Raikkonen Artık Normal Bir Yarış İstiyor

yazar:

kategori:

 

Fin pilot, vites kutusu değiştirdiği gerekçesiyle Sepang’da yarışa onuncu sırada başlamıştı.

Raikkonen, “Umarım bir dahaki sefer normal bir yarış olur. Her zaman ya bir sorun oluyor ya da hava şartları değişken oluyor.”

“Normal bir hafta sonu geçirip ne durumda olduğumuzu görmek güzel olurdu. Şu anda, kimin nerede olduğunu kimse bilmiyor. Ama görünüşe göre bizim her yerde güçlü bir paketimi olacak gibi.”

“Geçiş lastikleriyle ya da yağmur lastikleriyle çok fazla tecrübem yok. Tek bir formasyon turundan sonra ıslak pistte daha önce kullanmadığımız lastiklerle yarışa başlamak garip bir his oldu.

“Ben önümdekilerle farkı korumaya ve pist üzerinde kalmaya çalıştım ve sonra zorlamaya başladım. İhtiyacım olan hıza ulaşmam birkaç turumu aldı ama sonrasında sorun olmadı.”

 


Yorumlar

  1. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Zamanında öyle büyük ………. ki kuyruk acınız dinmemiş ezik herifler.

  2. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    ballonsoyu kim seviyor ki şikecinin önde gideni

  3. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Millet işini yaparken bu arkadaşın pilotu takımı yönetmeye çalışınca hamiltona karşı rezil olmuş ardından sezon sonu mclaren bu arkadaşın ballı pilotunun poposuna tekmeyi basmıştır. 6 yıldır şampiyonluğa hasret olan bu arkadaşın pilotu bir 6 yıl daha ancak poposunda pireler uçuşurken şampiyonluğu görecektir.

  4. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Amacın ne ? mutlu oluyo musun çocuk ?

  5. azıcık şumici  azıcık raici avatarı
    azıcık şumici azıcık raici

    rai haklı.ama lotus bence beklediğimden daha iyi.
    bu adamın sürüşü başka.alonso yarış kazanacak araca sahip değil.yarışta yağmur olmasaydı ne perez 2. olurdu ne de alonso 1. ama gene de haketti.lotus raiyi pite 2 tur önce alsaydı adam kesin podyumda hatta belki 1.olurdu.ondan sonraki yarışlarda podyum ve galibiyet bekliyorum.hayde kimi.Güldür yüzümüzü…

  6. kardeşim..Kimi'de alavere dalavere'nin de olmadığını eklersen tam olacak..

  7. fanatikF1ciiii avatarı
    fanatikF1ciiii

    schumi gene şanssızdı.ama bence hız sıralaması iyice belli oldu 1.mclaren 2.redbull 3.lotus 4.ferrari-mercedes diyebilirim.kimiye de ayrı bir yer açayım.adam harbi yarışçı.en hızlı tur zamanı bunu ispatlıyor.önümüzdeki yarışlarda podyum bekliyorum.ne de olsa pilotların has ı. onu izlemek ayrı bir zevk veriyor insana.bu alemde 2 pilot var biri efsane schumi diğeri toprağın oğlu raikkonen…
    ötesi yalan……..

  8. fanatikF1ciiii avatarı
    fanatikF1ciiii

    genel olarak iyi bir yarıştı ancak şu yetkililer malezya yarışının saatini değiştirse iyi olur.açıkçası yağmur yüzünden sürekli yarış berbat oluyor.geçtiğimiz senelerde de böyle olmuştu.
    yarışa gelirsek tam bir karışıklıktı.alonso iyi sürdü ancak bence sürpriz bir galibiyet aldı.perez de aynı şekilde.2.olması bence yağmur sayesindeydi.yoksa hepimiz biliyoruz perez anca 10.olmaya uğraşır.

  9. normal derken mc larende patlattığı motorlar geldi aklıma o sezonda yol vermişlerdi kendisine

    tıpkı Ferraride bavulunu topladığı gibi.

    ama millet yarışa Avustralya ya giderken kendisi karaoke partisine katılan radikal biri.

  10. Aynen be Kimi. İki yarış oldu halen temel yargılara ulaşabileceğim bir durum oluşmadı.
    Merakla bekleyip duruyoruz ama yarışlarda geçip gidiyor böylece.:)

    Beklediğimden çok daha iyi durumda oldukları görünüyor. Kimi şuan ki hale çok şükretmeli, gelişmeye devam ederler umarım. Kimi, Schumacher ve Rosberg'den (Mercedes kötü aslında) bu sene birden fazla podyum bekliyorum hatta bugün ki dereceye ulaşmayan günlerde 1 ncilik bile alabilirler bu sezon.

    Tahsin Emre'nin yorumunun ana temasına katılıyorum. Ben olsam Rubens'i getirirdim Kimi'nin yanına. Williams aptallık etti zaten….bence.

  11. kimi_sen_başkasın avatarı
    kimi_sen_başkasın

    kim ne derse desin buz adam michael schumacher ile birlikte en çok sevilen ve taraftarı olan pilottur.alonsoyu takdir etsemde bi türlü sevemedim:)buz adam yarışmak için yaratılmış Allah vergisi bir yeteneği var ,öndün ya bu bize yeter.

  12. Dedim ama bazıları karşı çıktı Grosjean tam bir kazma abartıldığı kadar iyi bir pilot falan değil. Lotus'u ancak ve ancak Raikkonen sırtlar. Grosjean falan anca 3-5 puan kazandırır işte.

  13. 1:10'dan sonra Kimi röportajı başlıyor.ayrıca 1:50'ye dikkat 🙂

  14. Grosjean Kimi'nin yanında sırıtmaya başladı gibi, daha iki yarış oldu ama sanki böyle kazaların aranılan ismi olacak…kendisiyle birlikte Schumi'yi de götürdü işin kötüsü…Kimi ve Schumi, bu ikisinin yeri ayrı…

  15. Bu adamın kendine has "sevilesi" bir yanı var; Teferuatdan zevk almayan,korkusuz "saf kan" yarışcılığı beni bitiriyor….

  16. Bu adama sağı solu bozulmayacak, kırılmayacak bir araç lazım.

  17. harbiden iyi geldi video günün sinirini aldı 🙂 uykusu gelmişti o yarışta telsizi bozulduğu için 🙂 Iceman forever 🙂

  18. Pit ekibi stratejide bugün kötü olmasaydı 1-2 sıra daha kazanabilirdi, Webber'in önünde iken arkasına geçti zaman kaybından ki 2 tur geç pit'e aldılar.

  19. ah jean todt'da bak be cok iyi bir adamdı sempatik ve dürüst.kimiylede cok iyi anlasırlardı.

  20. Kimi gerçekten safkan bir yarışçı iki yıl ara vermiş lastikler ve araçlar değişmiş ama o hiç bir adaptasyon sorunu çekmiyor.Onun için normal şart,anormal şart fark etmiyor bence bu arenada yarıştığı sürece rakiplerinin en çok korkması gereken adam o….

  21. Gerçekten de bende adamıma sonuna kadar katılıyorum adam haklı gerçekten de şöyle sağlam bir yarış göremedik henüz ama işin iyi yanı adamım hala eskisi gibi hele ki son turlarda en hızlı turu atması gerçekten de eskisi gibi olduğuna emin olmamı sağladı 🙂
    Malesef araç şampiyonluk kazanacak yada takım şampiyonluk için gerekli sezon içi gelişimi yapacak kadar güçlü değil bence (umarım bu sezon bana bu lafımı yedirirler) dolayısıyla şimdilerde gerçekten elimize geçen her fırsatı değerlendirmeliyiz 🙂

  22. Raikkonen06  avatarı

    Raiden bu performansı bekliyordum 2 yıl aradan sonra 2 yarışta 16 puan gerçekten iyi sanki hiç ara vermemiş gibi adamım benim Çinde podyum bekliyorum senden.Bu yarışın sonlarına doğru en hızlı turu attı demekki sıkıldı son turlarda 😀

  23. Raikkonen06  avatarı

    Çok değilde bu sene gelecek sene zor görünüyo çünkü rosberg şimdilik iyi götürüyo schumide mercedesde devam eder ama olsa süper olur gelsin birincilikler şampiyonluklar ama tabiki altlarında hızlı bi araç olursa olur bunlar 🙂

  24. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    olabilir aslında ama artık hunide yetmiyorki.

  25. startta yerını korudu ama tabi o bildiğimiz raikkonen kalkısı olmadı bu seferlık 🙂

  26. Harbiden yav bi podyuma çıksın artık hakediyo fazlasıyla, şaka maka özledim lan, şampanyayı fondiplese mesela =))

  27. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Kimi cok iyi surdu.surerken sanki bir belaya bulasmaak icin bir temkinli suruyor gibi hissettim.vurajari cogu zaman genis aliyor uzerinde bir acemilk seziliuordu.megerse inter ve yagmur lastikleriyle hic turlamamis.ee cok normal.
    vites kutusu sorunu 5 sira geriden baslama ve kers sorununa ragmen ilk pitlere girilip yogun lastigi taktigi an tamam dedim.super dedim.ilk pitlerden sonra saniim 6. Idi.cok iyi gidiyordu.ikinci pitlere ilk kiminin girmesini cok istedim ama ricardo girdi.yagmur ile kurular arasinda 5 6 sn fark vardi.ricardo ile ayni turda ada bir tur sonra girmesi icin hep dua ettim.yine girmedi.sonra veber ona yaklasirken bari veberdn once gir dedim.yine girmedi ve veber pite girip ciktiginda veberin bir tur once girip bir turu kurlarla armasinin bedeli 7saniye.kimi girdi mediumlar takilir diye dusundum ama sert astikler takildi.tabi veber farli giderek acarken senna da kimiyi sikistirmaya basladi.kiminin sert lastikleri son on turda ise yaramaya basladi.senna ile fRki acarken veberle kapatiyordu.en hizli turda zaten sert lastiklerin artik medium seviyelerine inmesi ve ayni zamanda deponun bosalmasi ile ayni ana denk gelmesinden geldi.velhasil bir kactur erken alinmasi gerektigini ben istanbuldan gordumde pit ekibi neden sokmadi anlamadim.baya pahaliya patladi.yinede lotus ve rai paketi yavas yavas geliyor.

  28. Biz Kimi taraftarları onun pist üstünde olması yeter diyorduk,şimdi podyum bekliyoruz :)) Adam makina gibi 🙂 Bir an aklıma matrix geldi.

    ( zıplama programı sahnesi)
    K.R : Eric ilk önce yağmur sonrada geçiş lastiklerinin bilgilerini yükle
    E.B : Manyakmıdır nedir.Şuana kadar ilk deneyenlerin hepsi başarısız oldu.Yazık olacak
    TAKIM KOMPLE : Biz ona inanıyoruz.Seçilmiş kişi ''O''
    :)))

    Hakkını teslim etmek lazım.2 yıl ara versin 2 turda yeni lastiğe alışsın. :)) Süper adam valla.

  29. katran gecelerin heyulası mezarı kartal yuvası, aslan yürekli richard hisar boylu silahşör…

    birilerinin başına gelen sıkıntılarla başarılı olacağına başına gelen talihsiz olaylara rağmen(vites kutusu ve kers problemi)5. ol biz razıyız.

    az olsun helal olsun…

  30. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    en hızlı tur helal olsun adama daha 2. yarış sanki hiç ayrı kalmamış gibi idi startı izleyemedim neler oldu

  31. sondan evet.

    ama daha hiç belli olmaz ya belki de ilk 5te yer bulurlar kendilerine.

  32. Reel hayatta bi cacık yok ne yapsın. Artık MGP'ciler olarak huni işine girelim diyorum… Neyse gidip geçen seneki Kanda yarışını izleyim bari…

  33. Huni işine mi girsek? İyi iş yapar bu sene

  34. Aşırı iyimserlikten ziyade aşırı hayal bu.

  35. Mercedeslerin sıralama performansları Mclarene yarıyacak gibi.Schumi Hamilton ve Button için tampon görevi göreceğini düşünüyorum.Tabi scsiz bira yarış izlersek:D

  36. İceman çok iyiydi bugün Altında daha hızlı bir araç olsa çok daha iyi şeyler yapar sanki hiç ara vermemiş gibi tabii WRC'de sürmesi formunu korumasına yardımcı olmuş. Son turlarda sıkıldı yine galiba en hızlı turu attı. 🙂 bu adamı seviyorum.

  37. Pist kurumaya yüz tuttuğun da Webber ile en hızlı pilottu kesinlikle önü açık olduğu zaman da en iyi sektör dereceleri ile geliyordu yanılmıyorsam en hızlı turu da attı yarış içerisin de ayrıca bunu atarken de kers sistemi çalışmıyordu yine sorun vardı. E20 sıkı bir paket umarım gelişimi sürdürürler istikrar çok önemli Romain bir an önce kendine gelmeli. Bu gün şunu düşündüm E20 de Kubica olsaydı ne olurdu diye.

  38. içimden gecenleri söylemis bende istiyorumkı sorunsuz ve iyi hava sartlarında kimin nerde olduğunu görecez ama mclaren yaklasık 0.2 saniye kadar önde görünüyor sonra redbull sonrada lotus gelıyor bana göre.

  39. adam haklı beyler dağılın 🙂

  40. Mercedes GP avatarı

    Mercedes 3. en iyi takım

  41. Mercedes GP avatarı

    görürsünüz geçen senede problem vardı ama çinde rosberg iyiydi podyumda olacaktıki saving fuel now.bekleyip görecez Çinde herşey farklı olacak Mercedes puan farkını azaltmak için en iyi sonucu almaya bakacak tahmini enn kötü 4-5. bitecek

  42. Vites kutusu problemi olmasaydı büyük ihtimalle podyumdaydı, Lotus pit ekibi bana kalırsa kötüydü bugün stratejilerde, ama bu araca 2,3 yerinde güncelleme yapılırsa sürekli podyum görebilecek potansiyel var, bakalım Lotus o konuda nasıl gelişecek.

  43. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    aşırı iyimser 🙂

  44. çoook iyimser.

  45. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    muhteşem yarıştı. raikkonen kazanıcaktır en kısa zamanda..

  46. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    çinde kazanacak mı? Mercedes pilotları 1 ve 2. cepte start alsalar bile ilk 10'da bitirmesi sürpriz olur 🙂

  47. tek hayalim bir gün Kimi yi Shumiyle aynı takımda görmek çok mu şey istedim ? 🙂

  48. raikkonen ve lotus sezon başındaki beklentilerin çok üstünde gidiyo şuana kadar bakalım bundan sonra neler olacak ama koltukta kimi raikkonen varsa beklentilerimizi yüksek tutmamız pekte yanlış olmaz sanırım 🙂 ilk yarışta sıralamalardaki hata burda da yağmur ve grid cezası herşeye rağmen 16 puan çok çok iyi

  49. MGP için çok iyimsersin

  50. Mercedes GP avatarı

    Raikkonen ve Schumacher pilotun vazgeçilmezleri bu ikisi mükemmeldi yarışta araçlarından maximumu çıkardılar.tahminim Schumacher Çin'de yarışı kazanacak yada podyumda olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir