Alonso, Ferrari'deki Gelişimden Memnun

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, sezon açılışı Avustralya’da S2’de spin atıp çakıl alana saplandığı için 12. sırada kalmıştı ama bu sefer Malezya’da son seansa kalabildi ve Kimi Raikkonen’in cezası nedeniyle yarın 8.cepten kalkış yapacak.

Ferrari pilotu, ikinci sıralama seansında takımının önlere yaklaşmasından cesaret aldığını ifade etti.

Alonso: “Doğru yönde bir adım attığımızı düşünüyorum. S2’de ilk sıradan bir saniye uzaktık ama bugün 0,65. Bu 0,3 saniye, doğru yönde hareket ettiğimiz konusunda hem olumlu bir işaret hem de ümit verici bir olay”

Melbourne’de 5. olan çifte şampiyon, yarın yine güçlü bir yarış temposu bekliyor ama şampiyonluk mücadelesinde kalabilmesi için Ferrari’nin hızlı bir şekilde gelişmesi gerektiğini kabul etti.

Alonso: “Sıralama bizim için iyi geçti. Şimdilik bu sonuç bizim için en iyisi olsa da beklentilerimiz için yeterli değil. Hızlı bir şekilde gelişmeliyiz.”

“Melbourne’deki yarışta, hafta sonunun geri kalanına göre daha iyi bir tempoya sahiptik. Sepang’da lastik aşınması oldukça yüksek. Melbourne ve kış testlerinde belki de rakiplerimize göre biraz daha fazla lastik aşındırıyorduk”

“8. başlıyoruz ama Kimi arkamızda olacak ve bizden çok hızlı. Bu yüzden zor olacak.”

“Ama yarışta normalde daha iyi bir konumda oluyoruz. Umarum yarın bu performansı tekrarlarız”


Yorumlar

  1. Ömer ERSAVAŞ avatarı
    Ömer ERSAVAŞ

    Çok güzel bir video paylaştığın için teşekkürler..duygulanmamak elde degil…

  2. Sorun o değil ama Malezya'da yerel saatle 17:00'de başlıyor yarış ve yarıda kesilirse devam edebilmesi için havanın kararmaması gerekiyor 2009'da 2 saat dilimini aştığı için değil yağmurun devam etmesi ve havanın da kararmaya başlamasından dolayı yarış yarıda kesildi.

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah ıslah etsin! Meynten dı gepçilerden korusun!

  4. 1:01 daki görüntüye dikkat sanki kendi başarısı gibi havalarda uçuyor.Bu adamı Renault da iken severdim ama böyle şiketore ile işler çevirince buz kestik kendi kendini yaktı.

  5.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Hem de en büyük.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Grande Fernando, GRANDE!

  7. donnie darko avatarı

    Sunu da unutmamakta fayda var. Sezon basi kural degisikliklerinden biri de yaris suresinin 4 saate cikarilmasiydi. Bence yaris yarida kalmayacak.

  8. Malezya'yı bilenlerin söyledikleri şey hep öğleden sonra yağmur yağdığı. Hatta Bernie'ye de şikayet etmişler 2009 yarışından sonra, herkes bunun böyle olduğunu bilirken neden yarışı ileri saate aldın diye.

  9.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Seni o kırmızı tulum içinde görmek başlı başına gurur zaten. Ve bizim de zamanımız gelecek…

  10. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    raikkonen zamanında ferrari böylemiydi.. alonso bence şampiyon olamaz bu arabayla.. ferrarinin en büyük hatası raikkoneni göndermesiydi alonso gelirken. massayı göndermiş olsalar şuan ferrari bu durumda olmazdı…

  11. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    O kadar olmasın.2010 Cumartesi iyiydi mesela….

  12. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    http://www.youtube.com/watch?v=9mfjXyTpfYo

    2009 böyle olmuştu 🙂 umarım öyle olmaz

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aslında geçen seneden tek fark araya mersedesin girmesi bence. Reno geçen senede ilk 1-2 yarışta böyleydi sonradan düştü, o yüzden onları geçeceğimizi tahmin ediyorum.

    Geçen sene, rb,mclr, frr idi sıralama, bu sene mclr,mers,rb,frr oldu gibi. Çünkü geçen senede ferrari 5-6 dan ileri zaten gidemiyordu. Demek şunu yaptık bunu yaptık derken aslında hiç birşey yapmamışlar. Hatta bence geçen seneki aracın burnunu düşürüp az bir modifiye yapsalardı şu an belkide zirvedelerdi.

  14. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    Yağsın ama yarış durmasın.2009 gibi olmasın şiddeti….Her durumda zevkli bir yarış olur umarım.

  15. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Cuma yağar dediler yağmadı , Cumartesi yağar dediler yağmadı..Pazar yağar diyorlar , heralde bu sefer yağacak ve yağarsa gök gürültülü sağanak şeklinde yağacakmış..Buda demek oluyorki yağmur yağarsa büyük ihtimal yarış duracak..Hatta yarış erken bile bitebilir..Açıkcası Kuru bir ilk bölümün ardından , 2. bölümde Yarışı durdurmayacak kadar yağmur yağması güzel olabilir..

  16. Alonso-Gilles avatarı
    Alonso-Gilles

    huh….. Sence yağacakmı? 😀

  17. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    http://www.wunderground.com/global/stations/48647.html

    Bugün yağmur yağma olasılığı %40 verilmişken , Yarın yağma olasılığı %80 olarak belirlenmiş..Yinede bilemeyiz.

  18. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Bu sezon podyum şansımızın bile olmadığını sen de biliyosun ama işte gelenek bozulmasın geçen sene ki gibi umut vermeye devam 2014 e kadar sürer gider bu

  19. Hep bu boş sözler bıktı ferraricler kesin.yarın iyi başlarsın sonra puan bile alamzsın bu nasıl araç böyle .bi dediği diğerini tutmayan adamlar gibi.bi de takım ağzıyla konuşmayın ayıp be

  20. Geçen haftaya kıyaslan 4 er sıralık bir yer kazanma gelişimi mevcut.:D
    Tabi bu işin şakası gelişim falan olduğu yok bence yeni şasi mi neyse artık gelsin de o zaman konuşuruz.

  21. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ben olacağı söyleyim, yarışın başında sıra kazanıp tempon iyi olacak. Yarışın 3. bölümünde kazandığın yelerin hepsini geri vereceksin eğer yeterli farkı açamazsan. Ya da daha geriye düşeceksin. Benim ferrari aracından anladığım ağır yakıt yüküyle gayet iyi gittiği, araç hafifledikçe dengesi bozulup yol tutuş düşüyor. Diğerlerinde de tam tersi araç hafifledikçe hızlanıyor. O yüzden yarışın ilk yarısı çok önemli, yağmur falan olur yarış yarıda kalırsa belki bir şans olur. Geçen senede söyledim de bazı arkadaşlar git mühendis ol falan gibi hiç gereği olmayan cümleler kurdular.

  22. yarın diyelimki besinci ol. birinci button ,hamilton ,vettel sana durmadan fark atacak,
    ilk bes yarışta onları yakalasan, aynı tempoda olsan fark yine aynı kalır. sonra her sezonda oldugu gibi bir kaç yarış sorun yaşasan,yarışın berbat olsa,geriye kalan yarışları forse etmen lazımki öndekileri yakalayabilesin,cok zor alonso
    ümitler 2013……

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir