Senna: "İki Pitstop Yapabilen Büyük Avantaj Sağlar"

yazar:

kategori:

Formula 1’in lastik tedarikçisi Pirelli, Sepang’daki sıcaklık ve nem nedeniyle çoğu pilotun üç pitstop yapacağını bekliyor.

Ama sıralama sonrasında Williams Pilotu Senna, lastiklerini kollayan bir araca sahip olan birinin büyük fark yaratabileceğine inanıyor.

Sepang’da iki pitstop stratejisinin mümkün olup olmadığı konusunda Senna: “Lastik aşınmasına bağlı. Lastik idaresi konusunda iyi bir araca sahibiz. Eğer kurama girer ve iki pitstop stratejisinin işe yaramasını sağlarsak, bu büyük bir avantaj sağlayabilir.”

“Biliyoruz ki ilave (üçüncü) pitstop bir ceza. Bu yüzden oturup bunu yapıp yapamayacağımızı strateji uzmanlarımızla görüşmeliyiz. Zor bir karar. Melbourne’de tek pitstop denemek gibi. Ama bu stratejiyi çalışrıtabilirseniz, büyük zaman kazancınız olur”

Yarınki yarışa 13. sıradan başlayacak olan Brezilyalı pilot, takım arkadaşını geride bırakmasıyla ilgilenmediğini belirtti.

Senna: “Pastor’un (Maldonado) burada bir senedir bulunuğunu biliyoruz. Aracından hızlı bir tur çıkarmakta çok iyi. Bu yüzden o konuda herhangi bir baskı yok”

“Yarışta birbirimize çok yakın olmamızı bekliyorlar. Ben de böyle olacağını düşünüyorum. Ama sıralama, çok özel bir mesele. Mühendislerle iyi bir ilişkiye sahip olmak ve takımı iyi tanımak, sıralama ve yarış için verdiğiniz kararlara etki yapıyor. Biz de o noktaya geliyoruz”


Yorumlar

  1. Yaparsa 2 piti perez yapar, adam buttondan daha iyi lastik saklıyor.Yarış temposu çok iyi değil ama lastik korumanın beraberinde getirdiği strateji ile önlere çıkmayı başarıyor.

  2. donnie darko avatarı

    Bana da bir kac pilot 2 pit stop yapacak gibi geliyor. Gecen yaris icin rai lastikler cok iyi yarisi sonuna kadar goturebilirdim sc girmeseydi dedi 🙂

  3. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    bence senna yanılıyor 3 pitstop yapan daha avantajlı konumda olur. 2011 çin gp'sini hatırlayın mark webber herkesden daha çok pitstop yaptı ve 3.bitirdi. aynı şekilde lewis hamilton vettel'den 1 pitstop daha fazla yaptı ve yarışı büyük bir hız farkı ile kazandı. bence öndeki takımlar 3 pitstop yapıcak mercedes 4'de yapabilir 😀

  4. Ben RBR Vettel den sert-sert-yumuşak versiyonu bekliyorum ama lastikler nasıl dayanacak bilmiyorum.Ama içime bu versiyon doğuyor nedense…

  5. Lewis ShowCase avatarı
    Lewis ShowCase

    bence sert lastiklerle uzun mesafeyi çıkaran ve sırasıyla yumuşak-sert-sert lastik kombinasyonlarıyla birlikte en iyi dereceyi elde eden pilot yarınki yarışta 1. gelecektir

  6. adam haklı beyler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir