan içinden bu adam için Dsmart alası geliyor ama RTL ile idare edecez artık.

  26. emiko emiko avatarı

    çok iyi sürdü.

  27. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    aynen kimi çok aceleci buda onun ükemmel bir yarışçı olduğunu gösteriyor kimi kesinlikle hızlı

  28. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    KİMİ RAİKKONEN çok açık sözlü bir pilot tebrik ediyorum başka pilotlar gibi kıvırmıyo herşeyi doğallıkla gerçekleri söylüyo BEN POLÜ ALABİLECEKLERİNİ SÖYLEMESİNE KESİNLİKLE İNANIYORUM BUNU KİMİ SÖYLEDİ İSE GERÇEKTİR TEBRİKLER KİMİ şansızlıklar bir türlü yakandan düşmüyo ama umarım yarışta kendini kanıtlarsın ben en kötü 4yada 5. olmanı bekliyorum başarılar kimi

  29. Lovely_F2008  avatarı

    Sağlık olsun Rai . Şumi'nin dediği gibi bütün bunlar bir an önce başarı gelsin diye uğraşırken oluyor . Normal zamanlarda böyle hatalar yapmadığını çok iyi biliyoruz .

  30. Gerçekten harika sürdü hataları almazsa polü alırdı bence.S2 de birinci sırada görünce S3 için umutlandım Lastik yaktığını görmedim.0,242 saniye yavaş kaldı.2009 da kers kullanması bu sezona kolay alışmasını sağladı.Şu anda hayet iyi.tek sorun Lotus'un ne kadar gelişeceği.Tebrikler Kimi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir